پنجره 126 منتشر شد

کد خبر: 188202

پنجره 126 و بررسی آنچه در فضای سیاسی و انتخاباتی کشور می‎گذرد

پنجره 126 منتشر شد
ایام بزرگداشت سی و چهارمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران ، همزمان بود با آخرین فرصت‎ها برای شکل‎گیری آرایش انتخاباتی کاندیداهای حاضر در نهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، به همین مناسبت پرونده سرویس سیاسی هفته‎نامه پنجره در صد و بیست و ششمین شماره این نشریه با آثار و گفتارهایی از: حجت الاسلام مصباحی مقدم، دکتر حسن سبحانی، اسماعیل کوثری، زهره طبیب زاده و مجتبی رحماندوست با اشاره به فضای سیاسی و انتخاباتی کشور، به برنامه‎های مختلف کاندیداهای جبهه متحد اصول‎گرایان به عنوان جریان غالب و اصلی اصول‎گرایان، در حوزه‎هایی همچون سیاست خارجی، اقتصاد، زنان و مسائل مربوط به ایثارگران می‎پردازد. همچنین در این پرونده با عنوان «ناکامی تخریب‎کنندگان»، با مقایسه بین لیست نهایی کاندیداهای جبهه متحد اصولگرایان، به ناکامی برخی جریانها که پیش از این با انتشار لیست‎های خیالی سعی در تخریب این جبهه داشتند، پرداخته شده است.
روحانیت سنتی اگر چه از دیرباز نشان داده که میانه‎ی چندانی با عرفا ندارد و حتی گاه زبان به انتقاد و نکوهش آنان نیز گشوده است، اما امام خمینی با سلاح فقه، تفسیر و عرفان به میدان آمد و حرکتی بزرگ و جاویدان را نیز در تاریخ اسلام و جهان رقم زد و کیست که انقلاب بزرگ ایران را با نگاه‎های عرفانی امام خمینی در ارتباط نداند. روزهای مبارک دهه فجر بهانه‎ای شده تا پنجره 126 در پرونده سرویس حوزه خود، با آثار و گفتارهایی از حسن رمضانی خراسانی، سید علی طباطبایی، حمید رضا مظاهری ‎سیف و محمد جواد درودگر، به بازخوانی دیدگاه‎های عرفانی حضرت امام بپردازد.
شاهپور بختیار آخرین نخست وزیر دوران حکومت شاهنشاهی، تنها 37 روز بر مسند قدرت بود، او با رویای اجرای قانون اساسی مشروطه بر سرکار آمد، و این نشان می‎داد که تا چه اندازه با خواست مردمی که در خیابانها شعار مرگ بر شاه می‎دادند، بیگانه است. مردم انقلابی در خیابان‎ها خواستار برچیده شدن نظام سلطنتی بودند و پیدا بود که با وعده اجرای قانونی که سلطنت را به رسمیت می‎شناخت، به خانه باز نخواهند گشت؛ با این وصف شکست بختیار از همان ابتدا آشکار بود و با ورود امام خمینی به کشور، دولت او عملا از انقلابیان و رهبرشان تودهنی خورد. چندی بعد از انقلاب بختیار از ایران گریخت، اما همچنان داعیه‎ مبارزه با انقلاب را در سر می‎پروراند، اما این‎بارهم راه به جایی نبرد و سرانجام نیز در پاریس باوجود حفاظت‎های بسیاری که از او می‎شد کشته شد. مرگ بختیار سرو صدای زیادی پیدا کرد، اما اپوزسیون شکست خورده انقلاب، نتوانستند از آن برای محکوم کردن ایران به حمایت از تروریسم استفاده کنند. پرونده بخش تاریخ صد و بیست و ششمین شماره هفته‎نامه پنجره همزمان با روزهای پیروزی انقلاب اسلامی به زندگی و مرگ آخرین نخست وزیر رژیم گذشته می‎پردازد.
مصر در طول تاریخ، از جمله کشورهای موثر و کلیدی در معادلات منطقه‎ای و جهان اسلام بوده، هرچند این کشور در چند دهه گذشته، به دلیل برخورداری از حکومت‎‎های خودکامه و سر سپرده به غرب آسیب‎های بسیار خورده است، و از نقش تاریخی خود دور افتاده اما در یک سال گذشته با حرکت انقلابی مردم این کشور، شاهد آن بودیم که این مصردوباره در تلاش است که قد راست کرده و با احیای عظمت و عزت خود، نقش تاریخی‎اش را در جهان اسلام بازیابد، امروز مصر به کانون مبارزه اسلام ناب با اسلام آمریکایی بدل شده است و تقدیر این بوده این بار نیز رویارویی اسلام و آمریکا در روز 22 بهمن کلید بخورد. در یکمین سالگرد انقلاب مردم مصر، پنجره 126 در سرویس جهان اسلام خود با آثار و گفتارهایی از حسین کچویان، محمد صادق الحسینی، سید هادی سید افقهی، سعد الله زارعی و آیت الله محسن اراکی به انقلاب مصر، چگونگی آن و آینده روشن فرزندان نیل، پرداخته است.
در صفحات باشگاه اهل قلم صد و بیست و ششمین شماره هفته‎نامه پنجره نیز خوانند مقالاتی از غلامعلی حداد عادل، جواد محدثی، محمد رضا جوادی یگانه، حسین سوزنچی، احمد رهدار و سید محمد روحانی خواهید بود. در این شماره علاوه بر بخش‎های متنوع و خواندنی، مجله خبری، فراسو، در بخش برون‎مرزی کنفرانس امنیتی - صهیونیستی هرتزلیا 2012 مورد بررسی قرار گرفته است، گزارش ویژه پنجره 126 نیز با عنوان «طرح میلیونر شدن نوزادان سقط شد!» به آغاز و پایان طرح آتیه جوانان اختصاص دارد.
صدو بیست و ششمین شماره هفته‎نامه پنجره در 84 صفحه و بهای 1500 تومان، روی پیشخوان روزنامه فروشی‎هاست.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت