ویکی‌لیکس؛ دروغگو یا افشاگر؟

کد خبر: 127561

آیا توجه به بخشی از این اسناد و جدی جلوه دادن آن‌ها نمی‌تواند باعث تاثیر کلیت این اخبار بر روی مخاطب داخلی شود؟ کلیتی که قطعاً برای خیرخواهی جمهوری اسلامی ایران افشا نشده و در جهت اهداف بنگاه‌های رسانه‌ای همسو با غرب جهت دهی شده‌اند؟

ویکی‌لیکس؛ دروغگو یا افشاگر؟

در حالی که طی روزهای گذشته انتشار برخی از اسناد محرمانه آمریکا در سایت ویکی لیکس واکنش‌های متفاوتی را در دنیا در پی داشته است در داخل کشور نیز رسانه‌ها و سیاسیون با مواضعی ضد و نقیض با این اسناد مواجه شده‌اند. به گزارش بخش تحلیل سرویس سیاسی «فردا» این اسناد که در حوزه‌های مختلف و در مورد کشورهای گوناگون مذاکرات محرمانه‌ای را منتشر می‌کند، در بخشی از برگه‌های خود به موضوع ایران و برخی اخبار داخلی آن پرداخته است.

450

یکی از مواردی که در این اسناد به ایران مربوط می‌شود اظهارات و درخواست‌های خصمانه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس علیه کشورمان در دیدار با مقامات آمریکایی است و در سندی دیگر نیز ادعا شده است روسیه در همراهی با امریکا از فروش موشک‌های اس‌300 به ایران خودداری کرده است. مقامات کشورمان در واکنش به این اسناد منتشره آن را دروغ و در راستای اختلاف افکنی آمریکایی‌ها میان ایران و همسایگان ارزیابی کردند. دکتر احمدی‌نژاد در واکنش به این اسناد با غیر حقوقی خواندن آنها گفته است که اسناد صحت ندارد و شیطنت آمریکایی‌هاست. محمد جواد لاریجانی هم با غلط انداز خواندن ظاهر اسناد، آنها را کار آمریکایی‌‏ها و غیر واقعی اعلام می‌کند. منوچهر متکی وزیر امور خارجه کشورمان هم با مشکوک خواندن اسناد منتشره، استناد به آنها را رد می‌کند. یکی از پایگاه‌های خبری داخلی نزدیک به دولت هم در این رابطه می‌نویسد: «كنار هم قرار دادن مجموعه القائات در «شعبده بازی ويكی‌ليكس» نشان می‌دهد كه بخش عمده‌ای از سياه بازی چند هفته اخير با ادعای انتشار تدريجی 250 هزار سند محرمانه آمريكا، جنگ روانی با افكار عمومی و نخبگان در ايران بوده است.» این موضع گیری‏ها در حالی است که به یکباره برخی از رسانه‌های داخلی که در تیترها و اخبار خود اسناد را در راستای اختلاف افکنی در منطقه و سیاست آمریکایی‌‏ها اعلام کرده بودند، در قبال برخی از اسناد ویکی‌لیکس درباره اتفاقات داخل ایران از آن تعبیر به افشاگری ویکی‌لیکس کرده و با خوشحالی به آن استناد می‌کنند. رسانه‌ای با تیتر: «افشاگری ویکی‌لیکس درباره حوادث پس از انتخابات ایران» به استقبال اسناد می‌رود و می‌نویسد: «ویکی‌لیکس از تماس یکی از رابطان سران فتنه سال گذشته با رابط آمریکایی و درخواست وی برای از کار انداختن سیستم اداری کشور خبر داد.» یکی از خبرگزاری‌های مطرح کشور هم از افشاگری نقش فرانسه در انتخابات ایران در اسناد ویکی لیکس خبر داد، در حالی که در چند خبر بالاتر عنوان کرده بود که اسناد منتشر شده ویکی لیکس به دنبال اختلاف افکنی میان ایران و همسایگان است! نگاهی به اسناد منتشره ویکی لیکس نشان می‌دهد که هر دولت، حزب و جریانی می‌تواند در راستای منافع خود از آن استفاده کند، همانطور که برخی از اسناد دستاویزی برای فتنه گران پس از انتخابات سال گذشته برای ادامه ضدیت خود با نظام و شایعه پراکنی علیه دستگاه‌های امنیتی و نهادهای نظامی کشور شده بود. آیا این دست از رسانه‌ها به این موضوع مهم توجه ندارند که بالاخره منبع انتشار و افشای این اسناد خود غربی‌ها و یا حداقل بخش‌هایی از آن‌ها هستند؟ آیا توجه به بخشی از این اسناد و جدی جلوه دادن آن‌ها نمی‌تواند باعث تاثیر کلیت این خبار بر روی مخاطب داخلی شود؟ کلیتی که قطعا برای خیرخواهی جمهوری اسلامی ایران افشا نشده و در جهت اهداف بنگاه‌های رسانه‌ای همسو با غرب جهت دهی شده‌اند؟ باید توجه داشت که استفاده ابزاری از اسناد و رد و تایید گزینشی آنها نه تنها کمکی به گروه‌های سیاسی و رسانه‌ها نمی‌کند بلکه موجب بدبینی مردم نسبت به تحلیلگران داخلی و به خصوص برخی از رسانه‌ها می‌شود.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت