جزئیات امنیتی محل مذاکرات ژنو/تصاویر

کد خبر: 303395

روند دور ششم مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در ژنو، از روز 29 آبان (چهارشنبه) در شهر ژنو آغاز شد.

جزئیات امنیتی محل مذاکرات ژنو/تصاویر

ایسنا: روند دور ششم مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 در ژنو، از روز 29 آبان (چهارشنبه) در شهر ژنو آغاز شد.

به گزارش تسنیم،نگاهی به مختصات هتل محل مذاکرات، نحوه تأمین امنیت این مذاکره و چندین و چند موردی که در تأمین امنیت مذاکرات مؤثر است، قابل توجه خواهد بود.

یکی از نکات جالبی که در مورد کشور سوئیس و شهر ژنو می‌توان گفت این است که در این کشور قانونی وجود دارد که بر اساس آن همه شهروندان سوئیسی باید یک قبضه سلاح در منزل داشته باشند تا در صورت وقوع جنگ و یا درگیری، برای دفاع از کشورشان آماده باشند.

البته بر اساس این قانون، فشنگ‌ها و گلوله‌های جنگی این سلاح‌ها در انبارهای ارتش این کشور ذخیره هستند و تحویل شهروندان داده نمی‌شود.

هتل محل مذاکرات

اینترکنتیننتال هتلی 5 ستاره در مرکز شهر ژنو و در همسایگی مقر اروپایی سازمان ملل است. این هتل 20 طبقه دارای یک لابی بزرگ است که خبرنگاران در آن مستقر می‌شوند.

این هتل، محل اقامت، انجام مذاکرات 1+5 با ایران و البته محل مذاکرات دوجانبه و سه‌جانبه 6 کشور با ایران است.

در این هتل بین‌المللی که غالب دیدارها و ملاقات‌های بین‌المللی در آن انجام می‌شود، در زمان برگزاری مذاکرات، تحت مراقبت‌های مخصوصی قرار می‌گیرد.

هتل اینترکنتیننتال

تأمین امنیت و واحدهای ویژه ارتش سوئیس

تأمین امنیت محل مذاکرات با به‌کارگیری سلاح‌های ویژه و مخصوصی انجام می‌شود. واحدهای ویژه‌ای از ارتش سوئیس با استقرار در محل مذاکرات، تأمین امنیت را بر عهده دارند.

البته ذکر این نکته قابل توجه است که این واحدها در زمان ورود وزرای خارجه کشورهای عضو 1+5 و ایران به محل مذاکرات حضور چشم‌گیر‌تری نسبت به قبل از ورود وزرا دارند.

مردانی که در قالب واحد ویژه، کار حراست از محل مذاکرات را بر عهده دارند، به تجهیزات مختلفی از جمله شوکر، اسلحهSG-551 SWAT، انواع کلت کمری P220 و‌ ... مجهز هستند. علاوه بر این، یگان‌های ویژه مستقر در محل مذاکرات از بیسیم‌های روز دنیا هم استفاده می‌کنند.

SG-551 SWAT؛ اسلحه‌ای سریع و قوی

ارتش سوئیس در سال 1970 به‌دنبال سلاحی با کالیبر پایین و کارآیی بالا بود تا جایگزین مسلسل‌های اتوماتیک 7.5 میلی‌متری کند لذا کمپانی وافن فابریک برن مأموریت یافت تا مسلسلی جدید تولید کند.

این کمپانی ابتدا یک مسلسل 5.56 میلی‌متری ساخت ولی این اسلحه نتوانست سران ارتش سوئیس را برای در اختیار داشتن یک مسلسل مناسب، قانع کند.

در نهایت مسلسل SI CSG540 توسط یک شرکت دیگر تولید شد و ارتش سوئیس این اسلحه را نمونه مناسبی برای به‌کارگیری در ارتش مناسب دید و ارتش سوئیس این‌گونه به این سلاح مجهز شد.

اما در عین حال ارتش سوئیس به‌ویژه واحدهای رزمی ویژه و یگان‌های ویژه ارتش این کشور از مسلسل‌های پیشرفته‌تری به‌نام SG-551 SWAT استفاده می‌کنند.

این سلاح ساخت یک کمپانی در داخل سوئیس است و تاکنون سه مدل مختلف از آن به مرحله تولید و به‌کارگیری رسیده است.

SIGSG 550 / Stgw.90 با شلیک 700 گلوله در یک دقیقه، (SIG SG 551 (SG 551 LB با شلیک 700 گلوله در دقیقه و SIG SG 552 با شلیک 780 گلوله در دقیقه، سه کلاس از مسلسل سوات است.

واحدهای ویژه ارتش سوئیس در محل استقرار وزرای خارجه کشورهای عضو 1+5 و ایران معمولاً از این سلاح استفاده می‌کنند.

کلت کمری P220

یگان‌های ویژه همچنین از کلت‌های کمری ساخت سوئیس نیز استفاده می‌کنند. P220 یکی از این کلت‌های کمری است که کارخانه اسلحه‌سازی SIG آن را تولید کرده است.

خشاب این سلاح کمری 10 گلوله گنجایش دارد و در سطح خودش، نمونه خوبی بین کلت‌های کمری است. امروزه، کارخانه SIG مدل‌های این کلت کمری را به 5 کلاس مختلف رسانده توانسته فعالیت‌های خود در این زمینه را گسترش دهد.

یگان ویژه حفاظت

بالگردهای یورو کوپتر و امنیت هوایی محل مذاکرات

به‌دلیل حساسیت بالای حضور وزرای خارجه و تیم‌های مذاکره‌کننده، واحد ویژه ارتش سوئیس از بالگردهای خاصی هم برای کنترل عبور و مرورها و رصد محل مذاکرات، استفاده می‌کند.

شرکت یورو کوپتر (EURO COPTER) یک شرکت سازنده بالگردهای نظامی، اورژانس و امدادی و بالگردهای مخصوص استفاده شخصی و پلیسی است.

این شرکت، یک کمپانی جهانی است که مقر اصلی آن در حوالی مارسی فرانسه است و از سال 1992 فعالیت خود را در زمینه تولید بالگرد آغاز کرده است.

بنا بر اطلاعاتی که منتشر شده است، شرکت یورو کوپتر قرار است که در ژانویه سال 2014 رسماً به‌ عنوان یک شرکت زیرمجموعه شرکت هواپیماسازی ایرباس بپیوندد.

ارتش سوئیس با استفاده از یک مدل این بالگرد با نام تجاری T360 برای مراقبت هوایی از محل مذاکرات استفاده می‌کند. این مدل از بالگردهای ساخت شرکت یورو کوپتر برای اولین بار در سال 2009 به پرواز در‌آمده و بر همین اساس، سن این بالگرد مجموعاً به 5 سال می‌رسد.

البته، اگرچه مدل اولیه این بالگرد را شرکت یورو کوپتر ساخته است اما یک شرکت صنایع هوایی در سوئیس، اسمبل نهایی بالگرد T360 را تولید کرده است.

بالگردهای یورو کوپتر

سگ‌های خشمگینی که فقط دنبال بمب هستند

روزگاری از تجهیزات نوین و الکترونیکی برای کشف بمب‌هایی که احتمالاً در اماکن حساس کار گذاشته می‌شود، استفاده می‌شد اما امروزه علاوه بر همه آن تجهیزات بمب‌یاب پیشرفته، از سگ‌های تربیت‌شده و خاصی هم استفاده می‌شود.

این سگ‌ها با نام "EXPLOSIVE DETECTION DOG" در اروپا و جهان معروف هستند. این سگ‌ها را سگ‌های تربیت‌شده و "بمب‌یاب" می‌نامند.

این سگ‌ها که توسط شرکت‌ها و معلمانی خبره آموزش می‌بینند، به‌ زبان‌های انگلیسی و آلمانی آموزش داده می‌شوند تا در صورت لزوم در کشورهای بیشتری از آنها استفاده شود.

برخی شرکت‌های اروپایی نیز می‌توانند در صورت ثبت سفارش، این سگ‌ها را به‌زبان‌هایی غیر از آلمانی و انگلیسی هم آموزش بدهند.

این سگ‌ها در محوطه‌های داخلی و خارجی هتل محل مذاکرات به‌ صورت مکرر در حال تردد هستند تا از وقوع هرگونه بمب‌گذاری و اقدام تروریستی جلوگیری شود.

سگ بمب‌یاب

گشت‌های پلیس و ممنوعیت ترددها

در جریان همه مذاکرات و همایش‌ها، معمولاً از گشت‌های پلیس نیز استفاده می‌شود اما در محل برگزاری مذاکرات هسته‌ای علاوه بر تجهیزات ذکرشده، مقابل درهای ورودی و مکان‌های اصلی محل برگزاری مذاکرات نیز از این گشت‌ها استفاده می‌شود.

غالب یگان‌های امنیتی و پلیسی‌ای که در محل‌های مشخص مستقر هستند، به سلاح‌های کمری، شوکر و دستبند مجهزند.

علاوه بر همه اینها، خبرنگاران و میهمانان خارجی اجازه ورود به برخی محل‌ها را ندارند. غیر از لابی هتل اینتر کنتیننتال، خبرنگاران به هیچ‌وجه اجازه ورود به طبقات و بقیه اماکن هتل محل برگزاری مذاکرات را ندارند.

گشت حفاظتی

حفاظت از شخصیت‌ها

شخصیت‌هایی که در این مذاکرات حضور می‌یابند، معمولاً علاوه بر تیم حفاظتی‌ای که با خود می‌آورند، یک تیم امنیتی هم از سوی کشور میزبان در اختیارشان گذاشته می‌شود تا امنیت شخصیت‌ها بهتر تأمین شود.

در عین حال، دولت سوئیس یک تیم اسکورت خودرویی نیز برای هیئت‌های مذاکره‌کننده، به‌خصوص وزرای خارجه شرکت‌کننده در این مذاکرات در نظر گرفته‌ است.

حفاظت از شخصیت‌ها

نکته آخر

دست آخر اینکه، تمامی این تدابیر در زمان ورود جان کری چند برابر و جدی‌تر می‌شود. معمول این است که با توجه به خشم و نفرتی که از آمریکا در دل ملت‌های جهان وجود دارد، دولت‌های میزبان نیز برای تأمین امنیت هیئت سیاسی این کشور تدابیر ویژ‌ه‌ای می‌اندیشد. دولت سوئیس نیز از این دایره مستثنی نیست و تدابیر ویژه‌ای برای ورود جان کری مدنظر قرار می‌گیرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت