بی‌محلی این سیاستمدران به درد! /تصاویر

کد خبر: 295782

محمد جواد ظریف تنها مقام ایرانی نبود که با وضعیت جسمی نامساعد ماموریت سیاسی خود را انجام داد. پیش از او مقامات دیگر هم بودند که در وضعیت نامساعد جسمی، امور سیاسی را رها نکردند. معروفترین این قضایا به ماجرای تنفیذ حکم بنی صدر توسط امام برمی گردد که ایشان روی تخت بیمارستان این کار را انجام دادند

مجله مهر: در جریان اجلاس ژنو عکس های محمد جواد ظریف وزیر خارجه در حالی که روی ویلچر نشسته و توانایی ایستادن ندارد سوژه عکاسان خبری شد. پیش از انتشار این تصاویر، تصاویر محمد جواد ظریف در حالت خوابیده در هواپیمایی که به سمت ژنو عازم بود نشان می داد که وزیر خارجه ایران حال و روز خوشی به لحاظ جسمی ندارد. با این حال ظریف ماموریت خود را در این مذاکرات انجام داد و بعد از 10 سال مذاکره، بالاخره طرفین در ژنو به یک بیانیه مشترک رسیدند. شبکه خبری بی بی سی در گزارشی درباره این وضعیت محمود جواد ظریف نوشت که دیپلمات‌ها در ژنو یک منبع غیرعادی برای یک نقطه نظر مشترک در برابر همتاهای جدید ایرانی‌شان یافتند: نگرانی برای وضعیت کمر وزیر امور خارجه ایران. محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران در روزهای اخیر در صفحه فیس‌بوکش به درد کمرش اشاره کرده بود و حتی عکسی در توییتر او را در حالی نشان داد که در سفرش با هواپیما به پشت دراز کشیده بود تا از کمرش مراقبت کند. به محض این که مذاکرات رسمی روز سه‌شنبه آغاز شد دیپلمات‌ها به نوبت حال ظریف را پرسیدند و توصیه‌هایی را به او کردند. یک مقام عالی‌رتبه آمریکایی با لبخند گفت: من هم پرسیدم. همه ما پرسیدیم.

"

ماجرای تحصن مصدق در مجلس با سینی دارو در گیر و دار ملی کردن صنعت نفت دکتر مصدق اساس سیاست داخلی خود را با اعتمادی که مردم به دولتش داشتند پیش می برد و برای مقابله با سیاست های انگلیس و کوتاه کردن دست استعمار پیر از منابع نفتی ایران به دوستی با آمریکا روی آورده بود. در جریان تلاش های مصدق، انگلیس از طریق عمالی که در درباره پهلوی داشت - از جمله اشرف خواهر شاه- شروع به تحریک مجلس سنا علیه اهداف مصدق می کند. مصدق که قانون ملی کردن صنایع نفت را از تصویب مجلس گذرانده بود اما نگران از ابلاغ نشدن قانون از توطئه های دربار باخبر می شود و سینی دارو و رختخواب های خود را به مجلس می کشاند و در آنجا متحصن می شود. او در آنجا اعلام می کند که تا پایان کار نفت، به علت نبودن امنیت در مجلس می مانم.

"

در ماجرای ملی کردن صنعت نفت مصدق با سینی داروهایش در مجلس متحصن شد

تنفیذ در بیمارستان در 5 بهمن 58 ابوالحسن بنی‎صدر توانست به‎عنوان اولین رئیس‎جمهور انتخاب شود. حضرت امام که در آن روز‎ها در بیمارستان قلب تهران بستری بودند، برای این‎که روال اداره امور نظام نوپای اسلامی از حرکت نایستد، در همان بیمارستان مراسم تنفیذ بنی‎صدر را انجام دادند. در مراسم تنفیذ بنی‎صدر که در تاریخ 15 بهمن 1358 و با حضور مقامات کشوری و اعضای شورای انقلاب و خبرنگاران برگزار شد، حضرت امام با اشاره به‎جایگاه فقهی و قانونی مسأله تنفیذ فرمودند: «بر حسب آن‎که مشروعیت آن (رأی ملت) باید به نصب فقیه جامع‎الشرایط باشد، این‎جانب به موجب این حکم، رأی ملت را تنفیذ و ایشان را به این سمت منصوب نمودم؛ لکن تنفیذ و نصب این‎جانب و رأی ملت مسلمان ایران محدود است به عدم تخلف ایشان از احکام مقدسه اسلام و تبعیت از قانون اساسی اسلامی ایران.»

"

امام خمینی (ره) مراسم تنفیذ بنی صدر را در بیمارستان انجام دادند. حکم تنفیذ بر سربرگ بیمارستان نوشته شد.

مجروحان حادثه هفتم تیر در مجلس پس از حادثه انفجار دفتر حزب جمهوري اسلامي در هفتم تيرماه سال 1360 و شهادت جمعي از نمايندگان مجلس شوراي‏اسلامي، نخستين جلسه‏ علني مجلس، سه ‏روز بعد، يعني چهارشنبه‏ دهم‏ تيرماه برگزار شد. درآن روز، به يادبود آن شهيدان، 27 دسته گل، بر روي 27 صندلي مجلس قرار داده بودند. يكي از مسئولان نظام درباره آن روز مي‏نويسد: «نگران عدم تشكيل مجلس، به خاطر كمبود از حدنصاب لازم بودم خوش‏بختانه با يك ساعت تأخير، نصاب حاصل شد و جلسه علني رسميت يافت. موفقيتي بزرگ حاصل آمد؛ چون 27 نفر نماينده شهيد داشتيم و 9 نفر مجروح؛ گرچه جمعي از مجروحان، از بيمارستان به مجلس آمدند آیت الله هاشمی رفسنجانی که ریاست مجلس وقت را برعهده داشت در جریان یکی از دیدارهایش یا خانواده های شهدای هفتم تیرماه می گوید: بعد از آن فاجعه، شنيدن صداي زنگ مجلس براي به حدّ نصاب رسيدن جلسه بهترين موسيقي براي من بود كه آن هم به دليل رشادت بازماندگان حادثه و حضور نيمه‌جان آنها در مجلس شوراي اسلامي بود.

"

هاشمی رفسنجانی درباره حضور مجروحان حادثه هفتم تیر در مجلس می گوید که شنیدن صدای زنگ مجلس بهترین موسیقی زندگی اش بود

موسی قربانی هم یکی از نمایندگان ادوار مجلس درباره این واقعه می گوید که حساب کنید که یک نظام حکومتی در یک روز رئیس قوه مقننه، تعداد زیادی از نمایندگان و نیز شخصیت‌های بسیاری را از دست بدهد، در این حالت با چه مشکلاتی روبه‌رو می‌شود؟ در چنین شرایطی برخی نمایندگان مجلس روی برانکارد و ویلچر در مجلس حاضر شدند تا مجلس از حد نصاب نیافتد. و این طور بود که خوشبختانه ملت ما هوشیارتر شد و دستگاه‌ها افراد جایگزین را معرفی کردند تا کشور به کار و حیات خود ادامه دهد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت