بازتاب اعلام دستاوردهای جدید هستهای ایران
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت : ایران به دو پیشرفت دیگر در زمینه تولید سوخت هسته ای نائل شده است. بر این اساس این پیشرفتها پاسخ ایران به افزایش فشارهای غرب به این کشور از طریق اعمال تحریمهای اقتصادی و نفتی است.
در پی اعلام این خبر رسانه های غربی و منطقه ای به انتشار گزارشهایی از این رویداد مهم پرداختند. در همین رابطه خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت : ایران به دو پیشرفت دیگر در زمینه تولید سوخت هسته ای نائل شده است. بر این اساس این پیشرفتها پاسخ ایران به افزایش فشارهای غرب به این کشور از طریق اعمال تحریمهای اقتصادی و نفتی است. خبرگزاري رويترز هم در گزارشي با عنوان «ايران پيشرفتهاي هستهيي را در بوق و كرنا و بنبست با غرب را تعميق كرد»، نوشت: «ايران پيشرفتهاي خود در عرصه فنآوري هستهيي را روز چهارشنبه در بوق و كرنا كرد و از سانتريفيوژهاي جديد براي غنيسازي اورانيوم و توليد سوخت بومي رآكتور هستهيي در اقدامي خبر داد كه تحريك كننده جريان به سمت رويارويي با غرب درباره برنامهي هستهيي ايران است.»
رويترز افزود: «اعلام اين خبر بر اراده ايران براي دنبال كردن برنامه هستهيي تاكيد كرد.»
هدف از اين اعلام در روز چهارشنبه اين است كه ايران نشان دهد تحريمهاي بينالمللي در متوقف كردن پيشرفت دانش هستهيي ايران با وجود تحريمهاي تجاري با شكست روبرو شده است و دست ايران را در هرگونه مذاكرات با شش قدرت جهاني تقويت كند.»
رويترز با اشاره به ناباوري غرب به تواناييهاي بومي ايران ادامه داد: «با اين حال گويي هنوز غرب به دانش و توان هستهيي ايران باور ندارد و در اين راستا تحليلگران غربي درباره پيشرفتهاي اعلام شده ترديد دارند. شانون كايل در موسسه بينالمللي صلح در استكهلم مدعي شد: ما پيشتر هم شاهد چنين چيزهايي بودهايم كه مشخص شده است درست نبودهاند. گمان ميكنم اين مورد هم همينطور باشد.»
از سوی دیگر اخبار پرده برداری از 3 دستاورد مهم هسته ای ایران در برنامه های شبکه های تلویزیونی بی بی سی، یورو نیوز، فرانس 24 و الجزیره انگلیسی بازتاب قابل توجهی داشت.
همچنین روزنامه ها و شبکه های تلویزیونی آمریکا از جمله واشنگتن پست، سی ان ان، ABC و هافینگتون پست با اعلام خبرهای هسته ای در ایران و در ادامه سیاستهای منفی خود در قبال ایران به تردید افکنی در مورد دستاوردهای این کشور پرداختند.
شبكه خبري سي.ان.ان در گزارشي با عنوان «اولين ميلههاي سوختي ساخت ايران در رآكتور تهران بارگذاري شد» نوشت: ايران روز چهارشنبه مهارتش در چرخه سوخت هستهيي را در حالي كه محمود احمدينژاد با روپوش سفيد آزمايشگاهي در حال بارگذاري ميلههاي سوخت هستهيي در قلب رآكتور تهران بود، به رخ كشيد.
اولين ميلههاي سوخت هستهيي توليد شده توسط دانشمندان ايراني در تاسيسات نطنز در مركز ايران قرار است در مركز تحقيقات هستهيي تهران مورد استفاده قرار گيرد كه تهران ميگويد صرفا براي اهداف پزشكي از آن استفاده ميشود.»
بر اساس اين گزارش «اعلاميههاي اخير ايران ظاهرا با هدف نشان دادن پيشرفت كسب شده در برنامه هستهيي بومي اين كشور انجام ميگيرد.»
در همین حال شبکه ها و خبرگزاریهای منطقه با اخبار و گزارشهای خبری-تصویری متعدد این رویداد را پوشش دادند. شبکه های تلویزیونی العربیه و الجزیره از جمله این شبکه ها بودند که از پرده برداری از دستاوردهای هسته ای ایران توسط احمدی نژاد خبر دادند.
روزنامه «سيدني مورنينگ هرالد» نيز در گزارشي با عنوان «گام هستهيي جديد براي ايران» نوشت: در اقدامي كه تشديد بيشتر تنشها بر سر برنامه هستهيي ايران را به دنبال دارد، محمود احمدي نژاد پيشرفتهاي جديد را در برنامه سوخت هستهيي اعلام كرد.
شبكه خبري «اي.بي.سي» نيز در گزارشي با عنوان «ايران سوخت هستهيي را در رآكتور تحقيقاتي قرار داد» اين گونه عنوان كرد: «ايران ميگويد بارگذاري سوخت داخلي در رآكتور تحقيقاتي تهران را در اقدامي سركشانه در پاسخ به تشديد تحريمهاي غرب آغاز كرده است.»
خبرگزاري نووستي نيز در گزارشي با عنوان «ايران سوخت توليد داخلي را در قلب رآکتور تهران قرار داد»، افزود: «متخصصان هستهيي ايران روز چهارشنبه استفاده از صفحات سوخت هستهيي توليد داخلي در رآکتور تحقيقاتي تهران را آغاز کردند.»
اين خبرگزاري افزود: «کارشناسان سازمان انرژي اتمي ايران نخستين نمونه ميله سوخت هستهيي حاوي اورانيوم طبيعي را ساخته و آزمايش كردند.»
پايگاه اينترنتي آي.بي.ان عنوان خبر خود را «با وجود تحريمها، ايران قدرتنمايي هستهيي ميكند» انتخاب كرد و گزارش داد: ايران گامي اساسي رو به جلو را در برنامه هستهيي خود برداشت و تاسيسات هستهيياش را تلويزيون نشان داد.»
شبكه تلويزيوني «جيو تي.وي» نيز در گزارشي با عنوان «تلويزيون ايران نشان داد كه سوخت هستهيي وارد رآكتور شد» اعلام كرد: «محمود احمدي نژاد رهبري مراسمي را بر عهده داشت كه در طول آن اولين سوخت هستهيي 20 درصدي ايران در رآكتور تحقيقاتي تهران كار گذاشته شد.
اين روند كه به عنوان دستاورد فني ايران مورد تحسين قرار گرفت، نشان ميدهد كه جمهوري اسلامي بر همه وجوه چرخه سوخت هستهيي با وجود تحريمهاي غرب و سازمان ملل تسلط يافته است.»
خبرگزاري اينترفكس نيز گزارش داد: «ايران سانتريفيوزهاي جديد غني سازي اورانيوم را فعال كرد.»
روزنامه كريستين ساينس مانيتور نيز در گزارشي با عنوان «ايران ميلههاي سوخت هستهيي بومي را بارگذاري كرد، سانترييفيوزهاي جديد را فعال كرد» نوشت: «ايران ميگويد كه اكنون نسل جديد سانتريفيوژهاي را براي غني سازي اورانيوم در برنامه هستهيياش دارد. »
شبكه خبري سي.بي.اس اما در انتشار اين خبر به ابراز ترديد درباره آن به نقل از كارشناسان پرداخت و مدعي شد كه اعلام دستاوردهاي ايران نشان دهنده تاثيرگذاري تحريمهاست!
روزنامه «هافينگتن پست» نيز گزارش داد: ايران روز چهارشنبه مدعي برداشتن دو گام مهم به سمت مهارت بر توليد سوخت هستهيي در اقدامي متمردانه در پاسخ به تشديد تحريمهاي غرب عليه برنامه هستهيي ايران شد.»
خبرگزاري فرانسه نيز در گزارشي با عنوان «ايران 3000 سانتريفيوژ ديگر را به برنامه هستهيي افزود» گزارش داد: «محمود احمدينژاد روز چهارشنبه در حالي كه پيشرفتها در برنامه هستهيي جنجالي كشورش را اعلام ميكرد، گفت كه ايران 3000 سانتريفيوژ ديگر را به برنامه غنيسازي اورانيوم خود افزوده است.» رئیس جمهوری ایران در این مراسم از کشورهای غربی که دانش هسته ای را مساوی بمب معرفی کرده اند و در دستیابی ملت ایران به این انرژی سنگ اندازی می کنند انتقاد و به کشورهای غربی توصیه کرد کارنامه خود را سیاه تر از این نکنند.
دیدگاه تان را بنویسید