خوشچهره: کاندیدای انتخابات نمی شوم
خوشچهره با بيان اينكه يكي از راهها براي نفوذ به نهاد مهمي نظير مجلس ، وامدار كردن نمايندههاست، از سرد بودن فضاي انتخاباتي در كشور انتقاد كرد و گفت: انتخابات مجلس، استراتژيك است و موفقيت آن ، وابسته به مشاركت بالاي مردم است و اگر ميخواهيم موفق شويم بايد يك انتخابات صد در صدي و داغ برگزار شود بنابراين هر جرياني كه تنور انتخابات مجلس را سرد ميكند بايد شناسايي شود و زير سوال برود.
ایسنا: يك نماينده پيشين مجلس شوراي اسلامي، با بيان اينكه هم نقطه قوت و هم نقطه آسيبپذير نظام، سرمايهاي به نام مردم است تاكيد كرد: تبلور اين سرمايه مردمي ، حضور و مشاركت مردم در همه عرصهها بويژه انتخابات است كه البته اين حضور الزاماتي دارد و تحت عنوان باور و اعتماد به وجود ميآيد.
محمد خوشچهره در جمع تعدادي از دانشجويان جنبش عدالتخواه تصريح كرد: باور و اعتماد، ابتدا نسبت به عقلانيت حكومت ايجاد ميشود و سپس صداقت، حقانيت و شفافيت است كه باور و اعتماد را ايجاد و نهادينه ميكند.
وي سرمايههاي مادي و مالي، سرمايههاي انساني، سرمايه علمي و سرمايه اجتماعي را از جمله موتورهاي محرك جوامع طي دههاي گذشته برشمرد و گفت: امام خميني (ره) سرمايهاي فراتر از اين چهار سرمايه ايجاد كرد و آن ، سرمايهاي به نام مردم است.
وي گفت: امام با استفاده از سرمايه مردمي توانست يك رژيم سرسپرده و تحت سلطه جهاني را ساقط كند و معادلات جهاني را برهم بزند، پس از پيروزي انقلاب نيز كه استكبار جهاني بر روي تجزيهطلبي در داخل كشور ما كار ميكرد امام(ره) با استفاده از اين همين سرمايههاي مردمي مفهوم وحدت در مقابل تفرقه را مطرح كردند و چند فتنه پشت سر گذاشته شد؛ هرچند كه برخي موارد نظير قائله كردستان هزينههايي براي نظام در بر داشت.
اين استاد دانشگاه اضافه كرد: يكي از فتنهها مساله منافقين و بنيصدر بود كه امام (ره) باز هم با استفاده از سرمايههاي مردمي در مقابل اين مساله ايستادند؛ منافقين در آن زمان نيروهاي زيادي از بين جوانان و نوجوانان جذب كرده بود و آنها در مقابل شعار انقلاب اسلامي، شعار اسلام انقلابي را مطرح مي كردند كه انحراف آنها از همين جا مشخص ميشد، نبايد منافقين را دست كم بگيريم چرا كه آنها تشكيلات بسيار قوي و گستردهاي داشتند و اگر خدا كمك نميكرد و آنها به خود مغرور نميشدند و در فاز نظامي نميافتادند همه جا را گرفته بودند.
وي افزود: امام (ره) براي مقابله با اين فتنه از سرمايه هاي مردمي استفاده كردند به طوري كه حتي مادر ، فرزند منافق خود را معرفي ميكرد يا برادري يا شخصي برادر منافق خود را لو ميداد و بدين ترتيب فتنه منافقين را سرمايهاي به نام مردم تمام كرد.
خوش چهره، با اشاره به آغاز جنگ تحميلي در اوايل دوران پس از پيروزي انقلاب يادآور شد: پس از برخي قائلههاي داخلي ، فتنه بزرگي به نام جنگ تحميلي به وجود آمد و در آن همه دنيا مقابل اين نظام ايستادند، به طوري كه به قول مقام معظم رهبري حتي سيم خاردار هم به ما نمي دادند ولي ما توانستيم هشت سال ايستادگي كنيم و هرچند كه جنگ براي ما هزينههايي در بر داشت ولي با استفاده از سرمايهاي به نام مردم جنگ را نيز پشت سر گذاشتيم.
وي در ادامه سخنان خود بر لزوم وجود عقلانيت و صداقت در بين مسوولان براي حفظ باور و اعتماد مردم تاكيد كرد و افزود: پس از انتخابات سال 88 من در برنامهاي در تلويزيون گفتم كه مردم بعد از انتخابات تشنه خبر هستند ولي چون بعضا صداقت وجود ندارد، مردم خود را با آب مسموم رسانههاي بيگانه سيراب ميكنند، در انتخابات قبلي حرف من اين بود كه جدا از بحث حقانيت جناحبنديها ، براي يكسري از مردم سوال ايجاد شده است كه بايد به آن پاسخ داد.
اين نماينده پيشين مجلس ادامه داد: اول انقلاب شهيد بهشتي يك تنه در مقابل تفكرات انحرافي ميايستاد و در مقابل دوربينهاي تلويزيوني با آنها بحث و مناظره ميكرد و بدين ترتيب مردم به صورت عقلاني قانع ميشدند و اين چنين بود كه طومار تفكرات التقاطي در هم پيچيده شد كه در انتخابات گذشته هم بايد به همين شكل عمل مي شد چرا كه اين موضوع با مشاركت مردم رابطه مستقيم دارد.
خوشچهره همچنين با اشاره به اينكه امام (ره) در مدل خود "جمهوري اسلامي" را مطرح كردند خاطرنشان كرد: جمهوري به معناي تبلور اراده مردم است و اسلامي بودن نيز مربوط به محتواي نظام ميشود؛ امام تاكيد داشتند كه جمهوري اسلامي ، نه يك كلمه كم و نه يك كلمه بيش و اين سخن يعني جمهوريت و اسلاميت به معناي دو بال اين نظام هستند ولي از اول انقلاب جريانات مختلف در مورد اين دو بال افراط و تفريط ميكردند يعني يا بيش از حد به جمهوريت ميپرداختند يا تلقي هايي افراطي و متحجرانه از اسلام را مطرح ميكردند، براي مثال ، بخش برانداز مشاركت در مجلس ششم به سمت رفراندوم رفتند و يا اين اواخر افراط را در سوي ديگر شاهد هستيم.
وي با تاكيد به اينكه جمهوري اسلامي مدلي براي همه نسلها است تصريح كرد:امام (ره) ساختارهاي قدرت را بر مبناي تفويض اراده از سوي مردم به مسوولان بنا نهادند و بر همين اساس مجلس را كه توسط مردم انتخاب ميشود عصاره فضائل ملت توصيف كردند.
خوشچهره افزود: امام (ره) همچنين تاكيد كردند كه مجلس در راس امور است البته متاسفانه همين يكي دو سال پيش بود كه براي تضعيف مجلس، عدهاي تفسير كردند كه اين حرف امام (ره) حرفي مقطعي بوده است و البته ديديم كه پاسخهايي به آن داده شد، اينكه مجلس در راس امور است يعني درست است كه رييسجمهور ، رييس قوه مجريه و رييس هيات دولت است ولي صلاحيت هيات دولت از سوي مجلس تاييد ميشود و مجلس است كه با بررسي لوايح، بودجه و غيره اداره كشور را تنظيم مي كند.
وي با بيان اينكه دشمنان بر روي سرمايههاي مردمي و تضعيف و باور و اعتماد مردم كار ميكند تا وفاداري آنها را دچار خدشه كند افزود: نبايد اجازه داد كه دشمن در نظام تصميمگيري ما تاثيرگذار باشد، براي مثال در زمان آقاي هاشمي و مجلس سوم طرح مناطق آزاد مطرح شد ولي من مخالفت كردم و گفتم اين كار براي ايران جوابگو نيست و متاسفانه در عمل اين مساله را به خرد دولت و مجلس دادند به طوري كه امروز درحالي كه چين سه منطقه آزاد و انگليس دو منطقه آزاد دارد ، ايران سي و يك منطقه آزاد و ويژه دارد و اين اتفاق با نفوذ در نظام تصميمگيري كشور نظير مجلس افتاد.
خوشچهره با بيان اينكه يكي از راهها براي نفوذ به نهاد مهمي نظير مجلس ، وامدار كردن نمايندههاست، از سرد بودن فضاي انتخاباتي در كشور انتقاد كرد و گفت: انتخابات مجلس، استراتژيك است و موفقيت آن ، وابسته به مشاركت بالاي مردم است و اگر ميخواهيم موفق شويم بايد يك انتخابات صد در صدي و داغ برگزار شود بنابراين هر جرياني كه تنور انتخابات مجلس را سرد ميكند بايد شناسايي شود و زير سوال برود.
وي اضافه كرد: چند روز ديگر سوم دي ماه و آغاز ثبت نام نامزدهاي انتخابات مجلس است ولي هنوز فضاي كشور براي انتخابات سرد است و من چون من در وسط ميدان و تحت هجوم جدي هستم كه در انتخابات شركت كنم اين مساله را به خوبي درك مي كنم ولي من شركت نخواهم كرد و براي اين مساله دلايل خاص خودم را دارم؛ متاسفانه اين روزها ميبينيم كه جرياناتي سازمان يافته با توزيع پول در برخي از شهرستانها كار خود را براي انتخابات آغاز كردند و اگر اين كار ادامه پيدا كند ظرف روزهاي آينده شاهد اخبار و حوادثي در اين زمينه خواهيم بود، رفتن به اين سمت به معني سلب باور و اعتماد مردم در نتيجه كمتر شدن مشاركت مردمي است.
به گزارش ايسنا، در ادامه اين جلسه يكي از دانشجويان به گزارش اخير تفريغ بودجه در مجلس اشاره كرد و گفت: مجلس در گزارش اخير خود اعلام كرد كه 64 درصد از بودجه سال 88 رعايت نشده است به نظر شما اين مشكل از كجا ناشي مي شود و به طور كلي ارزيابي شما از عملكرد مجلس هشتم چيست؟
خوشچهره پاسخ داد: چنين اتفاقي بدين معني است كه مجلس شان و جايگاه خود را پايين آورده كه تحقق چنين اتفاقي ميسر شده است و متاسفانه اين مساله مطلوب سازمان سيا و موساد است؛ مسووليت افراد ، امانتي نزد آنهاست و در نتيجه مسووليت را بايد به اهل آن داد و قرآن به صراحت ميفرمايد كه فرد اصلح ، قوي و امين است.
وي ادامه داد: اگر مي بينيم كه يك چالش بزرگ اقتصادي ايجاد شده ، يعني از ابتدا فرد مناسب بالاي سر اين كار گذاشته نشده است.
اين استاد دانشگاه ، در پايان در پاسخ به پرسش يكي ديگر از دانشجويان درباره نقش احزاب اظهار كرد: برخي فكر ميكنند احزاب داروي شفابخش هستند در حالي كه احزاب در حال حاضر داروي مسكن هستند، من معتقدم كه احزاب را بايد از منظر سرمايههاي مردمي نگاه كرد چرا كه اگر حزبي پايه جمهوريت داشته باشيم ولي صداقت و تقوا نداشته باشد، براي كشور تبديل به سم مي شود.
انتهاي پيام
دیدگاه تان را بنویسید