هدف از حضور اعراب و آمریکا در دو طرف ماجرای داعش / تلاش برای استحاله مفهوم جهاد در افکار عمومی
وقتی غیر مسلمانان چهره افراطیون داعش را میبینند؛ نمیتوانند میان آنها با سایر مسلمانان تفکیک قائل شوند و بزرگنمایی رسانههای غربی از این گروه افراطی در واقع یک ضد تبلیغ هوشمندانه علیه اسلام است.
بیشک داعش دارای یک تیم پشتیبان رسانهای است که مدتها در زمینه جنگ روانی آموزش دیدهاند چرا که تاکتیکهای تبلیغاتی داعش نشان از سازماندهی شده بودن آن دارد که نمیتواند توسط یک تیم تروریستی و در عرض مدت چند ماه انجام شود.
قطعا هماهنگی میان اعضای چنین سازمان تروریستی چیزی نیست که از دید سازمانهای اطلاعاتی پنهان مانده باشد چنانچه مقامات کشور ما از مدتها قبل درخصوص سازماندهی گروههای تروریستی در منطقه هشدار داده بودند. اما نمایشی که امروز داعش بازیگر نقش اصلی آن است در واقع با پوشش گسترده خبری رسانههای غربی و فعالیت گسترده در شبکههای اجتماعی حمایت میشود که قطعا نیازمند یک تشکیلات فعال گسترده در فضای مجازی است.
باور این موضوع مشکل است که این امکانات در مناطق جنگی در عراق و سوریه فراهم شده باشند و یا اینکه اگر موضوع استقرار آنها در مناطق جنگی این دو کشور را بپذیریم چطور میتوان فرض این حجم از تجهیرات پیشرفته را بدون رصد سازمانهای اطلاعاتی بپذیریم. در این صورت دو سناریو درخصوص امکانات گسترده نظامی و سایبری داعش مطرح میشود. اول آنکه علیرغم تبلیغات موجود سازمانهای جاسوسی غربی و عربی نسبت به فعالیتهای تروریستی در منطقه اشراف ندارد و دوم آنکه چنین معاملاتی با حمایت این سازمانهای جاسوسی اتفاق افتاده است.
جان مک کین میگوید داعش با دستیابی به انبارهای بزرگ سلاح در بصره توانسته به سلاحهای آمریکایی دست پیدا کند اما اسناد موجود نشان میدهد که تروریستها قبل از تصرف موصل از برخی تجهیزات پیشرفته نظامی برخوردار بودهاند که خرید و یا قاچاق آنها کار چندان سادهای نیست از سوی دیگر اظهارات "شیم" خبرنگار به قتل رسیده پرس تی وی در ترکیه بهخوبی نشان میدهد که بخشی از ماجرای حضور تروریستها در عراق و سوریه بشدت از چشم خبرنگاران دور نگاه داشته میشود. وی میگوید: " تصاویری دریافت کرده که نشان میدهند تكفيري ها در کامیونهای متعلق به سازمان جهانی غذا و دیگر سازمانهای غیر دولتی از ترکیه وارد سوریه میشدهاند . "
انتشار تصاویر متعدد از تروریستهای داعش و بازگویی جنایات آنها در طی هفتههای گذشته به یکی از مهمترین بخشهای رسانههای غربی تبدیل شده است حال اینکه جنایات همین تروریستها در سوریه تا حدود زیادی از چشم رسانهها دور نگه داشته میشود. گلوبال پست در مقالهای درخصوص جنایات داعش در مناطق کردنشین عراق مینویسد: "در یکی از روستاهای کردنشین تروریستهای داعش تمام مردم را در درون مدرسهای جمع کردند و اعلام کردند که هرکس به خانهاش برود و هر آنچه از وسایل قیمتی چون طلا، پول، تلفن همراه و لب تاب را با خود به مدرسه بیاید بعد از آن آزاد است تا روستا را ترک کند و به دوستانش در کوه بپیوندد. بعد از آنکه مردم تمام اشیا با ارزش خود را به مدرسه آورند کامیون مردم سوار کرد و به محل اعدام دست جمعی آنها برد."
هیچکس منکر جنایات گسترده تروریستها نیست اما اینکه چرا تنها بعد از اعدام سه تبعه غربی بازتاب رسانهای این وحشیگریها تا این حد مهم شده است کمی جای تعجب دارد. از سوی دیگر اگر هیچ یک از دولتهای غربی و عربی از تروریستها حمایت نکردهاند و امروز داعیه مبارزه با تروریست را دارند چنین تشکیلاتی چطور سازماندهی شده است.
واقعیت آن است که اهداف تشکیل داعش و اهداف تعقیب کاملا مشخص و از پیش تعیین شدهاند. این یک ادعا نیست بلکه دلایل زیادی برای اثبات آن وجود دارد. فرایندی که در سال از سال 2001 برای سازماندهی گروههای تروریستی در خاورمیانه مشخص شده است دارای خط سیر مشخص است چنانچه مدتی طالبان در راس گروههای تروریستی قرار میگیرند سپس القاعده ماموریت طالبان را در مناطق وسیعتری پیگیری میکند و بعد شاخههای خاورمیانه و آفریقای القاعده با استقلال از بدنه اصلی داعش و بوکوحرام را تشکیل میدهند.
این گروههای تروریستی علیرغم دارا بودن ظاهر بدوی با پشتوانه گسترده اطلاعاتی همراه هستند چرا که نحوه عمل و شیوه عملیاتی آنها کاملا مطابق با اصول جنگهای چریکی است و بدنه جذب نیروی انسانی آنها بسیار گسترده عمل میکند.
سناریوی تشکیل گروههای تروریستی بهگونهای طراحی میشود که در گام اول با انجام جنایت گسترده یک چهره مقتدر و وحشی را به نمایش بگذارند و سپس با گرفتن بعد رسانهای و استفاده از نمادهای و المانهای اسلامی تلاش میشود تا بعد اسلام هراسی آنها فعال شود و سپس بعد از مدتی با حضور نیروهای غربی زمینه مداخله نظامی نیروهای غربی را فراهم کنند.
آمریکا سال گذشته تلاش فراوانی انجام داد تا با متهم کردن دولت بشار اسد زمینه مداخله نظامی در خاک این کشور را فراهم کند اما با شکست شکست این طرح و لزوم این مداخله در راستای منافع آمریکا بحث حملات هوایی به خاک سوریه به بهانه داعش عنوان شد.
داعش نسبت به دو سازمان مادر خود یعنی طالبان و القاعده دارای توان رسانهای بالاتری است تا جایی که به تولید و توزیع بازیهای رایانهای دست میزند و در این بازیها و سایر امکانات رسانههای خود در تلاش است تا مفهوم جهاد را در ذهن مردم جهان استهاله نماید تا جایی که چند وقت پیش یک نمایش کمدی ضد داعش در آمریکا تولید شد که صرفا موضوع جهاد را هدف قرار داده بود.
در واقع جنگ اصلی ائتلاف چه در ابعاد نظامی و رسانهای با داعش نیست بلکه دولت اسلامی خودیهایی هستند که قرار است در نقشهای بدل زمینه تخریب گروههای مبارز واقعی در منطقه را فراهم کنند. بعد از ناکامیهای تلاویو در مواجهه با گروههای اصیل جهادی چون حزبالله لبنان و جهاد اسلامی فلسطین میزان محبوبیت آنها در سطح بینالمللی رشد فوقالعادهای داشت لذا سناریویی طرح شد که به انداختن پارازیت در ذهن مخاطبین زمینه تشخیص گروههای جهادی واقعی از میان رفته و هر نوع حرکتی در خاورمیانه مصداق افراطیگری دینی تلقی شود.
دیدگاه تان را بنویسید