موشکهای ایران معادلات امنیتی منطقه را برهم زدند
وی معتقد است که توانمندی موشکی ایران معادلات امنیتی در منطقه را برهم زده و از سوی دیگر گروهها و کشورهایی که عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند، توانستهاند با بهرهمندی از این موشکها ضربات سنگینی به رژیم صهیونیستی بزنند.
مقدمفر همچنین موشکهای ایران را از جمله عواملی میداند که در تحول نظم جهانی و افول قدرت نظامی آمریکا در منطقه بسیار مؤثر بوده است.
آنچه در ذیل میآید متن گفتوگو با حمیدرضا مقدمفر است:
** بهعنوان سؤال اول بفرمایید که توانمندی موشکی چه تأثیری در اقتدار کشورمان در عصر کنونی میتواند داشته باشد؟
ــ مقدمفر: توانمندی موشکی بهعنوان یکی از عوامل اقتدار و مؤلفه قدرت در جمهوری اسلامی مطرح است؛ این مؤلفه نهتنها امروز، بلکه در دوران دفاع مقدس نیز تأثیر شایانی در تعیین سرنوشت جنگ داشت. در دوران جنگ تحمیلی وقتی ما به توان شلیک و تولید موشکها دست یافتیم حالت بازدارندگی بسیار زیادی برای کشورمان در برابر دشمن بهوجود آمد و با شلیک اولین موشک از سوی ایران، عراق بمباران شهرها را متوقف کرد. واقعیت این است که امروز هم در اختیار داشتن ظرفیتها و پیشرفتهای موشکی یک عنصر قدرت آفرین و اقتدارزا برای هر کشور محسوب میشود و علیرغم اینکه در دوران پساجنگ سرد هستیم ولی همچنان قدرتهای بزرگ دنیا به افزایش قدرت موشکی خود در انواع و اقسام مختلف آن، کنار سایر توانمندیهای نظامی بسیار اهمیت میدهند.
در این شرایط افزایش قدرت موشکی جمهوری اسلامی بهویژه با اتکا به توانمندیهای بومی و قدرت درونزا سهم بسیار زیادی در افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی در برابر تعرضات احتمالی دشمن ــ چه در داخل مرزها و چه در عقبههای استراتژیک ما ــ دارد.
امروز توانمندیهای موشکی جمهوری اسلامی به کشورها و گروههایی که عمق استراتژیک ما محسوب میشوند و انقلاب اسلامی در آنجا نفوذ نرم معنوی دارد (همانند غزه و لبنان) نیز منتقل شده است و آنها از این توانمندیها در خنثی سازی تهاجماتی که علیه آنان از سوی دشمن صورت میگیرد، استفاده میکنند؛ همانند آنچه در جنگ اخیر غزه اتفاق افتاد و جهانیان بهعیان دیدند که جمهوری اسلامی اقتدار علمی و تکنولوژیک خود را برای کمک به مردم مظلوم و بیدفاع غزه و فلسطین در اختیار حماس و مقاومت اسلامی قرار داد.
از سوی دیگر علیرغم رشد سریع علمی کشور که 16 برابر متوسط رشد علمی جهان است و پیشرفتهای غیرقابل انکار در فناوری صلحآمیز هستهای، نانوتکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلولهای بنیادی و.... واقعیت این است که توانمندی موشکی جمهوری اسلامی ایران نماد پیشرفت و اقتدار علمی کشور محسوب میشود.
در پژوهشهای علمی موشک یک صنعت بینرشتهای محسوب میشود که در ساخت آن علوم بسیاری مانند فیزیک، شیمی، الکترونیک و ... دخیل هستند و وقتی امروز توانمندی موشکی کشور در شرایط فوقالعادهای قرار میگیرد، به این معناست که ایران اسلامی در یک سلسله علوم به رشد قابل توجهی دست یافته و این برای اثبات کارآمدی نظام بسیار مؤثر است. بهعبارت بهتر، فناوری پیشرفته موشکی ایران، مانور "اقتدار علمی" کشور است.
