رضایی: مسئولان از مردم بترسند

کد خبر: 247428

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام گفت: در مناظرات انتخاباتی سال 88 یکی از دوستان تلاش کرد تا بنده را عصبانی کرده و به جاده خاکی ببرد اما من او را به اتوبان آوردم تا به درستی با یکدیگر گفتگو کنیم.

مهر: محسن رضایی پنجشنبه شب در همایش "اقتصاد، معیشت و زندگی در ایران فردا" که در تالار شهید آوینی بندرعباس برگزار شد با بیان اینکه مسائل اقتصادی مهمترین مشکل جامعه امروز ایران است، عنوان کرد: امروز بدون شک مردم ایران دوران سختی را در زمینه اقتصادی پشت سر می گذارند، اما این نخستین دوران سخت ملت ایران نیست و ما می توانیم همچون گذشته با سربلندی از این دوران سخت خارج شویم.

وی در ادامه به تشریح عوامل مشکلات اقتصادی امروز ایران پرداخت و افزود: یکی از عوامل اصلی در ایجاد این مشکلات، ضعف در اداره اقتصاد ایران بوده است و هرچه دولتمردان ایران طی 30 سال گذشته تلاش کرده اند نقاط ضعف اقتصاد ایران را رفع کنند، نتوانسته اند تحولات لازم را در اقتصاد ایران رقم بزنند.

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام ادامه داد: خوشبختانه کشور ما در زمینه مسائل سیاسی و دفاعی به موفقیت های بزرگی دست یافته اما در زمینه هایی همچون اقتصاد و فرهنگ هنوز شاهد آن تحول بزرگ نبوده ایم.

عدم فروش 50 درصد نفت ایران

رضایی تحریم ها را دیگر عامل در مشکلات اقتصادی کشور برشمرد و اظهار داشت: غرب به علت مسائل هسته ای کشور ما را تحریم کرد و به همین علت 50 درصد از نفت ایران سال گذشته به فروش نرسید و از طرف دیگر نیز بانک های خارجی شرایط انتقال پول و استفاده درست از آن را برای ما سخت کرده اند.

وی ادامه داد: مشکلاتی همچون بیمه کشتی ها، انتقال پول و همچنین عدم فروش نفت موجب کاهش درآمدهای دولت و کاهش طرح های عمرانی در کشور شده و دولت را حتی در پرداخت حقوق کارمندان و کارکنان نیز با مشکل مواجه کرده است.

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام با اشاره به دیگر آثار تحریم ها بر روی اقتصاد کشور، بیان داشت: از طرف دیگر تحریم ها موجب افزایش قیمت دلار در کشور شد و در پی آن قدرت خرید مردم به علت گرانی، کاهش یافت.

رضایی با بیان اینکه طی 30 سال گذشته تحول لازم در اقتصاد کشور ایجاد نشده است، تصریح کرد: سوء مدیریت و ندانم کاری در مدیریت اقتصاد کشور و همچنین تحریم ها مشکلات اقتصادی مردم را شدیدتر کرده و اگر برخی تبعیض ها و ندانم کاری ها نبود با وجود تحریم ها مردم وضع اقتصادی بهتری داشتند.

کاهش شدید ارزش یارانه ها

وی در ادامه به طرح هدفمندی یارانه ها پرداخت و افزود: یارانه 45 هزار تومانی که مردم امروز دریافت می کنند از ارزشی برابر با 15 هزار تومان در بهمن ماه سال گذشته برخوردار است و قدرت خرید مبلغ یارانه ها نیز کاهش بسیاری داشته است.

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اختلافات و منازعات داخلی، خود تحریمی و تحریم های خارجی در دوره کنونی موجب شده تا دوره سخت اقتصادی برای مردم ایران ایجاد شود که باید تلاش کنیم تا این دوره سخت کوتاه تر شود تا مردم کمتر سختی بکشند.

رضایی با انتقاد از شیوه اجرای طرح هدفمندی یارانه ها، اضافه کرد: دولت هم اکنون به علت آثار تورمی در شرایطی قرار گرفته که نه می تواند این طرح را به پیش ببرد و به علت کاهش قدرت خرید مردم نمی تواند در همین جا بماند که تمامی این مشکلات ناشی از پرداخت یارانه های تورم زا به جای یارانه های درآمدی است و به جای اینکه یارانه هایی به مردم داده شود که موجب رونق تولید و افزایش درآمد مردم شود، یارانه های تورم زا به مردم پرداخته شده است.

وی همچنین با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی، گفت: برخی برنامه ریزی های نادرست منجر به کاهش گندم در کشور شد و دولت برای رفع این مشکل، گندم را به قیمت کیلویی 700 تومان از خارج و عمدتا از کشور برزیل تامین کرد و این درحالی است برای خرید این گندم به کشاورز ایرانی 520 تومان پرداخت می شود.

افراد ناتوان در پست های کلیدی قرار نگیرند

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام با تاکید بر اینکه امروز مسئله اصلی کشور مسائل اقتصادی است، یادآور شد: چهار سال پیش فرصت خوبی بود تا با گرفتن تصمیمی قاطع و برنامه ریزی درست از مشکلات امروز جلوگیری شود اما متاسفانه با اجرای همزمان چند طرح تورمی، گرانی شدیدی در کشور ایجاد شد.

رضایی تاکید کرد: قطعا می توان با برنامه ریزی درست مشکلات اقتصادی کشور را رفع کرد و در شرایطی که کشوری همچون چین با جمعیتی بیش از یک میلیارد نفر به خوبی اداره می شود، قطعا ما نیز می توانیم کشور 75 میلیونی خود را که از ظرفیتها و منابع بسیاری برخوردار است را به خوبی اداره کنیم.

وی در این راستا بر لزوم اصلاح مدیریت ها درکشور تاکید کرد و افزود: تا زمانی که پست های کلیدی و حساس کشور به افراد غیر متخصص و ناتوان سپرده شوند، مشکلات فعلی نیز وجود خواهد داشت و برای رفع این مشکل باید افراد توانمند سرجای خود قرار بگیرند.

مدیریت استان ها به نخبگان سپرده شود

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام همچنین با ارائه پیشنهادی، خواستار سپردن مدیریت استان ها به مردم و نخبگان همان استان شد و اظهار داشت: مدیریت هر استان باید به نخبگان همان استان سپرده شود، چون زمانی که تمامی اختیارات در تهران متمرکز شود ماهها طول می کشد تا مدیران آن استان، مدیران مرکز کشور را برای طرح هایی که به سود یک استان است، قانع کنند و متاسفانه این سیستم اداری پیچیده و غیرقابل کنترل، نظارت ها را نیز با چالش مواجه کرده است.

رضایی تصریح کرد: از نظر بنده باید اداره امور هراستانی به 250 تا 300 نفر از نخبگان همان استان سپرده شود که این افراد نیز شورای راهبردی استان را تشکیل می دهند و استانداران نیز زیر نظر این شورا فعالیت می کنند که در این صورت قطعا کارها پخته تر و با سرعت بیشتری در استان ها انجام می شود و تا زمانی که اختیارات در تهران باشد و مسئولان هر استان به طور مرتب تغییر کنند، مشکلات فعلی پابرجا خواهد ماند.

مسئولان باید از مردم بترسند

وی در بخش دیگری از سخنان خود خواستار عذرخواهی مسئولان از مردم به هنگام وقوع مشکلات شد و بیان داشت: مسئولان دولت و مجلس باید از مردم بترسند و در هنگام مشکلات با پذیرفتن قصور خود از مردم عذرخواهی کنند.

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام تاکید کرد: باید فرهنگ مسئولیت پذیری در نظام جمهوری اسلامی ایران جدی گرفته شود و مسئولان پاسخگو باشند چون مسئولی که از مردم نترسد از خدا هم نخواهد ترسید و در این صورت رفتارهای بدی در کشور نهادینه می شود.

رضایی با تاکید مجدد بر سپردن امور کشور به نخبگان، عنوان کرد: در این راستا داشتن برنامه و تعیین هدف دیگر راهبردی است که می تواند مشکلات اقتصادی را رفع کند و باید فضا را به گونه ای فراهم کنیم که تمامی انسان های شایسته بیایند پای کار و همچنین میزان تحمل پذیری خود را افزایش دهیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه در حال حاضر ظرفیت انتقاد و تحمل پذیری در کشور ما کاهش یافته و همین مسئله موجب شده تا به جای شکل گیری گفتگو، دعواهای متعددی شکل بگیرد اما باید برای رسیدن به نقطه اوج، نظرات متفاوت را قبول کنیم.

دبیر مجمع تشخصی مصلحت نظام در ادامه مسئله بیکاری در کشور اشاره کرد و اظهار داشت: جوانان تحصیل کرده نسل های سوم و چهارم انقلاب که فرشتگان نجات کشور هستند، امروز خودشان بیکارند و احتیاج به کمک دارند و برخی از آنها حتی با وجود داشتن شغل درآمد بسیار کمی دارند که باید از ظرفیت این جوانان برای عبور از بحران اقتصادی فعلی بهره برد.

تلاش برای عصبانی کردن رضایی در مناظرات

رضایی همچنین بر دوری از تحریک احساسات تاکید کرد و افزود: تحریک برخی احساسات عواقب بدی برای جامعه به همراه دارد و در مناظرات انتخابات سال 88 نیز یکی از دوستان تلاش کرد تا بنده را عصبانی کرده و به جاده خاکی ببرد اما من او را به اتوبان آوردم تا به درستی با یکدیگر گفتگو کنیم و در همین راستا باید در مسائل مدیریتی از تحریک احساسات دوری کنیم.

وی در بخش پایانی سخنان خود استان هرمزگان را یکی از لوکوموتوهای اقتصاد ایران دانست و خاطرنشان کرد: شیوخ کشورهای عربی حوزه خلیج فارس روزی آرزوی حضور در یکی از هتل های بندرعباس را داشتند اما امروز آنان از طریق گردشگری و تجارت میلیاردها دلار درآمد کسب می کنند و قطعا می توان چنین شرایطی را در استان هرمزگان نیز ایجاد کرد.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت