سرویس سیاسی «فردا» - علیرضا کیانفر: درحالی رژیم صهیونیستی کشته شدن دو نظامی دیگر این رژیم را تایید کرد و شمار کشته شدگان این رژیم به 43 نفر رسید که در آن سوی میدان میزان شهدای غزه از مرز 1000 نفر گذشته است. این در شرایطی است که اغلب شهدای فلسطینی را کودکان و زنان و مردم غیر نظامی غزه تشکیل می دهند. در این میان تاکتیک رژیم صهیونیستی حمله با استفاده از موشک و تانک بوده است و این رژیم کماکان به کشتار مردم غزه به این بهانه که حماس در پشت مردم غزه خود را پنهان کرده است ادامه میدهد. در این میان اما نگاهی به اردوگاههای دو طرف نشان میدهد که با وجود مرگ هزاران نفر از مردم غزه که یک چهارم آن کودکان هستند، ترس در اردوگاه اسرائیلیها بسیار بیشتر از مردم غزه است و راکتهای حماس توانسته است فضای شهرک های اسرائیلی نشین را پر از ترس و وحشت کنند.
کارشناسان امور بین الملل مطرح میکنند که اینک سران این رژیم پس از سه هفته از شروع جنگ با غزه در تنگنای سیاسی قرار گرفته اند. از یک سو هدف اصلی یعنی نابودی حماس در این میان محقق نشده و از سوی دیگر شهرک نشینان اسرائیلی با ناامنی و وحشت این چند هفته را سپر ی کردند که برای آنان بی فایده بود و از این رو به نظر میرسد که این رژیم در تنگنای آتش بس و ادامه جنگ قرار گرفته است. از یک سو ادامه جنگ برای رژیم صهیونیست هزینههای فراوانی هم چه در داخل و هم چه در خارج از فلسطین اشغالی برای این رژیم دارد. کشتار کودکان بیگناه افکار عمومی مردم جهان را علیه این رژیم بسیج میکند و با وجود پوشش یکطرفه رسانههای غربی این فجایع پنهان نمانده است.
از سوی دیگر عدم ناامنی صهیونیستها در فلسطین اشغالی هر روز فشار بیشتری را بر سران این رژیم برای توقف جنگ وارد میکند فشاری که بعد از پایان جنگ نیز به نظر میرسد دو چندان شود و سیل انتقادات را نسبت به عملکرد سران این رژیم به سوی آنها روانه سازد. چراکه در این نبرد اگرچه این رژیم با توجه به توان بالای نظامی که با پشتیبانی غرب به دست آورده، حملات شدیدی را علیه مردم غزه ترتیب داد اما نه تنها نتوانست زیرساختهای حماس را از بین ببرد بلکه این جنگ سبب شد تا شبکههای تونلهای پیچیده حماس که حتي دستگاه هاي هوشمند اطلاعاتی رژيم صهيونيستی نيز نتوانستند به كشف آنها بپردازند و همچنین توان ارتقاء یافته آن مشخص شود. رژیم صهیونیستی در طی این سه هفته غیر از کشتار کودکان و مردم بیگناه غزه دستاورد دیگری به دست نیاورده و از سوی دیگر تعداد کشتههای نظامی این رژیم قریب به 50 نفر بوده است.
از سوی دیگر سپر دفاع موشکی اسرائیل یا همان گنبد آهنین نیز در این میان با توجه به میزان انعطاف پذیری که حماس با توجه به شبکه های تونلهای متعددی که احداث کرده است بیش از پیش کارایی خود را از دست داده است. این سامانه بیش از هر چیز به دفاع از زیرساختها و اماکن استراتژیک اسرائیل پرداخته و در سایر موارد نشان داده که چندان سیستم دفاعی قابل اعتمادی نیست. از سوی دیگر این موضوع این نگرانی را در صهیونیستها ایجاد کرده که اگر توان راکتها و موشکهای حماس افزایش یابد این سیستم پرهزینه و پرطمطراق به طور کلی از کار خواهد افتاد.
به هر جهت این چندین بار است که رژیم صهیونیستی برای از میان برداشتن حماس تلاشی ناموفق داشته است و از این جهت به نظر میرسد پس از پایان این جنگ سیل انتقادات به عملکرد این رژیم و بخصوص سیستمهای اطلاعاتی موساد روانه شود و همچنین بیم از قدرتمند شدن حماس را در دل صهیونیستها بیشتر کند.
دیدگاه تان را بنویسید