امریکا با خروج از عراق و افغانستان شکست را می پذیرد

کد خبر: 130735

حمله به عراق که بعد ازجنگ امریکا در ویتنام پرهزینه ترین جنگ در تاریخ امریکا بوده است، در حال حاضر از نظر هزینه اقتصادی و سیاسی برای امریکا به آستانه ای رسیده است که دیگر قابل تحمل نیست. در نتیجه طبق برنامه اعلام شده تمامی نیروهای امریکایی تا پایان سال 2011 عراق را ترک خواهند کرد.

امریکا با خروج از عراق و افغانستان شکست را می پذیرد
رئيس مركز مطالعاتي شوراي روابط خارجي آمريكا اعتقاد دارد دوران حضور نیروهای نظامی امریکا در افغانستان و عراق به پایان رسیده است.
به گزارش سرویس بین‌الملل «فردا»، "ريچارد هاس " در مقاله‌اي كه در سایت " مركز مطالعاتي شوراي روابط خارجي آمريكا(Cfr)" منتشر شده، می نویسد: « قریب به یک دهه سیاست خارجی امریکا معطوف افغانستان وعراق بود. اکنون با آغازسال 2011 و حضور 50 هزار سرباز امریکایی در عراق و 100 هزار سرباز امریکایی در افغانستان، هرچند به نظر نمی رسد امریکا قصد ترک این دو کشوررا داشته باشد ولی چنین امری در شرف وقوع قرار دارد.»
این کارشناس ادامه می دهد: «حمله به عراق که بعد ازجنگ امریکا در ویتنام پرهزینه ترین جنگ در تاریخ امریکا بوده است، در حال حاضر از نظر هزینه اقتصادی و سیاسی برای امریکا به آستانه ای رسیده است که دیگر قابل تحمل نیست. در نتیجه طبق برنامه اعلام شده تمامی نیروهای امریکایی تا پایان سال 2011 عراق را ترک خواهند کرد. بعد از 8 سال جنگ و کشته شدن 4300 نفر از سربازان امریکایی و هزینه بیش از یک میلیارد دلار در عراق، هنوز وحدتی در عراق ایجاد نشده است و همچنان سایه سنگین اختلافات مذهبی، قومی و سیاسی برروی این کشور سنگینی می کند. از سوی دیگر اجماع نظری در مورد هزینه کرد در آمدهای حاصل از فروش نفت در این کشور وجود ندارد. در بخش مرکزی عراق همچنان ناآرامی ادامه دارد و بخش شمالی کشور نیز تحت سیطره کردها قرار دارد. به طور کلی در مقایسه با 5 سال گذشته وضعیت عراق وخیم تر نیز شده است.»
ريچارد هاس تصریح می کند: «در سوی دیگر افغانستان قرار دارد که سرعت پیشرفت در آن نسبت به عراق بسیار کندتر می باشد. بعد از حمله به افغانستان جهت از بین بردن طالبان و حضور گسترده نظامی امریکا در این کشور، امریکا تاکنون نتوانسته پیشرفتی در از بین بردن طالبان و ریشه کن کردن بنیاد گرایی در این کشورداشته باشد. با توجه به این شرایط حضور بیشتر امریکا در این منطقه به معنی هزینه کرد مالی و جانی نیروهای امریکایی خواهد بود. البته پیروزی امریکا درافغانستان امرغریبی است زیرا با توجه به تشکیل دولتی ضعیف در افغانستان، وجود فساد مالی در میان هیات حاکمه و این واقعیت که گروه القاعده بیشتردر خاک پاکستان حضور دارند، هر گونه پیش بینی آینده سیاسی افغانستان را غیر ممکن می کند.
در خاتمه رئيس مركز مطالعاتي شوراي روابط خارجي آمريكا می نویسد: «به هر حال تصمیم امریکا مبنی بر خروج ازعراق و افغانستان نشان از این واقعیت دارد که امریکا به مشکلات خود در این مناطق پی برده است. از نظر مالی حضور امریکا در این دو کشور به معنای هزینه کردن 150 میلیارد دلار در سال می باشد که تقریبا 20% از کل بودجه نظامی امریکا را تشکیل می دهد. حال باید دید که بعد از خروج از این دو کشور تا پایان 2014، آیا امریکا قادر خواهد بود در عرصه جهانی تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد؟»
۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت