سرمايه داران زالو صفت به جان اين ملت افتادهاند/ باید با تروريستهای اقتصادی برخورد شدید کرد
از اول گفتيم كه اينگونه سرمايهداران به غير از منافع شخصي به چيزي معتقد نيستند. چون جو عمومي كشور مذهبي است، با يك ته ريش و تسبيح، خود را مسلمان دوآتشه جا ميزنند و به كار خودشان مشغول ميشوند. اينكه در ادارات فساد و رشوهخواري است به اين علت است كه ما از اول برخورد قاطعي با اينگونه افراد نداشتهايم.
مرحوم حاج احمد خمینی به این سنخ سیاسیون چنین هشدار می داد:« ما هرگز اجازه نميدهيم سرمايهداران زالو صفت كه به خون حزب الله عزيز و محرومان و پابرهنگان تشنهاند با در اختيار گرفتن مقدرات اقتصادي در بدنه اين نظام مقدس و الهي نفوذ كنند. امروز اردوگاه استكبار براي انحراف انقلاب اسلامي تلاش مضاعفي به كار گرفته است، همه بايد هوشيار باشيم و بدانيم كه اقتصاد از سياست و فرهنگ جدايي ناپذير است . ( 70/6/27 )
و یا در هشدار و تحلیلی صریح علت ضعف در مبارزه با فساد را چنین تشریح می کند:« متاسفانه امروز هم خون مستضعفين را سرمايه داران بزرگ و كوچك ميمكند. بعضي خيال ميكنند به بخش خصوصي بهاء دادن به معناي آزادي عمل سرمايه داران به شكلي است كه هر اندازه خواستند خون مظلومين را در شيشه بكنند. اين گونه نميشود. امام راحل از اول گفتهاند كه روحانيت به خون سرمايهداران زالو صفت تشنه است، زيرا آنها نميگذارند مردم مستضعف زندگي عادي و سالمي داشته باشند. مشكل ما تنها اين نيست كه دولتهاي غربي با ما مخالف هستند، اگر ما با سرمايهداران بزرگ به طور سنجيدهاي برخورد ميكرديم آنها نميتوانستند در برابر دولت و ملت يك مسالهاي را ايجاد كنند، از موقعي كه سرمايهداران تحت لواي بخش خصوصي به تخريب اقتصادي مشغول هستند، هر روز سنگي در مقابل توان اقتصادي مردم مظلوم و مستضعف انداخته و هر روز سياستهاي اقتصادي دولت به بازي گرفته ميشود هرگاه سرنخ اين تخريبها دنبال شد، چند نفر سرمايهدار بزرگ را در پشت صحنه ميبينيم. اگر ما با سرمايهداران همانند منافقين برخورد ميكرديم اوضاع كشور به اين صورت در نميآمد، يك عده سرمايه دار زالو صفت به اين بهانه كه اقتصاد دولتي مضر است، به حال خود رها شده و به جان اين ملت افتادهاند. كسي منكر اين نيست كه اقتصاد دولتي مضراتي دارد اما به اين بهانه نبايد لجام گسيختگي اقتصاد حاكم شود » ( 73/7/3 )
اما شايد يكي از صریح ترین سخنرانيهاي حاج احمد خميني، سخنان او در جمع مديران وزارت اطلاعات در مهرماه سال 73 باشد. وي در اين سخنراني ابتدا كاركنان وزارت اطلاعات را سربازان گمنام امام زمان مينامد و هشدارهای صریحی را درباب وضعیت اقتصادی جامعه مطرح می کند:« بايد با گروههاي آشكار و پنهان كه ثبات و امنيت سياسي، اقتصادي و اجتماعي را تهديد ميكنند امام گونه برخورد كنيم و اجازه ندهيم تحت عناوين فريبنده متخصص ولو غيرمتعهد، سرمايهداران بزرگ كه مسلما در بين آنها جاسوسها هم هستند، براي گردش چرخ هاي اقتصاد كشور در بدنه نظام نفوذ كنند. اينجانب چند سال قبل هشدار دادم كه مذاكره با سرمايهداران بزرگ براي به گردش درآوردن چرخ اقتصاد كشور خطر بزرگي براي انقلاب است! امروز هم سرمنشا گراني و اخلال در امور را نفوذ سرمايهداران بزرگ در پيكره اقتصاد كشور ميدانم. ما اگر بخواهيم با كسبه جزء و خرده فروشان برخورد كنيم به بيراهه خواهيم رفت.
بايد با تروريستهاي اقتصادي و سرمايهداران وابسته به خارج به شدت برخورد كنيم. آنها كساني هستند كه خود و ايادي متخصصشان در رشتههاي مختلف در ارگانهاي اقتصادي، فرهنگي و دانشگاهي نفوذ كردهاند و در مواردي با نفوذ در دستگاههاي دولتي عملرد انقلابي نظام و فرزندان امام را زيرسوال ميبرند. در كارخانهها و ادارات همه تلاش خود را ميكنند تا مردم را نسبت به نظام اسلامي و انقلاب بدبين كنند…از اول گفتيم كه اينگونه سرمايهداران به غير از منافع شخصي به چيزي معتقد نيستند. چون جو عمومي كشور مذهبي است، با يك ته ريش و تسبيح، خود را مسلمان دوآتشه جا ميزنند و به كار خودشان مشغول ميشوند. اينكه در ادارات فساد و رشوهخواري است به اين علت است كه ما از اول برخورد قاطعي با اينگونه افراد نداشتهايم. وقتي ميبينيد عدهاي بيضابطه و از برخورد آرام نظام سوءاستفاده كرده و وارد كشور ميشوند، اموالشان را پس ميگيرند و به راحتي فعاليتهاي گذشته خود را ادامه ميدهند و كمكم به صورت شبكههاي حرفهاي وارد مراكز اقتصادي و توليدي، ادارات و دانشگاهها ميشوند، بايد انتظار داشت كه جوانهاي انقلابي كه تا ديروز در برابر گلولههاي دشمن ميايستادند امروز بيتفاوت شوند!»
هشدار نسبت به تهدید آزادی بیان
به مازات این هشدارها یادگار امام نسبت عدم تحمل در بیان انتقادها نیز هشدار می داد و در موقعيتهاي مختلف خطر عدم تحمل انتقاد توسط مسئولان را گوشزد ميكرد: « ديدگاهي كه بيان ضعفها را باعث تضعيف نظام ميداند، ديدگاه اشتباهي است، نقد يك حركت و سياست بد دقيقا عين حمايت از نظام است و رسانهها و دستگاههاي خبري كشور بايد در اين زمينه به نحو احسن ايفاي نقش نمايند. متاسفانه بعضيها به غلط معتقدند اگر از سياستي و يا عملكرد مسئولي در يك گوشهاي از كشور انتقاد شود، نظام تضعيف شده است. اين تفكر غلط به تدريج كار را به جايي ميرساند كه مسئولي در منطقهاي از كشور عمل خود را عين اسلام و حرف خود را حكم اسلامي دانسته و باورش ميشود كه اسلام و انقلاب همان است كه من مسئول فكر مي كنم. اين باورهاي غلطي است… اينگونه روحيات و نفوذ آن به جامعه مقدمه ديكتاتوري است و رسالت رسانههاي خبري و خبرگزاري جمهوري اسلامي اين است كه با آن مقابله كنند... ميزان تشخيص حق و باطل و ملاك عمل براي ما رهنمودهاي مقام رهبري به عنوان ولي و پايه اساسي نظام و انقلاب است و حكم ايشان حرف نهايي در همه صحنههاست» (72/3/6 )
این هشدارها امروز هم به کار ما می آید . رهبری ودلسوزان انقلاب تاکنون بارها مطالبی را برای تبیین آسیب هایی که در مسیر انقلاب اسلامی می تواند دامنگیر نظام اسلامی شود بیان کرده اند.اما هنوز گوش «برخی» بر هشدارهایی اینچنین بسته است. شاهد مثال این سخن رهبر انقلاب درباره اختلاس 3000 میلیاردی است:« چند سال قبل از اين - نميدانم حالا ده سال است يا بيشتر است - من توصيههاى مؤكدى را راجع به مقابلهى با فساد اقتصادى به مسئولين كشور كردم؛ استقبال هم كردند؛ اما خب، اگر عمل ميكردند، ديگر اين فساد بانكى اخير - كه حالا همهى روزنامهها و همهى دستگاهها و همهى ذهنها را پر كرده - پيش نمىآمد. وقتى عمل نميكنيم، دچار اين حوادث ميشويم. اگر با فساد مبارزه بشود، ديگر اين چند هزار ميليارد - يا هرچه - سوءاستفادهاى كه افرادى بيايند بكنند، پيش نمىآيد. وقتى عمل نميكنيم، خب، پيش مىآيد؛ ذهن مردم را مشغول ميكند، دل مردم را مشغول ميكند، دل آدمها را ميشكند. چقدر در اين كشور از بروز يك چنين فسادى دلها ناراحت ميشود؟ چقدر آدمها اميدشان را از دست ميدهند؟ اين سزاوار است؟ اين به خاطر اين است كه عمل نكرديم. از همان وقت كه گفته شد فساد ريشهدار ميشود، ريشه پيدا ميكند، شاخ و برگ پيدا ميكند، هرچه كه بگذرد، كندنش مشكل ميشود - اينها گفته شد، اينها تأكيد شد، اينها همه بيان شد؛ اينها سرمايهگذار پاكدامن و صادق را مأيوس ميكند - اگر عمل ميشد، مبتلا به اين مسائل نميشديم. حالا مبتلا شديم .«
توضیح :
نقل قول ها از یادگار امام به نقل از كتاب ديدگاهها مرحوم سيد احمدآقا خميني منتشره از سوی موسسه تنظيم ونشر آثار امام خميني است.
دیدگاه تان را بنویسید