از سوی دیگر صنایع دیگری مثل صنعت ماهواره نیز که مرتبط با صنعت موشکی است با پیشرفت صنعت موشکی به شکوفایی میرسد. اگر کشورمان در حوزه موشکی این میزان از توانمندی را نداشت قادر به پرتاب ماهواره به مدارهای زمین نمیشد. اگر ماهوارههای ساخته دانشمندان جوان کشورمان در مدار "لئو" قرار گرفتند و انشاءالله بهزودی مدارهای بالاتر از جمله "ژئو" را نیز فتح خواهند کرد، مدیون ساخت موشکهای ماهوارهبر بومی است، چه آنکه درغیراینصورت با توجه به آپارتاید علمی شدید حاکم بر جهان، بعید بود به این سادگی به ماهوارههای جوانان ایرانی اجازه پرتاب بدهند.
توانمندی و صنعت موشکی ایران، در حقیقت عملیاتی سازی و عینی کردن شعار بسیار مهمی بود که حضرت امام خمینی(ره) در ابتدای پیروزی انقلاب در سال 58 مطرح کردند و فرمودند "ما میتوانیم"؛ وقتی امام در آن زمان این جمله را به زبان آوردند، هفتهنامههای آمریکایی با تیتر درشت به نقل از امام نوشتند "WE CAN"، اما هرگز فکر نمیکردند این شعار امام اینقدر زود تحقق یابد و پس از سه دهه کشوری با مشکلات عدیده، به این تراز پیشرفت و رشد علمی و تکنولوژیکی دست یابد.
امام میفرمودند: ما سلطنت 50ساله پهلوی را که جز ذلت، پسرفت و وابستگی و توقف برای مردم نداشت ساقط کردیم و با توان خود و با توکل به خدا عرصههای مختلف را پیموده و رشد میکنیم؛ وقتی امام این سخن را فرمودند، جوانهایی مانند شهید طهرانی مقدم با باور به آنچه امام فرمودند و با پشتکار و جدیت، به آن فرمایش شکل عملیاتی دادند و با نیازی که در دوران جنگ احساس شده بود، صنعت موشکی را تا جایی پیش بردند که امروز ما انواع موشکهای فوقپیشرفته را در اختیار داریم.
** صنعت موشکی غیر از تأثیر در رشد حوزههای مختلف علمی کشور، در مناسبات سیاسی و بینالمللی چه تأثیری دارد و چه ارمغانی برای جمهوری اسلامی ایران به بار آورده است؟
ــ مقدمفر: صنعت موشکی عنصر بسیار مهمی در تغییر معادلات امنیتی منطقه و جهان است. توان و اقتدار موشکی ایران الگوهای امنیتی منطقه را تغییر داده است. امروز ایران بهعنوان یک قدرت بزرگ منطقهای مطرح است، یعنی علاوه بر قدرت نرم که نشأت یافته از پیام اصیل و حق انقلاب اسلامی و برگرفته از معارف اصیل اسلام ناب محمدی و مکتب تشیع است، در حوزه قدرت سخت نیز به توانمندیهای ایران در تبدیل شدن آن به قدرت بزرگ منطقهای مؤثر بوده است.
این موفقیت اگرچه مرهون قدرت نرم انقلاب اسلامی منبعث از فرهنگ اسلام ناب محمدی(ص) و آموزههای مکتب تشیع است، اما در بعد سخت قطعاً مرهون توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در پیشرفتهای اعجابانگیز صنعت موشکی است.
تأثیر این پیشرفتها را میتوان در اعتراف مقامات غربی به نقش بلامنازع ایران در منطقه و پیروزیهای شکوهمند و افتخار آفرین مقاومت اسلامی در جنوب لبنان توسط حزبالله و در غزه توسط حماس و جهاد اسلامی مشاهده کرد که توانستند با قدرت ایمان و بهرهمندی از توان موشکی که جمهوری اسلامی در اختیار آنها قرار داده بود، طعم شکست را به ارتش مجهز رژیم صهیونیستی بچشانند، کاری که ارتشهای مجهز اعراب از عهده آن برنیامدند.
همه آنچه درباره توانمندی موشکی ایران و تأثیر آن بر معادلات و مناسبات جهانی و منطقهای عرض کردم، در حقیقت حاصل مفهومی بهنام مدیریت جهادی است که امسال از سوی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب مطرح شد. شهید طهرانیمقدم نماد و سمبل برجستهای از مدیریت جهادی است، یعنی اگر بخواهیم برای فرمایش حضرت آقا درباره مدیریت جهادی، یک نماد با شاخصها و ویژگیهای دقیق آن معرفی کنیم، باید بگوییم: شهید حاج حسن طهرانیمقدم.
انصافاً باید اذعان کرد که اگر تلاش، مجاهدت و مدیریت شهید طهرانی مقدم نبود، امروز چنین توان موشکی بالایی نداشتیم. آن دانشمند برجسته و پارسای بیادعا و همرزمانش که سالها در عرصههای جهاد حضور داشتند، با مدیریت و تلاش جهادی کاری کردند که کشورمان از یک مؤلفه ارزشمند بهنام اقتدار موشکی برخوردار شود.
شهید طهرانی مقدم چند خصوصیت ویژه در حوزه مدیریت جهادی داشت: اول اینکه او به هیچ وجه اسیر ساختار دست و پا گیر اداری و بوروکراسیهای معمول نمیشد؛ چه در درون نیروهای مسلح و چه بیرون از آن و دومین خصیصه ویژه او تلاش شبانهروزی و مستمر بود؛ در واقع او برای رسیدن به هدف صبح و شب نمیشناخت.
سومین خصیصه شهید طهرانی مقدم در حوزه مدیریت جهادی که موتور محرک او بود، ایمان، توسل و توکل بود. او تمام وجودش ایمان به خدای متعال بود. ابتکار و خلاقیت بسیاری داشت و همواره بهدنبال نوآوری، رشد و تعالی کارها بود. همیشه امروزش با دیروزش متفاوت بود، لذا این مؤلفهها از او یک دانشمند برجسته و یک پارسای بیادعا یعنی همان صفاتی که حضرت آقا به ایشان دادند، ساخته بود.
** رهبر معظم انقلاب چندی پیش در دیدار اعضای مجلس خبرگان، از تحول در نظم جهانی سخن گفته و فرمودند که دو پایه (فکری ــ ارزشی و نظامی ــ سیاسی) آمریکا دچار تزلزل شده است، نقش موشکهای ایران در این تحول چه بوده است؟
ــ مقدمفر: ظهور انقلاب اسلامی ایران قدرت ایالات متحده آمریکا بهعنوان داعیهدار هژمونی جهانی را چه در بعد نرم و چه در بعد سخت قدرت به چالش کشید. اولاً انقلاب اسلامی منادی یک ایدئولوژی سیاسی و سبک زیست اجتماعی مستقل بود که نه خود را وامدار لیبرال سرمایهداری غربی میدانست و نه پیوندی با کمونیسم شرق داشت، بلکه با اتکا به مبانی اسلام ناب محمدی، الگویی روزآمد، مطابق با نیازهای عصر امروز ارائه کرد که برای افکار عمومی جهان خصوصاً در قلمرو دنیای اسلام بسیار جذاب بود. بالطبع ظهور این الگوی سیاست دینی در یک محیط سکولاریزه شده، در تعارض کامل با منافع و خطمشی الگوی آمریکایی بود و مشکلات بسیاری را برای دولتمردان کاخ سفید ایجاد میکرد.
ثانیاً علیرغم اینکه انقلاب اسلامی ذاتاً ماهیت فرهنگی و ایدئولوژیک داشت، لکن قدرت نظام سیاسی برخاسته از آن تنها به قدرت نرم فرهنگی خلاصه نشد، بلکه در عرصه قدرت سخت نیز پیشرفتهای شگرفی کرد. جمهوری اسلامی ایران با سرمایهگذاری مؤثر بر شیوههای نبرد نامتقارن و آموزش, تجهیز و سازماندهی گروههای مقاومت اسلامی در منطقه و نیل به دستاوردهای فوقالعاده در عرصههای مختلف صنایع دفاعی مانند موشک, هواپیما و پهپاد موازنه قوای خاورمیانه را بهنفع خود و همپیمانانش و بهضرر آمریکا و متحدان آن برهم زد و معادلات جدیدی را وارد صحنه کرد که طرف مقابل قادر به درک و محاسبه آنها نبود که همین معادلات، پیروزیهای شگرف جریان مقاومت را در فلسطین، لبنان، سوریه و عراق رقم زد.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید