پیشنهاد آمریکا به ایران و روسیه

کد خبر: 339483

یک مسئول اروپایی با بیان اینکه «شکی نیست، بشار اسد در قدرت باقی می‌ماند» و غرب نتوانست وی را از قدرت کنار بزند، فاش کرد که مسئولان آمریکایی در آستانه نشست «ژنو-2» به ایران و روسیه پیشنهاد دادند که اسد در قدرت بماند اما انتخابات برگزار نکند.

فارس: پیروز شدن بشار اسد رئیس جمهور سوریه در انتخابات 13 خردادماه آینده، دیگر موضوعی حتمی شده است که اروپایی‌ها دارند با آن کنار می‌آیند. مسکو و تهران بیش از هر زمانی دیگر از اسد حمایت می‌کنند و عقیم‌ماندن مخالفان و رشد تروریسم و تحولات میدانی امید غربی‌ها به تغییر در [نظام ] سوریه را بر باد داده است. حتی تهدید [دولت سوریه و متحدانش در تهران و مسکو] به اقدام از « جبهه جنوب» [سوریه] هم دیگر تأثیرش را از دست داده تا جایی که حتی باز کردن این جبهه [علیه دمشق] ممنوع است .

اینها نتیجه و خلاصه سخنان مسئولی اروپایی است که با روزنامه الاخبار لبنان گفت‌وگو کرد اما نامش فاش نشد. وی به ناتوانی غرب در براندازی سوریه آشکارا اذعان کرد و مسائل مهمی را به صراحت فاش کرد .

جبهه از دمشق، تهران تا کی‌یف، یک جبهه واحد است

الاخبار نوشت: این مسئول اروپایی روی صندلی‌اش نشست. برگه‌هایش را مرتب کرد. مثل کسی که از پاسخ دادن به سوالاتی درباره آینده سوریه و بشار اسد طفره می‌رفت، به نظر می‌رسید. کمی از قهوه‌اش نوشید. سرانجام دستانش را باز کرد و در فضای مقابل خود تکان داد و گفت: بیشتر از این که انجام دادیم، چه می‌خواهید؟ هر کاری که می‌شد [علیه سوریه] انجام دادیم. اما اوضاع تغییر کرد و الان بعد از اوضاع اوکراین، وضعیت هر لحظه پیچیده‌تر می‌شود. الان جبهه از دمشق تا بیروت و تهران تا کی‌یف [برای غربی‌ها] یک جبهه واحد است .

این مسئول اروپایی در پاسخ به این سوال که «ایا در انتهای مسیر، نور امیدی دیده می‌شود یا جنگ ادامه می‌یابد؟»قهوه‌اش را مکرر نوشید و در حالی که سعی کرد بر اعصاب خود مسلط باشد، گفت:بگذار یک چیزی را به شما بگویم . شاید ما الان واقعا در بن بست باشیم. وشکی نیست که بشار اسد در قدرت باقی می‌ماند. ولی مطمئنا نمی‌تواند مانند قبل بر مردم خود حکوم کند. چون مردم علیه‌ش هستند .

الاخبار بلافاصله سوال کرد: آیا افکار عمومی سوریه را سنجیدید، که وی به گفتن این جمله که «منطقیش اینه» بسنده کرد .

خبرنگار الاخبار تصریح کرد: البته بنده یادش انداختم کهابتدای سال 2012 خودش به من گفت «قطعا بشار اسد رفتنی است. رفتنش هم مسئله چند ماه است اگر چند هفته نباشد»، کمی عصبی شد... سپس صدایش را کمی بالا برد و گفت: بله . نتوانستیم این هدف را محقق کنیم و شاید هرگز نتوانیم [اسد را از قدرت کنار بزنیم و] این کار را بکنیم .

