ایران در رسانههای فارسی زبان خارج کشور
رضا ضراب، سفر هیات پارلمانی ایران به آفریقا و مساله گروگان های از مهمترین سوژه های رسانه های فارسی زبان خارج کشور بود.
سایت بی بی سی فارسی در گزارشی عنوان کرد که وزارت امور خارجه آمریکا بر این باور است که وضع حقوق بشر در ایران پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی بهبود چندانی نداشته است. استناد این گزارش به اظهارات کری درباره وضعیت حقوق بشر در همه جهان است و در آن به نقل از وزیر خارجه آمریکا در نوشته است: "از نیجریه گرفته تا روسیه و ایران و البته در حدود ۸۰ کشور دیگر، دگرباشان جنسی شاهد اعمال قوانین تبعیضآمیزی هستند که شئونات انسانی آنها را هدف گرفته و ایمنی آنها را در خطر انداخته است."
همچنین این سایت در گزارش دیگری به اظهارات اسحق جهانگیری درباره توزیع نقدی یارانه ها پرداخته و نوشته است: به گفته آقای جهانگیری، کل درآمد دولت از محل اصلاح قیمت حاملهای انرژی ۹۲ هزار میلیارد تومان بوده و "کسری این مبلغ یعنی ۴۵ هزار میلیارد تومان از خزانه دولت و بانک مرکزی برداشت شده است."دولت محمود احمدی نژاد بدون در نظرگرفتن قانون برنامه حذف یارانه ها، هدف خود را بر توزیع پول نقد به عنوان یارانه نقدی متمرکز کرد و اکنون دولت حسن روحانی با کسری بودجه برای اجرای این برنامه رو به رو شده است.
جیش هیچ زندانی جیش العدل اعدام نشده اند
وب سایت رادیو فردا در گزارشی به مسئله سربازهای گروگان گرفته شده پرداخته و در این باره به اظهارات استاندار سیستان و بلوچستان اشاره کرده و نوشته است: استاندار سیستان و بلوچستان در واکنش به تهدید گروه جیشالعدل به اعدام گروهبان ایرانی در تلافی کشتن یکی از نزدیکان زندانی این گروه اعلام کرد که این فرد اعدام نشده، بلکه به دلیل «بیماری» درگذشته است. این گروه اعلام کرد که دادگاه شرع این گروه حکم اعدام گروهبان ایرانی را به دلیل اعدام یکی از نزدیکان این سازمان در زندانهای ایران و توسط حکومت جمهوری اسلامی صادر کرده است. در واکنش به این تهدید، آقای اوسط هاشمی تاکید کرده است که «طی این مدت هیچ اعدامی صورت نگرفته» و درباره جیشالعدل گفته که «آنها هم بهتر است که اصل خبر را بدانند تا دست به اقدامات اینچنینی نزنند».
آزادی متهم ایرانی پرونده فساد در ترکیه
وب سایت رادیو دویچه وله آلمان در گزارشی از آزادی رضا ضراب متهم ایرانی پرونده فساد در ترکیه خبرداد و نوشت: رضا ضراب، بازرگان ایرانیتبار و ۴ تن دیگر از متهمان اصلی رسوایی بزرگ مالی ترکیه، زندان را بهطور مشروط ترک کردند. متهمان اجازه ترک خاک ترکیه را ندارند و باید هفتهای یک بار خود را به پلیس معرفی کنند. "باریش گولر" و "کان چاغلایان" فرزندان دو وزیر کابینه اردوغان نیز در میان آزادشدگان هستند، اما اسامی دو آزادشدهی دیگر اعلام نشده است. رضا ضراب، مهمترین چهرهی پروندهی فساد مالی ترکیه از سوی دادستانی استانبول متهم شده است که با پرداخت رشوههای کلان، حمایت مقامات بلندپایهی ترکیه را برای معاملات طلا با ایران جلب کرده است.
پاسخ منفی آژانس به رژیم صهیونیستی
این وب سایت همچنین در گزارش دیگری به پاسخ منفی آژانس به رژیم صهیونیستی پرداخته و نوشته است: آژانس بینالمللی انرژی اتمی در واکنش به درخواست اسرائیل مبنی بر انتشار اطلاعات جدید پیرامون پژوهش درباره تولید بمب هستهای در ایران، اعلام کرد که درباره ابعاد احتمالا نظامی برنامه هستهای جمهوری اسلامی دادههای جدیدی در اختیار ندارد و به همین خاطر گزارش جدیدی منتشر نخواهد کرد. درخواست رسمی اسرائیل از آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای انتشار همه اطلاعات مرتبط با تردیدهای موجود پیرامون برنامه هستهای ایران، پس از انتشار گزارش اختصاصی خبرگزاری رویترز مطرح شد.
رویترز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرده بود که آژانس سال گذشته قصد داشت گزارشی مهم درباره پژوهشهای صورتگرفته در ایران برای طراحی کلاهک هستهای منتشر کند٬ اما با حصول توافق دیپلماتیک میان ایران و غرب از انتشار این گزارش خودداری کرده است.منابع آگاه در این زمینه به خبرگزاری رویترز گفتهاند که فرآیند تدوین و نگارش گزارش مزبور در آژانس انجام نشده و به هیچ طریقی نمیتوان اطمینان حاصل کرد که آیا این گزارش اطلاعات جدید و افشانشدهای درباره برنامه هستهای ایران در اختیار داشته یا نه.
منبع: خبرآنلاین
دیدگاه تان را بنویسید