نصرالله:جهان بعد از شکست به ژنو رفت

کد خبر: 333708

دبیرکل حزب‌الله لبنان از پیشنهاد جدید به بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه مبنی بر قطع روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی ایران و دیگر جنبش‌های مقاومت در ازای حل مشکلات این کشور پرده برداشت.

فارس: سید حسن نصر الله در ادامه مصاحبه تفصیلی با روزنامه لبنانی السفیر، تاکید کرد که جبهه اصلی مقابل نظام سوریه شامل عربستان، قطر، ترکیه و مصر از هم پاشیده است و پیش‌بینی کرد که موضع روسیه بعد از بحران اوکراین در قبال نظام سوریه مستحکم‌تر شود .

متخصصان معتقدند که بازسازی سوریه نیاز به 250 ملیارد دلار دارد و کسی که می خواهد 250 میلیارد دلار را پرداخت کند از سوریه دیگری صحبت می کند که الان وجود ندارد؟ سازش و مصالحه نسبت به سرنوشت نظام تا به کجا رسیده است؟ آیا همچنان وجود رئیس جمهور ضمانت است یا رفتن او برای برخی‌ها یکی از شروط ساختن دولت جدید است؟

سید حسن نصر الله در پاسخ به سوالات خبرنگار السفیر گفت: تمامی کشورهایی که اوضاع معارضان را در سوریه زیر نظر داشتند به هیچ وجه آماده صحبت در مورد راه حل سیاسی نبودند از کشورهای منطقه گرفته مانند قطر، عربستان، ترکیه و مصر تا کشورهای دورتر مانند اروپایی ها، آمریکایی ها هیچ کس برای راه حل سیاسی آمادگی نداشت .

هنگامی که اجلاس سران عرب از راه حل سیاسی صحبت می‌کند این مسئله بعد از شکست نظامی صورت می گیرد و دنیا [کشورهای جهان]بعد از شکست [نظامی] در میدان نبرد به ژنو 2 رفت .

آنها از ابتدا خواهان راه حل سیاسی نبودند من این بحث‌ها را به خاطر دارم.موضوع شخص بشار اسد نبود صبحت از تمام نظام سوریه بود درخواست آنها رفتن نظام بود و بعد از آن حاضر به گفت‌و‌گو بودند .

اینکه خواسته آنها رفتن نظام است به چه معنی است؟ یعنی قصد دارند سوریه را به کجا ببرند؟ در حقیقت ترکیه چه چیزی را برای سوریه می‌خواهد؟ قطر و عربستان چه چیزی را برای سوریه می خواهد ؟

نصر الله پاسخ داد: ما از زاویه‌ای دیگر به این نقطه وارد می‌شویم زاویه مکان، جایگاه و تاثیر سوریه در منطقه ودر نبردیبزرگی که در این منطقه در حال وقوع است. آنها وارد شدند تا این واقعیت را تغییر دهند آنها وارد نشدند تا دمکراسی یا عدالت ایجاد و یا با فساد مبارزه کنند .

تمام این جنگ و این حمایت مالی و تسلیحاتی برای تغییر موضع سوریه و باطبع بشار اسد به عنوان رئیس این نظام است .

مباحثات کل نظام را هدف قرار داده بود حتی در برخی از مراحل و بعد از انتهای سال اول دریافتند که از نقطه نظر نظامی کارها دشوار است بله آنها نامید نشدند ولی دیدند که کارها دشوار است .

نصرالله در پاسخ به سوالی دربارهپیشنهادهایی که به بشار اسد برای حل مشکلات این کشور مطرح شده است، گفت : بله من می‌دانم که پیشنهادهای جدی به بشار اسد شده است که مفاد آن این است که روابط دیپلماتیک خود را با ایران و جنبش های مقاومت قطع کن و برای سازش حقیقی و کامل با اسرائیل آماده باش و دیگر مشکلی باقی نخواهد ماند» که بشار اسد رد کرد .

این پیشنهاد تنها از طرف‌های بین المللی مطرح نشده است بلکه از طرف کشورهای منطقه‌ای ظاهرا تندرو نیز مطرح شده است و تندروترین آنها این پیشنهاد را به بشار اسد داده است. بله اگر از این زاویه به جنگ نگاه کنی می‌توانی آن را به شکل دیگری ببینی .

نصرالله در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا"جبهه مقابل نظام سوریه همبستگی خود را حفظ کرده است"گفت : حوادثیکه رخ داده است شما را به این استنتاج می‌رساند که جبهه مقابل از هم پاشیده و ضعیف شده است منظورم جبهه‌ای است که بر روی طرح براندازی سوریه کار می‌کند: در اینجا به چند نکتهبه صورت اجمالیاشاره می‌کنیم: «با موضوع داخلی مصر شروع می‌کنیم که به آن اشاره ای نکرده‌ام هنگامی که تحول در مصر رخ داد و محمد مرسی عزل شد و اخوان المسلمین از قدرت در مصر کنار گذاشته شدند این جریان پیامدهایی را در پی داشت. عربستان در کنار وضع جدید قرار گرفت و ترکیه و قطر علیه وضع جدید قرار گرفتند. بنابراین اولین نتیجه، شکاف در این جبهه بود .جبهه عربستان، قطر، ترکیه و مصر مهمترین جبهه منطقه‌ای بود .

وی افزود که در عمل روابط عربستان با قطر و ترکیه از یک سو و مصر بعد از عزل محمد مرسی و ترکیه از طرف دیگر به هم ریخت.از طرفدیگر روابط بین مصر و قطر بحرانی شد و مشکلات بزرگتر شد .

دبیر کل مقاومت اسلامی لبنان در پاسخ به اینسؤال که "انعکاس این تحول کجا مشاهده می‌شود؟گفت: با وجود اینکه آنها می‌گویند هماهنگی همچنان در مورد موضوع سوریه وجود دارد انعکاس این تحول را می‌توان در سوریه مشاهده کرد. ولی شکی وجود ندارد که این هماهنگی مانند اوایل نیست .

دوم: مسئله سوریه در چهارچوب اولویت‌های اخوان المسلمین بود ولی الان به خاطر حوادث مصر به داخل این کشور اکتفا کردند و اولویت‌ها و اهتمامات اساسی آنها در مصر متمرکز است .

سوم: اختلاف بین عربستان و اخوان المسلمین در سوریه منعکس شده است و این مسئله از نتایج اوضاع منطقه‌ای است .

چهارم: مشکلات داخلی ترکیه است .

پنجم: تحولاتی که در قطر رخ داده است .

ششم: حوادثی بود که در عراق رخ داد. عراق مثل لبنان سیاست عدم دخالت در جنگ سوریه را آنقدر دنبال کرد تا اینکه واقیعت در این کشور به شکل بدی رقم خورد تا جالیی که استان‌های همجوار سوریه به کارگاه‌های تولید خودروهای بمب گذاری شده تبدیل شد که در هر روز 10، 15 ، 20 خودروی بمب گذاری شده تولید می‌کرد. تمامی تحقیقاتی که صورت گرفته است به کسانی رسیده است که پشت پرده این خودروها هستند. این موضوع در ادامه به درگیری حال حاضر بیندولت عراق و داعش انجامیده است .

نصر الله تصریح کرد: جنگ بین داعش و عراقی‌ها تاثیر خود را بر اوضاع سوریه گذاشته است و بر موضع عراق نیز تاثیر داشته است به همین خاطر ملاحظه کردیم که موضع سیاسی عراق در سال گذشته چه در نشست های وزرای خارجه عرب و در دیگر محافل به شکل بسیار زیادی تغییر نشان می‌دهد .

نصرالله گفت:این چیزی بود که ظاهرا مشاهده می‌شود ولی آن چیزی که پشت پرده وجود دارد به دلیل مقاومت نظام کاملا متفاوت است . بسیاری از کشورهای عربی با نظام سوریه در تماس هستند و به نظام می‌گویند که « مقاومت کن ما با شما هستیم.» و من می‌دانم که بسیاری از کشورهای عربی در ظاهر با معارضان هستند و در خفا از نظام می‌خواهند که به سرعت سرنوشت جنگ را یکسره کند و از وقت استفاده کند و این چیز عجیب و غریب در بین عرب‌ها وجود دارد .

دبیر کل حزب الله در پاسخ به سؤالیدرباره اوضاع بین المللی گفت: در مورد اوضاع بین المللی شکی وجود ندارد که فضا الان بهتر شده است. ژنو 1 و 2 را با هم مقایسه کنید در مورد ژنو 1 وضوح و شفافیتیوجود ندارد. بلکه بر عکس آیا موضع روس‌ها به این اندازه محکم بود که در کنار بشار است قرار بگیرندو دست بردارد نباشند.می‌توانم بگویم که موضع روسهادر سال گذشته محکم و یکپارچه بوده است و در ماه های گذشته نرمشی را شاهد نبوده است .

نصرالله در پاسخ به این سوال که آیا پیش بینی می کنید که موضع روسیه بعد از حوادث کریمه محکمتر شود؟تصریح کرد: بعد از بحران شبه جزیره کریمه من معتقدم که موضع روسیه صلابت بیشتری خواهد داشت و این واضح است ؛ زیرا ما به مرحله جدیدی وارد شده‌ایم که می‌توان آن را جنگ سرد یا چیز دیگری نامگذاری کنند .

امروز روسیه می‌خواهد که تمام نقاط قوت یا نقاط تمرکز خود را حفظ کند که مسکو هیچ گاه از آن دست برنخواهد داشت و بر سر آن چانه زنی نخواهد کرد.خطر چانه زنی که زمانی وجود داشت دیگر بعید است .

سید حسن نصر الله افزود: من شخصا معتقدم که اروپایی ها و آمریکایی ها اقدام به گام های نظامی نخواهند کرد نه به خاطر روسیه بلکه دلیل آن اوضاع آمریکا است. اقتصاد آمریکا، دولت این کشور،‌راهبردهای واشنگتن در منطقه، اوضاع داخلی اروپا،‌تمام این شرایط اجازه نخواهد داد.به همین دلیل من سخن برخی‌ها در مورد اینکه بحران روسیه با آمریکا دامنه تحرک واشنگتن و غرب در قبال سوریه را گسترش خواهد داد، مخالف هستم .

وی در ادامه سخنان خود تصریح کرد: مدت بحران سوریه طولانی خواهد شد چه مسائل اوکراین رخ داده بود و چه رخ نمی‌داد؛ چرا که اساس این موضوع در جایی دیگری بود ولی در مجموع اگر بخواهیم نکته‌ها را کنار یکدیگر قرار دهیم تاثیرات مثبت آنچه که در اوکراین روی داد بر منافع سوریه بیشتر از تاثیر منفی آن بود .

سید حسن نصر الله در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا انتظار دارید که بشار اسد برای ریاست جمهوری نامزد شود گفت: طبیعی است که نامزد شود و من معتقدم که این کار صورت می‌گیرد .

نصر الله در پاسخ به سوالی در موردتماس با معارصان سوری گفت: در گذشته تماس‌هایی صورت گرفته بود و با شخصیت‌هایی بین معارضان سوریه همچنان در ارتباط هستیم .

ادامه دارد ...

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد