آمار خارق العاده کشت خشخاش پس از 12 سال اشغال / درآمد میلیاردی قاچاق مواد مخدر به جیب چه کسانی می‌رود؟ + تصاویر

کد خبر: 375274

آمریکا مدعی است که در طول 12 سال اشغال افغانستان چیزی حدود 7.6 میلیارد دلار برای مقابله با کشت مواد مخدر در این کشور هزینه کرده است این در حالی است که طبق آخرین آمار 516 هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی افغانستان زیر کشت تریاک قرار دارد.

آمار خارق العاده کشت خشخاش پس از 12 سال اشغال / درآمد میلیاردی قاچاق مواد مخدر به جیب چه کسانی می‌رود؟ + تصاویر

سرویس سیاسی«فردا» - علیرضا کیانفر: "اشرف غنی احمد زی" رئیس جمهور جدید افغانستان یکی از بزرگترین برنامه‌های حکومت خود را مبارزه با کشت تریاک اعلام کرده است. موضوعی که شاید بیش از یک دهه است که به نام کشت جایگزین در این کشور ناکام مانده است.

طبق گزارش دفتر بازرسی ویژه برای بازسازی افغانستان 516 هزار هکتار از زمین‌های افغانستان زیر کشت تریاک است هرچند این آمار اختلاف فاحشی با سایر آمارهای اعلام شده از سوی نهادهای بین‌المللی دارد اما یک نکته کاملا واضح وجود دارد و آن گسترش کشت تریاک در افغانستان است.

گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد تولید تریاک در افغانستان را در حدود 200 هزار هکتار بیان کرده است اما با این حال از رشد سرسام آور تولید این ماده در افغانستان خبر می‌دهد.

فناوری‌های جدید کشت به کشاورزان افغانستان اجازه داده است تا بخش قابل توجهی از مناطق بیابانی را هم زیر کشت تریاک قرار دهند. کشت خشخاش و فروش محصول آن یعنی تریاک سالانه درآمدی بالغ بر سه میلیارد دلار را نصیب قاچاقچیان مواد مخدر می‌کند که از درآمد جرائمی چون قاچاق سوخت یا انسان بیشتر است.

با وجود ادعای مقامات آمریکایی درخصوص تلاش برای مبارزه با مواد مخدر در افغانستان اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی شرکت‌های مرتبط با نیروهای نظامی آمریکا نقش موثری در قاچاق مواد مخدر دارند. در یکی از همین موارد دو سال پیش شرکت‌ هواپیمایی "کام ایر" که مسئولیت انتقال برخی از کالاهای نظامی نیروهای ائتلاف را برعهده دارد به جرم قاچاق مواد مخدر از سوی وزارت دفاع آمریکا مجازات شد. این تنها یکی از ده‌ها شرکتی که پشتیبانی از نیروهای نظامی غربی در افغانستان را بر عهده دارد.

سال پیش گلوبال ریسرچ در مقاله‌ای نوشت که سازمان سیا قطعا در قاچاق مواد مخدر در افغانستان مشارکت دارد و تحقیقات نشان می‌دهد که این سازمان سالانه چیزی در حدود 50 میلیارد دلار از قاچاق مواد مخدر سود می‌برد.

آمارها نشان می‌دهد که افغانستان در سال 2007 حدود 93 درصد هروئین جهان را تامین کرده است که با در نظر گرفتن رشد تولید از فاصله سال 2007 تا 2013 می‌توان تمام تولید هروئین جهان را به افغانستان نسبت داد.

با وجود تلاش‌ها برای انجام کشفیات از راه زمین بخش عمده ای از مواد مخدر از طریق هوایی قاچاق می‌شود.

فروش خشخاش در افغانستان آنقدر سودآور و پررونق است که طبق اظهارات کشاورزان محصول بسیاری از مزارع خشخاش پیشاپیش توسط تجار ثروتمند پیش خرید می‌شود. "رون پل" نماینده سابق جمهوریخواه در مجلس نمایندگان امریکا می‌گوید این موضوع کاملا بدیهی است که سیا در معاملات قاچاق مواد مخدر عمیقا فعالیت داشته و دارد.

خبرگزار افغانستان در مطلبی با عنوان " آیا سازمان سیا در تولید قاچاق دخیل است" می‌نویسد: "اگر فرض را بر این بگیریم که از مجموع ۸۳۰۰ تن مواد مخدر تولید شده در ولایات جنوبی و ناامن، ۱۰۰۰ تن آن، از طریق مرزهای زمینی افغانستان قاچاق شود یا به مصرف داخلی معتادین افغانستان برسد، یا توسط پلیس و وزارت مبارزه با موادمخدر ما نابود شود و یا به مصارف طبی برسند؛ سرنوشت مابقی این مواد مخدر که بالغ بر هفت هزار تن می شود چه می شود؟"

احتمال نقش نیروهای غربی در تولید و قاچاق مواد مخدر زمانی شدت می‌گیرد که بدانیم ولایت هلمند در جنوب افغانستان با بیشترین میزان تولید مواد مخدر، بیشترین نیروهای انگلیسی را در خود جای داده است.

سید اسحاق دلجو حسینی دیپلمات سابق افغان در این باره می‌گوید: "کنترل لابراتوارهای مواد مخدر توسط نیروهای خارجی و حراست نیروهای انگلیسی در هلمند از کشتزارهای مواد مخدر و اطمینان دادن به کشاورزان برای کشت این مواد و افشاگری های زیادی که در نشریات غربی و آمریکایی صورت گرفته جای تردیدی را باقی نگذاشته اند که این نیروها نه تنها به فکر مبارزه با مواد مخدر نیستند بلکه این جریان را تقویت می‌کند."

بسیاری از آگاهان مسایل سیاسی بر این باورند که باند مافیایی غربی از افغانستان بعنوان مرکزی برای درآمدهای مواد مخدر استفاده کرده سودهای کلان از این ناحیه می برند. چنانچه مشخص شده که تنها 5 درصد از درآمدهای کشت تریاک در افغانستان به کشاورزان افغانستانی می رسد و 95 درصد دیگر آن به جیب باند مافیایی غربی واریز می گردد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد