آیا رقبای دیرین با هم کنار آمده اند؟

کد خبر: 188831

آیا انتصاب داماد احمدی نژاد به معاونت مجمع تشخیص مصلحت نظام ، دیدار ها با فرزند هاشمی و تعاریف از جاسبی را می توان نمونه ای از بده بستان های سیاسی میان دو رقیب دیرینه دانست یا نه؟

افکار: مدتی بود دیگر اخبار انتصاب های تعجب برانگیز در دولت تعجب کسی را بر نمی انگیخت. هرچند همین چند هفته پیش بود که خبر انتصاب مهدی خورشیدی داماد رییس جمهور به ریاست موسسه استاندارد اعتراضات بسیاری را باعث شد. انتصابی که البته چند روزی بیشتر دوام نیاورد و رسانه ها با تیتر "خورشیدی نیامده برکنار شد" پایان قائله را اعلام کردند. باید گفت در جریان این آمد و رفت داماد رییس جمهور اعتراض شدید نمایندگان مجلس نیز بی تاثیر نبود. چند روز پس از اعلام خبر انتصاب خورشیدی به این سمت نوراله حیدری دستنایی در گفت وگو با همشهری آنلاین با بیان اینکه انتصاب‌های فامیلی در هر دولتی مفسده انگیز است، گفت: مجلس با انتصاب خورشیدی داماد احمدی نژاد به ریاست سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی مخالف است. اعتراض نمایندگان مجلس به همین جا ختم نشد و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس هشتم تهدید کرد اگر این انتصاب لغو نشود تقاضای بررسی فوری این موضوع در کمیسیون اصل نود مجلس و پیگیری آن در دستگاه قضا برای لغو نهایی این انتصاب را خواهد کرد. پس از این اعتراضات بود که احمدی نژاد سرانجام تسلیم شد و حکم دامادش بر ریاست موسسه استاندارد را لغو کرد اقدامی که درباره آن توضیح چندانی داده نشد و تنها نظام‌الدين برزگري رییس پیشین این موسسه در گفت‌وگویی که با ايسنا انجام داد ، ضمن تاييد خبر ابقا خود به عنوان رييس سازمان ملي استاندارد ايران گفت: "امروز از دفتر رياست‌جمهوري با من تماس گرفتند و گفتند كه به سر كار خود بازگردم" برزگری از ارائه هرگونه توضیح بیشتر در اینباره خودداری کرد و در پاسخ به اين سوال كه آيا توضيحي نيز درباره‌ اتفاقات چند روز گذشته به شما داده شد يا خير، گفت: "توضيح خاصي به ما نداده‌اند، ما به هرحال تابع دستورات مافوق خود هستيم. اگر به ما بگويند سمت را تحويل دهيم اين كار را مي‌كنيم و اگر بگويند به كار خود ادامه بدهيم نيز همين كار را مي‌كنيم"
پس از اعلام غیر رسمی برکناری خورشیدی از ریاست موسسه استاندارد تا مدتی از نام خورشیدی در رسانه ها خبری نبود تا آنکه خبر دیگری از وی منتشر شد، انتصابی اینبار نه در ارگان های وابسته به دولت که رییس جمهور قدرت دخالت مستقیم در آن را دارد بلکه در مجمع تشخیص مصلحت نظام، جایی که محمود احمدی نژاد به علت تکیه زدن آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی رقیب سر سختش بر ریاست آن سال ها است پای به آن ننهاده است. غیبت رییس جمهور در جلسات مجمع آنقدر عادی شده بود که دیگر نه شخصیت های سیاسی اعتراضی به آن می کردند و نه رسانه ها به اعلام خبری در اینباره می پرداختند. انتصاب خورشیدی به عنوان معاونت امور قوا در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام زمانی سوال برانگیزتر می شود که به یاد بیاوریم پیش از این نیز خبری مبنی بر دیدار محسن هاشمی فرزند آیت الله هاشمی رفسنجانی با مهدی خورشیدی داماد محمود احمدی نژاد در رسانه ها منتشر شده بود خبری که برخی با عنوان مذاکرات جریان انحرافی با آیت الله هاشمی از آن یاد کردند. تحلیلی که البته با واکنش خورشیدی مواجه شد. داماد احمدی نژاد گفت:" از اینکه برخی از رسانه‌ها اینجانب را به عنوان نماینده جریان انحرافی در این ملاقات خطاب کردند واقعا دلخور و متأسف شدم؛ چراکه مواضع بنده در قبال جریان انحرافی و اقداماتشان همان مواضع قبلی است که اعلام کرده بودم" دبیر شورای