سرویس سیاسی «فردا»؛ تحولات منطقه و رویکردهای کشورهای مختلف در مورد تروریزم در نوع خود قابل توجه است اما مهمترین کشوری که در این زمینه بیشتر جلب توجه می کند عربستان است. عربستان سعودی که از بعد از بیداری اسلامی سیاست بین الملل خاصی را مورد توجه قرار داد و در تحولات سوریه نقش اصلی برای براندازی حکومت بشار اسد را ایفا کرد،
اینک در موضع منفعلانهای قرار دارد. بعد از شکست تروریستهای تکفیری در سوریه، عراق محل نزاع دیگری برای تروریستها شد. در این میان عربستان سعودی نیز از طرح تجزیه عراق حمایت کرد اما موضوع اصلی در این روند سرکشی تروریستهای داعش است. ابوبکر البغدادی ، لیدر این گروه تروریستی دیگر به مانند سنت مالوف تروریستهای تحت حمایت عربستان عمل نمی کند و نه تنها قیومیت هیچ کس و القاعده را نمی پذیرد بلکه ادعای خلافت هم کرده و از این نظر عربستان با توجه به اینکه مرز مشترکی با عراق دارد خطر گزیده شدن توسط ماری که خود در آستین پرورانده را به خوبی احساس می کند. این خطر وقتی جدی تر شد که یگان های داعش
مستقر در استان الانبار که پیش از این، مناطق طریبیل و الولید در مرز عراق و سوریه را تصرف کرده بودند، با حرکت به سمت جنوب در بیابان های غرب عراق، به مرز عربستان رسیده و شهر مرزی عرعر را تصرف کردند. از سوی دیگر تحرکات تروریستی در مرزهای عربستان باعث هراس بیشتر سعودیها شد. چندی پیش نیز 6 تروریست مسلح گروه سلفی «انصار الشریعه» یمن با یک دستگاه خودروی جیپ که پلاک یکی از کشورهای شورای همکاری خلیج فارس را داشت به دو خودروی امنیتی سعودی حمله کردند که در پی آن فرمانده گشتی سعودی کشته شد. سعودی ها که پس از حمله داعش به موصل و شهرهای عراق، آنها را مجاهدان راه اسلام می دانستند اکنون غافلگیر شده و نمی دانند چه موضعی باید اتخاذ کنند. برخی از آنها ادعا کرده اند که ارتش عراق به عمد راه داعش را باز گذاشته تا به سمت اردن و عربستان بروند.
* داعش از جوانان، مردان شجاع می سازد ولی آل سلول (آل سعود) از آنها بچه قرتی میسازد. در زیر متن هم تصویری از صفحه شبکه ام بی سی عربستان گذاشته که مسابقه عشقولانه ترین اس ام اس و قشنگ ترین مدل موی سال 2014 را برگزار می کند.
عناصر داعش نیز در شبکههای اجتماعی به ترس عربستانیها دامن می زنند و مطالب تهدید امیزی را نسبت به امنیت عربستان سعودی منتشر می کنند. درواقع بسیاری از تروریستهای داعش بر این باور هستند که خلافت اسلامی مرز مشخصی ندارد و مرزهای ملی را در این زمینه نمی پذیرند. تروریستها همچنین ادعا کردند که داعش از سرزمینهای کوهستانی گذشته است و صحرای عرعر که مسطح است نمی تواند جلوی این گروه تروریستی را بگیرد.
فرماندهان داخل سیستم راداری با دقت اوضاع را زیر نظر دارند.
آنچه مشخص است این است که عربستان سعودی با توجه به تحولات داخلی و جنبشهای مردمی در این کشور از این بیم دارد که عدم هماهنگی و هرج و مرج و اختلافات داخلی در خاندان سلطنتی آل سعود پایههای قدرت سعودی ها را بلرزاند و این موضوع، زمینه ای را برای حمله داعش به این کشور فراهم کند و با توجه به این هرج و مرج ها عدهای نیز در داخل این کشور به حمایت از داعش بپردازند. البته این موضوع یک تراژدی بزرگ است اما تغییرو تحولاتی که در بدنه حکومت آل سعود رخ داد نشان از هراسناک بودن ملک عبدالله است.
در این صفحه نوشته شده است: ما به مرزها اعتقادی نداریم و به جایی هم حمله نمی کنیم چون اینجا اصلا سرزمین خودمان است
تنها پس از نیمه شب به وقت محلی در ۱ جولای، آژانس مطبوعاتی رسمی (اسپیاِی) حکم سلطنتیای را اعلان کرد که طبق آن شاهزاده بندر بن سلطان، که سابقاً به مدتی طولانی سفیر ریاض در واشنگتن بود و اخیراً نیز به عنوان رئیس سازمان اطلاعات عربستان فعالیت میکرد، در سمت مشاور ویژه ملک عبدالله منصوب گردید. چهار دقیقه بعد، گزارشی دیگر از این آژانس اعلان کرد که پسر عموی بندر، شاهزاده خالد بن بندر، رئیس آژانس اطلاعاتی سعودی شده است. این دو انتصاب هم دارای اهمیت داخلی است و هم دارای اهمیت بین المللی. تجاوز داعش به عراق، مرزهای عربستان سعودی را در معرض هرج و مرج آنچه از انقلابات کشورهای عربی باقی مانده است، قرار میدهد. به گفته سیمون اندرسون، کارشناس موسسه واشنگتن، بندر بن سلطان، که در ماه آوریل پس از چندین سال تلاش برای پیشبرد اهداف سعودیها مبنی بر خلع رئیس جمهور بشار اسد در سوریه از قدرت، از ریاست سازمان اطلاعات کنار رفت، حالا باید حضور داشته باشد تا تضمین کند که موفقیتهای جهادیها در عراق، موقعیت نوری مالکی را به خطر میاندازد بدون اینکه پادشاهی سعودیها را تهدید کند. به گفته برخی از رسانههای غربی این انتسابات
به این معناست که در خارج از مرزهای پادشاهی سعودی، عبدالله انتظار دارد شاهزاده بندر و شاهزاده خالد با این تهدیدها مقابله کنند. اما در داخل، او بازیگر مهم و اصلی خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید