تروريستيترين ميوه دنيا چيست؟ / تصاوير
"چيکيتا" يکي از معروفترين برندهاي بينالمللي توليد و توزيع محصولات کشاورزي بويژه "موز" است. اما چيزي که اين شرکت را معروف کرده، کيفيت بالاي محصولات آن نيست، بلکه روابط مقامات اين شرکت آمريکايي با تروريستها و جنايتكاراني است که براي رسيدن به اهداف خود به هر كاري دست ميزنند.
باشگاه خبرنگاران: در آوريل سال 2003، يک عضو هيئت مديره "برندهاي بينالمللي چيکيتا" به وزارت دادگستري آمريکا اعلام کرد:سلطان تجارت موز، قوانين مبارزه با تروريسم را زير پا گذاشته است. Roderick M. Hills""، در توضيحات خود اذعان کرد: چيکيتا به يکي از بزرگترين "گروههاي تروريستي کلمبيا" به منظور ايجاد آشوب در کشور و هموار کردن راه براي ارسال محصولات به ديگر کشورها مبالغ هنگفتي پرداخت کرده است.
برند تروريستي چيکيتا چيکيتا، بزرگترين توليدکننده و توزيعکننده موز در جهان است. مراکز اصلي اين کارخانه در ايالت "North Carolina" در آمريکا واقع شدهاند. اين شرکت در سال 1899 تاسيس شد. چيکيتا با درآمدي معادل 5.4 میلیارد دلا ر و با حدود 25 هزار کارمند در بیش از 70 کشور جهان فعالیت دارد. "موز" محبوبترين ميوه دنيا و چهارمين محصول مهم بعد از برنج، گندم و جو است. قسمت اعظمي از موز دنيا در کشورهاي آمريکاي لاتين تامين ميشود.
"شرکت برندهاي بينالمللي چيکيتا" در دوران فعاليت خود اقدامات غيرقانوني و غيرانساني بسياري را انجام داده و موز را به يکي از ابزارهاي تروريستي در دنيا تبديل کرده است. برخي از اقدامات ضدبشري چيکيتا از اين قرار است که بهطور مفصل به آن پرداخته خواهد شد: * در سال 1984، شرکت "United Fruit Company " نام خود را به "Chiquita Brands International" تغيير داد. *در سال 1998، مجله "Cincinatti Enquirer"، در گزارشي با عنوان "رازهاي چيکيتا برملا شد" پرده از فعاليتهاي پشت پرده چيکيتا برداشت. اين مجله به طور غير قانوني پست صوتي چيکيتا را هک کرده و به اطلاعاتي دست يافته بود. در اين گزارش، از جرمهايي مانند بدرفتاري با کارگران آمريکاي مرکزي، آلوده کردن محيط زيست، "قاچاق کوکايين" به آمريکا و اروپا از طريق کشتيهاي تجاري، حمايت از تروريستهاي کلمبيا و آسيبهاي جبرانناپذير به سلامتي کارگران شرکت چيکيتا اشاره شده است. * در سال 2001 چيکيتا به خاطر رشوه به مقامات کلمبيايي به پرداخت 100هزار دلار محکوم شد. * در سال 2007، چيکيتا به پرداخت بيش از 1 ميليون دلار به گروه تروريستي ""Auto-Defensas Unidas موسوم به "AUC" متهم شد.
* چيکيتا و زيرمجموعههاي آن از آفتکشهاي سمي استفاده ميکنند که سلامت کارگران و محيط زيست را به خطر مياندازد. استفاده از اين آفتکشها در آمريکا ممنوع است. چيکيتا، موسسهاي شيطاني براي بهرهکشي از فقرا به گزارش وزارت دادگستري آمريکا، چيکيتا و شرکتهاي تابعه آن از سال 1997 تا 2004، ماهانه 1.7 میلیون دلار به گروه تروريستي کلمبيايي به نام "نیروهای متحد دفاع از خود" (AUC) پرداخت کرده است.
مجله فوربس، AUC را مسئول بسياري از قتلعامهاي کلمبيا و يکي از "بزرگترين گروههاي قاچاقچي کوکائین" در اين کشور معرفي كرده است. با 15 تا 20 هزار نیروی مسلح، نيروهاي متحد دفاع از خود کلمبيا به راحتی به موارد متعددی از بچهدزدی، شکنجه، ربودن افراد، تجاوز، قتل، آزار جسمی، اخاذی و حمل و نقل مواد مخدر دست میزند. یکی از چندین قتلعام گسترده این سازمان در سال ۲۰۰۱ انجام شد، وقتي AUC، در حال دریافت پول چیکیتا بود در 17 ژانويه، ۸۰ نفر از نیروهای شبهنظامی AUC وارد حومه شهر چنگو شدند و ۲۴ نفر را با خرد کردن جمجمه سرشان توسط پتکهای سنگی کشتند.
چيکيتا و "نقض حقوق بشر" براساس گزارش "ماريو ايگواران"، "دادستان کل کلمبيا"، چيکيتا در طول 7 سال به شبه نظاميان تروريست در اين کشور رشوه پرداخت کرده است. در ازاي کمک چيکيتا به اين تروريستها تخمين زده ميشود بيش از 4 هزار شهروند غير نظامي کشته شده باشند. به گفته دادستان کلمبيا قتلهايي که شبهنظاميان کلمبيا در طول سالها انجام دادهاند بدون کمکهاي مالي چيکيتا ممکن نبود.
دانشکده حقوق دانشگاه جورج واشنگتن، مقالاتي منتشر کرده است که در آن جزييات کامل پرداخت مبالغ شرکت چيکيتا به نيروهاي متحد دفاع از خود (AUC) در دهه 90 ميلادي پرداخت آمده است. اين اسناد نشان ميدهد که چيکيتا براي تامين امنيت خود به يک سازمان تروريستي مبالغ هنگفتي پرداخت کرده است. چيکيتا گروههاي تروريستي را به خدمت ميگيرد به گزارش پايگاه تحليلي "TopSecretWriters"، چيکيتا به مدت چند دهه، به گروههاي تروريستي بسيار خطرناک و شبه نظاميان وابسته به دولت کلمبيا پول پرداخت کرده و تلاش داشته تا آنها را مخفي کند. آرشيو دانشگاه جورجواشنگتن بيش از 5500 صفحه بدست آورده است که نشان دهنده رابطه چيکيتا با گروهکهاي تروريستي است.
به گزارش اين وبسايت، وزارت دادگستري آمريکا نيز از اين موضوع آگاهي داشته و زماني که چيکيتا ميليونها دلار کمک مالي و نظامي به گروههاي نظامي پرداخت کرده، از اين موضوع با خبر بوده است. البته بعدا در دادگاه، چيکيتا محکوم به پرداخت 25 ميليون دلار جريمه براي کمک مالي و مسلح کردن گروههاي تروريستي شد.
در سال 2001، وقتي که چيکيتا هنوز با AUC کار ميکرد، اين گروه تروريستي حدود 1015 غير نظامي را کشتند. براساس گزارشهاي وزارت امور خارجه آمريکا، گروه تروريستي مسئول بيخانمان کردن بسياري شهروندان کلمبيايي است.
بنا بر همين گزارش، AUC در سال 2001 باعث شد تا بيش از 43 درصد جمعيت کل کلمبيا بيخانمان شوند. البته در اين ميان دولت کلمبيا هم متهم به استفاده از قدرت AUC براي تبعيد اجباري دهقانان شده است. در سال 2001، اين گروه به ليست گروههاي تروريستي اضافه شد.
قاچاق کوکايين با کشتيهاي غولپيکر چيکيتا کشتيهاي تجاري چيکيتا، به اروپا و آمريکا کوکايين قاچاق ميکنند. در سال 1997 بيش از 10 تن کوکايين به ارزش 33 ميليون دلار از هفت کشتي چيکيتا در سال 1971 توقيف شد.
به گزارش "mindfully"، چيکيتا با استفاده از سيستم امنيتي خود و با کمک قاچاقچيان کلمبيايي از کشتيهاي خود استفاده ميکند تا مقادير زيادي کوکايين وارد اروپا و آمريکا کند. بنا بر اين گزارش، چيکيتا در ميان بزرگترين شركتهاي دارنده کشتيهاي باري است. در سال 1997، مقامات مبارزه با مواد مخدر و گمرک بلژيک بيش از يک تن کوکايين خالص در يکي از کشتيهاي چيکيتا كشف کردند.
سازمان مبارزه با مواد مخدر آمريکا تخمين زده است که 20 درصد از کوکاييني که در دهه 70 ميلادي وارد اين کشور شد از طريق کشتيهاي چيکيتا از بندر بالتيمور بوده است.
