روحانی: ما اهل غیرتیم، نه غارت

کد خبر: 362831

رئیس‌جمهور افزایش دقت در برد و اصابت موشک‌ها را "یک کار اخلاقی" توصیف کرد.

تسنیم: حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌ جمهور در مراسم روز صنعت دفاعی در جمع مدیران صنایع هوایی کشور، گفت: امروز جهان با مشکل انرژی مواجه است و هرچه زمان بگذرد این مشکل در آینده به عنوان یک معضل روبه‌روی انسان‌ها قرار خواهد گرفت. امروز انرژی فسیلی صادرشدنی در جهان روز به روز رو به کاهش است و ممکن است در آینده نه چندان دور تنها به منابع موجود خلیج‌فارس محدود شود و روزی تنها صادرکنندگان نفت یا حتی نفت و گاز تعلق به همین منطقه داشته باشد.

وی افزود: ابرنفت‌هایی مانند ایران، عراق، عربستان، کویت خیلی نیستند که در دهه‌های آینده قادرند نفت را صادر کنند و هر منبعی که بشر به آن نیاز داشته باشد و کمیاب شود می‌تواند عاملی برای نزاع و درگیری و یا حتی جنگ شود. مشکل دیگری که امروز جهان با آن مواجه شده، مشکل خشونت و افراطی‌گری است؛ بلای خانمان‌سوزی که امنیت و آرامش بسیاری از کشورها را بر هم زده است و حتی بنیانگذاران خشونت و افراط هم در نگرانی از آینده خود به سر می‌برد.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه آنچه جمهوری اسلامی ایران از آغاز دولت یازدهم با صدای بلند بر آن تاکید کرده است، این است که افراط و خشونت یک معضل جهانی است، خاطرنشان کرد: همه باید دست به دست هم دهیم و در برابر افراط و خشونت بایستیم، گرچه به ظاهر این صدا و ندا در جهان با استقبال مواجه شد و از زمانی که طرح جهان عاری از افراط و خشونت در سازمان ملل متحد توسط نماینده ملت ایران اعلام شد، چندماهی نگذشت که همه جهانیان و کشورها با احترام به جهان عاری از خشونت و افراط رای دادند. حتی کشورهایی که دشمنان خونین جمهوری اسلامی ایران هستند هم جرأت نکردند در برابر این شعار زیبای مردم پسند و جهان‌پسند قد مخالفت علم کنند.

روحانی با بیان اینکه متاسفانه در مقام عمل هنوز برای مقابله با افراط و خشونت کار چندانی نشده است، تصریح کرد: در منطقه حساس ما امروز بسیاری از کشورها درگیر افراط و خشونت و تروریسم هستند نه تنها رفاه بلکه امنیت آنها؛ نه تنها جان آنها که ناموس آنها،‌ نه تنها زندگی آنها که خانه و کاشانه آنها و نه تنها خودشان که فرزندان کوچک‌شان همه و همه در برابر تیغ افراط، خشونت و تروریسم بی‌رحم قرار گرفته‌اند.

وی با اشاره به وضعیت فعلی عراق اظهار داشت: هم کلیسا خراب می‌شود و هم کنیسه، هم مسجد خراب می‌شود و هم حسینیه و امامزاده. امروز شرایط بسیار عجیبی روبه‌روی ما خودنمایی می‌کند؛ خصوصا در 15 سال اخیر جنگ‌ها و خونریزی‌های فراوانی صورت گرفت که میلیون‌ها انسان در افغانستان، پاکستان، عراق، سوریه، لبنان، یمن، مصر و لیبی آواره و سرگردان شدند. در حالی که کشورهای صنعتی و پیشرفته و وابستگان آنها در حال حرکت در مسیر پیشرفت هستند جهان اسلام و منطقه در آتش نفاق و اختلاف می‌سوزد و همه مسیر توسعه و ترقی زیرپای افراط و خشونت له شده است.

رئیس‌جمهور ادامه داد: شرایط جهان امروز و خصوصا منطقه ما روز به روز سخت‌تر می‌شود، البته اتحادیه‌ها، توازن قوا و عدم توازن قوا مساله دیگری است که باید مدنظر باشد. در برابر این شرایط ما باید چه کنیم؟ تهدیداتی که شکل‌های مختلفی به خود می‌گیرد، جایگاهی که ایران دارد، تاثیری که این کشور در منطقه و جهان دارد بسیار مهم است. مگر می‌شود از ثبات منطقه حرف زد و از ایران سخن نگفت؟ مگر می‌توان از رفاه و امنیت و توسعه در منطقه سخن گفت، اما نامی از ایران به میان نیاورد؟ مگر می‌توان از امنیت آبراه‌ها و حمل و نقل انرژی در جهان حرف زد اما از ایران سخن به میان نیاورد؟ مگر می‌توان از حرکت‌های خودجوش و مردمسالار در منطقه سخن گفت، اما از انقلاب اسلامی و ایران سخن به میان نیاورد.

روحانی با تاکید بر اینکه ایران جایگاه عظیم خود را دارد و به همان نسبت بار سنگینی را بر دوش می‌کشد، اظهار داشت: تجارت و سودی که می‌تواند ملتی را در جهان عزیز کند و در آخرت به سعادت برساند، ملتی ایثارگر است که جان و مالش را برای سربلندی امت و ملت خود و کشور و آیین‌اش فدا می‌کند. اگر ایمان به خدا و پیامبر و جهاد و فداکاری با جان و مال ضمیمه شد آنگاه سعادت دو جهان نیز تضمین خواهد شد و اگر خطایی هم باشد خداوند می‌پوشاند و جبران می‌کند.

وی افزود: نه تنها سعادت اخروی و عزت جهانی بلکه نصرت و بشارت پیروزی را هم خواهید دید. مگر ما در انقلاب اسلامی نصرمن‌الله و فتح القریب را مشاهده نکردیم و مگر در ایستادگی 8 سال دفاع مقدس نصر الهی و نصرت خداوند را ندیدیم. علی‌رغم همه حرف‌ها دکترین دفاعی جمهوری اسلامی ایران مشخص و روشن است. ما در برابر تهدید دست روی دست نمی‌گذاریم. ما در برابر طراحی دشمن نسبت به استقلال و عظمت‌مان آرام نمی‌نشینیم اما در عین حال اخلاق و عدالت را و اعتدال را حتی در دفاع فراموش نمی‌کنیم.

رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: ما در عین حال در برابر تجاوز و تعدی دشمن می‌ایستیم. تجاوز، تعدی و ظلم و اجحاف را حتی در میدان جنگ هم روا نمی‌دانیم، شهرهای ما برای ما ماه‌ها و سال‌ها توسط موشک‌های عراقی بمباران می‌شد، اما امام به ما اجازه نداد که به آنها پاسخ دهیم. بعد از چندسال که در محضر ایشان گفته شد که برای پیشگیری از اینگونه تجاوزها چاره‌ای جز اینگونه پاسخ‌ها نیست، فرمود که هر شهری که می‌خواهید هدف قرار دهید 48 ساعت قبل از طریق رادیو و تلویزیون به مردم اطلاع دهید.

روحانی با تاکید بر اینکه این مصداق اخلاق در جنگ است و ایمان و احترام به انسانیت را نشان می‌دهد، گفت: دکترین دفاعی ما بر مبنای دفاع است، ما هیچ سلاحی را بر مبنای تجاوز طراحی نکرده و نخواهیم کرد. ما هیچگاه تحقیق نکرده‌ایم که چگونه می‌توانیم کشوری را تصرف کنیم. همه تحقیقات و صنعت دفاعی ما بر این مبناست که یا چگونه دفاع کنیم یا چگونه دشمن را از تجاوز باز داریم. استراتژی ما استراتژی بازدارندگی است و به دنبال دفاع موثر هستیم و هدف دیگری را دنبال نمی‌کنیم.

ما اهل غیرت هستیم، اهل غارت نیستیم

وی ادامه داد: کشورهایی هستند که ناوهای هواپیمابر، هواپیماهایشان، بمب‌هایشان و ... بر مبنای تجاوز، تصرف، دخالت و سلطه طراحی شده است، اما ما نه قصد تجاوز داریم و نه می‌خواهیم بر کشوری مسلط شویم و نه می‌خواهیم منابع دیگران را غارت کنیم؛ ما اهل غیرت هستیم، اهل غارت نیستیم. ما نمی‌خواهیم منابع دیگران را غارت کنیم و تحقیق، طراحی و آموزش نظامی ما بر مبنای بازدارندگی و دفاع است، اگر موشک زمین به زمین می‌سازیم و دقت آن را دنبال می‌کنیم باز هم به دنبال بازدارندگی هستیم. این دقت، اخلاقی و انسانی است. اگر از دقت موشک زمین به زمین بکاهید همانقدر بر روی اخلاق و احتمال آسیب‌دیدن یک بی‌گناه باید احساس مسئولیت کنید.

رئیس‌جمهور با اشاره به شخصیت شهید طهرانی‌مقدم تصریح کرد: هر گاه نام موشکی را می‌شنوم و از دقت آن مطلع می‌شوم، یاد آن شهید بزرگوار می‌افتم. او انسان بسیار دقیقی بود و در همه جا صدق و عدل الگوی کار او بود. من به دلیل مسئولیت‌های فراوانی که داشتم با افراد بسیاری درباره موشک‌های زمین به زمین صحبت کردم، اما کسی که بسیار دقیق صحبت می‌کرد، شهید طهرانی‌مقدم بود.

روحانی با بیان اینکه دقت در سلاح فقط غرور نیست، ادامه داد: وقتی شما هدفی را می‌زنید، احساس غرور می‌کنید. اما اخلاق بسیار مهم‌تر است. چرا که ممکن است شما هدفی را بزنید که هدف نظامی است و برای دفاع از خودتان این کار را انجام می‌دهید. اما در عین حال اندکی خطا ممکن است یک کپرنشین یا اقامتگاه عشایری را از بین ببرد. دقت در سلاح فقط علمی نیست، بلکه کار اخلاقی هم هست. برد سلاح هم همینطور است. از همه مهم‌تر این است که اگر ما دقیق حرف نزنیم مسئولین سیاسی کشور را در محاسبات‌شان به گمراهی می‌کشانیم. از آغاز پیروزی انقلاب خصوصا پس از دفاع مقدس و در سال‌های اخیر کار بسیار بزرگی در جمهوری اسلامی ایران انجام گرفته است.

وی افزود: ما قدردان همه کسانی هستیم که در صنعت دفاعی با ایمان، جهاد و ایثار خود به طور شبانه‌روزی فداکاری می‌کنند. در زمان جنگ برای ما بسیار مهم بود که برد موشکی را بالا ببریم. ما ماه‌ها و حتی بیش از یک سال بر روی موشکی کار می‌کردیم که برد آن بیشتر شود تا بتوانیم هواپیمای عراقی را هدف قرار دهیم. به سختی کار می‌کردیم و بارها آن را آزمایش می‌کردیم. اولین باری که ما توانستیم میگ 25 عراقی را در اصفهان هدف قرار دهیم چه نشاط و شادابی در این کشور ایجاد شد؛ مخصوصا کسانی که شب‌ها و روزها تلاش کرده بودند که موشکی را بسازند و شلیک کنند که بتواند در ارتفاع 70 هزار پایی هواپیمای دشمن را سرنگون کند.

رئیس‌جمهور با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه سلاح‌های ضد زره تصریح کرد: امروز پیشرفت‌های بسیار بزرگی در این حوزه صورت گرفته است. در ساخت هواپیما، موشک هوا به هوا، موشک هوا به زمین و ... کارهای بسیار بزرگی صورت گرفته است. زمانی که ما فکر می‌کردیم هواپیماهای F14 ما نمی‌توانند تاثیرگذاری پیشین را داشته باشند. تلاش جهاد خودکفایی نیروی هوایی و دیگران دست به دست هم داد و توانستیم موشکی را جایگزین کنیم و این برای ما بسیار خوشحال‌کننده بود.

روحانی ادامه داد: وقتی شما صنایع دفاعی را آزمایش می‌کنید اگر خطایی صورت نگیرد، لذت چندانی ندارید. اما وقتی بعد از چند بار خطا به موفقیت می‌رسید، بسیار برای شما لذت‌بخش است. وقتی تحقیقات علمی شما بعد از چند بار آزمایش به ثمر می‌نشیند و به اثبات می‌رسد بسیار لذت‌بخش است. البته این لذت‌ها با لذت نان و غذا و سایر لذت‌های مادی قابل مقایسه نیست، بلکه لذت معنوی است و بسیار ارزشمند است.

وی با بیان اینکه کار صنعت دفاعی و هوایی کشور بسیار ارزشمند و قابل تقدیر است، خاطرنشان کرد: من از وزیر دفاع و نمایشگاهی که ترتیب داده شد تشکر می‌کنم. آنها دائما مسائل دفاعی، تحقیقات دفاعی و اعتبارات دفاعی را دنبال می‌کنند که یک اقدام طبیعی است. آشنایی من با وزیر دفاع مربوط به دوران جنگ است و می‌دانم که امروز کار بزرگ و مهمی انجام می‌شود.

رئیس‌جمهور با طرح این سوال که چرا صنعت دفاعی برای ما مهم است و باید آن را دنبال کنیم، توسعه دهیم و ارتقا ببخشیم، اظهار داشت: همه این کارها برای این است که جنگ نشود، برخی فکر می‌کنند که ما این صنایع را برای کوبیدن بر سر دشمن می‌سازیم. البته اگر ضرورتی پیش بیاید، ممکن است این کار را انجام دهیم. اما اساس این کار برای این است که جنگ نشود. قدرت و توانمند شدن یک کشور برای این است که هوس تجاوز از سر دشمن بیرون بیاید. دکترین دفاعی ما بر مبنای بازدارندگی است و اگر دشمن خطایی انجام داد ما می‌ایستیم، دفاع می‌کنیم و از تجهیزات دفاعی خود استفاده می‌کنیم، چرا که این حق ماست اخلاقی است و براساس معیارهای حقوقی و شرعی دفاع مشروع به حساب می‌آید.

روحانی با تاکید بر اینکه قدرت دفاعی ما هرگز برای تجاوز به هیچ کشوری حتی یک کشور ضعیف نخواهد بود، گفت: ما اهل تجاوز نیستیم. نکته دیگر این است که همسایگان ما و جهان اسلام باید بدانند که اگر ما در صنعت دفاعی توانمند می‌شویم تنها برای امنیت خودمان نیست بلکه برای امنیت تمام منطقه است. چرا که امنیت ما با امنیت منطقه و رفاه ما با رفاه منطقه و ثبات ما با ثبات منطقه متصل است. اگر عراق و افغانستان ناامن شود ما نگران مرزهای خودمان می‌شویم. توسعه در صورتی امکانپذیر است که نه تنها ایران امن باشد - که به حمدالله هست- حتی اطراف و پیرامون ما هم امن باشد. قدرت دفاعی ما علیه همسایگان و دوستان‌مان و کشورهای اسلامی نخواهد بود و صنعت دفاعی ما به نفع آنها و کمک آنها خواهد بود.

به دنبال رقابت تسلیحاتی در منطقه نیستیم

وی با بیان اینکه ما مخالف حضور بیگانگان در منطقه هستیم، تصریح کرد: همواره گفته‌ایم و می‌گوییم که خودمان می‌توانیم با همسایگان‌مان به خوبی امنیت این منطقه حساس را تامین کنیم. ما به دنبال رقابت تسلیحاتی در منطقه نیستیم و لذا می‌بینید که در آمار و ارقام آن مقدار از جی‌دی‌پی ما که برای صنعت دفاعی صرف می‌شود، رقم بالایی نیست و حتی نسبت به سایر همسایگان رقم پایینی است. ما می‌دانیم که هر مقدار به این بخش اعتبار اختصاص داده شود، از بخش‌های دیگر زده می‌شود. ما به دنبال رقابت نظامی و تسلیحاتی نیستیم، اما برای دفاع از خودمان هرآنچه را که لازم بدانیم از دیگران اجازه نمی‌گیریم.

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ما خودمان برای دفاع از خودمان تصمیم می‌گیریم، اجرا می‌کنیم و از کشور حراست می‌کنیم گفت: ما دنبال سلاح کشتار جمعی نبوده، نیستیم و نخواهیم بود. به دلیل موازین شرعی، اخلاقی، اصول انسانی و به دلیل فتوای مقام معظم رهبری ما نه به دنبال سلاح هسته‌ای هستیم و نه سلاح کشتار جمعی و نه سلاح شیمیایی نیستیم. البته ما قربانی سلاح شیمیایی هستیم و همه هم این را می‌دانند، اما در عین حال دنبال ساخت سلاح کشتار جمعی نیستیم. ما سلاح عادی و معمولی را برای دفاع از خودمان کافی می‌دانیم، اما در عین حال بر این حق قانونی تصریح می‌کنیم که جهان باید از سلاح کشتار جمعی عاری شود.

روحانی با اشاره به معاهده ان‌پی‌تی خاطرنشان کرد: امکان ندارد بخشی از این معاهده اجرا شود، اما بخش دیگری بر روی زمین بماند. باید سلاح کشتار جمعی از کل جهان برچیده شود؛ مخصوصا از منطقه حساس خلیج فارس. ما بر این هدف و آرمان‌مان تاکید می‌کنیم که منطقه خاورمیانه باید از سلاح کشتار جمعی عاری شود. همانطور که ما در این نمایشگاه دیدیم، همکاری شما با صنعت کشور باید پیوسته و وابسته باشد هر کاری که صنعت معمولی می‌تواند انجام دهد،‌رها کنید و به آنها واگذارید.

وی با بیان اینکه صنعت دفاعی یک صنعت انحصاری است، اظهار داشت: صنعت انحصاری همواره مشکلاتی دارد که یکی از آنها نداشتن رقیب است. هر جایی که رقیب نباشد باید نظارت افزایش یابد و دقت بیشتری صورت گیرد. خریداران و تولید شما هم انحصاری است. خودتان دقت و نظارت کنید که سلاحی خوب، مناسب و ارزان تولید شود. آقای وزیر و مسئولان صنایع دفاعی هم جلوی کارهای موازی را بگیرند. تحقیق در حوزه صنایع دفاعی بسیار خوب و پسندیده است اما منابع ما محدود است و شرایط کشور ما شرایط خاصی است.

رئیس‌جمهور با بیان اینکه شما باید اولویت‌بندی کنید، تصریح کرد: باید به دنبال آن چیزی برویم که اولویت ما است. ما در جاهای بسیاری سرمایه‌گذاری کردیم و گفتیم که می‌خواهیم خودکفا شویم و اعلام کردیم که می‌خواهیم هواپیمای مسافربری بسازیم. خودکفایی خوب است، اما باید قدم به قدم، حساب‌شده و با دقت این کار را انجام دهیم. حتی در جاهایی که صنایع غیرنظامی است این دقت باید بیشتر شود. البته نمی‌خواهم قدر کار صنعت دفاعی را آن هم در روز صنعت دفاعی بکاهم و کارهای شما کارهایی بزرگ و موجب غرور و افتخار است. شما هواپیماهای دهه 60 را نوسازی می‌کنید و تمام جزئیات آن را بازسازی می‌کنید. شما در زمینه موشک‌های زمین به زمین کارهای بزرگی انجام داده‌اید و بسیاری از کارهای شما ترهبون به عدوالله است.

روحانی گفت: کشوری قدرتمند و پیروز است که دشمنش مساوی با دشمن خدا و دشمن خدا مساوی با دشمن او باشد. باید در خط مستقیم حق باشیم. کارهایی که در زمینه پدافند انجام گرفته است، کارهای بزرگی است که به دلیل مسئولیت‌هایی که داشته‌ایم آشنایی ما با آنها بیشتر است. کارهای بزرگ را با محاسبه، دقت، اولویت، توجه به نیازهای نیروهای مسلح و تهدیدات امروز و فردای منطقه و جهان دنبال کنید و ادامه دهید و دولت تدبیر و امید در همه حوزه‌ها با تمام توان خود پشتیبان شما خواهد بود؛ چرا که رئیس این دولت در دوره دفاع مقدس مدتی و پیش از آن در سال 58 و در سال‌های بعد از جنگ به دلیل مسئولیت‌های مختلف همواره با این نوع تلاش‌ها و جهادها در تماس بوده است و به خوبی قدر کار شما را هم می‌فهمد و درک می‌کند و هم دنبال می‌کند. ملت قدرشناس ما قدردان کار شما هستند و رهبری معظم انقلاب و فرمانده کل قوا قدردان کار ارزشمند شما هستند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت