انقلاب‌های منطقه تدبیر غرب بود/ حماس علیه سوریه توطئه می‌کند/ همکاری خالد مشعل با سیا /ایران نظر ما درباره مصر را پذیرفت/ اردوغان جنون قدرت دارد

کد خبر: 280315

ما بسیار خوشحال هستیم که ماهیت واقعی اخوان المسلمین نه تنها در مصر که در سراسر جهان عربی و اسلامی افشا شد، چراکه سازمان بین المللی اخوان المسلمین تنها به دستور و تحت حمایت ناتو بود که در استانبول تشکیل جلسه داد و آمریکایی‌ها بودند که خطوط جلسه را رسم کردند.اردوغان هم اکنون همان تعاملی را با مصر دارد که با سوریه داشت و آماده است، همان بلایایی را که برسر سوریه آورد، هم اکنون برسر مصر بیاورد.

انقلاب‌های منطقه تدبیر غرب بود/ حماس علیه سوریه توطئه می‌کند/ همکاری خالد مشعل با سیا /ایران نظر ما درباره مصر را پذیرفت/ اردوغان جنون قدرت دارد
سرویس بین الملل«فردا»: منابع خبری از دیدار «بشار اسد»،‌ رئیس‌جمهوری سوریه با یک هیئت ارشد مردمی لبنانی خبر می‌دهند که در آن دیدار بشار اسد به طور مفصل به نقش اخوان المسلمین در مصر و «سوریه» و بهره‌‌برداری آمریکا و اسرائیل از شرایط منطقه‌ای به‌شکلی ویژه و مشروح پرداخته است. این منابع خبری اظهار می‌کنند که در این دیدار بشار اسد به آخرین تغییر و تحولات جاری در عرصه منطقه‌ پرداخت، اما مهمتر از تغییر و تحولات جاری در عرصه منطقه اظهارات رئیس جمهوری سوریه درباره «نقش جماعت اخوان المسلمین» در «مصر» و «سوریه» بود.

همچنین در این دیدار که علاوه بر شخصیت‌های مردمی، شخصیت‌های سیاسی و مسئولان ارشد سابق لبنانی را نیز در برمی‌گرفت، بشار اسد به اسرار آنچه «بهار عربی» نامیده شده و نقش دولت آمریکا در دامن زدن به فتنه‌ها و منازعات منطقه‌ای پرداخت و اینکه تنها استفاده کننده و بهره‌برنده از این اوضاع «رژیم صهیونیستی» است.این دیدار روز دوشنبه گذشته برابر با 19 ژوئیه 2013 از ساعت چهار تا هشت بعد از ظهر در کاخ ریاست جمهوری در دمشق و با حضور شماری از مسئولان ارشد سوری از جمله سرلشکر «على المملوک» و «یوسف الاحمد» و «بثینة شعبان» انجام شد.

آنچه در زیر می‌آید، مشروح سخنان «بشار اسد» در این دیدار است:

در این دیدار اسد برای اولین بار مشروح دیدارهای بسیار مهم، خطرناک و تلخ خود با برخی از سران جهان عرب را افشا کرد که تنها با بحران حاکم بر این کشور مرتبط نبود، بلکه با آنچه در ارتباط بود که از آن تحت عنوان «بهار عربی» یاد می‌شود و به ویژه اوضاع جاری در داخل مصر و اینکه نسبت به اوضاع جاری در مصر به «حسنی مبارک»، رئیس جمهوری مخلوع این کشور و تبعات این اوضاع که در راستای اجرای طرح خاورمیانه بزرگ دامنگیر وی خواهد شد، هشدار داده بود.

بهار عربی اصطلاح ابداع شده غرب

رئیس جمهوری سوریه در ابتدای دیدار خود تاکید کرد: اصلا «بهار عربی» در منطقه وجود ندارد و این اصطلاحاتی است که ابداع کننده آن کشورهای غربی برای فریب دادن ممل عربی و گمراه سازی آنها بوده است. به همین دلیل آنچه در سوریه روی داد و در حال روی دادن است، ما را غافلگیر نکرد، چون پیش بینی این امر را کرده بودیم و هر آنچه در سوریه روی می‌دهد، هدف آن تضمین بقای اسرائیل و تامین امنیت آن برای مدتی هرچه طولانی‌تر است.

اوضاع به سود اسرائیل در جریان است

وی ادامه داد: با توجه به آنچه در عرصه بین المللی روی می‌دهد و درحال روی دادن است، وقت بسیاری لازم است تا جهان روی آرامش و استقرار را به خود ببیند و این ممکن است، دهه‌ها به طول بیانجامد که همه به سود اسرائیل است.

توافق آمریکایی - اخوانی بر سر منطقه

اسد تاکید کرد که کانون و نقطه تمرکز اصلی این طرح نیروهای اسلام سیاسی است و این درچارچوب قراردادی به اجرا گذاشته می‌شود که میان اخوان المسلمین و آمریکا منعقد شده و بر این اصل اساسی متمرکز است که «ما شما را به حال خود رها می‌کنیم تا به قدرت رسیده و حکومت کنید، اما در چارچوب ضوابط و اصولی که باید به آن متعهد و وفادار باشید».

رئیس جمهوری سوریه خطاب به هیئت لبنانی گفت:‌ بدون تردید از تعهدات اخوانی‌ها در مصر به آمریکا درباره اسرائیل و امنیت و موجودیت این رژیم اطلاع دارید.

تلاش آمریکا برای روی کار آوردن حکومت‌های مطیع‌تر

پس از آن بشار اسد افزود: آنچه در تونس روی داد و سرنگونی سریع و فوری «زین العابدین بن علی»، دیکتاتوری سابق این کشور موجب شد تا به این باور برسیم که بازی خطرناکی در منطقه درحال اجراست. چون رژیم بن علی از جمله رژیم‌های نزدیک به آمریکا بود و او از دهه هشتاد که به عنوان سفیر تونس در ورشو خدمت می‌کرد، در تماس نزدیک با آمریکایی‌ها بود و واشنگتن وی را برای رسیدن به قدرت آماده می‌کرد، اما آمریکا در این مرحله خواهان روی کار آمدن حکومت‌هایی در منطقه بود که در عین وفادارتر بودن به آمریکا دارای پوشش فریبنده مردمی نیز باشند. چون اگر غیر از این بود، هیچ‌گاه پس از انقلاب تونس شاهد روی دادن حوادثی نبودیم که هم اکنون در این کشور در جریان است، در واقع مردم تونس هم اکنون دریافته‌اند که در چه دامی گرفتار آمده‌ و فریب خورده‌اند.

اسد گفت: آنچه در روی داد،‌ در واقع روشن شدن چراغ قرمز برای ما بود،‌ اگرچه در آن زمان ما به دقت اوضاع مصر را زیر نظر داشتیم، چون سرنگونی مصر برای آمریکا و هم پیمانانش هدف اصلی بود و از آنجا که سرنگونی مصر به معنای سرنگونی تمام منطقه بود، اوضاع جاری در این کشور برای ما اهمیت بسیاری داشت. پس از آنکه انقلاب مصر به پیروزی رسید و اخوانی‌ها در این کشور روی کار آمدند و تحرکات اعتراض آمیز و صداهای اعتراضات به گوش رسید، این موضوع را به مسئولان مصری هشدار داده و اطلاعات و مستندات لازم را در اختیار آنها قرار داده و از آنها خواستیم این تحرکات و اعتراض‌ها را نادیده نگیرند. همچنین به آنها گفتیم که تمام این اقدامات هدفمند است، چون ما از آنچه برای مصر تدارک دیده شده بود، مطلع بودیم و می‌دانستیم، در این راه نیروها و سازمان‌هایی علیه اسلام سیاسی بسیج شده‌اند، اما به ما گفتند که مصر مانند تونس نیست، با این حال ما برای آنها اطلاعات دقیق‌تری فرستادیم و تاکید کردیم که طرح جدیدی برای منطقه درحال اجراست و نقش آمریکا را کاملا برجسته کردیم، اما آنها همه گفته‌ها ما را نادیده گرفتند و بیش از حد به آمریکا اطمینان و تاکید کردند که کشورهای عربی حوزه خلیج تضمین‌های لازم را برای آنها گرفته‌اند.

تماس با ایران

بشار اسد افزود: در این زمان ما با ایران تماس گرفتیم و از برادرانمان در ایران خواستیم که از دخالت در امور داخلی مصر خودداری کنند و به موضع اخوانی‌ها اعتماد نکنند، چون آنها بخش اصلی اجرای طرح آمریکا در منطقه هستند.

از ابتدا انقلاب مصر را زیر نظر داشتیم

رئیس جمهوری سوریه ادامه داد: در ابتدای حوادث مصر که منجر به انقلاب 25 ژانویه شد، اخوانی‌ها و سلفی‌ها اوضاع را زیر نظر داشتند و در اعتراض‌ها شرکت نمی‌کردند، تماس اخوانی‌ها با غرب و آمریکایی‌ها پس از آن آغاز شد که آنها چراغ سبز آمریکایی‌ها را مشاهده کردند و به آمریکایی‌ها اطمینان دادند، خواسته‌های آنها را برآورده خواهند کرد، پس از آن بود که دیدارهایی میان اخوانی‌ها و آمریکایی‌ها در دوحه و قبرس و همچنین به واسطه سفیر آمریکا در قاهره انجام شد تا پس از آن دیداری میان هیئتی از جماعت به ریاست «محمد بدیع»، رهبر اخوانی‌ها با سران سازمان سیا صورت گیرد. با افزایش اعتراض‌ها و تظاهرات‌ها فرماندهان نظامی و امنیتی مصر بر ضرورت ایجاد تغییر و تحولات برای محافظت از مصر به توافق رسیدند و پیش از کناره گیری مبارک برنامه‌ دقیق و کاملی ریخته شد تا براساس آن «عمر سلیمان» به عنوان معاون رئیس جمهوری انتخاب و حسنى مبارک از قدرت کناره گیری کند و کمیته نظامی تشکیل شود که اختیارات رئیس جمهوری را داشته باشدد اداره امور کشور را به دست گیرد. همچنین مقرر شد، عمر سلیمان دولت وحدت ملی را در مصر تشکیل دهد که برای دو سال قدرت را در مصر در دست داشته باشد. ضمن اینکه کمیته‌ای برای تدوین قانون اساسی جدید مصر انتخاب و قانون جدیدی برای مصر تدوین شود و با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و مجلس نمایندگان اوضاع جاری در مصر را آرام و ثابت کند، اما دیدیم که عمر سلیمان از انتخابات کنار کشید تا زمینه را بیش از پیش برای اخوانی‌ها جهت رسیدن به قدرت هموار کند. این درحالی است که رهبران اخوان در برنامه‌ای کاملا حساب شده اعلام کردند که آنها هیچ چشم داشتی به قدرت ندارند، اما ذکاوت بسیار شورای عالی نظامی را وادار به کناره گیری از قدرت کردند و مردم مصر را با شعارهایشان در انتخابات فریب دادند و اکثریت پارلمان را از آن خود کردند و قانون اساسی را براساس خواسته‌هایشان تغییر دادند تا پس از آن زمینه پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری و سپس سرقت مصر را برای خود فراهم کنند که دیدیم چنین هم شد. آنها پس از رسیدن به قدرت بسیاری از گروه‌ها را به حاشیه راندند و شروع به تسویه قضیه فلسطینی کردند و در این راه شروع به اختلاف افکنی داخل مصر و جهان عرب کردند و آشکارا اقدام به اجرای هر آن چیزی کردند که درباره آن با آمریکا به توافق رسیده بودند. در این زمان بود مردم مصر واقعیت امور را دریافتند و علیه اخوانی‌ها به پا خاستند و در این میان ایستادگی و مقاومت سوریه نقش مهمی در افشای ماهیت بسیاری از امور بازی کرد.

مرسی درحالی به سوریه اعلام جنگ کرد که اسرائیل را از یاد برد

رئیس جمهوری سوریه در ادامه به آخرین سخنرانی «محمد مرسی» در دوران ریاست جمهوریش در ماه ژوئن گذشته اشاره کرد که در آن اشغالگری رژیم صهیونیستی را نادیده گرفته بود، اما از بسیج تروریست‌ها و اعزام آنها به سوریه سخن گفت و این یکی از مهمترین عواملی بود که موجب انقلاب مردم مصر علیه اخوانی‌ها شد. مرسی به همراه اطرافیانش از اخوانی‌ها و سلفی‌ها درحالی از جنگ علیه سوریه سخن گفت که اسرائیل را از قلم انداخت و این برملا کننده ماهیت واقعی اخوانی‌ها بود.

هشدار دمشق به اخوانی‌ها درباره تحرکات جاری در مصر

بشار اسد افزود: پس از پیروزی مردم مصر بر مرسی و حکومت اخوانی‌ها ما به برادرانمان در ایران هشدار دادیم که فریب حوادث جاری در مصر را نخورند و آنچه در مصر روی می‌دهد، نه کودتا که انقلابی مردمی به تمام معناست و ارتش مصر بریا حمایت مردم به میدان آمده، در میان ترکیه تلاش کرد، به بهانه اینکه اسلام سیاسی در مصر در معرض توطئه قرار گرفته موضع ایران را تغییر دهد که خوشبختانه تهران نظر ما را پذیرفت و به آنها تاکید کردیم که اسلام سیاسی در اخوان المسلمین خلاصه نمی‌شود، تا سرنگونی آنها به معنای سرنگونی اسلام سیاسی باشد و در همین راستا بود که «على اکبر صالحى»، وزیر خارجه ایران با مسئولان مصری تماس گرفتن و در این تماس به آنها تاکید کرد که ایران در کنار مردم مصر خواهد بود و این اعترافی ضمنی به حکومت جدید مصر بود.

دیدار با خالد مشعل و اعلام حمایت مشعل از نظام سوریه

بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه در ادامه گفت‌وگوی خود با هیئت لبنانی به آغاز حوادث جاری در مصر که به انقلاب 25 ژانویه در این کشور و سرنگونی حکومت حسنی مبارک در مصر منجر شد و آغاز حوادث و بحران سوریه و جنبش حماس نگاهی می‌اندازد و می‌گوید: در ابتدای حوادث جاری در سوریه یک روز مرحوم «الترکمان» به من گفت که «خالد مشعل» اصرار دارد با شما دیدار داشته باشد. با او به همراه هیئتی از حماس دیدار کردم. مشعل در این دیدار گفت که طرح آمریکا و اسرائیل در منطقه ضربه بزرگ و دردناکی خورده و دلیل این امر سرنگونی دو نظام مهم و حامی آمریکا و اسرائیل در منطقه است، در چنین شرایطی باید انتظار داشت که محور مقاومت بیش از پیش قدرت یابد، به همین دلیل ما هشدار می‌دهیم که هم اکنون نگاه آمریکا و اسرائیل به سوریه دوخته شده و توطئه‌ای علیه سوریه توسط آمریکا و اسرائیل در حال تدارک است و برخی از رژیم‌های عربی نیز با واشنگتن و تل‌آویو همراه شده‌اند و آنچه هم اکنون در سوریه رخ می‌دهد، نشانه‌های اولیه اجرای این طرح است و ما آمده‌ایم تا به شما تاکید کنیم که ما در کنار شما قرار داریم و به سوریه وفادار هستیم همانطور که سوریه به ما وفادار بوده و اگر اخوان المسلمین بخواهند خود را در گیر حوادث سوریه کنند، ما اولین کسانی هستیم که مقابل آنها خواهیم ایستاد، چون هم اکنون روشن شده هدف تنها سوریه نیست، بلکه تمام محور مقاومت است. من از او تشکر کردم و به او تاکید کردم که ما به خواسته مردم سوریه احترام می‌گذاریم و شما بهتر است سوریه را به خود سوری‌ها واگذار کنید تا آنها تصمیم بگیرند که چه کنند و شما بهتر است به فکر قضیه فلسطینی باشد و لاغیر، به ویژه آنکه سعی کنید از مشکلات داخلی اعراب دوری کنید و خود را در آنها دخالت ندهید. اما مدتی از این سخنان نگذشته بود که دیدیم عناصری از حماس خود را درگیر بحران سوریه کرده و هنگام اعتراض به این امر مرتب می‌گفتند که آنها عناصر خود فروخته و غیر مسئول هستند، در حالی‌که برخی از این عناصر تبدیل به سرکردگان گروه‌های مسلح شدند و نقشی اساسی را در عملیات مسلح کردن گروه‌های تروریستی و مجهز کردن آنها به سلاح و دستگاه‌های ارتباطی ایفا کردند، به همین دلیل بسیاری از کادرها و رهبران آنها را که در حوادث جاری در سوریه دست داشتند را بازداشت کردیم، با این حال با آنها محترمانه و به عنوان بخشی از رهبران مقاومت منطقه‌ای برخورد کردیم و البته در این میان هم از سوی بسیاری از اعضای حماس نامه‌ها و پیام‌هایی دریافت کردیم که این دخالت‌ها را محکوم می‌کرد.

فریب برخی از شخصیت‌های حماس

بشار اسد ادامه داد: این گونه بود که حماس سوریه را به دستور قطر ترک کرد، اما در اینجا نیز بسیاری از کادرهای شرافتمند حماس این امر را رد کردند. نکته مضحک اینجا بود که مشعل مدت کوتاهی پیش از خروج از سوریه تلاش کرد، به عنوان واسطه میان ما و اخوان المسلمین سوریه میانجی‌گری کند که ما این امر را رد و تاکید کردیم که یکی از اصول ثابت و لایتغییر ما این است که با اخوانی‌ها در هر شرایطی گفت‌وگو و مذاکره‌ای نداشته باشیم، چون آنها فریبکار و ناقض عهد و میثاق هستند، ما با تمام فرزندان سوریه اماده هستیم، گفت‌وگو و مذاکره کنیم، جز اخوان المسلمین که مردم را فریب می‌دهند.

اردوغان به مبتلا به جنون قدرت است

اما در خصوص ترکیه بشار اسد گفت: حوادث جاری مصر موجب شد تا بیش از پیش ماهیت واقعی حکام ترکیه برملا شود. من اینجا به شما می‌گویم که اردوغان بیمار روانی و مبتلا به جنون قدرت است و تلاش دارد، به هر طریق ممکن امپراتوری عثمانی را با کمک سازمان بین المللی جماعت اخوان المسلمین احیا کند که خود را رهبر آن می‌داند.

رئیس جمهوری سوریه در ادامه افزود: از ابتدای بحران سوریه اردوغان تلاش کرد، خود را سلطان جدید عثمانی معرفی کند و من (بشار اسد) در خدمت او هستم تا هرآنچه بگوید انجام دهم. به همین دلیل برخورد با وی به وجود آمد، به ویژه پس از اینکه ماهیت واقعی او افشا شود. او می‌خواست سوریه را به اخوانی‌ها تقدیم کند و آنها را به قدرت برساند و پس از آن زمینه تسلط ترکیه بر سوریه و دیگر کشورهای همجوار را فراهم کند و این طرحی بود که شیخ «حمد بن جاسم»، امیر سابق قطر و خالد مشعل با هدایت آمریکا در آن مشارکت داشتند. او می‌خواست روسیه از نقشه جهان محو کند، چون مردی کینه‌توز و جنایتکار است و برگزاری نشست اخیر سازمان بین المللی اخوان المسلمین در استانبول به درخواست آمریکا و پس از سرنگونی حاکمیت اخوانی‌ها در مصر و برکناری محمد مرسی از ریاست جمهوری مصر دلیل قاطع این مدعای ماست.

ماهیت واقعی اخوان المسلمین برملا شد

بشار اسد در ادامه سخنان خود با این هیئت لبنانی گفت: ما بسیار خوشحال هستیم که ماهیت واقعی اخوان المسلمین نه تنها در مصر که در سراسر جهان عربی و اسلامی افشا شد، چراکه سازمان بین المللی اخوان المسلمین تنها به دستور و تحت حمایت ناتو بود که در استانبول تشکیل جلسه داد و آمریکایی‌ها بودند که خطوط جلسه را رسم کردند.

رئیس جمهوری سوریه در ادامه گفت: ببنید هم اکنون نوک پیکان حملات علیه مصر کیست و چه کشوری است، آیا اردوغان و ترکیه نیست، اردوغان هم اکنون همان تعاملی را با مصر دارد که با سوریه داشت و آماده است، همان بلایایی را که برسر سوریه آورد، هم اکنون برسر مصر بیاورد.

دو اسقف حلب به دستور اردوغان ربوده شدند

وی درباره ربوده شدن دو اسقف شهر حلب یعنی اسقف «إبراهیم یوحنا» و اسقف «پولس یازجى» گفت: اطلاعات موثقی در دست است که اردوغان دستور ربودن آنها را داد و هدف اسقف «إبراهیم یوحنا»، بود و عاملان ربودن این دو اسقف عناصری از اخوان المسلمین در سوریه به همراه عناصری از جنبش حماس مستقر در اردوگاه آوارگان فلسطینی «النیرب» بودند و هم اکنون دو نفر از مجریان عملیات دستگیر شده و نزد هستند و به جنایت خود و نقش اردوغان اعتراف کرده‌اند. هدف از این اقدام هم کاملا مشخص بود، تلاش برای انتصاب اسقف «یوسف چتین»، اسقف سریانی ارتدوکس استانبول به عنوان اسقف سریانی ارتدوکس انتاکیه بود و همچنین اسقف «أگناییوس عیواص» بود که از حال جسمانی در وضعیت وخیمی به سر می‌برد و گفته شده بود که به احتمال بسیار اسقف «ابراهیم یوحنا»، اسقف حلب جای او را خواهد گرفت.

بشار اسد افزود: اسقف «یوحنا» و «یازجى» هم اکنون در یکی از پایگا‌ه‌های نظامی اخوان المسلمین در مرزهای سوریه و ترکیه در بازداشت به سر می‌برند و برای تحریف امر اشاعه داده که «جورج صبرا» و «عبد الأحد صطیفو»، از اعضای ائتلاف معارضان سوری در این عملیات دست داشته‌اند و ما با موسسات و نهادهای مختلف کلسیایی در سطح در ارتباط هستیم تا به هر طریق ممکن زمینه آزادی این دو اسقف را فراهم کنیم.

اختلافی میان ایران و سوریه برسر مصر نیست

رئیس جمهوری سوریه در پاسخ به این سوال که آیا میان ایران و سوریه واقعا اختلافی درباره حوادث جاری در مصر به چشم می‌خورد یا نه؟ پاسخ داد که در ابتدا اختلاف دیدگاه‌هایی درباره اوضاع جاری در مصر داشتیم اما بعد از مدتی ایرانی‌ها دیدگاه ما را پذیرفته و قانع شدند و هم اکنون هیچ اختلافی در این خصوص وجود ندارد.

لیبی به مهمترین کانون تروریسم در جهان تبدیل شده است

اما درباره اوضاع جاری در لیبی نیز رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد که آنچه در لیبی روی داد را باید تنها اشغالگری و تجاوز آشکار و عیان به شمار آورد که هدایت آن را کشورهای عضو ناتو با پوشش اتحادیه عرب به اجرا گذاشتند و هم اکنون لیبی به اولین و مهمترین کانون نیروها و گروه‌های تروریستی در جهان تبدیل شده و شمار نخبگان و نویسندگان و انقلابیون واقعی که در پس از تجاوز ناتو به لیبی کشته شدند، بسیار بیشتر از دوران تجاوز بود و روزانه ده‌ها و بلکه صدها جسد در خیابان‌های شهرهای لیبی یافت می‌شود، بدون اینکه قاتل آنها مشخص باشد، بدانید در لیبی هرکس با تجاوز و تعدی ناتو به کشورس مخالفت کند، فورا به قتل می‌رسد.

تصمیمات اخیر نشست استانبول

بشار اسد ادامه داد: دوست دارم به شما بگویم، یکی از مهمترین تصمیم‌های اتخاذ شده در نشست اخیر سازمان بین المللی اخوان المسلمین در استانبول از پیش رو برداشتن بسیاری از گروه‌ها و رهبران جهان عربی است که در لیست سیاه این جماعت قرار داد و به شکلی ویژه این طرح رهبران و گروه‌های فعال در مصر و تونس و لیبی و لبنان و سوریه را شامل می‌شود.

سوریه همواره خواهان وحدت و تمامیت ارضی لبنان است

اما در خصوص اوضاع جاری در لبنان رئیس جمهوری سوریه تاکید کرد که هدف سوریه حفظ هدف و ثبات و استقرار در لبنان است، چون لبنان ثابت و آرام به سوریه در برقرار ثبات و استقرار کمک می‌کند،‌ در حالی‌که تمام تلاش‌های صورت گرفته در لبنان برای فتنه انگیزی در این کشور و بر افروختن جنگ داخلی در آن با هدف تنگ‌تر کردن حلقه فشار بر سوریه است.

بشار اسد گفت: ما از ابتدا با «نجیب میقاتى»، نخست وزیر سابق لبنان همراه نبودیم و در امور داخلی این کشور هم دخالت نکردیم، اما نجیب میقاتى و «میشیل سلیمان»، رئیس الجمهوری این کشور در حمله به سوریه عجله کردند، چون آنها فریب این پیشگویی و این پیش بینی را کردند که سوریه و نظام حاکم در آن به زودی سقوط خواهد کرد. در حالی‌که ما از ابتدا با لبنان و وحدت ملی و تمامیت ارضی آن و نیروهای ملی آن بودیم. به نظر می‌رسد، میشیل سلیمان و نجیب میقاتى اجازه دفاع از خود را در قبال خطرهایی که از متوجه سوریه می‌شود، را نمی‌دهند.

رئیس جمهوری سوریه افزود: گروه‌های مسلح سوری در خارج دارای هیچ توان و قدرتی نیستند و تمام قدرت و توان در دست گروه‌های سلفی جهادی تندرو است و به همین دلیل است که ما در این اواخر شمار زیادی از زندانیان سوری را آزاد کردیم که به این باور رسیده بودند که آنچه در سوریه روی می‌دهد، با هدف نابودی آن است و صدها و حتی هزاران نفری که زمانی از ارتش فرار کرده بودند، هم اکنون درحال بازگشت هستند به دامان ارتش هستند تا در وظیفه دفاع از کشور شرکت کنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت