هشدار لاریجانی به 1+5

کد خبر: 360374

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: 1+5 باید بداند که ایران موضوع هسته‌ای را در مجموعه مسائل در نظر گرفته و ممکن است بن‌بست در مذاکرات به حوزه‌های دیگر تعامل نیز سرایت کند.

فارس: رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: 1+5 باید بداند که ایران موضوع هسته‌ای را در مجموعه مسائل در نظر گرفته و ممکن است بن‌بست در مذاکرات به حوزه‌های دیگر تعامل نیز سرایت کند .

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه) 21مردادماه در جمع سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای جهان، با اشاره به اینکه چانه‌زنی و کاسب‌کاری در مذاکرات هسته‌ای راه گشای مسئله نیست، ‌گفت: مبانی 1+5 پشت میز مذاکرات باید معقول و قابل قبول باشد .

وی با هشدار به 1+5 اظهار کرد: 1+5 باید بداند که ایران موضوع هسته‌ای را در مجموعه مسائل در نظر گرفته است و ممکن است بن‌بست در مذاکرات به حوزه‌های دیگر تعامل نیز سرایت کند .

لاریجانی با اشاره به اینکه پس از جنگ جهانی دوم غرب نگاهی سلبی به خاورمیانه داشت، بیان کرد: اکنون شرایط متفاوت شده و مردم منطقه نیز با بیداری اسلامی خواهان تحولات و حرکت به سوی تمدن اسلامی هستند .

وی تنفر موجود از آمریکایی‌ها را نتیجه سلطه‌گری‌های چند دهه اخیر آنها برشمرد و با تأکید بر اینکه آمریکا نباید تقصیر این نفرت را به گردن این و آن بیندازد، گفت: توان فکری و فناوری در جهان اسلام افزایش یافتهلذا سرکوب دردی را دوا نمی‌کند .

رئیس مجلس شورای اسلامی سرکوب خواست عمومی را منجر به تولید بحران خواند و گفت:‌ غرب در منطقه دست به بحران‌آفرینی می‌زند؛ البته ما نمی‌گوییم همه بحران‌ها را غرب به وجود آورده اما در مورد بخشی از آنها اطلاعات روشن داریم که آمریکا و دیگر کشورهای غربی دست دارند .

لاریجانی اشکال کار غربی‌ها در منطقه را حمایت از اقدامات مسلحانه دانست و گفت: البته پدیده تروریسم یک عارضه عجیب و غریب است که هیچگاه بدین شکل در دنیای اسلام سابقه نداشته و حتی سلفی‌ها نیز در دهه‌های قبل صرفاً به عنوان یک تفکر حضور داشته‌اند اما ممزوج شدن این تفکر با حرکت‌های تروریستی خطرناک است .

وی با رد نسبت دادن همه جریانات تروریستی به مسائل پشت پرده، بیان کرد: یک امر فکری نیز به راه افتاده است که باید به آن بها دهیم و تئوری وحدت جهان اسلام امام خمینی(ره) را در قبال آن دنبال کنیم .

لاریجانی خطاب به سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای جهان گفت:‌ به ویژه شما در اینباره در حوزه دیپلماسی کشور مسئولیت دارید تا با فراهم کردن نشست‌ها و گفت‌وگوها میان اصحاب رسانه‌ و اندیشمندان تلقی‌های مسلمانان از یکدیگر ار تصحیح کنید .

وی با تأکید بر اینکه این فضای غبارآلود قطعاً‌ تغییر خواهد کرد، گفت: البته ما باید بکوشیم که هزینه‌های آن را کاهش دهیم .

رئیس مجلس شورای اسلامی، با اشاره مجدد به برخورد تاکتیکی غرب با جریانات تروریستی در جهان اسلام گفت: اگر فکر تروریستی به درون خانواده‌ها نفوذ کرد غربی‌ها دیگر نمی‌توانند مسلحانه با آن برخورد کنند؛ گاهی هم در مذاکرات این را مطرح می‌کنند که از کشورهای اروپایی شهروندانی به جریانات تندروی تروریستی پیوسته‌اند؛ ‌خب خود شما -غربی‌ها- به جریانات تروریستی برای جذب نیرو کمک مالی کردید و بر جنایات آنها چشم گذاشتید .

وی اقدام نظامی آمریکا علیه داعش در عراق را مورد اشاره قرار داد و گفت : چرا آمریکا در برابر کشتار مسیحی‌ها، اهل سنت، دروزی‌ها، و علوی‌ها ساکت بودند و حتی کمک‌هایی هم به تروریست‌ها کردند؛ این برای شما یک عارضه است و در آینده باید بابت آن پاسخگو باشید .

لاریجانی درباره موضوع کشور همسایه، عراق به طور خاص به دو موضوع حضور گروه نادان داعش و اختلافات سیاسی این کشور اشاره کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های زیادی برای ممانعت از گسترش حضور تروریست‌ها در عراق کرد و آیت‌الله سیستانی در این زمینه بسیار تأثیرگذار بودند .

وی ادامه داد: در حوزه سیاسی هم ایران کوشید در داخل عراق وفاق شکل گیرد و روز گذشته هم ائتلاف شیعه نخست‌وزیر را معرفی کرد که موجب ایجاد ثبات در عراق می‌شود .

رئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود از ضرورت اولویت‌ بندی‌های جدید در حوزه دیپلماتیک سخن گفت و با تأئید سخن رئیس‌جمهور مبنی بر پررنگ شدن حوزه اقتصاد در بخش دیپلماسی کشور خاطرنشان کرد: همسایگان برای ما اولویت دارند و با توجه به شرایط کنونی در صحنه بین‌الملل روابط ما با چین و روسیه نیز باید ارتقاء یابد که به نفع همه است .

وی علاقه‌مندی چین و روسیه برای شکل‌گیری انتظامات بهتر در صحنه جهانی را یادآور شد و با تأکید مجدد بر قائل شدن اولویت خاص برای رابطه با این دو کشور گفت: در حوزه اتحادیه اروپا هم ما علاقه‌مند برای توسعه روابط بوده‌ایم اما بعضی از این کشورها ظرفیت‌هایی دارند که باید از آنها استفاده کرد .

لاریجانی از ضرورت تعریف بسته‌های دیپلماتیک متناسب با مناطق و کشورهای مختلف صحبت کرد و بیان کرد: این بسته‌ها متناسب با اینکه با هر کشور در چه سطحی می‌خواهیم کار کنیم باید تعریف شود که روند دیپلماسی ما را نیز شیرین‌تر می‌کند .

رئیس مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران امکانات و مزایای گوناگونی دارد که با توجه به آنها می‌تواند قدرت مانورهای متعددی خلق کند .

وی استقبال ایران از گسترش روابط با دولت‌ها را متذکر شد و با اشاره به امکان ارزیابی موفقیت خود در اینباره گفت: این نکات همه متناسب با پتانسیل وزارت امور خارجه است و شرایط داخل کشور و همفکری‌ها نیز فرصت خوبی برای تحقق این راه‌کارهاست .

لاریجانی با توصیه به وزارت امور خارجه برای تعریف روشنتر از راه‌کارها و وظایف خود گفت: در مجلس شورای اسلامی رفتار کلی حمایت از وزارت خارجه به ویژه در موضوع هسته‌ای است؛ البته اختلافات وجود دارد اما چارچوب کلی وزارت امور خارجه مورد حمایت مجلس است .

خدایی خدا غریبه.غریبه، چون که ما عاشقش نشدیم. بنده لایقش نشدیم. رهرو صادقش نشدیم... گناه شده عادت. غیبت عبادت.جالب اینه گذاشتیم سر خدا هم منت . هرجا ریا شد به اسم خدا شد... همسایه یتیم، ما سیر خوابیدیم. ما به زمین خورده خندیدیم. خداااا نفهمیدیم. راحت گناه کردیم. به نامحرم نگاه کردیم . نامه ف

وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکل کمبود آب در 6هزار روستا و آب رسانی به وسیله تانکر به آنها اشاره کرد و گفت: 8میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای کنترل آب انجام شده است و منابع دیگری نیز برای حل مشکل آب روستاها در نظر گرفته شده است .

لاریجانی بحران آب را با گذشت زمان جدی‌تر خواند و با تأکید بر اینکه تا شرایط توسعه‌ای کشور ما قوی نشود و رونق به وجود نیاید نمی‌توانیم به مردم خدمات بدهیم گفت: خروج از رکود را باید اولویت داد که این کار نیاز به گام‌های عمیق‌تر دارد .

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از فربه‌تر شدن بی‌رویه بخش‌های اجرایی کشور علی‌رغم تدوین سیاست‌هایی مبنی بر چابک و کوچکتر شدن دولت گفت: البته دولت سعی در کنترل این موضوع داشته است اما در گذشته ارقام بالایی صرف جذب نیرو در بخش‌های اجرایی شد .

وی موانع زیاد تحت عنوان مقررات مختلف بر سر تولید در کشور را یادآور شد و گفت:‌در کشور ما برای راه‌اندازی یک واحد تولیدی 200 روز کاری از تولیدکننده وقت گرفته می‌شود در حالیکه این کار در کشورهای دیگر بسیار کمتر از این زمان می‌برد که لازم است برای آن تمهیدی اندیشیده شده و تالارهای گفت‌وگو برای حل آن ترتیب دهیم. زمانی در مجلس بحث تنقیح قوانین را در دستور کار قرار داده‌ایم .

لاریجانی به وضعیت بیکاری در کشور و عوارض اجتماعی آن اشاره کرد و گفت : بیکاری به رکود بر می‌گردد و همه اینها نشان می‌دهد که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که در مجمع بر روی آن کار شده است و به تأئید رهبر معظم انقلاب نیز رسیده و محور آن تولید است باید اجرایی شود .

وی از پیشرفت‌های قابل ذکر در عرصه فناوری به رغم اجرای عجولانه سازوکارهای آن سخن گفت و با تأکید براینکه یکی از مسائل مهم ما اتصال دانشگاه به تولید و صنعت است گفت:‌در سایر کشورها محور اقتصاد رقابت است د رحالیکه اقتصاد ما رقابتی نیست .

رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: یکی از موضوعاتی که ما مرتب در مورد آن در مجلس جلسه می‌گذاریم بحث اقتصاد است که هم قانون نیاز دارد و هم معافیت‌های مالیاتی به علاوه ساختارهای جدید .

وی به سرقت‌های مسلحانه و تجاوز به عنف به عنوان نمونه‌هایی از معضلات امنیت داخلی کشور اشاره کرد و آن را زیبنده نظام اسلامی ندانست و تصریح کرد: خوشبختانه قوه قضائیه تمهیدات خوبی در این زمینه اندیشیده است .

لاریجانی به اشراف نظام بر برخی تحرکات در حوزه امنیت داخلی اشاره و خاطرنشان کرد: به ویژه به مواد مخدر به واسطه ذوابعاد بودن آن توجه خاصی شده و در مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مصوباتی برای آن داشته‌ایم .

رئیس مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر کار سامان‌یافته‌تر در حوزه فرهنگ گفت: سیاست خارجی ما نیز با چالش‌های گوناگونی درمنطقه مواجه است .

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران به طور جدی مذاکرات را دنبال می‌کرد و امروز نیز وزارت امور خارجه با وزن‌گذاری زیادی آن را پیگیری کرد و گام‌های اولیه را هم برداشت اما مهم مذاکرات بعدی است. لذا بحث‌های هسته‌ای همچنان یک موضوع جدی است .

لاریجانی با اشاره به منطق روشن و معقول ایران در مذاکرات و پیگیری یک سیاست عقلانی در غنی‌سازی اورانیوم گفت: سیاست ایران به بن‌بست در مذاکرات نمی‌انجامد مگر اینکه بیماری‌های دیگری وجود داشته باشد .

رئیس مجلس شورای اسلامی با توصیه به غرب برای پرهیز از بهانه‌جویی در موضوعات غنی‌سازی و آب سنگین اراک از تضمین‌های ایران در مورد پسماندها سخن گفت و اضافه کرد: معنی ندارد کشوری را از تحقیق و توسعه محروم کنند .

وی با رد فرمایشی بودن پافشاری ایران بر اصول خود در مذاکرات هسته‌ای آن را مبتنی بر پایه‌های معقول عنوان کرد و گفت: در مسئله فوردو حساسیت 1+5 برای ما ابهام‌آمیز شده است؛ اینکه ما زیر کوه یک محلی را برای صنعت هسته‌ای خود احداث کرده‌ایم دلیلش تهدیدهای طرف غربی است. ما جای امنی برای خود یافته‌ایم اما نظارت بر آن را محدود نکرده‌ایم .

رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: ایران در مورد زمان مذاکرات نیز منطقی سخن می‌گوید زیرا که باید برای مذاکرات زمان مشخص کرد و اگر 1+5 جدی باد کلیت مسئله هسته‌ای در زمان کوتاه‌تری سامان یابد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد