در سوریه چه می‌گذرد؟

کد خبر: 352738
در سوریه چه می‌گذرد؟
سرویس سیاسی « فردا »:

آخرین تحولات میدانی از شهر درعا (مهد تروریست‌ها در سوریه) به شرح زیر است: افراد مسلح تکفیری از گروه تروریستی جبهه النصره امروز حملاتی را به دو محله منشیه و سجنه که تحت کنترل ارتش سوریه قرار دارند ترتیب دادند. ارتش سوریه هم با بشکه انفجاری و موشک‌های زمین به زمین فاتح 110 (با نام سازمانی" تشرین") پاسخ قاطعی به حملات این گروه داد. منطقه درعا البلد و روستای نعیمه هم تحت کنترل افراد مسلح از گروه تروریستی تیپ فلوجه حوران قرار دارد. کاشف، قصور، سبیل، مطار، ضاحیه غربی درعا، صحاری، شمال الخط، سجنه و شهرک صنعتی درعا به طور کامل تحت سیطره دولت و ارتش سوریه هست. در مناطقی همچون درعا المحطه ، طریق السد و مخیم درعا(اردوگاه آوارگان فلسطینی) و منشیه درگیریها در جریان هست اما ارتش سوریه اشراف و تسلط کاملی را در این مناطق نیز دارد.

استان درعا در جنوب کشور سوریه قرار دارد.
از شمال به استان دمشق، از جنوب به کشوراردن ، از مغرب به استان قنیطره (مرز سوریه با فلسطین اشغالی)، و از مشرق به استان درزی نشین سویداء.
مساحت این استان در حدود ۳۷۳۰ کیلومتر مربع و دارای سه بخش اصلی است که عبارتند از: الصنمين، إزرع و درعا
اوضاع میدانی در شهر دیرالزور

چند روز پیش جبهه النصره قرار داد بین گروههای مسلح در شهر دیرالزور و "دولت اسلامی در عراق و شام" مبنی بر دور ماندن شهر از نزاع بین داعش و النصره رو نادیده گرفت و از داخل شهر دیرالزور حمله وسیعی رو به مواضع داعش در ریف غربی دیرالزور شروع کرد. اول داعش چون غافلگیر شده بود تا چندین روستا در ریف شرقی و غربی رو از دست داد و حتی نیروهای جبهه النصره به کسره هم رسیده بودند. ولی با گذشت زمان داعش بازسازی نیرو و تجهیزات کرد و ضد حمله رو شروع کرد که طی درگیریها دهها نفر از دو طرف کشته شدند. امروز مناطق تحت سیطره طرفین به وضعیت قبلی خودش بازگشت. طی این مدت جبهه النصره بصیره را هم از دست داد. هدف اصلی داعش فقط و فقط یک چیز هست و آن هم گرفتن بیعت از سایر گروه‌ها به خصوص رقیب اصلیش جبهه النصره است. درحال حاضر داعش کنترل البوکمال رو هم بطور کامل در دست دارد که گذرگاه اصلی مرزی میان عراق با سوریه است.

بنفش : داعش
سبز: النصره
موقعیت دیر الزور در نقشه کشور سوریه دیرالزور (که در لهجهٔ عامیانهٔ سوریه الدیر هم نیز نامیده می‌شود)در مرز سوریه و عراق و در کرانه رود فرات واقع شده و از استان‌های شرقی کشور سوریه‌ هست که دارای مساحتی در حدود ۳۳٫۰۶ هزار کیلومتر مربع و بیش از یک میلیون و دویست هزارنفر جمعیت بوده وبه ۳ فرمانداری تقسیم شده‌:فرمانداری: دیرالزور .فرمانداری: المیادین .فرمانداری: البوکمال
تقسیم دیرالزور به سه منطقه المیادین ، البوکمال، دیرالزور
اوضاع میدانی در حاشیه شمالی استان حماه

عصر دیروز و شب گذشته افراد مسلح جبهه النصره و جبهه اسلامی حملات گسترده‌ای را از مناطق تحت تصرف‌‎شان در ریف حماه شمالی به شهر مسیحی نشین محرده و اطراف آن آغاز کردند. درگیری‌ها در شمال محرده و حواجز اطراف نیروگاه حرارتی از جمله حاجز (شلیوط ، قرامطه و ابو عبیده ) متمرکز شده است. افراد مسلح خبرهایی از تصرف حواجز شلیوط و قرامطه منتشر کردند ولی حاجز ابو عبیده هنوز بشدت مقاومت میکند. خبرها در خصوص تصرف نیروگاه حرارتی توسط تروریست‌ها صحت نداشته و با هدف جنگ روانی مطرح میشوند.شب گذشته به دلیل پرتاب خمپاره و موشک‌های گراد از سوری تروریست‌ها بخش هایی از نیروگاه دچار آتش‌سوزی شد. خبرهایی مبنی بر برخی فرار برخی از اهالی محرده به دلیل شدت درگیری‌ها در شمال شهر شنیده می‌شود. حاجز ابو عبیده تنها یک کیلومتر از شهر محرده فاصله دارد. ضعف عملکرد مقامات نظامی استان حماه در پیشروی تروریست‌ها نقش اساسی داشته است. سقوط تل ناصریه و نفوذ تروریست‌ها به بخش هایی از امتداد رودخانه عاصی، سقوط شهرهایی مثل صوران، کوکب،طلیسیه، معان در ریف شمال شرقی که البته بعدا پس گرفته شد، سقوط مورک و پادگان خزانات، سقوط بخش وسیعی از ریف حماه شرقی و قطع شدن جاده اثریا به رقه و در اختیار گرفتن بخش هایی از این جاده توسط داعش، سقوط مناطقی در ریف غربی حماه از جمله تل ملح ،جلمه، جدیده و تقویت مسلحین مستقر در کفرزیتا و لطامنه که سرطان ریف حماه شمالی هستند از جمله بی‌تدبیری‌های مقامات نظامی استان حماه در طی یک سال گذشته هستند و فرمانده کل قوا در سوریه پس از این شکست های متعدد و متوالی هنوز اقدامی برای کنار گذاشتن مقامات نظامی فعلی در این استان نکرده است. آنچه که واضح است این پیشروی ها بیشتر از اینکه نشان قدرت تروریست‌های تکفیری باشد ناشی از بی تدبیری برخی از فرماندهان منطقه هست. منبع: مشرق

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت