سرویس سیاسی «فردا»؛ محمدحسن آصفري عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در پنج روز گذشته به عنوان نماينده كميسيون متبوعش در هيات اعزامي وزارت امور خارجه به كشورهاي منطقه به همراه تيم وزارت امور خارجه حضور داشت. او در گفتوگويي با تهران امروز از ديدارها و توافقات انجام شده توسط تيم ديپلماتيك ايران و مقامات پنج كشور ميگويد و خبرهايي درباره توافقنامه جديد نفتي بين ايران و روسيه در آينده نزديك ميدهد.
ديدارهاي تيم ديپلماتيك ايران در لبنان مهم بود؛ هم مباحث منطقهاي و روابط ديپلماتيك مطرح شد و هم بحث مربوط به انفجار صورت گرفته در سفارت ايران در بيروت. ارزيابي شما از ديدارهاي صورت گرفته و توافقات انجام شده چيست؟ در ديدار تيم ايران با مقامات لبناني، رئيسجمهور و نخستوزير اين كشور بر ضرورت مبارزه با تروريسم و همچنين جلوگيري از گسترش آن در سطح منطقه تاكيد كردند. همچنين نكته ديگري كه در ديدار تيم ايران با رئيس مجلس لبنان آقاي نبيل بري مورد توجه قرار گرفت ضرورت توسعه روابط دوجانبه و همچنين گسترش همكاريهاي طرفين بود.
قرار بر اين بود كه اطلاعات مربوط به انفجار مقابل سفارت ايران در بيروت در اختيار تيم ديپلماتيك ما قرار بگيرد.آيا اطلاعات به تيم ايران منتقل شد؟ بله. در اين سفر اطلاعات و تحقيقات صورت گرفته و پيشرفتهاي حاصل در اين موضوع به تيم ايران منتقل شد.بايد تاكيد كنم، اين تحقيقات نشان از حضور فعال كشورهاي عربي در حمايت از تروريستها دارد. اگر نكات مخفي دستگيري ماجد الماجد و جانشين وي و همچنين اطلاعاتي كه در اينباره از گروههاي تروريستي دريافت شده افشا شود بسياري از مسائل پنهان آشكار خواهد شد. آ يا درباره ديپلماتهاي ايراني ربوده شده در اين كشور نيز صحبتي به ميان آمد؟ در گفتوگوهاي هيات ايراني و مقامات لبناني بر اين موضوع توافق شد تا سرنوشت ديپلماتهاي اسير ما به سرعت مشخص شود، همچنين موضوع مفقود شدن امام موسي صدر نيز از جمله مسائلي بود كه در مذاكرات مورد بررسي قرار گرفت. نكته ديگري كه از سوي مقامات لبناني در اين سفر مورد توجه قرار گرفت بحث حضور ايران در كنفرانس ژنو 2 بود. مقامات لبناني از عدم حضور ايران در كنفرانس ژنو2 ابراز ناخشنودي كردند و براين مسئله تاكيد داشتند كه ايران نقش موثري در حلوفصل مسائل مرتبط با اين
موضوع دارد و همين امر نشان ميدهد كه كنفرانس ژنو2 تنها يك بازي سياسي است. درباره سفر به لبنان بايد بر اين موضوع تاكيد كنم كه تيم ديپلماتيك ايران به رياست وزير امور خارجه با سيدحسن نصرالله دبيركل حزبالله لبنان نيز ديدار و گفتو گو داشت كه در اين ديدار بر اين موضوع تاكيد شد كه تمام گروههاي لبناني اعم از 8 مارس و 14 مارس تنها بهدنبال ايجاد يك دولت وحدت ملي هستند. رسانهها عنوان كردهاند كه در سفر تيم ايران به روسيه قرار داد بزرگ نفتي با اين كشور مورد بررسي قرار گرفته.در اين باره توضيح ميدهيد؟ در سفر تيم ايراني به مسكو، موضوع هستهاي و همچنين موضوع سوريه از جمله بحثهايي بود كه مورد مذاكره قرار گرفت. در اين سفر قرارداد بزرگ ايران و روسيه درخصوص مبادله نفت با كالا و ابعاد مختلف آن مورد مذاكره قرار گرفت و انشاءالله به زودي اجرايي ميشود. اين قرارداد به همراه قرارداد بزرگ ديگري كه با شرق درخصوص صادرات نفت امضا خواهد شد، ضمن بياثر كردن تحريمهاي يكجانبه غرب هشداري به آنان خواهد بود كه ايران همچنان با قدرت به برنامه هستهاي خود ادامه خواهد داد. برخيها انتقاد دارند كه رابطه دولت و مجلس در سياست خارجي كمرنگ
شده و حضور نمايندهها در سياست خارجي به خواست دولت كم شده است. آيا اين موضوع صحت دارد؟ خير اين موضوع درست نيست. همچون گذشته مجلس به عملكرد دولت در سياست خارجي نظارت مستمر دارد و هر جا كه لازم بداند نمايندهاي از مجلس تيم سياست خارجه دولت را همراهي ميكند. در سفر اخير نيز بنده به عنوان نماينده مجلس دولت را همراهي ميكردم. نه نظارت مجلس كم شده و نه دولت خواستار كمرنگ شدن حضور نمايندهها در مباحث سياست خارجه است. بررسي نتايج اين سفر در جلسه آينده كميسيون امنيت ملي نيز نشان از همين موضوع دارد.قرار بر اين است كه توافقات انجام شده از سوي دستگاه ديپلماسي در سفرپنجروزه اخير در مجلس و از سوي نمايندهها مورد بررسي قرار بگيرد.
دیدگاه تان را بنویسید