آخرین اخبار فعالیت اصلاح‌طلبان برای انتخابات

کد خبر: 239451

حبیبی افزود: دست‌اندرکاران انتخابات اعم از وزارت کشور و شورای نگهبان باید فضای مناسب را ایجاد کنند تا مردم بتوانند در انتخابات حضور یابند. وظیفه قانونی نظام این است که امکان مشارکت را برای احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف جهت شرکت در انتخابات به طور آزادانه فراهم کند.

ایسنا: نجفقلی حبیبی، رییس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که در حال حاضر این شورا طرح‌ریزی برنامه‌ و فعالیت‌های گروه‌های اصلاح‌طلب را برعهده دارد، معتقد است برخی تلاش‌ می‌کنند در آستانه انتخابات جریان بدلی اصلاحات را درست کنند، وی در عین حال تاکید دارد، اصلاح‌طلبان به دنبال تحریم انتخابات نیستند.

حضور در انتخابات به معنای اعتقاد به نظام است

نجفقلی حبیبی درباره شرایط اصلاح‌طلبان در آستانه انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، اظهار کرد: نظام ما جمهوری اسلامی است و بر این اساس اداره امور در کشور مبتنی بر رای مردم است، لذا ضروری است زمینه‌های لازم برای مشارکت همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی فراهم شود.

وی افزود: دست‌اندرکاران انتخابات اعم از وزارت کشور و شورای نگهبان باید فضای مناسب را ایجاد کنند تا مردم بتوانند در انتخابات حضور یابند. وظیفه قانونی نظام این است که امکان مشارکت را برای احزاب و گروه‌های سیاسی مختلف جهت شرکت در انتخابات به طور آزادانه فراهم کند.

حبیبی با بیان این که حضور در انتخابات به معنای اعتقاد به نظام است، تصریح کرد: تمام تدارکات لازم برای مشارکت گروه‌های سیاسی مختلف که می‌خواهند در انتخابات شرکت کنند،باید فراهم شود. البته کسانی که ممکن است دادگاه آنها را محکوم کرده باشد، طبق موازین قانونی نمی‌توانند کاندیدای انتخابات شوند، اما سایر افراد باید اجازه شرکت داشته باشند و البته حق رای برای همه محفوظ است.

وابستگی اصلاح‌طلبان به نظام کاملا مشخص است

رییس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات ادامه داد: جریان اصلاحات، جریانی ریشه‌دار است و وابستگی آن‌ به نظام کاملا مشخص است. ما معتقدیم اگر مشکلی در کشور وجود دارد، باید از راه اصلاح امور حل شود.

حبیبی در واکنش به برخی اخبار مبنی بر وجود اختلاف و تشتت میان گروه‌های اصلاح‌طلب، گفت: هر گروه سیاسی حق گفت‌وگو و بیان نظرات خود را دارد. گروه‌های اصلاح‌طلب در مشی کلی یکی هستند، اما ممکن است سلایق متفاوتی در میان آنها وجود داشته باشد که البته این به معنای تشتت نیست. ممکن است گروه‌های مختلف اصلاح‌طلب به طور مثال در زمینه انتخابات دیدگاه‌های مختلفی داشته باشند که اینها از راه گفت‌وگو قابل حل است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب ابراز عقیده کرد: باید در نظر داشت که جریان‌های رقیب نیز تلاش می‌کنند، در رابطه با جریان اصلاحات چنین مسائلی را مطرح کنند تا این جریان را از میدان رقابت به‌در کنند. بسیاری از اخباری که درباره جریان اصلاح‌طلب مطرح می‌شود، به همین منظور است و ممکن است گروه‌های رقیب از شیوه‌های مختلف دیگری نیز برای این کار استفاده کنند. رقابت امری طبیعی است، مهم این است که انصاف و اخلاق زیر پا گذاشته نشود.

حبیبی اظهار کرد: انتظار از تمام فعالان سیاسی این است، ولو در مورد رقیب خود اخلاق حداقلی را رعایت کنند و از تهمت و اشاعه دروغ بپرهیزند.

وی در ادامه با بیان این‌که " : متاسفانه بداخلاقی در جامعه رواج یافته و این برای کشور خطرناک است"، افزود: این‌که برخی تلاش می‌کنند، رقبای سیاسی خود را با هر انگی اعم از تهمت و دروغ از میدان بیرون کنند، خارج از جاده عقل و اخلاق است و اینگونه اقدامات دیگر بداخلاقی نیست، بلکه معصیت و گناه است. تبلیغات زودهنگام از سوی برخی به دلیل این‌که امکانات در اختیار دارند، خلاف اخلاق بوده و قوانین ما نیز آن را ممنوع کرده است. این‌که برخی از تلویزیون و رادیو برای تبلیغ خود استفاده می‌کنند، یک بی‌عدالتی آشکار است.

شنیده‌ایم برخی تلاش‌هایی می‌کنند جریان بدلی اصلاحات را درست کنند

این فعال سیاسی در ادامه درباره طرح مناسک(مجمع نخبگان اصلاح‌طلب سراسر کشور) که از سوی مصطفی کواکبیان دبیرکل حرب مردم‌سالاری مطرح شده نیز اظهار کرد: هنوز درباره طرح مناسک بحث‌هایی در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مطرح نشده است، اما دوستان باید مراقبت کنند که شکاف‌ها بیشتر نشده و طرح مناسک منجر به جدا شدن آقای کواکبیان از اصلاح‌طلبان نشود، چرا که این به ضرر خودشان خواهد بود.

وی افزود: من شنیده‌ایم که برخی تلاش‌هایی می‌کنند که جریان بدلی اصلاح‌طلب را درست کنند، امیدوارم دوستان ما مراقب باشند تا در این دام‌ها نیفتند و در مورد آقای کواکبیان چنین اتفاقی پیش نیاید.

حبیبی در رابطه با مسائل مطرح شده درباره رهبری جریان اصلاحات، پاسخ داد: در هر جریان سیاسی، برخی افراد شاخص پیدا می‌شوند که به نوعی مرجعیت و رهبری دارند؛ آقای خاتمی یا آقای هاشمی نیز اینگونه اشخاصی هستند که در طول حرکت اجتماعی به تدریج در جامعه اعتباری پیدا کرده‌اند؛ اشکالی ندارد که گروهی از جامعه به کسی اتکا کند.

وی ادامه داد: به طور کلی در جریان اصلاحات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات مرجع فعالیت‌های انتخاباتی خواهد بود و تقریبا همه آن را قبول کرد‌ه‌اند. شرایط ایجاب می‌کند که پس از 33 سال تجربه، به این بلوغ سیاسی رسیده باشیم که گفتمان جمعی مسائل را رهبری کند، البته این بدان معنا نیست که از تجربیات شخصیت‌های برجسته سود نبریم، اما اصلی‌ترین رکن اصلاح‌طلبی بهره‌مندی از خرد جمعی است.

عده‌ای به هر بهانه‌ای نمی‌خواهند جریان اصلاحات را راحت بگذارند

حبیبی درباره جایگاه اصلاح‌طلبان در میان مردم، ابراز عقیده کرد: اکنون فضای سیاسی راحتی در اختیار اصلاح‌طلبان وجود ندارد، با این وجود از چند راه می‌توان پایگاه اجتماعی جریان‌های سیاسی مختلف را سنجید که یکی از آنها آمارگیری است. جریان رقیب ادعا می‌کند، اصلاح‌طلبان پایگاه اجتماعی ندارند، چراکه آنها تلاش می‌کند از نظر روانی جناح مقابل خود را خرد کند.

وی افزود: یکی دیگر از راه‌های سنجش پایگاه اجتماعی یک جریان این است که افکار عمومی را به ویژه در حوادث خاصی که رخ می‌دهد، بسنجند. با این وجود برای سنجش میزان پایگاه‌ اجتماعی یک جریان مهم است در انتخابات مردم با رایی که می‌دهند مشخص کنند چه کسی یا چه جریانی پایگاه اجتماعی دارد.

حبیبی اظهار عقیده کرد: شاید از ادعای برخی افراد مبنی بر این‌که اصلاح‌طلبان پایگاه اجتماعی ندارند، بتوان اینطور برداشت کرد که اتفاقا این افراد در نظرسنجی‌های پنهانی متوجه شده‌اند که اصلاح‌طلبان پایگاه اجتماعی بالایی دارند و از این طریق تلاش می‌کنند این پایگاه اجتماعی را از بین ببرند یا تحت‌الشعاع قرار دهند.

رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات گفت: عده‌ای به هر بهانه‌ای مثل حوادث سال 88 نمی‌خواهند جریان اصلاحات را راحت بگذارند، ‌علی‌رغم علاقه‌ای که جریان اصلاحات به نظام دارد و بسیاری از افراد این جریان برای انقلاب و نظام زحمت کشیده‌اند. امیدواریم کسانی که خودشان هم برای انقلاب و نظام زحمت کشیده‌اند، دلشان برای نظام بسوزد و فضای سیاسی کشور را برای حضور همه گروه‌های سیاسی فراهم کنند.

این فعال سیاسی ابراز عقیده کرد: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند باید تلاش شود، انتخابات پرشور و در فضایی آزاد و آرام و به دور از جنجال برگزار شود؛ چراکه در غیراین‌صورت عده‌ای که فکر می‌کنند، در اکثریت هستند، ممکن است اقداماتی انجام دهند و یا اتفاقاتی رخ دهد که شرایط را سخت‌تر کند و این به متولیان انتخابات بستگی دارد.

حبیبی با بیان این‌که "شرایط اقتصادی موجود می‌تواند فرصتی برای سوءاستفاده برخی افراد و جریان‌ها فراهم کند"، افزود: در انتخابات ضروری است همه جریان‌ها مراقبت کنند، حتی اصلاح‌طلبان هم در امان نیستند، عاقلان می‌توانند شرایط را کنترل کنند.

وی درباره این‌که حوادث سال 88 را فتنه می‌دانید یا نه؟ پاسخ داد: شاید نام این اتفاقات را فتنه یا هر چیز دیگری بگذارند، اما به طور کلی در سال 88 اتفاقاتی افتاد که بد بود. این‌که مسوول این اتفاقات چه کسانی بودند باید پیدا کنند، مطمئنا همه‌اش در جریان اصلاحات نیست، آن طرف را هم ببینند.

مقصران واقعی حوادث 88 وابسته به هر جریانی هستند شناسایی شوند

وی با بیان" این‌که چه کسی یا کسانی عامل این اتفاقات شده‌اند، مطمئنا مربوط به یک طرف نیست"، گفت: نمی‌شود یک طرف خود را حاکم بداند و طرف دیگر را محکوم. امروز لازم است که مطابق با واقعیات و نه حدسیات و تمایلات به این موضوع رسیدگی کنند و مقصران واقعی را در هر موقعیتی و وابسته به هر جریانی که هستند، شناسایی کنند.

ما نمی‌دانیم گناهمان چیست!

وی با تاکید بر این‌که معتقدم باید همه جریان‌هایی که علاقه‌مند به نظام هستند، بتوانند در انتخابات شرکت کنند، اظهار کرد: این‌که یک طرف دائما بگوید «شما باید توبه کنید» شرایط درست نمی‌شود، اول ثابت کنند ما گناهکاریم و به ما بگویند گناه‌مان چه بوده است و آنگاه بدانیم که باید توبه کنیم یا نه. نمی‌شود یک طرف خود را در جایگاه حاکم بداند و به ما بگوید که گناهکاریم.

حبیبی ادامه داد: کسانی که حزب‌شان سه نفر بیشتر نیست، به ما می‌گویند توبه کنید. این اواخر تنها آقای عسگراولادی چیزهایی درباره کسانی که اکنون در حصر خانگی قرار دارند، گفت. البته خیلی وقت پیش این حرف‌ها را نمی‌زدند و دیگران هم نمی‌گفتند. این یعنی عاقل بودن، افراط‌ ‌گری برای نظام دردسر درست می‌کند، سیاست کار پیچیده‌ای است و با افراط دچار دردسر می‌شود. اعتبار نظام به مردمی بودن آن است و چهار نفر نمی‌توانند، بیایند و بخواهند به نمایندگی از نظام حرف بزنند.

تحریم انتخابات در میان اصلاح‌طلبان مطرح نیست

رییس شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در ادامه درباره سخنان اخیر سیدمحمد خاتمی مبنی بر ضرورت تعامل و گفت‌وگو میان عقلای اصلاح‌طلب و اصولگرا اظهار کرد: این یک پیشنهاد است و اتفاقا پیشنهاد خوبی است و معنای آن دور شدن از افراط است.

وی اظهار عقیده کرد: اصولگرایان عاقل باید از این پیشنهاد استقبال کنند. این‌که برخی می‌گویند اصلاح‌طلبان مهم نیستند، خودشان هم می‌دانند که این‌گونه نیست. اصلاح‌طلبان حاضرند به هر زحمت تن دهند تا امور جامعه اصلاح شود. امروز داستان ما، داستان مردمانی است که در یک کشتی نشسته‌اند و اگر این کشتی سوراخ شود، همه با هم غرق می‌شوند و اصلاح‌طلب و اصولگرا هم ندارد.

وی تاکید کرد: اصلاح‌طلبان و اصولگرایان باید با گفت‌وگو و تفاهم نیروهای خود را برای حفظ کشور و نظام تجمیع کنند. اگر پس از انقلاب به وحدت نیاز داشتیم، امروز بیش از پیش به وحدت نیازمندیم. حتما جریان‌های عاقل و معتدل باید به یکدیگر نزدیک شده و با یکدیگر همفکری و همکاری کرده و از اظهارات تفرقه‌انگیز نیز پرهیز کنند.

وی با اشاره به شرایط کنونی منطقه و جهان گفت: امروز کشور ما در محاصره عجیبی از بحران‌ها قرار گرفته است و اگر در این میان ما هم در داخل کشور به جان هم بیفتیم، همه چیز بغرنج‌تر خواهد شد. پیشنهاد آقای خاتمی بسیار سازنده و موثر است. گفت‌وگو روح اصلاح‌طلبی است. اگر این اتفاق(امکان گفت‌وگو میان جریان‌های اصولگرا و اصلاح‌طلب) نیفتد، کشور از ظرفیت‌ اندیشمندان و خردمندان جامعه محروم خواهد شد.

وی تاکید کرد: برادران اصولگرا باید از این پیشنهاد استقبال کنند و تلاش کنند تا جلسات مشترکی تشکیل شود. این افراد در مجمع تشخیص مصلحت نظام که دور هم جمع می‌شوند، در بیرون نیز دور یکدیگر حلقه بزنند؛ چراکه نظام به استفاده از همه نیروها نیازمند است.

حبیبی در واکنش به برخی اخبار مبنی بر نحوه حضور درانتخابات از سوی اصلاح‌طلبان نیز گفت: تحریم انتخابات اصلا در میان اصلاح‌طلبان مطرح نیست. هیچ جریانی از اصلاح‌طلبان به دنبال تحریم نیست، ممکن است گروهی نخواهند کاندیدایی برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کند، که البته این به معنای تحریم انتخابات نیست، اما از سوی دیگر ممکن است شرایط به گونه‌ای رقم بخورد که جریان اصلاحات نتواند آنگونه که باید در انتخابات شرکت کند.

جریان اصلاحات بر پایداری نظام با همه اصولش پافشاری دارد

وی با اشاره به موضوعی تحت عنوان ظهور برخی جریان‌ها موسوم به اصلاح‌طلب بدلی نیز اظهار کرد: با توجه به نزدیکی به انتخابات برخی تلاش ‌می‌کنند تا جریان بدلی اصلاح‌طلب به وجود آورند و از عدم موفقیت آن اینطور برداشت کنند که جریان اصلاحات پایگاه ندارد.

حبیبی گفت: تاکید می‌کنم که جریان اصلاحات بر پایداری نظام با همه اصولش پافشاری دارد و شیفته رشد و پیشرفت کشور است.

وی درباره احتمال نامزدی محمدرضا عارف از سوی اصلاح‌طلبان، گفت: قطعا آقای عارف هم قبول دارند که اگر آقای خاتمی بیایند، ایشان نخواهند آمد، اما تاکنون بحثی به طور مصداقی درباره نامزد اصلاح‌طلبان نشده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت