کفاشیان حرف آخر را درباره دربی زد/ زمان سفر روحانی به جمهوری آذربایجان/ روانچی:مذاکرات در مرحله حساسی است/ ارزیابی لاریجانی ازنتیجه انتخابات‎کنگره آمریکا

کد خبر: 378277
مهر: رئیس فدراسیون فوتبال می‌گوید اگر شورای تامین با برگزاری دربی در تاریخ دوم آذرماه مخالفت کند، با دو باشگاه استقلال و پرسپولیس برای انجام بازی در تاریخ هفتم آذر جلسه می‌گذارد و در صورتی که این دو باشگاه به تفاهم نرسند، دربی روز 30 آبان برگزار می‌شود. علی کفاشیان درباره برگزاری دربی و اختلاف نظرها روی تاریخ برگزاری این بازی، ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: تیم ملی روز 27 آبان با کره‌جنوبی بازی دارد و از نظر قانونی برای برگزاری بازی در تاریخ 30 آبان مشکلی نیست چون سه روز بعد از بازی تیم ملی است. وی افزود: با این حال کادر فنی استقلال درخواست داشت تا دربی دو تا هفت روز عقب بیفتد که ما هم جلسه‌ای را با دو باشگاه داشتیم و طرفین سر دو آذر به توافق رسیدند. رئیس فدراسیون فوتبال تاکید کرد: اگر شورای تامین با برگزاری بازی در دوم آذرماه موافقت کند که هیچ، در غیر اینصورت باز هم با دو باشگاه صحبت می‌کنیم تا برای هفتم آذر به توافق برسند. در غیر اینصورت و اگر به تفاهم نرسیم دربی در تاریخ 30 آبان برگزار خواهد شد. زمان سفر روحانی به جمهوری آذربایجان تسنیم: رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در صدر هیئتی عالی‌رتبه چهارشنبه هفته جاری به باکو پایتخت آذربایجان سفر می‌کند. حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور اواخر هفته جاری به‌منظور دیدار با مقامات عالی جمهوری آذربایجان و امضای چند سند همکاری‌ تجاری بین دو کشور به باکو پایتخت این کشور سفر می‌کند. سفر رئیس‌جمهور به‌احتمال زیاد چهارشنبه این هفته انجام می‌شود، اما در صورت آماده نبودن برنامه‌های از پیش تعیین شده در باکو، این سفر با یک روز تأخیر روز پنجشنبه انجام خواهد شد. روحانی در این سفر علاوه بر دیدار و گفت‌و‌گو با الهام علی‌اف رئیس‌جمهور این کشور، در مجلس این کشور نیز سخنرانی خواهد کرد. انتقال یا خرید برق از آذربایجان، امضای چند سند همکاری، ساماندهی مسائل گمرکی دو کشور، استفاده از رودخانه‌های مرزی، مسائل گازی و توریستی از مباحث مطرح و قابل بررسی در سفر روحانی به آذربایجان عنوان شده است. در سفر روحانی به آذربایجان برای نخستین بار علاوه بر حضور هیئت‌های تجاری از استان تهران، هیئت‌هایی از 4 استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل و گیلان حضور خواهند داشت. براساس گفته محمود واعظی وزیر ارتباطات که رئیس کمیسیون مشترک همکاری بین دو کشور نیز به حساب می‌آید، حجم مبادلات اقتصادی ایران و آذربایجان 500 میلیون دلار است که قرار است در این سفر حجم این مبادلات افزایش یابد. الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان نیز بیستم فروردین امسال به تهران سفر کرده بود. روانچی:مذاکرات در مرحله حساسی است

فارس: معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه با هفته‌نامه «اشپیگل» با بیان اینکه مذاکرات در مرحله حساسی قرار دارد، گفت: مواضع طرفین کم و بیش مانند قبل است

« مجید تخت روانچی» معاون وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه‌ای که روز شنبه در هفته‌نامه «اشپیگل» منتشر شد، با اشاره به حساسیت مذاکرات هسته‌ای و زمان اندک باقی‌مانده تا روز 24 نوامبر، گفت مواضع طرفین همچنان کم و بیش مانند گذشته است .

وی همچنین تصریح کرد در صورتی که مذاکرات کنونی به نتیجه نرسد و به شکست بیانجامد، ناظران بین‌المللی طرف غربی را مقصر خواهند دانست، چراکه ایران تلاش کرد تا به توافق دست یابد .

در ادامه مشروح این مصاحبه آمده است :

اشپیگل : آیا مذاکرات ایران و غرب به شکست منتهی می‌شود؟

تخت روانچی : ما در مرحله حساسی به سر می‌بریم و زمان زیادی هم تا 24 نوامبر باقی نمانده است. مواضع طرفین کم و بیش مانند قبل است .

اشپیگل : ناظران معتقدند که دستیابی به موفقیت بعید است. آیا شما هم همین نظر را دارید؟

تخت روانچی : در صورتی که ما تا 24 نوامبر به توافق نرسیم، دست‌کم از دید ناظران ایران مسئول آن نخواهد بود چراکه روشن خواهد بود که ما می‌خواستیم که این موضوع را به نتیجه برسانیم .

اشپیگل : بزرگترین مانع توافق چیست؟

تخت روانچی : طبیعتا غنی‌سازی یک موضوع است و طرف دیگر موضوع تحریم‌هاست. اما ما درباره تاسیسات اراک و دیگر مواردی که باید درباره آنها توافق کنیم، هم صحبت می‌کنیم. قضاوت ما درباره توان و ظرفیت غنی‌سازی ما آنطوری نیست که آمریکایی‌ها تصور می‌کنند. ما ۲۰ هزار سانتریفیوز داریم که فقط نیمی از آنها مواد هسته‌ای تولید می‌کنند. نمی‌توان به راحتی زمان را به عقب بازگرداند و گفت که ما بار دیگر در سال ۲۰۰۵ هستیم و همانچیزی را که آن سال پیشنهاد شده بود را ارائه داد .

اشپیگل : شکی نیست که آن فرصتی بود که از دست رفت. اما شما امروز چطور انتظار پیشرفت‌ دارید در صورتی که بر ادامه وضع موجود برنامه هسته‌ای خود تاکید دارید؟

تخت روانچی : ما باید وضعیت فعلی را حفظ کنیم. اما در عین حال آمادگی داریم که فعالیت‌هایمان را برای مدت مشخصی محدود کنیم، اما بعد از آن می‌خواهیم که مانند هر کشور دیگری که عضو پیمان منع اشاعه (NPT) است، با ما رفتار شود .

اشپیگل : در مجموع اینطور به نظر می‌رسد که شما می‌خواهید از همه سانتریفیوژها استفاده کنید و نمی‌خواهید آنها را از بین ببرید فقط تولید را محدود خواهید کرد و سرانجام می‌خواهید برنامه‌تان را پیگیری کنید؟

تخت روانچی : مدت زمان محدودیت نباید زیاد طولانی شود چرا که ما همسو با پروتکل الحاقی به شفاف‌سازی و استفاده صلح آمیز از انرژی هسته‌ای متعهد شده‌ایم. پروتکل الحاقی را باید مجلس تصویب کند .

اشپیگل : این موضوعی است که برای طرف مقابل جذابیت کمی دارد .

تخت‌روانچی : واقعیت‌های داخل ایران را نمی‌توان به سادگی نادیده گرفت .

اشپیگل : از جمله وقایع ایران تورم ۳۰ درصدی و نرخ بیکاری ۱۸ درصدی است که منابع غیر رسمی آن را تا ۳۲ درصد هم تخمین زده‌اند با این وضع تا کی ادامه خواهید داد؟

تخت‌روانچی : ایران مذاکرات در زمینه برنامه هسته‌ای خود را به دلیل تحریم‌ها آغاز نکرد، بلکه هدف ما این بود که نشان‌ دهیم هیچ چیزی برای پنهان کردن نداریم .

اشپیگل : آیا چین، روسیه و هند برای ایران به نسبت غرب شرکای بهتری در زمینه اقتصاد هستند؟

تخت روانچی : اروپا و آمریکا همه جهان نیستند و وقتی که کشوری تصمیم می‌گیرد تا با ایران کار نکند، این (برای ایران) به معنای پایان کار نیست و اگر من به عنوان دیپلماتی که مسئول مسایل آمریکا و اروپا هستم باید بگویم، این آخرین حرفی است که خواهم گفت. راه‌های دیگر و موقعیت‌هایی برای کار با کشورهای دیگر وجود دارد بسیاری از بازرگانان از جمله از اروپا به ایران می‌آیند تا در زمینه همکاری بیشتر به تفاهم برسند. این نشان می‌دهد که اگرچه تحریم‌ها برطرف نشده، اما ایران هراسی رو به زوال است .

اشپیگل : درباره منافع مشترک سیاسی با غرب از زمان ایجاد داعش در همسایگی ایران چه دیدی دارید؟

تخت‌روانچی : به این موضوع باید در سطح جهانی و بر مبنای قوانین جهانی رسیدگی شود. ما نظر خودمان را داریم مبنی بر اینکه که چطور می‌توان این مشکل را حل کرد و در صورت تعامل جهانی ما همکاری می‌کنیم. مهم این است که درک شود این وضعیت برای همه و نه فقط برای ما خطرناک است، برای اروپا، آمریکا و دیگر کشورها .

اشپیگل : در این مورد از عربستان صحبت می‌کنید که رقیب سیاسی شما در منطقه است؟

تخت روانچی :‌ ما همسایه هستیم و باید با هم صحبت کنیم و همین چند وقت پیش معاون وزیر به ریاض رفته بود. معتقدیم که می‌توانیم در جهت منافع ایران، عربستان و تمامی منطقه اقدام کنیم .

ارزیابی لاریجانی ازنتیجه انتخابات‎کنگره آمریکا ایسنا: رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به پیروزی اکثریت جمهوریخواه در انتخابات کنگره آمریکا، گفت که نتیجه انتخابات کنگره را در مذاکرات هسته‌ای موثر نمی‌داند. علی لاریجانی در حاشیه بازدید از نمایشگاه مطبوعات در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: نتیجه انتخابات کنگره آمریکا ممکن است تاثیراتی در سنای این کشور ایجاد کند اما مهم این است که دولت آمریکا چه نقشی در این زمینه ایفا می‌کند و چطور منافع خود را در نظر می‌گیرد. وی افزود: من معتقدم حل مساله هسته‌ای ایران از طریق سیاسی می‌تواند یک دستاورد مهم برای کشورهای مختلف باشد چرا که همان‌طوری که ما به دنبال حفظ منافع خود هستیم آنها هم به دنبال تامین منافع خودشان هستند. رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: من نتیجه انتخابات کنگره را در مذاکرات هسته‌ای موثر نمی‌دانم زیرا وقتی مسائلی در حیطه امنیت و منافع ملی باشد احزاب در این زمینه اشتراکاتی با یکدیگر پیدا می‌کنند و من فکر می‌کنم مسیر مذاکرات ادامه پیدا می‌کند. لاریجانی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به بازدیدش از برخی بخش‌های نمایشگاه مطبوعات، اظهار کرد: این نمایشگاه روی هم رفته حکایت از نشاط رسانه‌ای دارد، رسانه‌ها حضور چشمگیری در نمایشگاه مطبوعات داشتند و غرفه‌ها حاکی از سرزندگی بود، از آقای جنتی هم تشکر می‌کنم که زحمت کشید و این نمایشگاه را برگزار کرد. رییس مجلس شورای اسلامی افزود: برگزاری این نمایشگاه‌ها باعث می‌شود رسانه‌ها از تجربیات یکدیگر استفاده کنند، نقاط ضعف و قوت را شناسایی و با مردم ارتباط برقرار کنند و مردم نیز با سهولت نظرات‌شان را با رسانه‌ها در میان بگذارند. در نتیجه این تعامل است که مردم می‌توانند وضعیت خود را بهبود ببخشند. وی نمایشگاه مطبوعات را محل تعامل رسانه‌ها و مردم دانست و افزود: به طور طبیعی وقتی رسانه‌ها در معرض قضاوت مردم قرار می‌گیرند و مردم با رجوع به غرفه‌ها نظرات خود را می‌گویند خود به خود این رسانه‌ها را به فکر وا می‌دارد که نقایص کار خود را برطرف کنند. رییس مجلس شورای اسلامی برگزاری نمایشگاه مطبوعات را نشانگر تعامل مثبت رسانه‌ها با مردم عنوان و گفت: گفت‌وگوی رسانه‌ای بین رسانه‌ها نیز می‌تواند مفید باشد و رسانه‌ها می‌توانند به این وسیله تجربیات‌شان را به دوستان خود منتقل کنند که نتیجه انجام این مهم ارتقای سطح رسانه‌ای کشور است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد