طالبانی به کردستان عراق بازگشت
رئیس جمهور عراق پس از یک سال و هفت ماه غیبت از عرصه سیاسی کشورش به دلیل بیماری، امروز از آلمان بازگشت.
فارس: شبکه خبری المیادین دقایقی پیش از فرود هواپیمای حامل «جلال طالبانی» رئیس جمهور عراق و خانوادهاش به فرودگاه سلیمانیه در منطقه کردستان عراق خبر داد. آقای طالبانی که بیش از یک سال و 7 ماه پیش در برلین تحت مداوا قرار گرفته بود و امروز به کشورش بازگشت .
اعضای خانواده و نزدیکان و تیم پزشکی ویژه طالبانی در این سفر بازگشت او را همراهی کردند و در هواپیمای او بودند .
اربیل پیش از این اعلام کرده بود که هیچ استقبال رسمی از او در سلیمانیه انجام نمیشود و دلیل آن، بالابودن درجه حرارت هوا و همزمان شدن بازگشت او با ماه رمضان و همچنین شرایط امنیتی و سیاسی جاری عراق اعلام شد .
کارشناسان بر این باورند که بازگشت او که دارای شخصیتی کاریزماتیک است، در شرایطی که عراق با بحران حضور تکفیریها در کشور و عدم دستیابی گروههای سیاسی عراق به توافق بر سر ساختار تشکیل دولت جدید مواجه است، میتواند بسیار کمک کند .
زندگینامه «جلال طالبانی »
وی معروف به «مام جلال» دوران کودکی خود را در روستای کلکان سپری کرده و پس از آن که پدرش بهعنوان مرشد تکیه طالبانی در شهر کوی سنجق برگزیده شد، خانواده وی به این شهر نقل مکان کردند. طالبانی تحصیلات ابتدایی را در «کوی سنجق» و دوران دبیرستان را در اربیل و کرکوک به پایان رساند و پس از آن زمانی که احساس کرد تحصیل در رشته حقوق فرصت بیشتری را برای مشارکت در سیاست در اختیارش قرار میدهد، رویاهایش در خصوص پزشک شدن را کنار گذاشت و به تحصیل در رشته حقوق پرداخت .
وی پس از آن در سن 13 سالگی، انجمن مخفی دانشآموزان کُرد را تشکیل داد و سپس به حزب دموکرات کردستان به رهبری ملّا «مصطفی بارزانی» پیوست و در سال 1951 زمانی که سن او تنها 18 سال بود به عنوان عضو کمیته مرکزی این حزب انتخاب شد. اما پس از بروز اختلاف میان وی و بارزانی به دلیل تقاضایش برای صلح با دولت آن زمان عراق، طالبانی در سال 1973 میلادی به گروهی منشعب از حزب دموکرات کردستان پیوست .
طالبانی پس از انشعاب از حزب بارزانی، در سال 1975میلادی و پس از فروپاشی کودتای بارزانی به دست ارتش عراق، حزب اتحادیه میهنی کردستان را تاسیس کرد. حزب اتحادیه میهنی کردستان از آن زمان تاکنون به رهبریت وی اداره شده و یکی از احزاب موثر و پرطرفدار کردستان و کشور عراق محسوب میشود . طالبانی سرانجام پس از 60 سال فعالیت سیاسی و حضور مداوم در عرصه دیپلماتیک در ششم آوریل 2005 به عنوان هفتمین رئیس جمهور عراق و اولین رئیس جمهور پس از سقوط رژیم بعث، از سوی پارلمان عراق انتخاب شد .
ائتلاف کردستان که در انتخابات پارلمانی عراق در سال 2010 میلادی، 58 کرسی کسب کرده بود ، بار دیگر "جلال طالبانی" را به عنوان نامزد خود برای تصدی پست ریاست جمهوری عراق انتخاب کرد. سرانجام پس از کشوقوسهای فراوان و پس از 250 روز از برگزاری انتخابات ، وی با کسب 195 رای در حالی که فهرست العراقیه انتخابات را تحریم کرده بود بار دیگر در سمت خود برای چهار سال دیگر ابقا شد .
رئیس جمهور عراق 17 دسامبر 2012 به دلیل سکته مغزی به آلمان منتقل شد در این مدت بارها خبر مرگ او شایعه شد و حتی گفته شد که به دستور «مسعود بارزانی» پیکر طالبانی به طور محرمانه به کردستان انتقال یافته و قرار است تا پس از انتخابات پارلمانی در آوریل این مسئله در خفا بماند. اما زمان برگزاری این انتخابات تصاویری کوتاه از جلال طالبانی در حالی رای دادن منتشر شد .
چند ماه پیش از آن نیز رسانهها عکسهایی از طالبانی در بیمارستان در هنگام ملاقات با خانوادهاش منتشر کردند تا به به شایعههای مربوط به وخامت جسمی طالبانی پایان دادن شود .
دیدگاه تان را بنویسید