زخمی که از یک انتصاب باقی ماند
نزدیک به 20 ماه پس از اصرار نمایندگانی مثل احمد توکلی و الیاس نادران بر جلوگیری ازانتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی، قرائت یک گزارش در مجلس دلیل این اصرار را نشان داد. انتصابی که در طول 20 ماه گذشته با ماجراهایی مثل حکمیت، استیضاح جنجالی و ریخت و پاش های تکان دهند گره خورده است
مجلسی که اصل را بر مدارا با دولت گذاشته بود سعی کرد از طریق ماجراهایی مثل حکمیت یا شکایت به دیوان عدالت اداری از انتصاب مرتضوی به ریاست سازمان تامین اجتماعی جلوگیری کند، اما دولت هر بار با ترفندی از طریق تغییر اساسنامه سازمان تامین اجتماعی قانون را دور زد تا آنکه بالاخره استیضاح رخ داد. یک سال طول کشید تا استیضاح کلید خورد، استیضاحی که بدترین اتفاق ها در آن افتاد، احمدی نژاد سعی کرد با انتشار فیلمی از جلسه مرتضوی و فاضل لاریجانی، افکار عمومی را از مساله اصلی منحرف کند، اما یک سال بعد از استیضاح، قرائت گزارش تحقیق وتفحص از سازمان تامین اجتماعی، ردپای استیضاح شونده (شیخ الاسلامی)، دلیل استیضاح (مرتضوی)، جایگزین استیضاح شونده (عباسی)، رحیمی معاون اول رئیس جمهور و 37 نماینده مجلس را در یک بده بستان تکان دهنده مالی فاش کرد.
عباس پور گفت: سعید مرتضوی را به خاطر قصه کهریزک متهم می دانیم این در حالی است که باید بپرسیم قصه کهریزک مهم است یا داستان فتنه 88 که عوامل آن اکنون آزاد در جامعه می گردند؟ روح الله حسینیان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ضمن مخالفت با استیضاح وزیر کار گفت: مرتضوی چوب ایستادگی خود را می خورد همان گونه که سوریه باید تاوان حمایت از مقاومت را بدهد. چندماهی قبل از این جلسه نامه ای جنجالی ظاهرا به امضای 164 نماینده در حمایت از مرتضوی منتشر شده بود که چندتن از نمایندگان امضای خود پای این نامه را تکذیب کردند. مهدی کوچک زاده تنها نماینده ای بود که در صحن علنی گفت بنده با افتخار اعلام میکنم که زیر نامهای که تلاشهای قاضی مرتضوی را ستایش کرده بود، امضا کردم و یکی از 164 امضاکننده بودم. بقیه نمایندگان سکوت کردند و نمایندگان دیگری مثل احمد توکلی و مسعود پزشکیان از هیات رئیسه خواستند تکلیف این نامه را روشن کند چون موجب وهن مجلس است. پیش از جلسه استیضاح هم عبدالرضا عزیزی رییس کمیسیون اجتماعی مجلس در یادداشتی با بررسی موضوع تفویض برخی اختیارات وزرا با تصویب هیات دولت به سایر مقامات، انتصاب مرتضوی به عنوان سرپرست تامین اجتماعی را کاملاً منطبق با قانون عنوان کرد. جلسه استیضاح 15 بهمن سال 91 اما وقتی بحرانی شد که محمود احمدی نژاد رئیس جمهور وقت «بگم بگم» راه انداخت و علی لاریجانی هم در پاسخ به او گفت: بگو احمدی نژاد نواری از دیدار فاضل لاریجانی برادر علی لاریجانی با سعید مرتضوی را پخش کرد و ادعا کرد که در این دیدار فاضل لاریجانی از مرتضوی درخواست های اقتصادی داشته است تا جلوی استیضاح را بگیرد. علی لاریجانی در جواب احمدی نژاد گفت که فرق دیدگاه من با شما این است که شما در اطرافتان آدمهایی دارید که پرونده دارد و متهم هستند اما شما مصرّ هستید که بمانند و مسئولیت می دهید اما بنده می گویم اگر هر یک از بستگان من مشکلی داشت رسیدگی کنید حتی اگر برادر من بود. عبدالرضا شیخ الاسلام توسط مجلس برکنار شد و احمدی نژاد اسدالله عباسی را به عنوان سرپرست این وزارتخانه معرفی کرد و پای ریاست مرتضوی بر سازمان تامین اجتماعی هم ایستاد.
یک هفته بعد از این ماجرا جلسه سخنرانی علی لاریجانی در قم و در مراسم سالگرد 22 بهمن به هم ریخت. هیات تحقیق و تفحص از این ماجرا ردپای طیف حامی دولت را کشف کرد و گزارش آن حادثه در صحن علنی قرائت شد. از بهمن 91 تا آذر 92 چیزی نزدیک به ده ماه فاصله بود تا گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی قرائت شود. رقم هایی که به صورت هدیه به برخی مسئولان دولتی داده شده بود تکان دهنده بود. پانصد میلیون ریال کارت هدیه اختصاصی به آقای رحیمی معاون اول وقت رئیس جمهوری یک میلیارد ریال به آقای عباسی سرپرست وقت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یک میلیارد ریال به آقای شیخ الاسلامی معاون وقت اجتماعی رئیس جمهور پانصد میلیون ریال کارت هدیه به آقای عباسی سرپرست وقت وزارتخانه آقای امیدی شهرکی، مدیرعامل ایرنا یکصد میلیون ریال کارت هدیه یکصد میلیون ریال به پرسنل نهاد ریاست جهموری به صورت هدیه مبلغ یک میلیارد و سیصد و سی و پنج میلیون ریال کارت هدیه حسب اسناد ثبت شده مالی از بودجه در اختیار مدیرعامل سازمن به 37 نفر از نمایندگان مجلس (با درج کد در اسناد و بدون ذکر مشخصات) در اردیبهشت ماه سال جاری سند خورده است. در گزارش گفته شد که هویت نمایندگان محترم فقط در اختیار آقای مرتضوی می باشد. در مذاکره حضوری با ایشان اعلام نمود به شرط عدم افشای هویت نمایندگان لیست مربوطه را تحویل رئیس هیات می نماید که با پاسخ هیات مبنی بر اینکه هیچ سندی در تحقیق و تفحص محرمانه نخواهد ماند مواجه شد. روزنامه جمهوری اسلامی در انتقادی از این گزارش نوشت که «دقت در گزارش تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی که روز چهارشنبه گذشته در صحن علنی مجلس درباره سازمان تأمین اجتماعی قرائت شد نشان میدهد اسامی 37 نماینده مجلس که از سعید مرتضوی رئیس وقت این سازمان پول دریافت میکردند، سانسور شده ولی اسامی بعضی دولتمردان اعلام گردیده است. سئوال اینست که چرا اسامی این 37 نماینده اعلام نمیشود تا مردم آنها را بشناسند و در انتخابات بعدی به آنها رأی ندهند؟ گزارش تحقیق و تفحص چرا دچار تبعیض شده و برای نمایندگان مجلس خاصه خرجی کرده است؟» مجید امیدی شهرکی مدیر عامل سابق خبرگزاری ایرنا در گفتوگویی گفته که: من این کارت هدیه 100 میلیون ریالی که در گزارش آمده را بین خبرنگاران توزیع کردم اما اسدالله عباسی وزیر سابق کار، تعاون و رفاه اجتماعی گفته است اصلا کارت هدیه یکصد میلیون تومانی در بانکها نداریم و این هدایا را نگرفته است. محمد رضا رحیمی، شیخ الاسلامی، مرتضوی هنوز صحبتی درباره این هدایا نکرده اند و مجلس هنوز نامی از آن 37 نماینده منتشر نکرده است.
دلیل مخالفت برخی نمایندگان مجلس از جمله احمد توکلی و الیاس نادران با انتصاب مرتضوی روشن شد. آن ها می دانستند این انتصاب و اصرار دولت بر آن، می تواند زخمی بر پیکر نظام وارد کند.
دیدگاه تان را بنویسید