مشاورین رئیس‌جمهور و در واکنش به نحوه انتشار برخی اخبار درباره دیدارش با محسن هاشمی به خبرگزاری فارس گفت: "دیدار اینجانب کاملا مستقل و به دور از هرگونه وابستگی به هر جریان سیاسی بوده و با دوستان اصولگرا و اصلاح‌طلب و شخصیت‌های مستقل سیاسی هم جلسات متعددی داشته و دارم" اکنون باید منتظر ماند و دید منتقدانی که پس از انتصاب خورشیدی از سوی رییس جمهور او را به نداشتن سوابق و تجربیات مدیریتی متهم می کردند اینبار نیز انتصاب وی به سمت معاونت امور قوا در مجمع تشخیص مصلحت را زیر سوال می برند یا نه؟ به هر حال نباید از یاد برد همانگونه که خورشیدی در موسسه استاندارد فاقد تجربه مدیریتی بود در این سمت نیز بی تجربه است، اما آیا در طول این مدت خورشیدی به غیر از دیداری که با فرزند رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته تجربه دیگری هم اندوخته است یا آنکه تحلیلگرانی که خبر از توافقات پشت پرده هاشمی رفسنجانی با احمدی نژاد می دادند به نحوی از محتوای مذاکرات محسن هاشمی و داماد احمدی نژاد خبر دار شده بودند؟ ظرف چند هفته اخیر کشمکش دیگری میان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام و رییس جمهور توجه رسانه ها را به خود معطوف کرد. دعوای قدیمی بر سر ریاست دانشگاه آزاد بالاگرفت تا آنکه سرانجام عبدالله جاسبی رییس دانشگاه آزاد از ابتدای تاسیس آن تاکنون،با وجود مقاومت هاشمی رفسنجانی رییس هیات امناء این دانشگاه برکنار شد.
هاشمی رفسنجانی پس از انکه از ابقای جاسبی بر ریاست دانشگاه آزاد ناامید شد تلاش خود را بر این مسئله معطوف کرد که فرهاد دانشجو گزینه طرفدار دولت ریاست این دانشگاه را عهده دار نشود رییس هیات امنای دانشگاه آزاد در اولین واکنش از امضای حکم دانشجو خود داری کرد. خبرگزاری فارس از جلسه هیات ۵ نفره با آیت‌الله هاشمی گزارش داد: نظر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی این بوده که هیات امنای دانشگاه آزاد جلسه دیگری تشکیل داده و فرهاد دانشجو و سایر کاندیداهای ریاست دانشگاه آزاد برنامه‌های خود را در این جلسه ارائه دهند، سپس رای‌گیری صورت گیرد و آنگاه هر کاندیدا حائز بیشترین رای شد، از نظر آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی رييس جدید دانشگاه آزاد خواهد بود و رييس هیات موسس دانشگاه آزاد حکمش را امضا و ابلاغ خواهد کرد. اما فرهاد دانشجو، گزینه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی برای ریاست دانشگاه آزاد گفته است که اگر قرار باشد دوباره جلسه هیات امنای این دانشگاه تشکیل شود و برای انتخاب رييس جدید دانشگاه رای‌گیری شود، دیگر کاندیدای ریاست دانشگاه آزاد نخواهد شد و "به هیچ‌وجه در هیچ جلسه‌ای که قرار باشد رييس جدید دانشگاه آزاد انتخاب شود، خود را کاندیدا نخواهد کرد" چندی پیش هاشمی رفسنجانی درباره مخالفت های انجام گرفته در برابر وی در مورد ریاست دانشگاه آزاد گفته بود: "اگر قرار بود در مقابل اين موذي‌گري‌ها عقب بنشينيم بايد به همان اطاق طلبگي برمي‌گشتيم و براي مردم مسئله مي‌گفتيم" آیت الله عقب ننشست و با توجه به اینکه مهدی خورشیدی به معاونت محسن رضایی منصوب شده وعلم به این موضوع که ارتباط رییس جمهور با محسن رضایی چندان بهتر از ارتباطش با هاشمی رفسنجانی نیست باید دید آیا انتصاب داماد احمدی نژاد به معاونت مجمع تشخیص مصلحت نظام ، دیدار ها با فرزند هاشمی و تعاریف از جاسبی را می توان نمونه ای از بده بستان های سیاسی میان دو رقیب دیرینه دانست یا نه؟ شاید باز شدن گره کور ریاست دانشگاه آزاد با کوتاه آمدن هواداران دولت در روزهای آینده پاسخ این سوال را بدهد.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

قرص لاغری پلاتین

تازه های سایت