اعلام نتایج‎رسمی اولیه‎انتخابات پارلمانی‎تونس

کد خبر: 376396

کمیته عالی مستقل انتخابات تونس لحظاتی پیش، نتایج اولیه شمارش آرای اولین انتخابات ریاست جمهوری تونس بعد از سقوط زین العابدین بن علی دیکتاتور مخلوع این کشور را اعلام کرد.

تسنیم: کمیته عالی مستقل انتخابات تونس لحظاتی پیش، نتایج اولیه شمارش آرای اولین انتخابات ریاست جمهوری تونس بعد از سقوط زین العابدین بن علی دیکتاتور مخلوع این کشور را اعلام کرد.

کمیته عالی مستقل انتخابات تونس، نتایج شمارش آرای اولیه انتخابات ریاست جمهوری تونس بعد از سقوط زین العابدین بن علی دیکتاتور مخلوع این کشور را اعلام کرد.

حزب سکولار النداء تونس موفق شد 50 درصد از آرای ماخوزه را به دست آورد و حزب النهضه نیز 19 درصد از آرا را به خود اختصاص داد.

نگاهی به پیدایش حزب النداء تونس

حزب النداء تونس در سال 2012 توسط الباجی قائد السبسی از مقامات بلندپایه سابق رژیم بن علی تشکیل شد. این حزب حزب معارض و لائیک تونس و همچنین از مخالفان اصلی حزب النهضه به شمار می‌رود.

فعالان این حزب متهم هستند که چهره های نظام زین العابدین بن علی را به فضای سیاسی بازگردانده‌اند.

این حزب در سال 2012 بعد از برگزاری انتخابات مجلس ملی مؤسسان، فراکسیونی متشکل از 11 نماینده تشکیل داد.

قائد السبسی بنیانگذار النداء تونس متولد 4 آذر 1305 هجری شمسی است. وی در رشته حقوق از فرانسه فارغ التحصیل شده است. او از سال 1963 تا سال 1991 میلادی، سمت‌های زیادی مانند نماینده و رئیس پارلمان را در دوره زین العابدین بن علی دیکتاتور مخلوع مصر به عهده داشته است.

قائد السبسی 86 ساله همچنین نامزد انتخابات ریاست جمهوری تونس که قرار است در آذر ماه آینده برگزار شود، شده است.

برای آگاهی بیشتر از این حزب اینجا را کلیک کنید.

بیوگرافی حزب النهضه

جنبش النهضه یک جنبش تاریخی است که نماینده جریان اسلام گرا در تونس را به عهده داشته است. این جنبش در سال 1972 میلادی تأسیس شد و رسما در ششم ژوئن 1981 اعلام موجودیت کرد.

جنبش النهضه در ماه مارس سال 2011 میلادی بعد از فرار زین العابدین بن علی از سوی دولت محمد الغنوشی به عنوان یک حزب سیاسی به رسمیت شناخته شد. جنبش النهضه در حال حاضر یکی از مهمترین احزاب سیاسی در تونس به شمال می‌رود.

حزب النهضه در اولین انتخابات آزاد بعد از سقوط بن علی در سال 2011 میلادی موفق شد 89 کرسی یعنی 42 درصد صندلی‌های مجلس را به خود اختصاص دهد.

حزب النهضه بعد از انتخابات مجلس با به دست آوردن اکثریت در مجلس موسسان قانون اساسی، قدرت را از آن خود کرد. اما ترورهای مشکوک، نارضایتی های اجتماعی و شرایط بد اقتصادی در این کشور باعث افزایش مخالفت ها علیه النهضه شد که این امر به کناره گیری دولت تحت حاکمیت النهضه و تشکیل دولت توافق ملی انجامید.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد