سرویس بین الملل «فردا»: با توجه به اینکه این روزها گفته می شود کشتارهای انجام شده درلیبی توسط مزدوران استخدام قذافی است، به تاریخچه این موضوع و شایعات پیرامون آن در لیبی پرداخته ایم.
مزدور ( mercenary ) کسی است که در جنگ میان کشورها و یا گروهها داخلی شرکت میکند و ملیت مشخصی نیز ندارد. همچنین مزدوران متعلق به هیچ حزب و دستهای نیز نیستند. برای یک مزدور صرفا پول و منافع مالی است که از اهمیت برخوردار میباشد. به لحاظ تاریخی نیز گفته میشود که اولین مزدوران را فراعنه مصر (رامسس دوم) به استخدام خود در میآوردند.
در طول تاریخ نیز اندیشمندان نظرات متفاوتی در مورد این پدیده داشته اند. به طور مثال ماکیاولی معتقد است «مزدوران همواره وفادار نمیمانند زیرا تنها عامل پیوند دهنده آنها مسائل مالی است و این همان عاملی است که موجب میشود مزدوران در راه هدف شما جان فشانی نکنند.»
در مقابل، ژان ژاک روسو معتقد است که استفاده از مزدوران در مواقع حساس و بحرانی، موثر خواهد بود. نمونه تاریخی این بحث نیز در اعلامیه استقلال امریکا و جنگ برای بیرون راندن نیروهای بریتانیایی آشکار میباشد.
این روزها با توجه به اینکه اکثریت نظامیان وفادار به قذافی، پشت او را خالی کردهاند و به جبهه مردمی علیه او پیوستهاند، شایعات فراوانی پیرامون ماهیت و ملیت افرادی که از قذافی حمایت می کنند، شکل گرفته است.
از سویی ادعا شده است که ملیت برخی از این مزدوران متعلق به صربستان و بلاروس میباشد. برای اولین بار خبرگزاری CNN این موضوع پرده از این راز برداشت. خبرگزار CNN، در گزارش خود عنوان کرد «در لیبی چهرههای اروپای شرقی بسیاری دیده میشوند که اسلحههای AK-۴۷ در دست دارند».
همین یک خبر کافی بود تا مانند یک بمب خبری، نقل محافل مختلف شود. در این میان روب سایت ادیو رژیم صهیونیستی عنوان کرد که بر اساس شنیدهها هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ متعلق به قذافی در شهر مینسک (پایتخت بلا روس) فرود آمده است. آنها همچنین ادعا کردند که قذافی هواپیمای مملو از طلا، الماس و پول خود را به این کشور فرستاده است. این پایگاه خبرپراکنی همچنین مدعی شد که ارزش این اجناس به ۳ میلیارد دلار میرسد.
در این خصوص حتی خبرهایی نیز شنیده شد که یکی از معاونان وزیر دفاع حکومت قذافی به بلاروس سفر کرده است تا تسلیحاتی را خریداری کند.
در این زمینه وزیر امور خارجه بلاروس نیز اعلام کرده است این ادعاها ریشه در واقعیت ندارند. از سوی دیگر ماریا وانشینا- وزیر اطلاعات بلاروس - نیز این ادعاها را کذب دانسته است.
در مقابل این ادعاها، سارا پرسی- یکی از تحلیل گران گاردین- اعتقاد دارد که مزدوران رژیم قذافی بیشتر به کشورهای افریقای زیر صحرا تعلق دارند. کسانی که این روزها با لباسهای مبدل و یا نظامی در اطراف سرهنگ ۷۰ ساله گرد آمدهاند تا از او حمایت کنند.
به هر حال نکته قابل توجه این است که این مزدوران با هر ملیتی در لیبی بسر میبرند و با تطمعهایی که از سوی قذافی صورت گرفته است درحال کشتار مردم بیگناه لیبی میباشند. مردمی که فقط یک خواسته دارند و آن هم پایان حکومت ۴۲ ساله او بر لیبی است.
دیدگاه تان را بنویسید