درسهای نبرد غزه
متن یادداشت عشرت شایق *با عنوان «درسهای نبرد غزه» به شرح ذیل است:
سرانجام پس از گذشت 51 روز از تهاجم وحشیانه و همه جانبه صهیونیست ها به نوار غزه و کشتار زنان و کودکان فلسطینی و به بار آوردن خرابی های بسیار در این منطقه، رژیم نژاد پرست صهیونیستی مجبور به قبول شرایط اعلام شده از سوی گروههای مقاومت فلسطین گردید و با توافقی که میان نمایندگان این گروهها و رژیم صهیونیستی با میانجیگری مقامات مصری حاصل شد، آتش بس نامحدود در غزه آغاز گردید.
در پی اعلام این آتش بس، مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری و فلسطینیان ساکن در دیگر کشورها به جشن و پایکوبی پرداختند. یقینا این جشن و پایکوبی بیش از آنکه بخاطر خاتمه یافتن حملات ددمنشانه رژیم جنایتکار صهیونیستی به غزه باشد، نشانه تکریم و بزرگداشت راه و روشی بود که توانست اراده مردم ستمدیده فلسطین و رزمندگان مقاومت را بر سران جنایت پیشه صهیونیستی تحمیل نماید.
بی گمان دمیده شدن روح امید بر ملت فلسطین و خودباوری آنها بزرگترین دستاورد نبرد نابرابر آنان با دشمن تا دندان مسلح بود. فلسطینیان در این نبرد، درسهای زیادی آموختند و تجربیات ارزشمندی بدست آوردند که آینده را برای آنان تضمین نمود.
اتکا به خدا و تقویت روح معنویت، همبستگی ملی با رزمندگان مقاومت، دست شستن از راه حلهای سازشکارانه، بکارگیری ابتکارات و نوآوری ها توسط رزمندگان مقاومت، آشکار شدن خیانت های سران برخی از کشورهای عربی به آرمان فلسطین و مردم غزه، شناخت دوستان واقعی ملت فلسطین، وحدت و پایداری یکپارچه فلسطینیان در میدان نبرد، ایمان به توانمندی خود برای آزاد سازی قدس شریف و تمامی سرزمین فلسطین از مهم ترین دستاوردهای نبرد 51 روزه مردم سرافراز فلسطین بخصوص ساکنان مقاوم غزه بود.
چه کسی می تواند منکر پیروزی مقاومت در این نبرد نابرابر باشد؟ درست است که در این نبرد تعداد شهدا و مجروحین فلسطینی بسیار بیشتر از تلفات صهیونیست ها بوده، اما دستاورد دو طرف به هیج عنوان قابل مقایسه باهم نیست.
فلسطین و مقاومت همه چیز به دست آوردند و اشغالگران هیچ! صهیونیست ها در این نبرد نه تنها دستاوردی نداشتند بلکه با ارتکاب اعمال جنایتکارانه مانند؛ حمله به مناطق مسکونی و بخاک و خون کشیدن غیر نظامیان بخصوص کودکان معصوم غزه، حمله به مساجد و اماکن مذهبی، هدف قرار دادن آمبولانس ها و نیروهای امدادی، بمباران بیمارستانها و مراکز درمانی و دهها جنایت دیگر بیش از پیش نزد افکار عمومی ملت ها، منفورتر شدند.
بمباران وحشیانه متراکم ترین منطقه مسکونی دنیا، هدف قراردادن مدارس متعلق به سازمان ملل با علم به موقعیت غیر نظامی آن ها، قطع آب و برق و تخریب گسترده زیرساخت های منطقه غزه و دیگر اعمال ددمنشانه نتوانست صهیونیست ها را به اهداف خود در غزه برساند.
در مقابل، ملت مظلوم فلسطین با مقاومت جانانه و ایثار و فداکاری کم نظیر خود باعث شکست دشمن و بر هم ریختن محاسباتش گردید.
همه مردم دنیا شاهد بودند که اشغالگران صهیونیست تهاجم به غزه را با هدف از بین بردن گروههای مقاومت فلسطینی از طریق بمباران هوایی، زمینی و دریایی آغاز کردند و در طول 51 روز از هر نوع تجهیزات حتی بمب ها و سلاح های غیر متعارف نیز استفاده نمودند و جنایات و کشتارهای هولناکی را انجام دادند اما کوچکترین دستاوردی در این زمینه کسب ننمودند و نیروهای مقاومت تا آخرین ساعات درگیری به شلیک موشک و انجام عملیات نظامی علیه صهیونیست ها ادامه داد.
در این جنگ نا برابر آمریکا و دیگر قدرت های بزرگ، آشکارا به حمایت از نژادپرستان صهیونیست پرداخته و توجیه گر جنایات آنان شدند و نظام های عربی نیز عملکرد منفعلانه و خفت باری از خود نشان دادند. سازمان های بین المللی در انجام مسئولیت های خود کوتاهی کرده و به همدستی با اشغالگران پرداختند ولی هیچکدام از این رفتارها نه تنها باعث تضعیف روحیه مردم فلسطین نشد بلکه اراده آنان را برای مقاومت قوی تر نمود.
پیروزی در جنگ 51 روزه ثابت کرد که ملت فلسطین اعم از ساکنان غزه، کرانه باختری، قدس، اراضی اشغالی 48 و فلسطینیان ساکن سایر کشورها یک پیکر واحد هستند و در صورت حفظ وحدت می توانند با هزینه ای کمتر نسبت به آزادسازی سایر مناطق سرزمین خود اقدام نمایند.
گروه های مقاومت در سایه دلاورمردی های خود توانستند از ملت خویش دفاع و در برابر تجاوزات دشمن ایستادگی نمایند. رزمندگان مقاومت با همکاری ملت فلسطین حماسه ای بی بدیل آفریدند و بار دیگر دروغین بودن ادعای ارتش شکست ناپذیر را از بین برد و طرح های آنان برای نابودی ملت فلسطین را خنثی نمود.
رزمندگان مقاومت با توان دفاعی بالا و بکارگیری ابتکارات، بروز کردن تسلیحات، ایجاد تونل های زیر زمینی، نفوذ در پشت خطوط دشمن و غافلگیر نمودن آنان راه پیروزی بر صهیونیست ها را نشان دادند.
مقاومت در عرصه سیاسی نیز پایداری کرد و از اصول و آرمان های ملت فلسطین دفاع نمود و با همین روحیه توانست خواسته های خود را بر طرف مقابل تحمیل نماید. خواسته هایی که در راس آنها، پایان بخشیدن به محاصره نوار غزه قرار دارد.
نیروهای مقاومت و حامیان آنان در عرصه رسانه ای نیز پیروزی را از آن خود کردند و توانستند جنایات صهیونیست ها را به مردم دنیا نشان دهند. رزمندگان مقاومت در عرصه اطلاع رسانی موفق شدند دستاوردهای ملت فلسطین را با صدا و تصویر مناسب به دنیا منتقل نماید.
رزمندگان مقاومت از نظر اخلاقی هم پیروز میدان بودند و نبرد خود را در رویارویی مستقیم با ارتش صهیونیستی متمرکز نموده و ضربات مهلکی بر آنان وارد ساختند.
همه این توفیقات، نوید بخش آزادی کامل فلسطین و رهایی قدس شریف است و این امر قطعا تحقق خواهد یافت اما ضروری است ملت فلسطین و بویژه رهبران سیاسی آن برنامه ریزی دقیقی برای حفظ دستاوردهای عظیم نبرد 51 روزه داشته باشند. دستاوردهایی که به بهای 2142 نفر از جمله 700 کودک شهید و نزدیک به 11 هزار نفر مجروح و معلول به دست آمده است.
نباید آتش اختلاف مجددا میان گروههای فلسطینی شعله ور شود. سازشکاران با رژیم صهیونیستی نباید فرصت دوباره ای برای ادامه حیات سیاسی یافته و راه پر اشتباه سازش را ادامه دهند. رهبران سیاسی فلسطین باید روابط خود را با دوستان واقعی ملت فلسطین مستحکم و از دولت های خائن و ترسو دوری نمایند.
منبع: تسنیم
دیدگاه تان را بنویسید