دورخیز انتخاباتی جبهه پیروان با 4 نامزد
فعالیت جبهه پیروان در ایستگاه یازدهم ریاست جمهوری شکل گرفته است. این جبهه تاکنون کاندیدای خاصی را معرفی نکرده اما در محافل خبری از 4 چهره به عنوان کاندیداهای احتمالی این جبهه نام برده میشود.
تسنیم: ستاد انتخابات وزارت کشور در ایران اعلام کرده که انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، 24 خرداد 1392 برگزار میشود. آنطور که وزارت کشور اعلام کرده است، داوطلبان از هفدهم تا بیستویکم اردیبهشت92 فرصت دارند که ثبتنام کنند.
قرار است، همزمان با برگزاری انتخابات ریاستجمهوری، انتخابات شوراهای شهر و روستا و اولین انتخابات میاندورهای مجلس نهم در چهار حوزه انتخابیه دماوند، فیروزکوه، ایلام و تویسرکان برگزار شود.
تجمیع برگزرای انتخابات ریاستجمهوری و انتخابات شوراها پیشتر در مجلس شورای اسلامی تصویب شده بود و حالا قرار است که اولین دوره انتخابات تجمیع شده سال آینده برگزار شود.
در میان "گیر و دار انتخاباتی" گروههای سیاسی کشور، اصولگرایان نیز از این قافله عقب نیستند؛ جبهه پیروان خط امام و رهبری که متشکل از 15 تشکل سیاسی است از چندی پیش تاکنون فعالیتهای انتخاباتی خود را آغاز کرده است.
جبهه پیروان معمولا در انتخاباتها نگاهی ویژه به رویکرد جامعتین دارد؛ جبهه پیروان در انتخابات مجلس نهم یکی از پایههای جبهه متحد اصولگرایان بود. همان گروهی که زیر نظر مستقیم آیتالله یزدی و آیتالله مهدویکنی رؤسای جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز فعالیت سیاسی و انتخاباتی میکردند.
اعضای این جبهه جمعه هفته گذشته به دیدار آیتالله محمد یزدی و اعضای شورای مرکزی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم رفتند و نحوه ورود اصولگرایان به انتخابات را بررسی کردند.
تشکیل کمیته 8 نفره برای رایزنی و گفتوگو با گروههای سیاسی نیز گام دیگر جبهه پیروان برای انجام کار تشکیلاتی در راستای انتخابات است. اعضای اینکمیته را دبیران کل احزاب اصولگرا تشکیل میدهند.
** حزب مؤتلفه و آغاز کار تشکیلاتی برای انتخابات
حزب موتلفه اسلامی که یکی از اعضای اصلی جبهه پیروان محسوب میشود، فعالیتهای انتخاباتی خود را هم راستا با جبهه پیروان از چندی پیش آغاز کرده است. هماکنون اسدالله بادامچیان به عنوان رئیس ستاد انتخابات این حزب انتخاب شده است. آقای بادامچیان هفته گذشته نیز به عنوان رئیس ستاد انتخابات شوراهای این جبهه انتخاب شد.
محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه چندی پیش گفته بود: مسلم است رسیدن سازوکاری برای تحقق وحدت در بین نیروهای اصولگراست.
اعضای شاخص حزب موتلفه در ماههای اخیر از احتمال معرفی کاندیدایی مستقل توسط این حزب سخن گفته بودند. اسدالله بادامچیان قبلا به سایت جامجم گفته بود که حزب متبوعش برای معرفی کاندیدای مستقل، جلسات مستمری برگزار کرده است.
** جامعه اسلامی مهندسین و زمزمههای کاندیداتوری باهنر
جامعه اسلامی مهندسین به عنوان یکی دیگر از اعضای محوری جبهه پیروان است که دبیرکلی آن برعهده محمد رضا باهنر است. آقای باهنر هماکنون نماینده تهران و نائب رئیس دوم مجلس شورای اسلامی است.
وی پیشتر در نشست ماهانه تشکل سیاسی متبوعش گفته بود که، "دفتر سیاسی و شورای مرکزی جامعه به صورت دقیق انتخابات ریاست جمهوری و شوراها را رصد میکنند."
احمد نیکفر هماکنون به عنوان رئیس ستاد انتخابات جامعه اسلامی مهندسین انتخاب و مشغول به فعالیت است.
این تشکل صنفی - سیاسی یک کارگروه پنج نفره را با محوریت آقای باهنر تشکیل داده تا اعضای آن با نامزدهای احتمالی و احزاب و تشکلهای سیاسی مذاکره و گفتوگو کنند.
** ورود جامعه روحانیت به عرصه انتخابات
جامعه روحانیت مبارز که ریاست آن بر عهده آیتالله مهدوی کنی است، به درخواست احزاب اصولگرا به خصوص جبهه پیروان، کارگردانی انتخابات مجلس نهم را مشترکاً با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برعهده گرفت. برخی اعضای جبهه پیروان میگویند که جامعه روحانیت باید همچون انتخاباتهای گذشته وارد عرصه انتخابات شود.
حجتالاسلام احمد سالک سخنگوی سابق جامعه روحانیت چندی پیش از احتمال تشکیل کارگروه مشترک بین جامعتین برای وحدت هرچه بیشتر اصولگرایان در انتخابات خبر داده بود؛ حزب موتلفه نیز بر تشکیل چنین کارگروهی تاکید کرده است.
** جبهه پیروان و کاندیداهای احتمالی
در ایران، رسانههای خبری از منوچهر متکی، محمد رضا باهنر، یحی آلاسحاق و محمد نهاوندیان بهعنوان نامزدهای احتمالی انتخابات ریاستجمهوری نام میبرند. این افراد از چهرههای نزدیک به جبهه پیروان هستند.
دفتر منوچهر متکی بیستم آذرماه با صدور بیانیهای، نقل قولها به نقل از آقای متکی درباره شرکت در انتخابات ریاستجمهوری را تکذیب کرد.
دفتر آقای متکی در بیانیه خود آورده بود، "بدین وسیله به اطلاع میرساند همانطور که پیش از این نیز بارها در سخنرانیهای مختلف از جانب متکی مطرح شده بود، وی ورود زودهنگام به بحث تبلیغات انتخاباتی را مفید برای شرایط کنونی کشور و در تبعیت از نظر مقام معظم رهبری نمیداند."
محمدرضا باهنر اخیرا در یک نشست خبری گفته بود که تمایلی برای شرکت در انتخابات ندارد. اما او چند روز پیش در نشست ماهانه تشکل متبوعش گفت، "در عالم سیاست همه چیز احتمال دارد."
سید کمال سجادی سخنگوی جبهه پیروان نیز چند روز پیش در واکنش به کاندیداتوری آل اسحاق و نهاوندیان گفته بود که "این جبهه هنوز وارد مصادیق نشده است."
با این حال محمد نبی حبیبی گفته است: جبهه پیروان بنا دارد نامزد مورد حمایت خود را با یک تیم معرفی کند.
محمدرضا باهنر در این باره گفته که فعلا ما وارد مصداق نشدهایم اما مشغول تدوین برنامههای انتخاباتی هستیم.
در میان جناحبندیهای اصولگرایی و اصلاحطلبی، اگر چه از میان اصلاحطلبان تاکنون محمدرضا عارف رسماً اعلام کاندیداتوری کرده است، اما اصولگرایان هیچ کاندیدایی را معرفی نکردهاند. اصولگرایانی که زیرنظر جبهه پیروان فعالیت دارند، تدوین برنامه و ارائه برنامه را کار فعلی خود اعلام کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید