نظر غفوری فرد پیرامون شرکت اصلاحطلبان در انتخابات
سر لیست بخشی از اصلاح طلبان محسن هاشمی است، اصلاح طلبان ضربه سختی به آقای هاشمی در انتخابات مجلس ششم زده اند و به نظر من اگر بخواهند خودشان را زیر چتر آقای هاشمی مخفی کنند ضربه سخت تری به ایشان خواهند زد، بنده فکر می کنم آقای هاشمی با درایت تر از آن است که با طناب اصلاح طلبان به چاه برود.
مهر : عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار مهر به تشریح مواضع و دیدگاه های خود پیرامون طرح نظارت بر نمایندگان، مواضع مجلس در قبال فتنه 88 و سازو کار حضور اصلاح طلبان در انتخابات، پرونده مواضع نمایندگان در قبال فتنه 88 پرداخت.
حسن غفوری فرد عضو شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی است. وی در دوران نخست وزیری میر حسین موسوی وزیر نیرو بوده و در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی ریاست سازمان تربیت بدنی را بر عهده داشته است، وی نمایندگی مردم تهران در مجلس اول و پنجم را نیز در کارنامه خود دارد.
حسن غفوری فرد با حضور در خبرگزاری مهر به سوالاتی پیرامون وحدت اصولگرایان در انتخابات آینده و سازو کارهای اصلاح طلبان برای حضور در انتخابات آینده پاسخ داد تا خیال اصولگرایان را از ارائه لیست واحد برای انتخابات آینده راحت کند و از فعالیت های انتخاباتی چراغ خاموش اصلاح طلبان پرده بردارد.
مشروح مصاحبه حسن غفوری فرد با خبرگزاری مهر در ادامه آمده است:
پرونده سازی با مبانی که از امام و مقام معظم رهبری آموخته ایم کاملا مغایر است
آقای غفوری فرد به عنوان اولین سوال؛ یکی از نمایندگان مجلس اعلام کرده آرشیو جامعی از موضع گیری نمایندگان بعد از فتنه 88 دارد، آیا شما از انتشار چنین پرونده ای استقبال می کنید؟
من شخصا موافق اطلاع رسانی هستم و فکر می کنم اطلاع رسانی به تصمیم گیری مردم کمک می کند منتها پرونده سازی و تجسس و دنبال نقطه های ضعف گشتن را با اطلاع رسانی صحیح مغایر می دانم. اینکه مردم اطلاع داشته باشند مواضع افراد چگونه بوده خوب است، هرکس هم که از من چیزی دارد بگوید خوشحال می شوم خیلی چیزها درباره من وجود دارد که اگر مردم بدانند خوب است اما خودم نمی خواهم بگویم البته اگر عادلانه و منصفانه بگویند.
بعضی ها دنبال این هستند که در خلوت شخص بگردند و یک نقطه ضعف پیدا کنند این عمل نه اخلاقی است نه اسلامی بر اساس آیه ولاتجسسوا در قرآن افراد نباید به دنبال عیب یابی باشند، امام اوایل انقلاب فرمودند اگر شما وارد خانه ای می شوید برای بازرسی که اسلحه دارند و یا وابسته به گروه های مسلح هستند اگر دیدید مشروب می خورند یا فلان عمل فحشا را انجام می دهند حق ندارید به کسی بگویید اگر از خانه بیرون آمدید و گفتید باید حتما شما را حد بزنند. پرونده سازی برای افراد با مبانی که ما از امام و مقام معظم رهبری آموخته ایم کاملا مغایر است.
بررسی کاریکاتور گونه مواضع افراد ناعادلانه است
حوادث پس از انتخابات و آن چیزی که از آن به فتنه 88 تعبیر شد را می توان دوره امتحان سخت برای نخبگان سیاسی کشور دانست. مقطع تاریخی که نمی توان آن را فراموش کرد. چه مقدار موافق هستید که عملکرد سیاسیون در این مقطع ملاک تصمیم گیری درباره چهره های سیاسی باشد؟
فتنه 88 از 8 سال جنگ تحمیلی مشکل تر بود زیرا بر اساس فرمایشات رهبری هدف اصلی این فتنه و آشوب براندازی نظام بود و هنوز هم به نظر من تمام شده نیست چرا که دشمنان نظام دائما اعلام می کنند که به دنبال احیای فتنه سبز هستند.
افرادی که راس فتنه بودند ویا تاثیر مستقیم در فتنه داشتند باید به مجازات برسند و در دادگاه محاکمه شوند |
خطراصلی این فتنه دفع شده و احتمال تجدید آن مسائل وجود ندارد اما نمی توان گفت خطر فتنه کاملا و برای همیشه دفع شده است. برخی افراد نا آگاهانه وارد بازی دشمن شدند و اشتباهاتی انجام دادند که موجب بازداشتشان شد البته اخیرا یک سری از آن ها مورد عفو رهبری قرار گرفتند.
رهبری نظام به عنوان بالاترین فرد نظام تلاش می کنند اشتباهات افراد فراموش شود و مورد عفو قرار گیرند گرچه افرادی که راس فتنه بودند ویا تاثیر مستقیم در فتنه داشتند باید به مجازات برسند و در دادگاه محاکمه شوند اما عفوی که اخیرا مقام معظم رهبری دادند نشان می دهد تلاش می کنند که بالاخره این زخم ها التیام پیدا کند و مسئله حل شود.
فتنه 88 از 8 سال جنگ تحمیلی مشکل تر بود زیرا فتنه گران به دنبال براندازی ارکان نظام بودند |
اگر تصمیم گیری ها و مواضع سیاسیون بخواهد مبنای تصمیم گیری آینده احزاب سیاسی قرار گیرد باید به شرایط و زمان اتخاذ مواضع توجه شود عده ای به خاطر شرایط و مسئولیتی که داشتند مواضعی با نیت حل مسئله گرفتند آنها فکر می کردند اگر خیلی مستقیم برخورد نکنند شاید به حل مسئله یا مشکل کمک کنند.
برای بررسی مواضع افراد باید کل مواضع فرد در دو سال اخیر را مورد بررسی قرار داد نه تنها یک اعلام نظر در شرایط خاص را به صورت کاریکاتور گونه ، بررسی کلیت مواضع سیاسیون طی دو سال اخیر به عدالت نزدیکتر است.
طرح نظارت مجلس بر نمایندگان باید قبل از انتخابات در صحن علنی مجلس به تصویب برسد
رئیس مرکز پژوهش ها اعلام کرده است کسانی در مجلس حضور دارند که نمی خواهند نظارتی بر آن ها صورت گیرد اسناد فساد مالی و اداری آن ها را دارم و به شورای نگهبان ارائه می کنم، به نظر شما این افراد چند درصد نمایندگان مجلس را تشکیل می دهند و نظر شما در باره علل طولانی شدن تصویب طرح نظارت بر نمایندگان چیست؟
طولانی شدن روند بررسی این طرح در مجلس به صلاح نیست، با توجه به اینکه مقام معظم رهبری بر تصویب چنین طرحی تاکید کرده بودند و در حقیقت اجرای دستورات مقام معظم رهبری اولویت اصلی مجلس است، طول کشیدن بررسی این طرح نه به نفع مجلس است نه کل نظام، منتهی طرح اولیه به نظر می رسید طرح نظارت نیست بلکه طرح نظارت و بازرسی است در صورتی که بازرسی کار مجلس نیست به همین علت بررسی این طرح در مجلس طول کشید.
این طرح باید قبل از انتخابات به نتیجه برسد زیرا دستور صریح رهبری و انتظار مردم است و طولانی شدن آن به شایعات دامن می زند تصویب یک طرح ناقص بهتراز این است که بیش از این منتظر تصویب طرح نظارت مجلس بر نمایندگان شویم.
طرح اولیه نظارت بر نمایندگان طرح نظارت و بازرسی بود در حالی که وظیفه مجلس بازرسی نیست |
در رابطه با آمار نمایندگانی که دارای پرونده های مالی و اداری هستند نمی توانم آمار دقیقی بدهم اما فکر نمی کنم تعداد زیادی از نمایندگان دارای این نوع مشکلات باشند زیرا وکلای ملت برای ورود به مجلس از فیلتر های مختلفی عبور کرده اند و تعداد زیادی از آنها در دوره های قبلی هم نماینده بوده و یا پیش از این پست های مهمی داشته اند.
بررسی آمار نمایندگانی که دارای تخلفات اداری و مالی هستند کار مرکز پژوهش ها نیست اما هرکسی هر اطلاعاتی دارد باید به مراجع تصمیم گیری بدهد تا مبنای تصمیم گیری قرار گیرد باید تلاش کرد اطلاعات موثق باشد تا بی جهت حرمت افراد زیر سئوال نرود.
شما اعلام کردید طرح اولیه نظارت بر مجلس در واقع طرح نظارت و بازرسی بوده است شما با حالت بازرسی بودن این طرح مخالف هستید؟
آنچه مقام معظم رهبری خواستند در رابطه با نظارت بود و فرمودند نمایندگان که بر همه چیز نظارت دارند باید بر خودشان هم نظارت داشت ایشان نظارت را مطرح کردند و بحث ایشان بازرسی نبود، سازمان بازرسی کل کشور کارش بازرسی است نه اینکه با بازرسی مخالف باشم بلکه به نظر من کار مجلس بازرسی نیست.
جبهه پایداری اعلام کرده اگر هم به کمیته وحدت نپیوندد مقابله نخواهند کرد و لیست جداگانه نخواهند داد بنابر این لیست انتخاباتی اصولگرایان تنها لیست کمیته 7+8 است |
نظام ما یک نظام مردمی است و بزرگترین پشتوانه این نظام مردم هستند در مبارزه با آمریکا و تحریم ها اتکای ما به اسلحه نبود بلکه به مردم بود لذا به هیچ وجه نباید اعتماد مردم به نظام خدشه دار شود زیرا بزرگ ترین قدرت نظام اعتماد مردم است.
