واکنشمهمانپرستبهاظهاراتوزیردفاع آمریکا
سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات وزیر دفاع آمریکا تصریح کرد: ایران به اندازه کافی قدرتمند است و اجازه تعرض به هیچ دشمنی را نمیدهد.
فارس: سخنگوی وزارت امور خارجه ایران از دولت میانمار خواست که مانع از اقدامات افراطی و خشونتبار علیه مسلمانان در این کشور شود.
رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان امروز (سهشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران، با اشاره به سالگرد حمله نظامیان آمریکا به طبس گفت: این حادثه یک بار دیگر دشمنی و خصومت دولت آمریکا با ملت ایران را گواهی میدهد و بیانگر نقش آمریکا در ایجاد دیوار بیاعتمادی است.
وی ابراز امیدواری کرد که دشمنی با ملت بزرگ ایران در سیاستهای مقامات آمریکایی کنار گذاشته شود و با اتخاذ رویکردهای جدید در قبال ملتهای مستقل، از میزان نفرت که در دنیای امروز به این سیاستها وجود دارد، کاسته شود.
*کانادا هیچ مدرکی ارائه نکرده است
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در خصوص اظهارات دولت کانادا مبنی بر دستگیری دو نفر در عملیات تروریستی که به ادعای آنها از سوی عوامل القاعده مستقر در ایران حمایت میشوند، خاطرنشان کرد: هیچ مدرک مستندی نسبت به افرادی که ادعا شده دستگیر شدهاند ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه تفکر گروههای افراطی به ویژه افراطیون القاعده از لحاظ سیاسی و اعتقادی به هیچ وجه با ایران همخوانی ندارد، گفت: ما با هر نوع اقدامات تروریستی و خشونتآمیز که جان انسانهای بیگناه را به خطر بیندازد مخالفیم.
مهمانپرست ملت ایران را بزرگترین قربانی تروریسم خواند و افزود: ما به هیچ وجه چنین پدیدههایی را تائید نمیکنیم.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که دولت افراطی کانادا طی سالهای اخیر پروژه ایران هراسی را در دستور کار قرار داده و اقدامات خصمانه متعددی را دنبال کرده عنوان کرد: ممکن است این دولت در ادامه این رویکرد خصمانه قصد ارتباط دادن چنین موضوعاتی با کشور ما را داشته باشد. این رویکرد ناشی از رفتار افراطی و نادرست دولت فعلی کاناداست.
مهمانپرست با تاکید بر اینکه همه کشورها باید با گروههای تروریستی مقابله کرده و حمایت از این گروهها را توجیه نکنند، اظهار داشت: جریان القاعده با حمایت کانادا و کشورهای غربی در داخل سوریه به کشتار مردم بیگناه میپردازند و اگر مقابله با گروههای تروریستی لازم است نباید تبعیضی در این زمینه صورت گیرد.
وی بار دیگر گفت: دولتهای غربی و کانادا باید از حمایت از هر نوع گروه تروریستی و افراطگرا از جمله گروههای وابسته به القاعده در همه جا از جمله سوریه دست بردارند.
*آنهایی که در جنایات اسرائیل سهیم هستند
خبرنگاری موضع وزارت خارجه ایران را درباره امضای قرارداد تسلیحاتی آمریکا با اسرائیل جویا شد که مهمانپرست با بیان اینکه موضوع همکاریهای تسلیحاتی و کمکهای بیدریغ دولتمردان آمریکایی به رژیم نامشروع صهیونیستی مسئله جدیدی نیست، اظهار داشت: ادامه اینگونه حمایتها منجر به فعالیت گستردهتر رژیم صهیونیستی در کشتار مردم بیگناه در منطقه و بیثباتی و ناامنی در منطقه خواهد شد.
به گفته وی دولتمردان آمریکایی و کسانی که به این رژیم در انجام جنایاتش کمک میکنند در آن جنایات شریک و سهیم هستند.
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه مقامات آمریکایی با بهانه قراردادن خطراتی که در منطقه ترسیم میکنند به دنبال فروش تسلیحاتشان هستند، گفت: حضور چنین کشورهایی که به دنبال توسعه منافع خود در سایر مناطق از جمله خاورمیانه هستند، فقط با ایجاد ناامنی و بیثباتی قابل توجیه است.
مهمانپرست با ذکر این نکته که ما به دنبال تثبیت امنیت و ثبات در منطقه هستیم، ماهیت رژیم صهیونیستی و حامیان آن را ایجاد ناامنی و بیثباتی برای توجیه حضورشان خواند.
*قرارداد گازی ایران و سوئیس
خبرنگار بلومبرگ درباره قرارداد فروش گاز ایران به سوئیس سؤال کرد که مهمانپرست در این باره گفت: نمیتوان در شرایط امروز جامعه بینالمللی وجود کشوری که دارای دومین منابع بزرگ گاز دنیا و چهارمین ذخایر بزرگ نفتی دنیاست، را منکر شد و آن را از معادلات انرژی حذف کرد. حتما کشورهای مختلف نیازهای خود را به نفت و گاز اعلام میکند و قراردادها در چارچوب منافع دو طرف تنظیم میشود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: سوئیس از گذشته داوطلب چنین قراردادی با کشور ما بوده است.
*نشست چهارجانبه درباره سوریه
یکی از خبرنگاران درباره نشست چهار جانبه با حضور ایران، مصر، ترکیه و عربستان درباره سوریه سؤال کرد که سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه جمهوری اسلامی همه تلاشها و تدابیر خود را برای حل بحران سوریه از بهترین راه ممکن و با روش مسالمتآمیز دنبال میکند، گفت: تنها راه حل مسئله سوریه حمایت از حقوق ملت و دولت این کشور است و باید شرایطی را فراهم کرد تا در سایه ثبات، امنیت و آرامش گروههای مختلف مذاکرات خود را دنبال کنند و با ریختن آراء خود در صندوقها تکلیف آینده سوریه روشن شود.
مهمانپرست هر اقدامی در جهت خلاف این ایده که منجر به تشدید درگیریها در سوریه شود را در جهت مخالفت با منافع ملت سوریه ارزیابی کرد و افزود: در گفتوگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و مصر درباره نشست بعدی کمیته چهارجانبه گفتوگو شد و اینکه آیا همه 4 عضو در این نشست حضور یابند یا نه در نشست بعدی مشخص میشود.
*اقدام غیرقابل توجیه عراق
بازرسی از هواپیماهای ایرانی عازم سوریه توسط عراق سوال دیگری بود که در این نشست مطرح شد و مهمانپرست در این باره گفت: اینکه هواپیماهای ایرانی که به قصد کمکهای انساندوستانه عازم سوریه هستند، به خاطر فشارهای وارده به مقامات عراقی مجبور به فرود میشوند مسئلهای قابل گذشت و توجیه نیست.
وی با بیان اینکه اعتراض خود را در این زمینه اعلام کردیم و این اقدام را نقض مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی میدانیم، خاطرنشان کرد: بارها مشاهده شد ادعاها علیه ایران و کشورهای مستقل در منطقه بیاساس بوده و هواپیماهایی که مورد بازرسی قرار گرفتند بیاساس بودن این ادعاها را ثابت کرد.
وی تصریح کرد: دولت عراق باید در مقابل این فشارها ایستادگی کند.
*اجازه تعرض به هیچ دشمنی را نمیدهیم
به گزارش فارس، مهمانپرست در ادامه نشست هفتگی با خبرنگاران، در واکنش به اظهارات وزیر دفاع آمریکا که استفاده از گزینه نظامی در مورد ایران را منتفی ندانسته بود، گفت: اظهارات مقامات نظامی و وزیر دفاع آمریکا در رابطه با فروش تسلیحات به رژیم صهیونیستی توجیهاتی برای بزرگنمایی خطراتی است که در منطقه در فضای جنگ نرم به آن دامن میزنند و قصد نهایی این بزرگنمایی «فروش تسلیحات» است.
وی با تأکید بر اینکه ایران به اندازه کافی قدرتمند است که از حقوق خود دفاع کند، افزود: اجازه تعرض به هیچ دشمنی را نمیدهیم.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی رژیم صهیونیستی با این قراردادها و تسلیحات توانایی لازم را برای ادامه تجاوزات در منطقه پیدا نخواهد کرد.
مهمانپرست به مقامات آمریکایی توصیه کرد که دست از جنگ روانی علیه ملت ایران بردارند و افزود: این اقدامات ملت ما را مقاومتر و مستحکمتر در مقابل هر تعرضی خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در مورد یادداشت تفاهم ایران و آرژانتین در خصوص پرونده آمیا خاطرنشان کرد: ما این توافق را دنبال میکنیم و معتقدیم تنها راهحلی که میتواند به حل این مسئله کمک کند در چارچوب توافق طرفین در حال پیگیری میباشد.
*وحدت بین همه بخشهای مختلف جهان اسلام
مهمانپرست در خصوص کنفرانس تقریب بین مذاهب که قرار است در عراق برگزار شود، اظهار داشت: ما از وحدت بین همه بخشهای مختلف جهان اسلام و مذاهب حمایت میکنیم و آن را جزء اصول اصلی و اولویتهای خود میدانیم و بارها توصیه کردیم که وحدت جهان اسلام باید در دستور کار قرار گیرد.
به گفته سخنگوی دستگاه دیپلماسی اختلافافکنی و ایجاد تفرقه بین فرق اسلامی دشمنی با جهان اسلام است.
*دولتمردان بحرینی خواستههای مردم را بشنوند
اعتراضات صورت گرفته در برگزاری مسابقات فرمول یک که قرار است در بحرین برگزار شود سوال دیگری بود که مطرح شد و مهمانپرست در این باره خاطرنشان کرد: وضعیت بحرین باید به صورت ریشهای و اصولی مورد توجه قرار گیرد. در بحرین مثل سایر کشورها مردم مطالباتی دارند که به صورت مسالمتآمیز بیان میکنند و راهحل این مسئله شنیدن صدای مردم و تحقق خواستههای آنها برای زمینهسازی رشد همه جانبه مردم است.
سخنگوی وزارت خارجه اضافه کرد: اینکه با کمک برخی کشورهای منطقه با هرگونه مطالبات مردمی برخورد خشونتآمیز صورت گیرد راهحل مسئله نخواهد بود و وضعیت را پیچیدهتر میکند.
وی ادامه داد: شاید مسابقات فرمول یک در شرایطی که مردم مورد سرکوب قرار میگیرند باعث شده که به مسئله جدیدی در موضوعات داخلی بحرین تبدیل شود. توصیه میکنیم دولتمردان بحرین خواستههای مردم را بشنوند و آنها را محقق کنند و اجازه مشارکت مردم در اداره کشورشان را به آنها بدهند.
به گفته سخنگوی وزارت خارجه دولتمردان بحرین برای قدرتمند شدن باید به نیروی اکثریت مردم خود متکی باشند.
*گفتوگوی تلفنی صالحی و همتای مصری
مهمانپرست در خصوص جزئیات گفتوگوی تلفنی صالحی با وزیر خارجه مصر اظهار داشت: در این گفتوگوی تلفنی در خصوص تحولات منطقه، موضوعات بینالمللی و مسئله سوریه رایزنی انجام شد و علاوه بر آن در خصوص گسترش روابط دو جانبه بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
وی ادامه داد: حضور گردشگران دو کشور در کشورهای یکدیگر موضوع مورد توافقی است که صورت گرفته و وزیر گردشگری مصر نیز توضیحاتی خوبی را در این زمینه ارائه داد و این برنامه مورد توافق، ادامه مییابد و میتواند به شناخت مردم دو کشور کمک کند.
*دولت میانمار جلوی اقدامات افراطی را بگیرد
مهمانپرست در مورد سرکوب مسلمانان در میانمار خاطرنشان کرد: حمله به مسلمانان در میانمار و کشتار بخشی از مردم این کشور، مورد توجه کشورهای مختلف از جمله ملت و دولت ما بوده و ما تلاش خود را برای جلوگیری از این حوادث به کار گرفتهایم.
وی تأکید کرد که دولت میانمار باید جلوی این اقدامات افراطی و خشونتبار را بگیرد و افزود: این خواست ملتها و کشورهای مختلف و نهادهای بینالمللی است و نباید اجازه داد که گروهی از افراطیون در میانمار دست به چنین جنایاتی بزنند.
مهمانپرست اضافه کرد: از دولت میانمار به صورت جدی میخواهیم که در اسرع وقت نسبت به این مسئله با تمام توان وارد شده و جلوی این اقدامات را بگیرد.
*کشورهای خارجی در سوریه دخالت نکنند
یکی از خبرنگاران به اخبار مطرح شده مبنی بر تصمیم دولت آمریکا برای مستقر کردن 200 نظامی آمریکایی در اردن برای حمایت از معارضان سوری اشاره کرد و نظر مهمانپرست را جویا شد که وی بار دیگر راهحل مسئله سوریه را عدم دخالت کشورهای خارجی دانست و افزود: هر نوع اقدام در جهت فعالیتهای نظامی و دخالت نظامی در داخل سوریه برخلاف منافع مردم این کشور خواهد بود.
*تاریخ مذاکرات ایران و آژانس قطعی نشده است
مهمان پرست درباره مذاکرات نمایندگان ایران و آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: تاریخی در این زمینه هنوز قطعی نشده و ما مذاکره با آژانس را به عنوان برنامه در دستور کار داریم.
*سفر علیاف به تهران
یکی از خبرنگاران درباره سفر الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان به ایران سوال کرد که سخنگوی دستگاه دیپلماسی سفر مقامات دو کشور همسایه که دارای تاریخ، فرهنگ و اعتقادات مشترک هستند را امری طبیعی برشمرد و آن را در راستای تحکیم روابط دو جانبه مؤثر دانست.
مهمانپرست با بیان اینکه با آذربایجان روابط خوبی داریم، اظهار داشت: این روابط باید در همه زمینهها توسعه یابد.
*انتخابات ریاست جمهوری آذربایجان
وی درباره انتخابات ریاست جمهوری در آذربایجان نیز خاطرنشان کرد: این انتخابات میتواند نشانگر نقش و اراده مردم در مدیریت کشور باشد. امیدواریم مردم آذربایجان حضوری پرشور در انتخابات داشته باشند و ما از دولتی که توسط مردم انتخاب شده باشد استقبال میکنیم و خواستار بهتر شدن روابط با همه همسایگان هستیم.
مهمانپرست در خصوص برگزاری نشست ضد ایرانی در باکو، اینگونه تحرکات را فتنهای خواند که باید با همکاری و مشارکت مقامات ایران و آذربایجان جلوی آن گرفته شود و افزود: نباید اجازه دهیم روابط استراتژیک دو کشور توسط کسانی که معلوم نیست چه نیتی دارند، خدشهدار شود.
*تبریک به دولت و ملت عراق
وی انتخابات شوراهای استانی در عراق را پیروزی بزرگ برای دولت و ملت عراق دانست و افزود: در شرایطی که برخی جریانات سیاسی به دنبال ناامنی و بیثباتی در عراق هستند و فعالیتهای خود را گسترش میدهند دولت عراق موفق به برگزاری انتخابات شوراها شد و با مشارکت سیاسی گروههای مختلف و روشنگری علمای شیعه و مشارکت مردم صفحه درخشانی برای ملت عراق به جای گذاشت.
مهمانپرست برگزاری این انتخابات را به دولت و ملت عراق تبریک گفت.
*منتظر اعلام مراجع قانونی و قضایی درباره دیپلمات سعودی هستیم
وی در خصوص تصادف دیپلمات عربستانی با شهروند ایرانی خاطرنشان کرد: این حادثه پس از اطلاع ما در دستور کار وزارت خارجه قرار گرفت و با توجه به نزدیکی ایام تعطیلات سال جدید اقدامات لازم در این راستا انجام شد.
مهمانپرست با بیان اینکه این حادثه دو وجه سیاسی و قضایی دارد، افزود: آنچه وظیفه وزارت خارجه بود جلوگیری از خروج این دیپلمات قبل از رسیدگیهای قضایی بود که بلافاصله انجام شد و ما از طریق مراجع قضایی و قانونی مسئله را پیگیری میکنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: باید میزان تخلف صورت گرفته و نوع خسارات وارده توسط مراجع قضایی و قانونی مشخص شود و ما منتظر اقدامات این مراجع هستیم.
وی گفت: در خصوص بعد سیاسی این قضیه و اینکه راجع به این فرد چه تصمیمی گرفته شود که آیا این دیپلمات خاک کشور را ترک کند یا اقدام دیگری صورت گیرد، ما منتظر اعلام نظر مراجع قانونی و قضایی هستیم.
*سفر سید حسن نصرالله به ایران
وی درباره سفر سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله لبنان به ایران نیز خاطر نشان کرد: ما نیز این خبر را شنیدهایم. رفت و آمد دوستان جمهوری اسلامی به کشور مسئله طبیعی است و این رفت و آمدها کمک میکند تا بتوانیم وضعیت باثباتتری را در منطقه ایجاد کنیم.
دیدگاه تان را بنویسید