اصولگرایان فردی کارآمد و ولایت مدار را به میدان انتخابات میفرستند
امیدوارم این ائتلاف یک ائتلاف کارآمدی باشد و از درون آن یک فرد شایسته ای بیرون بیاید تا بتواند مطالبات همه طیف های اصول گرایی را پاسخ بدهد. شاخص اصلی اصول گرایی ولایت مداری است و در کنار آن کارآمدی و حفظ ارزش هاست. این سه شاخص که با هم تلفیق شود نتیجه خوبی به بار خواهد آورد.
سرویس سیاسی«فردا»: در کنار گروه ها و جمعیت های سیاسی، این روزها فراکسیون های مجلس هم تحولات و تحرکات انتخاباتی را رصد می کنند. فراکسیون رهروان ولایت و فراکسیون اصول گرایان دو فراکسیون اصلی مجلس نهم هستند که به نظر می رسد خود نیز تحرکاتی انتخاباتی را مد نظر داشته و چه بسا اقداماتی را نیز ترتیب داده باشند. چندی پیش کاظم جلالی رئیس فراکسیون رهروان ولایت گفته بود که فراکسیون رهروان ولایت آقای علی لاریجانی رئیس مجلس را گزینه مناسبی برای انتخابات می داند و اگر ایشان اعلام حضور کند از وی حمایت خواهد کرد. برای اطلاع از مواضع فراکسیون اصول گرایان هم گفتگویی انجام داده ایم با محمد صالح جوکار عضو شورای مرکزی این فراکسیون و همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس که در ادامه می خوانید.
آقای جوکار شما در فراکسیون اصول گرایان مجلس به جمع بندی خاصی درباره انتخابات ریاست جمهوری رسیده اید؟ آیا اساسا بحثی در این خصوص داشته اید؟
بله بحث هایی در این خصوص بوده که مثلا موضع فراکسیون اصول گرایان درباره انتخابات ریاست جمهوری چه باشد. ولی تا کنون جمع بندی این بوده که فراکسیون در بحث های انتخاباتی ورود نکند.
الان رئیس فراکسیون شما آقای حداد عادل در قالب ائتلاف سه گانه اعلام حضور کرده اند. یعنی این اعلام حضور ارتباطی به فراکسیون اصول گرایان مجلس ندارد؟
نه ورود آقای حداد عادل به انتخابت ارتباطی به فراکسیون اصول گرایان مجلس ندارد. بحث فراکسیون بیشتر در حوزه مجلس است. اساسا تشکیل فراکسیون برای این بوده که قوانینی که در مجلس وضع می شود از پایه کارشناسی خوبی برخوردار باشد و در راستای رفع نیازهای کشور و جامعه حرکت کنیم. مبنایش این نیست که حتما در بحث انتخابات ورود کند و مواضع مشخصی به نفع کسی داشته باشد.
آقای کریمی قدوسی از دوستان و همکاران شما در فراکسیون اصول گرایان در گفتگویی ظاهرا گلایه کرده بودند که چرا آقای حداد عادل با فراکسیون هماهنگ نکرده اند و به انتخابات ورود کرده اند.
نه اینطوری نیست. نه تنها ایشان بلکه دوستان دیگری هم اگر مایل باشند می توانند اعلام کاندیداتوری کنند.
آقای زاکانی هم از اعضای شورای مرکزی فراکسیون اصول گرایان ظاهرا تصمیم جدی برای کاندیداتوری دارند
این طور شنیده می شود. آقای زاکانی هم تصمیم گرفته اند که در صحنه رقابت باشند حالا اینکه تا چه حد تصمیمشان ثبات داشته باشد من نمی دانم باید از خودشان سوال کنید.
ارزیابی خودتان درباره رفتار انتخاباتی فراکسیون چیست؟ فکر می کنید به سمت ائتلاف پیش خواهد رفت یا مستقل کاندیدا معرفی خواهد کرد؟
من امیدوارم اصول گرایان یک ائتلاف اثر بخش و مثمر ثمری داشته باشند و این ائتلاف یک ائتلاف کارآمدی باشد و از درون آن یک فرد شایسته ای بیرون بیاید تا بتواند مطالبات همه طیف های اصول گرایی را پاسخ بدهد. من امیدوارم ائتلاف راهبرد جدی باشد برای اصول گرایان و حضورشان در انتخابات تا اقبال مردمی را به دنبال خود داشته باشند.
شاخص اصلی اصول گرایی ولایت مداری است و در کنار آن کارآمدی و حفظ ارزش هاست. این سه شاخص که با هم تلفیق شود نتیجه خوبی به بار خواهد آورد و شاخصه های مهمی و مشخصی است برای اینکه بدانیم چه کسانی می توانند در این ائتلاف ورود پیدا کنند.
ما به عنوان یک جریان خاصی نمی خواهیم وارد انتخابات شویم. به عنوان مجموعه اصول گرایان که یک فرد کارآمد و توانمند با شاخص های اصول گرایی و از همه مهمتر ولایت پذیری را می خواهد روانه میدان کند. ساختار نظام را قبول داشته باشد و در چارچوب این ساختار بخواهد به هدف های پیش بینی شده بر اساس سیاست های بالا دستی نظام برسد.این روزها جلسات مشترک دولت و مجلس بازتاب زیادی در رسانه ها دارد و به نوعی همه منتظر نتایج تصمیمات آن هستند. به نظر شما این جلسات نتایج رضایت بخشی خواهد داشت؟ آیا به راهکارهای مورد توافقی خواهند رسید؟
قطعا به نتایج مشترک می رسند. مجلس از ابتدا بر این جلسات مشترک تاکید داشت و به جای بحث ها و جدل های رسانه ای و حاشیه ساز، تاکید بر این بود که در نشست های مشترک و کارشناسی مشکلات کشور را بررسی کنیم و بتوانیم مسائل اصلی را بشناسیم و برای آنها راه حل ارائه کنیم. این نشست ها علاوه بر اینکه تالیف قلوب ایجاد می کند دیدگاهها را هم به هم نزدیک می کند و از درون این نشست ها می تواند راهبرد های بسیار خوبی در راستای حل مسایل اصلی بیرون بیاید که به نفع همه است.
این حکایت تعامل و همکاری بین قوا حکایت عجیبی است. در ادعا و اعلام مواضع همه از ضرورت این تعامل سخن می گویند ولی در عمل شاهد رفتارهای دیگری هستیم. مثلا همین داستان دنباله دار سازمان تامین اجتماعی و ریاست آقای سعید مرتضوی نشانه ای از تعامل بین قواست؟ چگونه می توان با وجود اقدامات و رفتارهای حاشیه ای امید تعامل داشت؟
من این نشست هایی که صورت می گیرد را منشاء خیر و برکت می دانم و امیدوارم بحث های کارشناسی در این نشست ها انجام شود و غیر از صحبت کارشناسی صحبت دیگری نداشته باشیم. بحث های کارشناسی کمتر حاشیه دارد. اینها بحث های جدی است که نقاط اشتراکی را بدست می دهد و باید بر اساس همان نقاط اشتراکی به سمت آینده حرکت کرد. ولی اگر بحث ها سیاسی شود و در کنار آن مسایل حاشیه مطرح شود یا افراد ذینفوذی بخواهند در این نشست ها ورود پیدا کنند شاید مشکلات و پیچیدگی کار افزایش پیدا کند.
دیدگاه تان را بنویسید