اعتماد مردم به نظام نباید با شایعات خدشه دار شود باید طرح نظارت بر نمایندگان هرچند ناقص سریع به تصویب می رسید تا نمایندگان نشان دهند در پاسخ به رهبری سریع عمل کردند بعد از آن اصلاحاتی در این طرح صورت می گرفت.
با براداران جبهه پایداری اختلاف بنیادین و اصیل نداریم
شما عضو جبهه پیروان رهبری هستید این گروه بعد از انتخابات مجلس هشتم با طرفداران دولت همراه شدند و آقای حداد عادل را از ریاست مجلس کنار گذاشته و آقای لاریجانی را به ریاست بر گزیدند چرا این اتحاد در ابتدای مجلس هشتم، امروز به اختلاف آشکار میان طرفداران دولت که به عنوان جبهه پایداری مطرح هستند با اصولگرایان سنتی تبدیل شده است؟
هیچ گاه ما علیه آقای حداد با گروهی متحد نشده ایم آقای حداد از دوستان دوران دبیرستان من بود، بررسی ها و مشورت هایی با حوزه علمیه قم صورت گرفت و از آقای لاریجانی برای ریاست مجلس حمایت کردیم.
حمایت ما از رئیس جمهور هم بر اساس حمایت رهبری از ایشان بود و هنوز هم از رئیس جمهور حمایت می کنیم. گروه دوستان رئیس جمهور هم دو دسته هستند یک گروه دوستان جبهه پایداری هستند و گروه دیگر جریان انحرافی هستند که به رئیس جمهور خیلی هم نزدیک هستند.
هیچ گاه ما بر علیه آقای حداد با گروهی متحد نشده ایم ،برای انتخاب ریاست مجلس هشتم بررسی ها و مشورت هایی با حوزه علمیه قم صورت گرفت و از آقای لاریجانی برای ریاست مجلس حمایت کردیم. |
ما با براداران جبهه پایداری اختلاف خیلی بنیادین و اصیل نداریم و امیدوار هستیم که بالاخره با هم با یک لیست واحد وارد انتخابات شویم فعلا در حال گفتگو هستیم بالاخره سلیقه های مختلفی وجود دارد و هنوز هم نا امید نیستیم که سلیقه ها در یک خط قرار گیرد و با یک لیست وارد انتخابات شویم.
تا امروز در هریک از ادوار مجلس که حضور اکثریت نمایندگان تکرار می شد رئیس مجلس تغییر نکرده است، از طرفی طبق آنچه آقای توکلی در سخنرانی اخیر خود به آن اشاره کردند توافق قبلی جبهه متحد اصولگرایان مبنی بر اینکه آقای حداد عادل به عنوان سر لیست تهران برای ریاست مجلس معرفی و انتخاب شود با یک کودتای هماهنگ میان طرفدارن دولت و طیف سنتی اصولگرایان نقض شده است نظر شما چیست؟
حمایت ما از رئیس جمهور هم بر اساس حمایت رهبری از ایشان بود و هنوز هم از رئیس جمهور حمایت می کنیم. |
به نظرم تعبیر کودتا تعبیر درستی نیست و این که هرکسی نفر اول لیست باشد رئیس مجلس شود توافقی نبوده و یا حداقل من از چنین توافقی اطلاع نداشتم. به طور طبیعی نمایندگان شاخصی که ریاست مجلس رابر عهده می گیرند در لیست تهران هستند.
در مجلس هشتم آقای لاریجانی به طور اتفاقی از حوزه قم کاندیدا شد و به دلیل اینکه از افراد شاخص اصولگرا هم بود کاندیدای ریاست مجلس شد این امر سابقه نداشت شرایط مجلس هشتم از این نظر با مجالس گذشته متفاوت بود.
شما در مصاحبه ای گفته بودید اصلاح طلبان قطعا در انتخابات آینده شرکت می کنند زیرا اگر شرکت نکنند برای همیشه نابود خواهند شد و تشکیلات حزبی ساختاری خود و پایگاه اجتماعی شان را از دست خواهند داد، به نظر شما اگر اصلاح طلبان در انتخابات آینده شرکت کنند موفقیتی هم کسب می کنند؟ چند در صد کرسی های مجلس را در اختیار خواهند گرفت؟
اوج فعالیت های هر تشکل سیاسی حضور در انتخابات است هر حزب و گروهی که خودش را از حضور در انتخابات محروم کند عملا خود را از دایره فعالیت های سیاسی حذف کرده است بر این مبنا اعتقاد دارم اصلاح طلبان در انتخابات شرکت می کنند.
اصلاح طلبان چند گروه هستند که احتمالا در نهایت با هم هماهنگ خواهند شد، محمد رضا عارف و حبیب الله بیطرف از یک لیست، محسن هاشمی از لیست دیگر و مصطفی کواکبیان، سر لیست های سه لیست انتخاباتی اصلاح طلبان خواهند بود. |
قطار انتخابات راه افتاده و به قول آقای احمدی نژاد دنده عقب و ترمز ندارد و حرکت می کند، گروه های مختلف اگر علاقه مند باشند می توانند سوار شوند اما نمی توانند تعیین کننده مسیر باشند. |
دیدگاه تان را بنویسید