فضای ناامیدی در براندازی نظام سوریه در غرب کاملا روشن است

این مسئول اروپایی افزود: شما می‌گویید ما با آقای ولادیمیر پوتین و دوستان چینی‌اش چه کنیم؟ همه قطعنامه‌های ضد سوریه را وتو کردند. شما انتظار دارید با معارضان از هم پاشیده سوریه که حتی یک طرح هم ارائه نداد و یک رهبر کاریزماتیک نتوانست جور کند بلکه به جان هم افتاده‌اند، چه کنیم؟ با تروریسم چه کنیم؟ بشار اسد موفق شد درگیری را به جایی که دوست دارد بکشاند و حمایت پوتین، ایران و نوری مالکی در عراق و حزب الله و شاید دیگران را به دست آورد. برخی عرب‌ها یک چیز به ما می‌گویند و عکسش را عمل می‌کنند .

الاخبار نوشت: اصلا عجیب نیست هر کسی به اروپا می‌رود [و با مقامات اروپایی دیدار می‌کند] این سخنان ناامید کننده [برای غربی‌ها] را بشنود. یا این ناامیدی را در میان معارضان مسلح ببیند که می‌گویند دیگر به غرب اعتماد ندارند یا در حال از دست دادن این اعتماد هستند .

پیشنهاد آمریکا به ایران و روسیه: اسد در قدرت بماند اما بدون اجرای انتخابات

این روزنامه لبنانی تأکید کرد: پر واضح است که همه دارند برای دوره سوم ریاست جمهور بشار اسد که دیگر واقعیت شده است، آماده می‌شوند. اطلاعات دقیق نشان می‌دهد که رایزنی‌های آمریکایی-اروپایی که چند هفته پیش انجام شده که محورش انتخابات ریاست جمهوری سوریه بوده است. یک مسئول آمریکایی به همتایان اروپایی خود گفته است «وقتی برای نشست ژنو دو خود را آماده می‌کردیم، به روس‌ها و ایرانی‌ها پیشنهاد دادیم که بشار اسد در منصب خود بماند اما بدون اجرای انتخابات. پاسخ مسکو و تهران این بود که اسد مانند هر شهروند دیگر سوری حق دارد نامزد انتخابات بشود و بهتر است تصمیم‌گیری در این خصوص که چه کسی را می‌خواهندبه مردم سوریه واگذار شود ».

الاخبار افزود: این مسئول اروپایی توضیح داد: از زمان ژنو-2، برای ما روشن شد که مسکو از نامزدی اسد [در انتخابات ریاست جمهوری این کشور] حمایت می‌کند و جایگزینی برای آن نمی‌بیند. اوایل بحران سوریه، مقامات روس آمادگی بیشتری برای بررسی احتمالات سیاسی متعدد [در سوریه] داشتند. شاید این حرف درست باشد، شاید هم ما را فریب دادند. ولی آمادگی بیشتر داشتند آن موقع. در ژنو اوضاع عوض شد. برای ما روشن شد که پوتین در خصوص اسد سرسخت‌تر شد. حتی آشکارتر این را نشان میداد. روس‌ها به صراحت به ما گفتند: توهم شما را نگیرد که فرقی میان نظام سوریه و بشار اسد هست یا بین ارتش و او. بشار اسد اکنون نماد این دو است. حتی ما ایده‌ای مطرح کردیم که ارتش سوریه قوی باقی بماند و حتی از ارتش یا طایفه علوی در سوریه کسی بیاید و جایگزین اسد شود بدون اینکه تغییری ریشه‌ای در ساختار نظام سوریه اتفاق بیفتد اما پاسخ روس‌ها این بود که اکنون بشار اسد جایگزینی ندارد و بعید است که در افق پیش‌رو هم کسی باشد و به نفع همه است که در چارچوب مبارزه با تروریسم از فشاری که بر ارتش و نظام سوریه هست، کاسته شود .

باز کردن جبهه نظامی از جنوب سوریه هم امکان‌پذیر نیست

این مسئول اروپایی افزود: ما به عربستانی‌ها و برخی عرب‌های دیگر گفتیم که از دو جبهه شمال و جنوب [سوریه] می‌شود توازن نظامی در این کشور را بر هم زد. [زیرا دست برتر اکنون با ارتش سوریه است]. انها به ما گفتند که تزریق سلاح‌های کشنده به طرف‌های مسلح معتدل‌تر را تضمین می‌کنند. بعدا فهمیدیم که هیچ کس قادر نیست مانع افتادن این سلاح‌ها و رسیدن آن به دست تروریست‌هایی باشد که بر غالب درگیری‌ها غالب هستند .

وی افزود: همچنین اردن هم به ما اعلام کرد که باز کردن جبهه مرزی درعا [ در جنوب سوریه و شمال اردن] کاملا مردود است زیرا تبعاتش برای اردن خیلی خطرناک است. گزارش‌های اطلاعاتی هم به ما رسید که می‌گفت، تروریست‌ها دیگر به طور واضح از کسی فرمان نمی‌شنوند. بلکه گروهک‌هایی مستقل [و خودرأی ] شده‌اند که سخت می‌شود بر آنها تأثیر گذاشت. از طرفی دیگر نیز، مافیای سلاح و قاچاق و امرای خودسر جنگی همه‌جا را گرفت. اوضاع خیلی درهم شد، در حالی که ارتش سوریه و متحدان دمشق، از حزب‌الله گرفته تا عراقی ها و ایرانی‌ها و دیگران، در چندین محور در حال پیش‌روی بودند... عربستانی‌ها به ما گفتند که اوضاع آنقدر پیچیده شده است که آمریکایی‌ها حتی نمی‌خواهند درباره موضوع ارتقاء سطح سلاح‌ها [برای معارضان سوری] حرفی بشنوند .

غربی‌ها جنگ در سوریهرا ادامه می‌دهند

الاخبار در ادامه تصریح کرد: سخت می‌شود این روزها مسئولی غربی را پیدا کرد که تصور رونی از آینده اوضاع کنونی داشته باشد. بیشتر کسانی که می‌بینیم می‌گویند، جنگ ادامه‌دار خواهد شد. حتی پس از آنکه گروهک‌های تروریسیتی که افرادش در سوریه آموزش دیده‌اند، در کشورهای اروپایی یکی پس از دیگری کشف می‌شوند، برخی مدعی هستند که چراغ‌ سبزی اعلام نشده به ارتش سوریه نشان داده شده است که

تروریست‌ها را [می‌تواند] نابود کند. [کاری که سوریه طی سه سال گذشته بدون این چراغ ‌سبزی، در حال اجرای آن است و روشن نیست مقصود الاخبار از این چراغ سبز دقیقا به چه معناست ].

انتخاب رئیس جمهور لبنان بدون مشورت مستقیم با دمشق امکان‌پذیر نیست

الاخبار نوشت: طبیعی است که گشایش سیاسی مستقیمی در قبال سران سوریه در فضای بین‌المللی و عربی رخ ندهد و در آینده نزدیک تغییری حاصل نشود . بنابراین تبادل فشارها که بخشی‌ از آن در خصوص موضع دمشق در خصوص لبنان و انتخاب رئیس جمهور لبنان است، ادامه یابد. مثلا سفیر یک کشوری که از مخالفان سران سوریه است، می‌گوید «بررسی واقع‌بینانه امور نشان می‌دهد که محال است کسی رئیس جمهور لبنان شود که مخالف سوریه باشد. حتی می‌توانیم تاکید کنیم که حتی انتخاب رئیس جمهور دیگر بدون رایزنی و مشاوره مستقیم با سران سوریه و متحدان آن امکان ندارد .

به نوشته الاخبار، این سفیر که قبلا در چند کشور عربی نیز سفیر بوده افزود: رایزنی‌ها [با دمشق] واقعا انجام شده است و برای ما روشن شد که متحدان سران سوریه در موضوع سوریه به او مشورت می‌دهند. حتی برخی هم می‌گویند که سران سوریه به مشاوره‌های متحدان خود در خصوص لبنان، بخصوص حزب‌الله متعهد است. برای همین خطوط ارتباطی به دور از رسانه‌ها میان عربستان و ایران برقرار شد، اما هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است. فرانسه چندان از مشیل عون [برای ریاست جمهوری لبنان] استقبال نمی‌کند .

این سفیر عربی تاکید کرد که «به نظر می‌رسد که موضوعات سوریه، ایران، لبنان و اوکراین بشدت با هم مربتط است»... و این یعنی اینکه جنگ در سوریه شدت می‌گیرد و سران سوریه در درگیری نظامی خود با سرعت بیشتری حرکت خواهند کرد .

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت