نظر وزیر اقتصاد درباره عملکرد دولت قبل

کد خبر: 306820

وزیر اقتصاد گفت: از روز اولی که کار را در وزارت اقتصاد شروع کردم فرآیند مدیریت استراتژیک آغاز شد و تا روز آخر نیز ادامه خواهد داشت. نام این دولت، تدبیر و امید است، مرام این دولت هم باید همین باشد.

تسنیم: وزیر اقتصاد گفت: از روز اولی که کار را در وزارت اقتصاد شروع کردم فرآیند مدیریت استراتژیک آغاز شد و تا روز آخر نیز ادامه خواهد داشت. نام این دولت، تدبیر و امید است، مرام این دولت هم باید همین باشد.
به گزارش روابط عمومی وزارت اقتصاد، چندی پیش سند راهبردی وزارت امور اقتصادی و دارایی مشتمل بر چشم انداز، ماموریت، اولویت های راهبردی هفت گانه وزارت تصویب و ابلاغ شد. وزارت اقتصاد به عنوان پیشرو دیگر وزارت خانه ها و دستگاه ها این سند را تهیه و ابلاغ کرده است. به این مناسبت مصاحبه ای کوتاه با وزیر اقتصاد داشتیم که توجه شما را به آن جلب می کنیم.

جناب آقای دکتر طیب نیا! هدف شما از تدوین و ابلاغ سند اولویت های راهبردی وزارت چیست؟ معمولا دستگاه های دولتی اگر تکلیفی قانونی در این زمینه نداشته باشند، خیلی تمایلی به تهیه و ابلاغ چنین اسنادی ندارند؟

هر مجموعه ای اگر بخواهد موثر، منسجم و موفق باشد باید ایده روشنی نسبت به آینده داشته باشد. وزارت اقتصاد اگر هدف و راهبرد مشخصی نداشته باشد، دچار روزمرگی، انفعال، تعلل و رخوت می شود.

جناب آقای دکتر! هنوز خیلی از دستگاه ها درگیر جا به جایی های مدیریتی و استقرار دولت جدید هستند، چرا و چگونه این سند به این سرعت تهیه شد؟

از روز اولی که کار را در وزارت اقتصاد شروع کردم فرآیند مدیریت استراتژیک آغاز شد و تا روز آخر نیز ادامه خواهد داشت. نام این دولت، تدبیر و امید است، مرام این دولت هم باید همین باشد. تدوین سند راهبردی را بخشی از نگرش اصولی به فرایند استقرار دولت تدبیر و امید می‌دانم.

آقای دکتر نقش وزارت اقتصاد در توسعه و تغییر وضعیت موجود چیست؟

بعد از پیروزی هایی که در سیاست داخلی و خارجی کسب کردیم، چشم مردم به اقتصاد دوخته شده است و این کار ما را سنگین تر می کند. عوامل تشدیدکننده وضعیت موجود اقتصادی تغییرکرده اند اما عوامل ساختاری اقتصاد تغییری نکرده است. می کوشیم که با پیشرو بودن در اصلاحات ساختاری نهادی، تغییرات اساسی ایجاد کنیم. وزارت اقتصاد می تواند پیشران حکمرانی مطلوب اقتصادی باشد و ما تصمیم گرفته ایم که باشیم.

جناب آقای وزیر! اگر شرایط تغییر کرد آیا اولویت های راهبردی وزارت و یا اهداف و اقدامات نیز تغییر می کند؟

اسناد راهبردی وزارت اقتصاد متن مقدس نیستند بنابراین مستمراً در حال تکامل و تکمیل هستند. البته به گونه ای انتخاب شده اند که حتی الامکان پابرجا باشند و در شرایط مختلف سیاسی-اقتصادی معنادار باشند. در هر صورت ترکیبی از انضباط و انعطاف است که می تواند ما را به موفقیت برساند. انضباط یعنی تعهد به اهداف و راهبردهای از پیش تعیین شده و انعطاف یعنی پاسخگویی فعالانه و هوشمندانه به تغییرات.

آقای وزیر! نظر شما در مورد وضعیت اقتصاد و عملکرد دوره قبل چیست؟

گذشته مهم است، خیلی مهم. اما نه مهم تر از آینده. نیامدیم که گذشته را واکاوی کنیم، آمدیم که آینده ای بهتر بسازیم.

آیا این اسناد راهبردی، عملی هم خواهند شد؟

تمام این تلاش ها برای ایجاد تغییرات مثبت در زندگی امروزی و فردای ایرانیان است. تمام اهداف و افکار خوب تا زماتی که روی کاغذ هستند بی تاثیرند، عمل و اقدام است که ما را به توسعه می رساند البته اقدام هدفمند و مدبرانه. تمام زیرمجموعه های وزارت اقتصاد موظف هستند که اهداف کمی و اقدامات عملی راهبردی خود را در پاسخ به اولویت های هفت گانه ابلاغ شده تهیه و تنظیم کنند. اگر ما به اهداف و راهبردهای خود اعتقاد و تعهد عملی نداشته باشیم، دیگران هم به ما و اهدافمان اعتقاد نخواهند داشت. نظارت بر اجرای راهبردها بخشی از چرخه مدیریت راهبردی است که برای وزارتخانه تدارک شده است. مصمم به پیگیری عملیاتی شدن راهبردها هستم.

سخن آخر؟

در راه دستیابی به چشم انداز وزارت اقتصاد دست تمام همکاران خودم را در خانواده بزرگ وزارت اقتصاد می فشارم. وزارت اقتصاد باید در بین سازمان های دولتی و عمومی نمونه و الهام بخش مدیریت راهبردی و اقدام هدفمند باشد و این میسر نخواهد شد مگر با یاری خدا و همکاری تمام همکاران.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت