رییس کمیته سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با تاکید براینکه ناتو با همراهی آمریکا به دنبال دستیابی به اهداف سیاسی، اقتصادی و راهبردی در لیبی بعد از قذافی است، خاطرنشان ساخت: تا زمانی که ناتو آن نظم اقتصادی، سیاسی و راهبردی خود را در لیبی اجرا نکند قطعا در تحولات و حرکتهای مردمی این کشور دستکاری و دخالت خواهد کرد.
«حشمت الله فلاحت پیشه» در گفتوگو با سرویس سیاسی «فردا» با اشاره به تحولات اخیر کشور لیبی و نقش ناتو در آینده این کشور اظهار داشت: سیاست ناتو در لیبی بعد از قذافی تابع و در ادامه همان سیاستهای آمریکا در عراق و افغانستان خواهد بود و بدون سهم خواهی خاک لیبی را ترک نخواهد کرد.
نماینده اسلام آباد غرب در مجلس با بیان اینکه ناتو در لیبی همان سیاستهای خود بعد از جنگ سرد را دنبال خواهد کرد، افزود: تا قبل از سال ۱۹۹۴ و بازنگری در اساسنامه ناتو اساس این اساسنامه بر این بود که اگر یکی از کشورهای عضو ناتو مورد حمله نظامی و تهاجمی قرار گرفت سایر کشورهای عضو موظف به حمله متقابلانه به کشور مهاجم بودند، اما از سال ۱۹۹۴ میلادی و چند سال بعد از جنگ سرد این اساسنامه مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس تصریح کرد: براساس تغییرات صورت گرفته ناتو میتواند از قوا و ظرفیتهای نظامی خود برای پیشبرد اهداف سیاسی، فرهنگی و اقتصا دی خود در دنیا بهره گیرد، در واقع ابزار نظامی در خدمت اهداف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی قرار گیرد.
عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس ادامه داد: بر این اساس اگر کشوری در قالب نظم نوین جهانی حقوق بشر را رعایت نمیکرد یا تهدیدی علیه امنیت جهانی به حساب میآمد ناتو مجاز بود که اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه را علیه آن کشور انجام دهد که نمونه آن را در عراق، افغانستان و اخیرا لیبی مشاهده کردیم.
فلاحت پیشه با بیان اینکه ناتو در سالهای اخیر با همراهی آمریکا اهداف نظامی خود در دنیا را پیش برده است، خاطرنشان ساخت: ردههای اول، دوم و سوم این سازمان نظامی در همراهی و با نظر آمریکا تعیین میشوند و تصمیم گیرنده اصلی آمریکا است و ناتو درواقع بازوی اجرایی و نظامی آمریکا محسوب میشود.
رییس کمیته سیاست خارجی مجلس با تاکید براینکه ناتو در لیبی بعد از قذافی همان سیاستهای گذشته خود را دنبال خواهد کرد، گفت: گام اول در سیاستهای ناتو و آمریکا در کشورهایی چون عراق، افغانستان و امروز لیبی گام نظامی است.
وی با بیان اینکه ناتو در گام دوم به سمت سهم خواهی در عرصه راهبردی پیش خواهد رفت، اظهار داشت: در این مرحله علاوه بر اینکه به دنبال ایجاد و استقرار پایگاههای نظامی در این کشور خواهد بود تلاش میکند تا لیبی را در قالب طرح مشارکت برای صلح به همیار ناتو تبدیل کند.
این نماینده مجلس افزود: براساس این طرح کشورهای همیار میپذیرند که در راستای سیاستهای دفاعی نظامی ناتو مشارکت داشته باشند، امروز برخی از همسایگان کشورمان در قالب همین طرح با ناتو همکاری میکنند، مانورهای مشترک برگزار میکنند و در جهت رفع دغدغههای نظامی - سیاسی ناتو حرکت میکنند.
فلاحت پیشه گام سوم فعالیتهای ناتو در لیبی را گام سیاسی دانست و تصریح کرد: در این مرحله ناتو تلاش خواهد کرد در سامان دهی ساختار سیاسی و قانون اساسی لیبی بعد از سقوط قذافی نقش آفرینی کند تا این ساختار و قانون نزدیک و وابسته به غرب سامان دهی شود.
وی لیبی را منطقهای سوق الجیشی و استراتژیک در شمال آفریقا عنوان کرد و گفت: ناتو و آمریکا قطعا حساب ویژهای بر روی این کشور باز کردهاند و تلاش خواهند کرد بیشترین نفع و سهم را از تحولات لیبی ببرند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی چهارمین گام ناتو در لیبی را اقتصادی دانست و تاکید کرد: ناتو در راستای همان سیاستهای نظامی و سیاسی خود و با پشتوانه آنها قظعا به دنبال عقد قراردادهای اقتصادی با این کشور است.
نماینده اسلام آباد غرب ادامه داد: لیبی در سال آخر حکومت قذافی طرح توسعه ۱۵۰ میلیارد دلاری را طراحی کرده بود و تلاش میکرد کشورها را در قالب این طرح به همکاری دعوت کند، از سوی دیگر ۲۵۰۰ کیلومتر مرزدریایی این کشور و میادین نفتی این کشور ظرفیت اقتصای بالایی را برای این کشور رقم زده است که مطمئنا ناتو و آمریکا به دنبال دستیابی به این منابع اقتصادی خواهند بود.
فلاحت پیشه تاکید کرد: مجموعه این عوامل و سهم خواهیها بیانگر آن است که تا زمانی که ناتو آن نظم اقتصادی، سیاسی و راهبردی خود را در لیبی اجرا نکند قطعا در تحولات و حرکتهای مردمی این کشور دستکاری و دخالت خواهد کرد.
دیدگاه تان را بنویسید