احمدی نژاد می خواهد از مناظره پلی به سوی گفتگو بزند

کد خبر: 119791

تکرار پیشنهاد مناظره با اوباما توسط احمدی نژاد به نوعی لوث کردن سخنان رهبری تلقی می شود. رهبر انقلاب بارها بر عدم هرگونه رابطه با آمریکا تاکید کرده اند، اما انگار احمدی نژاد مذاکره با آمریکا را از طریق مناظره پیگیری می کند. احمدی نژاد علاقمند است حل مشکلات داخلی را از مشکلات خارجی آغاز کند. تفکر ذهنی رییس جمهور این است که برای حل مشکلات داخلی، باید مشکلات بین المللی را کم کنیم

احمدی نژاد می خواهد از مناظره پلی به سوی گفتگو بزند
یک استاد دانشگاه و کارشناس مسائل سیاسی معتقد است که اصرار احمدی نژاد برای مناظره با رئیس جمهور آمریکا، پیدا کردن راهی برای گفتگو ها با این کشور است.

به گزارش سرویس سیاسی «فردا» با وجود بیان صریح شرط های ایران برای گفتگو و مذاکره با آمریکا از طرف رهبر معظم انقلاب، رئیس جمهور بار دیگر در گفتگوی خود با شبکه خبری العالم به باراک اوباما پیشنهاد مناظره داد.

برخی از کارشناسان سیاسی و تحلیل گران مسایل روابط بین الملل بر این باور هستند، از آنجا که چیزی با عنوان مناظره بین روسای جمهور کشورهای مختلف عرف نیست و وجود ندارد، منظور احمدی نژاد از مناظره همان گفتگو است که به خاطر ممانعت های مردمی و سیاسی، عنوان مناظره به کار برده می شود.

این اصرارها و پیشنهادهای متناوب برای مناظره در شرایطی است که طرف آمریکایی آن را رد کرده و بر خلاف انتظار رئیس جمهور کشورمان، فشارهای خود علیه ایران را بیش از پیش کرده است.

با این وجود دلیل اصرار احمدی نژاد برای مناظره ای که هیچ وقت اجابت نمی شود چیست؟ در توضیح این مساله دکتر احمد بخشایشی اردستانی استاد دانشگاه گفت: احمدی نژاد با ادامه این روند می خواهد راهی برای مذاکره با آمریکا بگشاید که این البته به لوث کردن سخنان رهبری می انجامد . بخشایشی که پیش از این احمدی نژاد را شیفته رابطه با آمریکا دانسته بود، به خبرنگار سیاسی «فردا» گفت: تکرار پیشنهاد مناظره با اوباما توسط احمدی نژاد به نوعی لوث کردن سخنان رهبری تلقی می شود . رهبر انقلاب بارها بر عدم هرگونه رابطه با آمریکا تاکید کرده اند، اما انگار احمدی نژاد مذاکره با آمریکا را از طریق مناظره پیگیری می کند . این کارشناس مسایل سیاسی با تاکید بر اینکه اگر قرار باشد مذاکره ای هم با امریکا صورت گیرد، تصمیم گیری نهایی با رهبری است، گفت: تکرارا این موضوع شاید ملال آور باشد که بحث مناظره و گفتگو با آمریکا یک خوراک داخلی است و وسیله ای برای قانع کردن طرفداران خود یعنی اصولگرایان تندرو، رسانه هایی همچون کیهان و برخی طلاب قم . وی بیان داشت: در خصوص مشکل تاریخی ما با آمریکا دو سناریو قابل بررسی است؛ اول اینکه با حل مشکلات داخلی خود و در پناه وحدت داخلی، نگذاریم آمریکا در ما نفوذ کند؛ دوم اینکه برای حل مشکلات داخلی، اول به سراغ حل مشکلات خارجی برویم که عمده ترین مشکل خارجی هم آمریکا و اسرائیل هستند . بخشایشی تمایل احمدی نژاد را به سوی گزینه دوم دانست و افزود: وی با ارائه مکرر پیشنهاد مناظره، نشان می دهد که علاقمند است حل مشکلات داخلی را از مشکلات خارجی آغاز کند. تفکر ذهنی رییس جمهور این است که برای حل مشکلات داخلی، باید مشکلات بین المللی را کم کنیم . این استاد داشنگاه اظهار داشت: به طور کلی باید گفت که احمدی نژاد از این هلاوت و علاقه به مذاکره با آمریکا دست بر نمی دارد؛ هر چند می داند که اوباما مناظره را نمی پذیرد چون هیچ رییس جمهوری مناظره را نمی پذیرد.

پیش از این دكتر صادق زيبا كلام استاد علوم سياسي دانشگاه تهران هم درباره اصرار احمدی نژاد برای مناظره با اوباما گفته است: احمدي نژاد از ابتداي دولت نهم تمايل خود را براي مذاكره با آمريكا و رييس جمهور وقت آمريكا نشان داده و كاملا اعلام آمادگي كرده بود اما آمريكايي ها هم در زمان جرج بوش و هم در زمان اوباما حاضر به قبول اين پيشنهاد نبودند.

اين استاد دانشگاه به دلايل آمريكايي ها براي عدم مذاكره با ايران اشاره كرد و گفت: دليل اينكه آمريكايي ها حاضر به مذاكره با ايران نيستند اين است كه از اهداف احمدي نژاد براي مذاكره مطلع شده اند و متوجه شدند كه آقاي احمدي نژاد در مذاكره با آمريكا به دنبال حل و فصل مشكلات دو كشور نيست.

زيبا كلام با بيان اينكه از ديد سياستمداران آمريكايي رييس جمهور به نوعي به دنبال رسانه اي كردن حرف هايش است تصريح كرد :آمريكايي متوجه شدند كه آقاي احمدي نژاد از پيشنهاد مذاكره قصد ندارد كه مشكلات را حل كند و مي خواهد موج تبليغاتي به راه بياندازد و از آن به نفع خود استفاده كند و بگوييد آمريكايي ها منشا استكبار جهاني هستند و ما آنها را محكوم كرديم و آنها جوابي نداشتند كه بگويند و اين موارد حرف هايي است كه مي خواهند در عرصه بين المللي مطرح كنند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

نیازمندیها

تازه های سایت