استفاده چيکيتا از موارد سمي خطرناک براي حفظ موزهاي خود در سال 2007 يک سازمان مردمي غير دولتي فرانسه به نام Peuples Solidaires""، يکي از زيرمجموعههاي چيکيتا به نام "Compañia "Bananera Atlántica Limitada، را به نقض حقوق اوليه کارگران خود و به خطر انداختن سلامتي خانوادههاي آنها متهم کرد. بنا بر گزارش اين گروه فعال حقوق بشري، چييکيتا در مزارع کاستاريکا از سموم آفتکش سمي براي حفاظت از موزهاي خود استفاده کرده که تمامي کارگران اين مزارع در معرض مستقيم اين سمها بودهاند. همچنين اين شرکت متهم به تهديد کارگران خود با پرداخت پول به گروههاي شبه نظامي است. بنا به گزارش thirdworldtraveler""، کشاورزان منطقهاي در برزيل مجبور بودند در شرايط طوفاني مهيب نيز کار کنند تا بتوانند جدول زماني خود را کامل کنند. وبسايت thirdworldtraveler""، گزارشي از يکي از کارگران چيکيتا تهيه کرده است که پس از بازنشستگي به بيماريهاي بسياري دچار شد. در دهه 60 و 70 ميلادي، چيکيتا بهطور گسترده از "نماگون" "Nemagon"، ماده سمي بسيار خطرناک در آمريکاي مرکزي و کاراييب استفاده کرد. رودريگرز، 23 سال در زمينهاي کشاورزي مناطق Chinandega""، مهمترين منطقه کشت موز در نيکاراگوئه کار ميکرد و وظيفه او چک کردن زمان درست سمپاشي بود. او به خاطر در معرض مستقيم قرار گرفتن آفتکشهاي سمي، حافظه خود را از دست داد و ديگر نتوانست صحبت کند. اين کارگر بعد از مدتي ديگر نميتواند راه برود و حتي از پس اعمال ضروري خود برنميآيد.
خوزه آلبرتو 24 ساله فلج و کر و لال به دنيا آمد. پدر و مادر او هر دو در مزارع کشت موز کار ميکردند که از نماگون در آن استفاده شده بود.
نکته جالب توجه اين است که استفاده از سم نماگون در آمريکا ممنوع است.
ممبرنو همسر رودريگز ميگويد: وقتي که وي از سر کار مي آمد، تمام بدن او پوشيده از آفتکشهاي سمي بود.
بيماريهاي مربوط به سمهاي آفتکش موزهاي چيکيتا از سن 50 سالگي شروع ميشوند.
رابطه چيکيتا با دولتهاي آمريکايي هنگامي که اوباما، "اريکهولدر" را به عنوان "دادستان کل آمريکا" اعلام کرد، با انتقادات شديد مواجه شد. يکي از بزرگترين انتقادات، روابط هولدر با شرکت چيکيتا بود. براي مثال، "روزنامه گاردين" با تيتري با عنوان "مشکل موزي اوباما" انتخاب هولدر به عنوان دادستان کلي را مورد انتقاد قرار داده و آن را ضعيف معرفي ميکند.
داستان از اينجا شروع شد که شرکت حقوقي آقاي دادستان وکالت شرکت بينالمللي موز چيکيتا را به عهده گرفت. در سال 2003 هولدر رهبري تيم حقوقي شرکت چيکيتاموز را به عهده گرفت. درصد بسياري از محصول شرکت از کشور کلمبيا وارد ميشد. چيکيتا ميليونها دلار به طور مخفي در سالهاي 1984 تا 2004 به گروههاي تروريستي پرداخت کرده بود.
به گزارش واشنگتنپست، مديران ارشد شرکت مستقيما اجازه پرداخت آن پولها را داده بودند. از سال 1997، اين پولها به گروهي شبه نظامي به نام "نيروهاي دفاع از خود متحد کلمبيا" پرادخت ميشد. در زماني که چيکيتا هزينههاي اين گروه را تامين ميکرد، تروريستها حدود 4000 کلميبايي را به قتل رسانده بودند. دولت آمريکا در سال 2001، اين گروه را تروريست خواند و پرداخت هرگونه مبلغي به آنها غير قانوني شد، اما شرکت بينالمللي موز به کمکهاي مالي خود به اين گروه تروريستي ادامه داد.
چيکيتا اولين شرکت آمريکايي بزرگ بود که به تامين هزينههاي گروههاي تروريستي محکوم شد. اما به خاطر تلاشهاي اريک هولدر، 10 نفر از مقامات ارشد اين شرکت با کمک دادستان کل آمريکا، از محاکمه عفو شدند.
دیدگاه تان را بنویسید