واکنش نمایندگان مجلس به سفارت مجازی

کد خبر: 174656

محمد كرمي‌راد، عضو دیگر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، راه‌اندازي سفارتخانه مجازي از سوي دولت آمريكا را در راستاي جنگ رواني عليه ايران توصيف كرده و گفته است كه با عدم استقبال مردم از اين سايت، آنها نااميد و مايوس خواهند شد.

دنیای‌اقتصاد نوشت:

راه‌اندازی سفارت مجازی آمریکا در ایران واکنش منفی دو عضو کمیسیون سیاست خارجی مجلس را در پی داشته است. نايب ريیس این کمیسیون، هدف آمريكا از راه‌‌اندازي سفارت مجازي را جاسوسی دانسته است. عضوی دیگر از کمیسیون سیاست خارجی مجلس نیز این اقدام را جنگ رواني عليه ايران خوانده است.

آمريكا، سفارت مجازي آنلاين خود در ايران را روز سه‌شنبه براي آنچه «دسترسي به مردم عادي ايران» در نبود روابط ديپلماتيك ميان دو كشور خوانده، راه‌اندازي كرد. روابط سیاسی تهران- واشنگتن در پی تسخیر سفارت آمریکا در تهران و گروگان گرفتن کارکنان آن توسط دانشجویان در 29 سال پیش از این، از سوی کاخ سفید به صورت یکجانبه قطع شد. حسين ابراهيمي، نايب رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در همین رابطه گفته است: با توجه به اينكه دراوايل انقلاب، اهداف جاسوسي آمريكايي‌ها در سفارت واقعي آنها كشف شد لذا آنها با راه‌‌اندازي سفارت مجازي، به دنبال رسيدن به اهداف جاسوسي خود هستند. به گزارش ایسنا، وي اين اقدام آمريكا را ادامه توطئه‌هاي گذشته دانست و گفت: در اين راستا مسوولان وزارت خارجه نيز بايد همكاري كنند تا اقدامات تقابلي به صورت مناسب و درستي انجام شود.

مردم استقبال نمی‌کنند

محمد كرمي‌راد، عضو دیگر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس، راه‌اندازي سفارتخانه مجازي از سوي دولت آمريكا را در راستاي جنگ رواني عليه ايران توصيف كرده و گفته است كه با عدم استقبال مردم از اين سايت، آنها نااميد و مايوس خواهند شد.

كرمي‌راد در گفت‌وگو با ايسنا، اظهار كرد: آمريكايي‌ها با وجود نوع رفتار و دخالتشان از راه‌اندازي سفارتخانه مجازي هم نتيجه‌اي نخواهند گرفت، آنها حتي تهديدات نظامي را هم بررسي مي‌كنند كه اگر بتوانند آن را در دستور كار قرار دهند. وي تصريح كرد: قطعا راه‌اندازي سفارتخانه مجازي آمريكا مثل همه طرح‌هاي ديگر كه تا به حال شكست خورده به نتيجه نمي‌رسد و طرفي نخواهد بست.

سفارت مجازی اما غیررسمی

آنچنان که ایسنا گزارش داده است، سفارت مجازي آمریکا در ایران به ارائه بيانيه‌هاي سياسي آمريكا، اطلاعات درباره چگونگي صدور ويزا، چگونگي تحصيل در اين كشور، اخبار «راديو آمريكا» و لينك‌هايي به نهادهاي رسمي دولت آمريكا به دو زبان انگليسي و فارسي مي‌پردازد. در پيام ويدئويي هيلاري کلينتون، وزير خارجه اين كشور كه بر روي اين وب‌سايت قرار گرفته است، كلينتون ضمن دنبال كردن سياست ديرين آمريكا مبني بر جدا كردن ملت و دولت ايران از يكديگر مي‌گويد كه در نبود «مناسبات ديپلماتيک» ميان دو كشور «ما برخي فرصت‌هاي مهم را براي گفت وشنود با شما شهروندان ايراني از دست داده‌ايم.» وی دليل راه‌اندازي اين سفارت مجازي را استفاده از «فن‌آوري‌هاي نوين براي ايجاد پل و ارتقاي تفاهم بهتر بين دو کشور و مردم اين دو کشور» معرفي كرد.

در بخشي از اين وب سايت، در توضيح علت راه‌اندازي اين سفارت مجازي ضمن معرفي آن به عنوان «نمايندگي نزد مردم ايران» و اشاره به تسخير لانه جاسوسي آمريكا در ايران و نهايتا تعطيلي سفارت سابق اين كشور در ايران آمده است: «در حالي که جهان از اينکه ما سفارتي را در تهران از دست داديم آگاهي دارد، آنچه ما در عمل از دست داديم چيزي به مراتب بيشتر از آن بود. ما روابط با مردم ايران، آگاهي از جامعه ايراني و دسترسي به آن و هزاران مورد تعامل ميان شهروندان آمريکايي و ايراني را از دست داديم.» اين وب سايت ادعا مي‌كند كه دولت ايران «درهاي جامعه خود را به روي جريان اطلاعات و انديشه‌هاي بين‌المللي» بسته است و مي‌افزايد «اين تلاش که مستلزم هزينه‌اي بسيار گزاف است در دنياي امروز که به طور روزافزون به تعامل گرايش دارد، محکوم به شکست است.» سفارت آنلاين آمريكا «غيبت آمريکا از ايران» را به معناي برخورداري واشنگتن از «فرصتي کم براي رساندن صداي خود به گوش مخاطبان وسيع‌تر از ميان مردم ايران» مي‌داند و مدعي «تشنه بودن» مخاطب ايراني براي «دريافت اطلاعات درباره آمريكا، مسافرت به آمريكا، فرصت‌هاي تحصيلي در اين كشور و سياست‌هاي آمريكا در قبال ايران و ديگر كشورهاي جهان» است.

در عين حال تاكيد شده است كه «اين تارنما يک هيات رسمي ديپلماتيک نيست يا يک سفارت واقعي آمريكا را که به دولت ايران معرفي شده باشد نمايندگي نمي‌کند.» آلن اير سخنگوي فارسي زبان وزارت خارجه‌ آمريكا نيز در پيامي كه روي اين وب‌سايت قرار گرفته، براي پاسخگويي به هرگونه سوالات ايراني‌ها در مورد هر چيزي اعلام آمادگي كرده است. به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاري فرانسه، وندي شرمن، مرد شماره سه وزارت خارجه آمريكا اين وب‌سايت را «كنفرانس خبري واشنگتن» معرفي و ادعا كرد كه آمريكا با وجود «اختلافات بسيار جدي با دولت ايران» درصدد گفت‌و‌گو با مردم عادي ايران است.

سر درگمی عمیق در روابط بین‌المللی

رامين مهمان‌پرست سخنگوي وزارت خارجه ایران پيش از اين در ارتباط با ابراز اميدواري كلينتون براي گشودن يك سفارتخانه مجازي در تهران از طريق اينترنت گفته بود: به نظر مي‌رسد دولت آمريكا دچار يك سردرگمي عميق در روابط بين‌المللي به خصوص با كشور قدرتمند و مستقلي همچون جمهوري اسلامي ايران شده است.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد