اصلاح طلبان کار برای مجلس دهم را آغاز کرده‌اند/ اصولگرایان از تجربه انتخابات ریاست جمهوری درس بگیرند

کد خبر: 294013

اصلاح طلبان کار برای انتخابات مجلس را از همین حالا آغاز کرده اند و از اصولگرایان هم جلوتر بوده و کارهایشان را به خوبی به پیش می برند. مردم تهران و شهرستان های بزرگ بر اساس لیست رای می دهند اما در شهرستان ها مردم کاری به خط و خطوط سیاسی ندارند و به افراد بنا بر اعتبارشان رای می دهند. 2 سال و نیم باقی مانده تا انتخابات مجلس فرصت مناسبی برای هماهنگی بین اصولگرایان خواهد بود.

اصلاح طلبان کار برای مجلس دهم را آغاز کرده‌اند/ اصولگرایان از تجربه انتخابات ریاست جمهوری درس بگیرند
سرویس سیاسی «فردا»- اصولگرایان یک بار دیگر در حالی که بیش از دوسال دیگر به انتخابات مجلس دهم باقی مانده است، هشدارهای خود را درباره پیروزی احتمالی اصلاح طلبان آغاز کرده‌اند. موضوعی که هم در مجلس نهم و هم در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم از جای جای اردوگاه اصولگرایی شنیده می‌شد، ترساندن گروه‌های خودی درباره پیروزی احتمالی اصلاح طلبان بوده است. اگرچه در مجلس نهم اصلاح طلبان موقعیت چندانی برای ساماندهی نیروهای خود نداشتند و نتوانستند مجلس را در اختیار بگیرند، اما ساماندهی نیرو‌ها و نامزد‌ها توسط بزرگان این جبهه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری، پیروزی را برای اردوگاه اصلاح طلبی به ارمغان آورد. در این بین در دو انتخابات گذشته استراتژی مهم اصولگرایان در کنار تلاش بزرگان این جبهه برای وحدت، ترساندن آن‌ها از رقیب اصلاح طلب بوده است. موضوعی که به نظر می‌رسد، دوسال مانده به انتخابات مجلس دهم یک بار دیگر از اردوگاه اصولگرایی شنیده می‌شود.
مجلس نباید تابع دولت شود عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی معتقد است: در طول ادوار گذشته مجلس، همواره مجلس ها به تابع دولت ها بوده اند و هر دولتی که سر کار آمده، مجلس نیز به تبع حضور آن دولت شکل گرفته است. مهدی دوات گری در گفتگو با خبرنگار «فردا» با بیان اینکه مجلس نباید تابع دولت باشد، اظهار داشت: تجربه نشان داده که در هر دوره از انتخابات مجلس، دو سوم نمایندگان دچار تغییر شده اند و این اتفاق به احتمال فراوان در مجلس دهم نیز رخ خواهد داد ولی معلوم نیست که چه جریانی کرسی های مجلس را در دست می گیرد. اما متاسفانه به دلیل ضعف جایگاه احزاب در کشور ما، به جای اینکه دولت ها تابع مجلس شوند، این ترکیب مجلس است که تابع دولت می شود. وی در ادامه خاطر نشان کرد: به عنوان مثال در زمان انتخابات مجلس پنجم، از آنجایی که دولت کارگزاران بر سر کار بود، اکثر ترکیب مجلس پنجم نیز به تبع دولت در اختیار کارگزارانی ها قرار گرفت. بعد از آن در اواخر مجلس پنجم دولت خاتمی مستقر شد و مجلس ششم نیز به تبع حضور حزب مشارکت در این دولت، مملو از نمایندگان حزب مشارکت شد. در دوران احمدی نژاد نیز مجلس هشتم همین رویه را در پیش گرفت و این تبعیت مجلس از دولت ها به دلیل همان ضعف احزاب در ایران می باشد. ما باید جایگاه احزاب را بشناسیم و مردم نیز باید بر اساس برنامه احزاب به کاندیدای یک حزب رای دهند. نماینده مردم مراغه در مجلس شورای اسلامی همچنین افزود: متاسفانه مردم در شهرستان ها به جای اینکه به برنامه رای دهند به فرد رای می دهند. بنده نمی خواهم بگویم انتخابات مجلس دهم نیز به شیوه مجلس های قبلی تابعی از دولت خواهد بود اما تجربه تلخ دوره های گذشته این مسئله را تصدیق می کند. من معتقدم مجلس باید استقلال خود را حفظ کند و مستقل از دولت باشد تا بتواند در کنار تعامل با دولت، بر دولت نیز نظارت داشته باشد. این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی همچنین از فعالیت برخی اصلاح طلبان در شهرستان ها برای کسب رای در انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: برخی دوستان اصلاح طلب فعالیت های خود را برای تصدی کرسی های مجلس دهم آغاز کرده اند و از شهرستان ها نیز خبر می رسد که کار برای انتخابات مجلس شروع شده است. دوات گری در بخش پایانی اظهارات خود عنوان کرد: فعلا دولت یازدهم به دنبال اجرای برنامه های خود است. در خصوص انتخابات مجلس هم فعلا زود است که بخواهیم قضاوتی داشته باشیم اما عملکرد دولت در سال جاری و سال آینده قطعا در انتخابات مجلس تاثیر گذار خواهد بود. بنابراین باید منتظر فعالیت های دولت بود و بعد از آن در خصوص ترکیب مجلس دهم سخن گفت.
اصولگرایان باید با لیست واحد وارد انتخابات مجلس شوند یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار «فردا» از آغاز فعالیت اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم خبر داد و گفت: اصلاح طلبان کار برای انتخابات مجلس را از همین حالا آغاز کرده اند و از اصولگرایان هم جلوتر بوده و کارهایشان را به خوبی به پیش می برند. عزت الله یوسفیان ملا با بیان مطلب فوق، توصیه ای هم به اصولگرایان داشت و افزود: اصولگرایان باید از انتخابات ریاست جمهوری درس بگیرند و تفاهم را از همین مجلس آغاز کنند. برای پیروزی در انتخابات باید تفاهم ایجاد کرد و اصولگرایان باید با یک لیست مشترک وارد انتخابات مجلس شوند. عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر این نکته که نباید اصولگرایان با 2 لیست جداگانه راهی انتخابات مجلس شوند، گفت: اگر یک لیست واحد در میان اصولگرایان وجود داشته باشد، در خارج از مجلس و در میان مردم نیز این تفاهم دیده می شود و تاثیر بسزایی برای اصولگرایان خواهد داشت. وی در ادامه از لزوم تفاهم بزرگان اصولگرا خبر داد و اظهار داشت: تفاهم بزرگان اصولگرا امری ضروری است. در حال حاضر شرایط به گونه است که چون اصولگرایان در بیرون از مجلس تشکیلات منسجمی ندارند، باید در داخل مجلس و در میان دو فراکسیون رهروان ولایت و ائتلاف اصولگرایان، به تفاهماتی برسند. 2 سال و نیم باقی مانده تا انتخابات مجلس نیز فرصت مناسبی برای هماهنگی بین اصولگرایان خواهد بود. یوسفیان ملا در بخش پایانی اظهارات خود خاطر نشان کرد: فعلا در میان اصولگرایان هیچ برنامه ای برای مجلس وجود ندارد و این مسئله به ضرر اصولگرایان خواهد بود. مردم تهران و شهرستان های بزرگ بر اساس لیست رای می دهند اما در شهرستان ها مردم کاری به خط و خطوط سیاسی ندارند و به افراد بنا بر اعتبارشان رای می دهند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت