موضوع انشاء...ایمان مهم‌تر است یا تفنگ؟

کد خبر: 136383

آنچه دردوران ما روی می‌دهد شعر عظیمی است، و قالب شعر برایش برازنده‌تر است. دنبال قافیه و ردیف نگردید، شعر ناب است. بعد‌ها معلم‌ها موضوع انشاء خواهند داد که ایمان مهم‌تر یا تفنگ؟سیمین دانشور از آرزوهای جلال هم گفته بود که دوست داشت مبارزات سیاسی مردم ایران و انعکاسش را در تاریخ و ادب و هنر را تدوین کند.

موضوع انشاء...ایمان مهم‌تر است یا تفنگ؟
در حالی‌که بختیار آخرین دست و پا‌هایش را می‌زد و آمریکایی‌ها در گیجی و ناباوری یکی به نعل می‌زدند و یکی به می‌خ، مردم در پشتیبانی‌ از رهنمود امام (ره) همچنان در خیابان‌ها پرشور حضور پیدا می‌کردند و نهضت نوپایشان را پاس می‌داشتند. کاری که امام (ره) آن را یک تکلیف می‌دانست. صفحه یک کیهان آن روز هم عکسی از این حضور و پایمردی مردم در خود جا داده بود.

صفحه یک کیهان نقل قولی از شاه فراری هم داشت: «به من انتقاد وارد است». پهلوی ضمن آنکه همچنان خود را شهریار حاکم و فرمانده ارتش دانسته بود اتهامات را متوجه دزدان و کلاهبرداران و کسانی کرده بود که از قدرت خود سواستفاده کرده بودند. او قول تنبیه‌شان را هم داده بود و در آخر مصاحبه با روزنامه دیلی میلی انگلستات از ۳۷ سالی حرف زده بود که طی آت‌ها روزی ده ساعت برای کمک به مملکت کار کرده بود!. شاه هم مانند آمریکایی‌ها هنوز درست نفهمیده بود خیلی چیز‌ها برایش تمام شده. آمریکایهایی که با وجود مشاهدهٔ خواست ملت ایران گفته بودند که هنوز زاهدی را سفیر ایران می‌شناسند. کیهان در این رابطه و به نقل از اسوشیتدپرس نوشته بود: «زاهدی سلطان خاویار و شامپاین در واشنگتن مدام میان نیویورک، واشنگتن و مغرب که شاه در آنجا استراحت می‌کند رفت‌و‌آمد می‌کند». (کیهان ۱۸/۱۱/۱۳۵۷ ص ۲)

کج‌فهمی‌های آمریکایی‌ها در ارتباط با مسائل ایران به قدری بود که گاهی صدای خودشان هم در‌می‌آمد. یانگ نمایندهٔ آن روزهای آمریکا در سازمان ملل با اشپیگل مصاحبه کرده و گفته بود: «هر کس در سال ۱۹۷۹ از سلطتنی مانند سلطتنت شاه ایران دفاع کند نمی‌خواهد تاریخ ۲۵۰ سال اخیر را قبول کند» (کیهان ص۲ ۱۸/۱۱/۱۳۵۷)

درست است که ۱۸ بهمن در اواسط زمستان بود. ولی در سال ۵۷ در گوشه‌گوشه ایران عطر بهار در مشام جان‌ها پیچیده بود و دست‌ها و قلم‌ها را به شوق و نوشتن از امید و شادی وا می‌داشت. یکی از این قلم‌ها قلم سیمین دانشور بود که چنین نگاشته بود: «آنچه دردوران ما روی می‌دهد شعر عظیمی است، و قالب شعر برایش برازنده‌تر است. دنبال قافیه و ردیف نگردید، شعر ناب است. بعد‌ها معلم‌ها موضوع انشاء خواهند داد که ایمان مهم‌تر یا تفنگ؟». سیمین دانشور از آرزوهای جلال هم گفته بود که دوست داشت مبارزات سیاسی مردم ایران و انعکاسش را در تاریخ و ادب و هنر را تدوین کند. (کیهان ص ۶ ۱۸/۱۱/۱۳۵۷)

۱۸ بهمن ۱۳۵۷ هنوز نقاب بعضی چهره‌ها کنار نرفته بود. برای همین مسعود رجوی می‌توانست با کیهان مصاحبه کند و از قدم‌های اول انقلاب بگوید و ادامه دهد: «در اینجا اجازه بدهید کلمات تاریخی امام خمینی را در بدو ورود به میهن یادآوری کرده و عزم راسخ ایشان را در مواضع ضد استعماریشان ستایش کنم». (کیهان ۱۸/۱۱/۱۳۵۷ ص ۶) البته گذر روز‌ها نشان داد او بیش از همه به این یادآوری‌ها احتیاج داشت.

در حاشیه

- در ملاقات وکلای دادگستری امام گفتند که شاه باید محاکمه شود. - وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد هنوز دولت بختیار را به رسمیت می‌شناسد. از طرفی سخنگوی کاخ سفید گفت: بختیار باید نظر اکثریت مردم را بپذیرد. - فرماندار نظامی تهران به این دلیل که مردم به مقررات حکومت نظامی اهمیتنمی‌دهند، ساعات منع عبور و مرور را کاهش داد. - سادات، رییس جمهور مصر، با شاه در مراکش تماس گرفت. - یک تبعه آمریکا که در اصفهان راننده‌ای را مضروب کرده بود، توسط محکمه شرعی مردم، پس از پرداخت دیه، آزاد شد. قبل از اینکه طبق قانون کاپیتولاسیون، محاکم ایران حق محاکمه هیچیکاز افراد تبعه آمریکا را نداشتند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد