دلیل حضور پررنگ آیت‌الله مهدوی‌کنی درانتخابات

کد خبر: 182047

افراد سیاسی نمی توانند سیاست را رها کنند و کسی مثل آیت الله مهدوی کنی که این انقلاب را به عنوان یک هدیه جدید نظام اسلامی می داند ،هیچ وقت کنار از فعالیت های سیاسی نبوده اند ، حال در یک انتخاباتی کمتر حضور داشته اند و گاه بیشتر.

پانا : انصاریان معتقد است ؛ رسانه ها باید بیشتر بر اصل انتخابات تاکید کنند تا بعضا اختلافاتی که به تعبیر وی اختلاف سلیقه ای بیش نیست ، بپردازند.

ابراهیم انصاریان یکی از فعالین سیاسی جریان اصولگرا است که صبح روز دوشنبه میهمان خبرگزاری پانا بود. وی درگفت وگو با خبرنگاران این رسانه بر این مسئله تاکید می کند که رسانه ها باید بیشتر بر اصل انتخابات تاکید کنند تا بعضا اختلافاتی که به تعبیر وی اختلاف سلیقه ای بیش نیست ، بپردازند. وی شانس اصولگرایان برای استقبال مردم را بیشتر از سایر گروه‌ها می داند و معتقد است حضور پررنگ آیت الله مهدوی کنی دراین دوره از انتخابات به دلیل آن است که این انتخابات اولین دوره پس از اتفاقات سال 88 است . مشروح این گفت وگو در ادامه می‌آید:

مردم بیشترین تاثیر را در انتخابات می گذارند

*** درآستانه انتخابات گرایشات سیاسی موجود را چگونه ارزیابی می کنید و فکر می کنید کدام گرایش ها می تواند مورد استقبال مردم قرار گیرد؟ قبل از اینکه پاسخ شما را بدهم باید 2 مقدمه کوتاه بگویم، اولاً اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران در طول 34 سال گذشته همواره براساس مردم سالاری دینی رفتار کرده و تمام انتخابات ها نیز به خوبی برگزار شده است . کمتر نظامی حتی در نظام های غربی بعد از رنسانس، مثل ما در شرایط مختلف حتی در دوران جنگ و دفاع مقدس اقدام به برگزاری انتخابات کرده است، حتی در زمان جنگ نیز امام (ره) اجازه ندادند بحث انتخابات تعطیل شود و حتی ایشان تاکید داشتند که مردم مناطق جنگی هم باید در انتخابات سهیم باشند. مسأله دیگر این است که مردم بیشترین تاثیر را در انتخابات می گذارند؛ تا صرفاً احزاب و گروه ها و جمعیت ها، به عبارتی این مردم هستند که گرایش ها و جهت ها را به لحاظ حضور در انتخابات تعیین می‌کنند؛ البته گرایش ها موثر هستند ولی این مردم هستند که حرف اول را می زنند. از سوی دیگر اگر رسانه ها بحث را بر روی حضور مردم در انتخابات و فلسفه انتخابات و مجلس شورای اسلامی متمرکز کنند، بهتر است تا اینکه بخواهیم وارد مسائل جانبی بشویم که همان گرایش ها و جهت گیری های جناحی و گروهی است. امام (ره) می فرماید؛ "مجلس در رأس امور است" ، چرا این موضوع را برای مردم باز نکنیم ؟ اگر این موضوع باز شود مردم راحت تر به انتخابات رو خواهند آورد. از سوی دیگر وقتی به قانون اساسی مراجعه می کنیم مجلس قدرت بسیار بالایی دارد و در این قانون صرفاً قانون گذاری مختص مجلس شورای اسلامی شناخته شده است و مجلس نقشی بسیار موثر در بحث نظارت و انتخاب وزرا دارد و این مسأله نشان دهنده قدرت بالای این نهاد است. مسأله دیگر این است که امام (ره) تأکید داشتند که "مجلس عصاره فضایل ملت است" ، یعنی تأثیرگذاری مردم در مجلس را مهم می دانستند به این معنا که مردم دفاع از نظام را ارجح بر هر مسأله ای می دانند و وقتی که لازم باشد گروه ها را کنار می گذارند و به صحنه می آیند تا از نظام خود دفاع کنند و نمونه آن نهم دی ماه است که مردم احساس کردند نظام به دفاع و پشتیبانی و حرکت عمومی نیاز دارد. مردم ما استکبارستیز هستند و دنبال این هستند که مأموریت های اسلام پیاده شود، لذا اگر جهت گیری احزاب و گروه ها در جهت مردم باشد و گروه ها به سمتی بروند که مجلسی را انتخاب کنند که اقتدار داشته باشد و حقوق مردم را کسب کند آن موقع است که احزاب می تواند تأثیرگذار باشند. رسانه ها باید به اصل انتخابات توجه کنند و وقتی ما فضا را تقسیم بندی می کنیم و به گروه بندی ها دامن می زنیم ، استقبال مردم در انتخابات ها کمتر می شود و هر چقدر رسانه ها عمومی‌تر عمل کنند و مردم را تشویق کنند آنها نیز استقبال خواهند کرد ،البته گروه ها می توانند موثر باشند به شرط اینکه جهت حرکت آنها اصل انتخابات باشد و از گروه گرایی پرهیز کنند.

قضاوت درباره موفقت گروه‌ها زود است

*** با صحبت هایی که فرمودید؛ فکر می کنید چگونه احزاب باید با مردم ارتباط برقرار کنند که مردم به سمت آنها گرایش پیدا کنند؟

اگر جهت حرکت احزاب و گروه ها اسلام و منافع مردم و کشور و استقلال آن باشد و در جهت معرفی افراد صالح که مردم را درک می کنند تلاش کنند، می‌توانند موفق شوند. البته قضاوت در مورد اینکه کدام حزب و گروه موفق تر خواهد بود، زود است.

*** منظورم این است که آیا اصولگرایان موفق تر خواهند بود یا سایر گروه‌ها؟ قضاوت کردن در مورد گرایش ها با توجه به اینکه هنوز تائید صلاحیت اعلام نشده است، زود است.

اصولگرایان بیشترین شانس را دارند

***بنابراین کدام یک از احزاب و گروه ها ویژگی هایی را که مطرح کردید دارند؟ معتقدم اصولگرایان بیشترین شانس استقبال مردم را دارند و با توجه به گزارشاتی که از شهرستان ها داریم استقبال به اصولگرایان در حال پیشرفت است.

***امروز شاهدیم اصولگرایان چند طیف هستند به نظر شما شانس کدام طیف ازآنها برای استقبال مردم بیشتر است؟ خودتان می گویید همه اصولگرا هستند! همه اینها در جهت و حرکت اصولگرایی حرکت می کنند، برخی از این طیف ها مثل جبهه متحد مواضعی کاملاً مشخص دارند و جهت حرکت خود را منشور اصولگرایی جامعتین که به امضای آیت الله مهدوی کنی و آیت الله یزدی رسیده است، قرار داده اند. ولی سایر گروه ها مسائلشان را بیشتر به صورت عمومی مطرح می کنند، می توان گفت جبهه متحد اصولگرایی تنها مجموعه ای است که اصول و مبانی خود را مشخص کرده، اصولی که از متن مردم برخواسته است و در قانون اساسی هم موجود است.

تشخیص اصولگراتر بودن بر عهده مردم است

*** به اعتقاد شما از بین طیف های اصولگرا کدام یک اصولگراترند، به عبارتی کدام یک به مبانی اصولگرایی نزدیکتر هستند؟ تشخیص این مسأله به انتخاب مردم بر می گردد، ادعای همه این طیف ها اصولگرایی است، البته ممکن است اختلاف سلیقه هایی در برخی موارد داشته باشند، ولی این به آن معنا نیست که در مبنا با هم اختلاف دارند و این که کدام اصولگراتر هستند، اول به این بر می گردد که باید خود را اثبات کنند و دوم اینکه مردم بعد از شنیدن مواضع آنها این مسأله را تشخیص دهند.

آیت الله مهدوی کنی هیچ وقت کنار از فعالیت‌های سیاسی نبود

*** از ابتدای شکل گیری جبهه متحد اصولگرایی آیت الله مهدوی کنی به صورت پررنگ در این جریان حضور دارند، چه اتفاقی افتاد که ایشان تصمیم گرفتند نقشی پررنگ‌تر نسبت به گذشته برای انتخابات داشته باشند؟ آیت الله مهدوی کنی از قبل از انقلاب به عنوان شاگرد امام (ره) به صورت مستقیم در عرصه سیاسی حضور داشتند و از زمانی که نهضت امام (ره) شروع شد، ایشان به عنوان افراد نزدیک به امام فعال بودند و به خاطر دنباله روی از حرکت امام نیز بارها به زندان افتاده اند و تبعید شده اند . پس از انقلاب هم امام (ره) ایشان را به عنوان یکی از 5 نفر حلقه اولیه شورای انقلاب معرفی کردند . بنابراین آیت الله مهدوی کنی از ابتدا در مسائل سیاسی فعال بودند، ولی شاید به عنوان مجموعه روحانیت مبارز و مجموعه روحانیت در صحنه حضور داشتند و اینگونه نبوده است که ایشان کنار باشند و برای این انتخابات در صحنه حاضر شده بودند . افراد سیاسی نمی توانند سیاست را رها کنند و کسی مثل آیت الله مهدوی کنی که این انقلاب را به عنوان یک هدیه جدید نظام اسلامی می داند ،هیچ وقت کنار از فعالیت های سیاسی نبوده اند ، حال در یک انتخاباتی کمتر حضور داشته اند و گاه بیشتر.

دلیل حضور پررنگ آیت الله مهدی کنی در انتخابات مجلس

در مورد انتخابات اخیر هم که ایشان حضور جدی تری دارند به خاطر این است که احساس کردند، انتخابات اخیر نسبت به دیگر انتخابات ها اهمیت بیشتری دارد، شاید به خاطر اینکه اولین انتخابات بعد از فتنه است و ایشان معتقد هستند که در این انتخابات باید بیشتر در صحنه حضور داشته باشند. از سوی دیگر بسیاری از علما و احزاب از ایشان درخواست اکید کردند که رهبری کار را برعهده بگیرند. انتخاب آیت الله مهدوی کنی برای ریاست مجلس خبرگان نشان داد که نخبگان و خبرگان وی را به عنوان شخصیتی علمی و سیاسی قبول دارند و پس از درخواست های مکرر، ایشان نیز برحسب وظیفه پذیرفتند که حضوری جدی تر داشته باشند و تا امروز هم اینگونه بوده است. ملاقات ها و سخنرانی های ایشان و دعوتی که از همه گروه های اصولگرا می کنند نشان دهنده این مسأله است و به دنبال این هستند که طیف های اصولگرا را در یک نقطه جمع کنند و نقطه قوت آنها باشد و معتقدند جدایی و تفرقه به نفع کشور و اصولگرایان نخواهد بود.

هیچ اختلافی میان آیات مهدوکنی و آیت الله مصباح یزدی نیست

***طیف بندی های داخل جریان اصولگرا نشان می دهد که جبهه پایداری تمایل چندانی به وحدت نشان نمی دهد و این برخی شائبه ها مبنی بر وجود اختلاف بین آیت الله مهدوی کنی و آیت الله مصباح یزدی را به وجود آورده است. آیا شما این تحلیل را قبول دارید؟ اول باید تأکید کنم که هیچ اختلافی بین این دو بزرگوار وجود ندارد و اگر بیانات این دو نفر را در طول مدتی که از آغاز فعالیت های انتخاباتی می گذرد ببینید، هر دو بزرگوار در یک جهت که آن هم حضور حداکثری مردم در انتخابات است حرکت کرده اند تا مجلسی کارآمد، ولایی و مقتدر با انتخاب افراد اصلح به وجود آید ، بنابراین اختلافی در دیدگاه آیت الله مهدوی کنی و مصباح یزدی دیده نمی شود. البته شاید اختلاف سلیقه هایی در برخی موارد باشد که آن هم طبیعی است که بین گروه ها اختلاف سلیقه باشد ،ولی اختلافی مبنایی نیست. احتمال دارد بعد از تأیید صلاحیت‌ها در مصادیق کاندیداها اختلافی پیش آید که امری طبیعی است، ولی متأسفانه برخی با تحلیل های خود می خواهند این اختلاف سلیقه را بزرگ کنند.

*** پس با این پیش فرض که اختلافی بین آیت الله مهدوی کنی و آیت الله مصباح یزدی وجود ندارد،می توان اینگونه برداشت کرد که دلیل عدم پیوستن جبهه پایداری به جبهه متحد اختلاف در بدنه این دو جبهه است؟ فکر می کنم قبل از ماه رمضان آیت الله مهدوی کنی در دیداری که با روحانیون تهران داشته اند به صراحت اعلام کرده اند که ما از تشکیل هیچ حزب و جمعیتی نگران نیستیم و آن را منع نمی کنیم و تأکید داشتند که اگر گروهی تشکیل شود و موجب برهم زدن وحدت گردد خوب نیست و تشکیل گروه ها به شرط اینکه در اصول و مبانی اختلاف نداشته باشند امری طبیعی است و ایشان بارها تأکید کردند که می توان اختلاف سلیقه را به هم نزدیک کرد.

انشاءالله اصولگرایان به لیست مشترک می‌رسند

***برخی طیف های اصولگرا با مسائلی که مطرح می کنند به نظر نمی رسد که احتمال ارائه لیست مشترک در جریان اصولگرا وجود داشته باشد آیا شما معتقدید این لیست مشترک شکل خواهد گرفت؟ انشاء الله که اصولگرایان به لیست مشترک می رسند و تلاش ها همه در این زمینه است.

مردم هیچ‌گاه اختلاف را نمی‌پذیرند

*** فکر نمی کنید با توجه به مواضع جبهه پایداری حداقل این نگاه شما برای شهرهای بزرگ کمی خوش بینانه به نظر برسد و آیا عدم ارائه لیست مشترک حداقل در شهرهای بزرگ سبب ریزش آراء اصولگرایان نمی شود؟ اگر در شهرستانها مردم به یک فرد سومی رای دهند آیا باز هم می گویید اختلاف در مردم است؟ بسیاری از انتخابات ها را داشته ایم که گروه های عمده و مهم افرادی را معرفی کرده اند و حتی غیر ازمراکز استانها افراد دیگری انتخاب شده اند و این طور نیست که حتما گروه ها همانی که اعلام می کنند در انتخاب مردم هم همان باشد. این مردم هستند که تصمیم گیرنده هستند ولی مردم هیچ گاه اختلاف را نمی پذیرند و اینکه آیت الله مهدوی کنی اصرار بر این دارد که وحدت انجام شود که انشاءالله انجام خواهد شد به خاطر این است که مردم از تفرقه و انشقاق دوری می کنند. مسئله دیگر این است که باید منتظر شویم تا اسامی افرادی که مورد تایید شورای نگهبان برای انتخابات هستند اعلام شود، اگر شورای نگهبان افرادی را تعیین کرد گروه ها می توانند آن افراد را در لیست خود بگذارند و اینجاست که فرد اصلح برای انتخابات در لیست ها می آید و به مردم معرفی خواهد شد. مرحله سوم این است که مردم به کسانی که خود می پسندند و به عنوان اصلح قبول دارند رای می دهند و انشاء الله لیست ها که مشخص شد افراد اصلح به مردم معرفی خواهند شد.

بعید است اصلاح‌طبلان در این انتخابات موفق شوند

***شانس اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات را چگونه ارزیابی می کنید؟ اصلاح طلبان اعلام کرده اند که لیست نمی دهند ولی آنچه که از ثبت نام ها مشخص شد، این است که افراد شاخص آنها ثبت نام نکرده اند . عملکرد برخی اصلاح طلبان در گذشته و خصوصا فتنه سال 88 مثبت نبوده است، اتهام زدن برخی اصلاح طلبان به نظام و تحریک مردم علیه نظام و زیر سئوال بردن اصول اولیه انقلاب و قانون اساسی آن هم در ارتباط با نظامی که همیشه رحمت و رافت نسبت به احزاب و افراد داشته است ،حرکتی درست نبود. از طرف دیگر اکثریت مردم ما مسلمانند وقتی حادثه عاشورای سال 88 اتفاق افتاد مردم به خاطر دفاع از انقلاب اسلامی و عاشورا ، 9 دی را خلق کردند و این اتفاق خروجی از عملکرد برخی اصلاح طلبان بود، مردم ما نمی پسندد که گروهی بخواهند در مقابل عاشورا، نظام و شعائر اسلامی بایستند و بعید است در این انتخابات این افراد بتوانند موفقیتی کسب کنند، مگر اینکه از رفتار گذشته خود تبری واقعی بجویند.

***آیا فکر می کنید اصولگرایان از وقتی که توانستند مجلس و دولت را در دست بگیرند عملکرد مثبتی داشته اند و موفق شده اند که به انتظارات مردم پاسخ دهند؟ عملکردها را باید در کنار حوادثی که رخ داده ، بررسی کنیم، بحث تحریم‌ها و فشارهایی که به کشور ما می آورند و مسائل منطقه ای و بین المللی را باید با هم ببینیم و انصاف حکم می کند که تمامی این حوادث و پیشرفت ها را در کنار هم ارزیابی کنیم. ولی در مجموع معتقدم در مدتی که اصولگرایان بودند در مجموع عملکردی موفقیت آمیز داشته اند، البته باید حتما عواملی که می تواند جلوی کار را بگیرد نیز در نظر بگیریم و اینکه بخواهیم با یک دید به مسایل نگاه کنیم ، مطلوب نیست. درطول این زمان پیشرفت علمی ما و پیشرفت ما در مسایل کلی خیلی خوب بوده است، ما در بحث علمی، پزشکی، هسته ای و فنی و مهندسی بسیار خوب بودیم در بحث هسته ای ما به موفقیت های بزرگی دست یافتیم و کمتر کشوری است که توانسته باشد در بحث هسته ای به نقطه ای که ما رسیده ایم برسد و همه اینها به برکت جمهوری اسلامی ایران، شهدا و فعالیت های دانشمندان ما است که نشان می دهد که مجموعه نظام در مجموع حرکتی موفقیت آمیز داشته است.
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت