هر کس دست به اخلالگری بزند معاند است/ قانون فصل الخطاب است

کد خبر: 263938

امام خمینی (ره) درباره اهميت شوراي نگهبان عنوان مي‌كنند: «من هشدار مي‌دهم كه تضعيف و توهين به فقهاي شوراي نگهبان امري خطرناك براي كشور و اسلام است. هميشه انحرافات به‌تدريج در يك رژيم واردمي‌شود و در آخر، رژيمي را ساقط مي‌نمايد لازم است همه به‌طور اكيد به مصالح اسلام و مسلمين توجه كنيم و به قوانين، هرچند مخالف نظر و سليقه شخصي‌مان باشد احترام بگذاريم و به اين جمهوري نوپا كه مورد هجوم قدرت‌ها و ابرقدرت‌هاست، وفادار باشيم.»

هر کس دست به اخلالگری بزند معاند است/ قانون فصل الخطاب است
سرویس سیاسی «فردا»- با نزديك شدن به فضاي انتخابات و پايان زمان تاييد صلاحيت‌ها، بحث لزوم تمكين به قانون از سوي همه افرادي كه به صورت مستقيم و غير مستقيم در انتخابات حضور دارند اهميت دوچندان پيدا كرده است.اين مسئله نه تنها در سالهاي اخير بلكه از ابتداي انقلاب مورد توجه بزرگان قرار گرفته و تذكراتي در اين باره داده شده است.
امام خميني(ره) در بخشي از سخنان خود درباره انتخابات مجلس شوراي اسلامي بيان مي‌كنند: «... چنانچه مشاهده مي‌شود پس از انتخابات مرحله اول از دوره دوم مجلس شوراي اسلامي، افرادي كه نظريه شوراي محترم نگهبان در ابطال يا تاييد بعضي حوزه‌ها موافق ميل‌شان نبوده است دست به شايعه افكني زده و اعضاي محترم شوراي نگهبان - ايدهم الله تعالي - را كه حافظ مصالح اسلام و مسلمين هستند، تضعيف يا خداي ناكرده توهين مي‌كنند و به پخش اعلاميه و خطابه در مطبوعات و محافل دست زده‌اند غافل از آنكه پيامد چنين اعمال و جوسازي‌ها آن هم در دوره دوم مجلس و نگذشتن سالي چند ازانقلاب چه خواهد بود. اميد است چنين اعمالی، بي‌توجه به نتايج ناروا و اسفبار آن باشد. معلوم نيست در صدر مشروطيت در دوره اول با فقهاي ناظر به قوانين اين نحو عمل شده باشد. در آن زمان به‌تدريج فقها را از مجلس بيرون راندند و به سر اين ملت آن آوردند كه ديديم.»
ايشان در بخش ديگري از سخنان خود درباره اهميت شوراي نگهبان عنوان مي‌كنند: «من به اين آقايان هشدار مي‌دهم كه تضعيف و توهين به فقهاي شوراي نگهبان امري خطرناك براي كشور و اسلام است. هميشه انحرافات به‌تدريج در يك رژيم واردمي‌شود و در آخر، رژيمي را ساقط مي‌نمايد لازم است همه به‌طور اكيد به مصالح اسلام و مسلمين توجه كنيم و به قوانين، هرچند مخالف نظر و سليقه شخصي‌مان باشد احترام بگذاريم و به اين جمهوري نوپا كه مورد هجوم قدرت‌ها و ابرقدرت‌هاست، وفادار باشيم.»
لزوم توجه به قانون‌اساسي و نظر شوراي نگهبان در انتخابات تا آنجا اهميت دارد كه در ابتداي سال جاري مقام معظم رهبري در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر حضرت علي‌بن‌موسي‌الرضا(ع) درباره لزوم تمكين به قانون عنوان مي‌كنند: «تمكين همه در برابر قانون لازم است. حوادث سال ۸۸ از آنجا آغاز شد كه عده‌اي نخواستند به قانون و راي مردم تمكين كنند و در مقابل، مردم را به شورش‌هاي خياباني دعوت كردند كه يكي از خطاهاي جبران‌ناپذير بود. خوشبختانه سازوكارهاي قانوني براي رفع هرگونه شبهه‌اي وجود دارد؛ بنابراين همه بايد به انتخاب اكثريت مردم، تمكين كنند.»
طی روزهای گذشته نيز لزوم توجه به راي شوراي نگهبان در تاييد صلاحيت‌ها و تمكين از آن مورد توجه چهره‌هاي سياسي قرار گرفته و تذكراتي در اين‌باره عنوان شده است. در این بین 4 تن از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس نيز در گفت‌وگو با «فردا» اين موضوع را مورد توجه قرار داده و بر لزوم تمكين قانون در شرايط فعلي تاكيد دارند.
اگر کاندیدای رد صلاحیت شده دست به اخلال بزند، معاند است عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس می گوید: طبق قانون اساسی، شورای محترم نگهبان از 6 فقیه و 6 حقوقدان تشکیل شده که به مسائل حقوقی اشراف کامل دارند. تنها مرجع تعیین صلاحیت ها نیز همین شورای نگهبان است.
سید حسین نقوی حسینی در گفتگو با «فردا» با بیان مطلب فوق خاطر نشان ساخت: همه کسانی که قانون اساسی را قبول دارند در موقع ثبت نام و در مصاحبه هایشان اعلام کرده اند که به قانون اساسی اعتقاد داریم. پس اگر رد صلاحیت شوند نیز باید بر نظر شورای نگهبان تمکین کنند. چراکه قانون اساسی تمامی معیارها و شاخصه های لازم برای صلاحیت کاندیداها را ذکر کرده است.
نماینده مردم ورامین و پیشوا در مجلس شورای اسلامی در ادامه توصیه ای به نامزدهایی کرد که احتمال رد صلاحیت آنها وجود دارد. وی گفت: اگر کاندیدایی که از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت می شود قصد ایجاد اخلال در کشور را داشته باشد معاند جمهوری اسلامی است و اهل فتنه محسوب می شود. این افراد باید طبق قانون به نظر شورای نگهبان تمکین کنند.
نقوی حسینی تاکید کرد: دستگاه های امنیتی کشور کاملا بر مسائل و اتفاقات مشرف هستند و تمامی تحرکات را رصد کرده و به احدی اجازه ایجاد ناامنی نمی دهند. بنده از اینجا به مردم این اطمینان را می دهم که انتخابات در صحت و سلامت کامل برگزار خواهد شد و هیچ مشکلی پیش نخواهد آمد. این نماینده مجلس در بخش پایانی اظهارات خود به کسانی که قصد ایجاد اخلال در روند انتخابات دارند نیز این گونه هشدار داد: کسانی که می خواهند دست به فتنه بزنند بدانند که ملت با مشت محکم خود آنها را سرجای خود می نشاند همانگونه که این ملت فتنه گران سال 88 را بر جای خود نشاند. هر کس دنبال شلوغ کردن اوضاع باشد لیاقت ریاست جمهوری ندارد دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه هر کس دنبال شلوغ کردن اوضاع باشد لیاقت ریاست جمهوری ندارد، گفت: همه باید بر اساس قانون عمل کنند. منصور حقیقت پور با بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار «فردا» عنوان کرد: هر کس اعتراضی به نظر و رای اعضای محترم شورای نگهبان دارد، از طریق مراجع قانونی اقدام کند. تنها مکان رسیدگی به اعتراضات کاندیداها نیز همین شورای نگهبان است. پس بنابراین همه باید با تمکین به قانون خود را زیر چتر قانون قرارداده و از راه خارج نشوند. اختلاف افکنی در جامعه قابل قبول نیست نماینده مردم یزد و صدوق عنوان کرد: همه کاندیداهایی که ثبت نام کرده اند، در موقع اسم نویسی اعلام کرده اند که قانون اساسی و رای شورای نگهبان را قبول دارند و به آن تمکین خواهند کرد. محمد صالح جوکار در گفتگو با خبرنگار «فردا» اظهار داشت: اعتراف کاندیداها به تمکین به قانون نشان دهنده قانون مداری آنهاست. کسانی که بخواهند زیر نظر شورای نگهبان نروند معلوم است که قانون مدار نیستند. ضمن اینکه هیچ گونه اختلاف افکنی در جامعه قابل قبول نیست. کاندیداهای رد صلاحیت شده آرامش را بر هم نزنند یکی دیگر از اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس در گفتگو با «فردا» عنوان کرد: طبیعتا کاندیداها باید به قانون اساسی و نظر شورای نگهبان احترام بگذارند و تمکین و تبعیت از قانون را سرلوحه کار خود قرار دهند. هادی شوشتری با بیان مطلب فوق خاطر نشان کرد: هر کس به نظر شورای نگهبان اعتراض دارد از طریق مراجع قانونی اقدام کند.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت