فلاحت پیشه: ترامپ خود قربانی نظام سرمایه داری آمریکا بود

کد خبر: 1044522

یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ترامپ وقتی متوجه شد که در نظام سرمایه داری آمریکا در حال قربانی شدن است، تصمیم گرفت که روند بازی را به هم بزند، گفت: در حال حاضر دموکرات‌ها و اقلیتی از جمهوری خواهان در آمریکا به دنبال برکناری ترامپ پیش از پایان ریاست جمهوری وی هستند تا از این طریق به نوعی از دموکراسی آمریکایی اعاده حیثیت کنند.

فلاحت پیشه: ترامپ خود قربانی نظام سرمایه داری آمریکا بود

ترامپ خود قربانی بود/ اعاده حیثیت دموکراسی آمریکایی در گرو برکناری ترامپ است

حشمت الله فلاحت پیشه، در گفتگو با ایسنا در ارتباط با تحولات اخیر آمریکا و برخی از تلاش‌ها جهت برکناری ترامپ و همچنین تاکید برخی از نمایندگان کنگره آمریکا مبنی بر اینکه اگر ترامپ خود کناره گیری نکرد باید استیضاح شود، افزود: تحولات اخیر آمریکا نشان داد که ملت ایران چه رنجی از یک سیاستمدار پوپولیست کشیده است.

وی با بیان اینکه پوپولیست به تنهایی چندان خطرناک نیست، ولی وقتی همراه با قدرت باشد اثرات سوء زیادی را به همراه دارد، ادامه داد: در همین چارچوب ترامپ به عنوان یک شخصیت پوپولیست ابزار قدرت را نیز در اختیار داشت و در طول این چهار سال فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کرد و حتی تا جنگ با ایران نیز پیش رفت که البته تدبیر موجود در کشور و همچنین تاکید بر مقابله به مثل محکم نظامی از سوی ایران باعث شد که چنین فاجعه‌ای رخ ندهد.

این عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه اقدامی که ترامپ در روز چهارشنبه هفته گذشته در تحریک هوادارانش انجام داد باعث شد که آن‌ها به ساختمان کنگره آمریکا حمله و یک فاجعه‌ای را در نظام ارزشی آمریکا ایجاد کنند، ادامه داد: در حال حاضر با تحولات رخ داده قاطبه دموکرات‌ها و اقلیتی از جمهوری خواهان آمریکا تاکید بر این دارند که باید ترامپ از کاخ سفید برود؛ چرا که این موضوع را راهی برای اعاده حیثیت از دموکراسی آمریکا می‌دانند. در واقع بحث‌ها در این ارتباط بیشتر به نوعی در چارچوب اعاده حیثیت ارزش‌های سیاسی در آمریکاست تا خلع ید ترامپ چرا که در حال حاضر بر اساس گفته نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا تا حدودی ابزار قدرت نظامی ترامپ محدود شده و در حوزه رسانه‌ای نیز با بسته شدن اکانت توئیتر وی، او تا حدودی در این عرصه بی قدرت شده است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تعداد قابل توجهی از سیاستمداران آمریکایی فکر می‌کنند برکناری ترامپ و اعاده حیثیت دموکراسی آمریکایی در حال حاضر وظیفه تاریخی آن‌ها است، افزود: آمریکایی‌ها همواره ادعا می‌کردند که قانون اساسی این کشور و نظام ارزش سیاسی موجود در این کشور باعث پیشرفت آمریکا شده و این نظام الگویی برای دیگر کشورهاست و همواره تلاش داشتند که ارزش‌های دموکراتیک خود را به دنیا صادر کنند.

وی با بیان اینکه پس از شکست بلوک شرق در جنگ سرد افرادی مانند بوش پدر و بیل کلینتون اعلام کردند که ارزش‌ها و ارتش‌های دموکراتیک آمریکا را به دنیا صادر می‌کنند، گفت: در بطن و روح این ارزش، فساد قدرت وجود دارد که اکنون سر زخم آن باز شده است.

فلاحت پیشه با بیان اینکه آمریکایی‌ها در مقطعی برای جلوگیری از افول هژمونی آمریکا به دامن پوپولیسم پناه بردند و در همین چارچوب فردی مثل ترامپ ریاست کاخ سفید را بر عهده گرفت، خاطرنشان کرد: ترامپ برای احیای هژمونی آمریکا بسیاری از قواعد بین المللی را زیر پا گذاشت و بسیاری از قرارداد‌های بین المللی را به نحوی تغییر داد که منابع قابل توجهی متوجه آمریکا شود.

این کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه ساز و کار سرمایه داری در آمریکا افراد را قربانی منافع خود می‌کند، تصریح کرد: ترامپ در طول این مدت تلاش کرد که از راه کسب پول و ثروت، هژمونی آمریکا را احیا کند و چندین بار مشخصا اخلاق را فدای سرمایه داری کرد. از جمله زمانی که به ملت‌ها فشار می‌آورد که فقط منافع آمریکا تامین شود از جمله این که ترامپ با فشار به کشور‌های ژاپن و کره جنوبی به ترتیب ۶۰ و ۳۵ میلیارد دلار موافقتنامه به سود آمریکا رقم زد و همچنین هزینه نگهداری ۴۸ هزار سرباز آمریکایی در ژاپن را بر عهده دولت توکیو قرار داد. او با تغییراتی در توافقنامه نامه‌های آمریکا با چین و اتحادیه اروپا تلاش کرد منافع حداکثری برای واشنگتن ایجاد کند، دولت ترامپ با خارج شدن از توافقنامه "پاریس" و احیای صنایع ویرانگر زیست محیطی سعی کرد در آمریکا شغل ایجاد کند که این‌ها نمونه‌ای از "نئو مرکانتالیسم" در آمریکا است.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تاریخ مصرف ترامپ برای دنیای سرمایه داری به پایان رسیده است و، چون خود متوجه این موضوع شد سعی کرد بازی را به هم بزند، ادامه داد: ترامپ رسوای تاریخ آمریکا شد، البته تاریخ ۴ ساله ترامپیسم در امریکا رسوایان دیگری نیز دارد و آن‌ها برای اینکه خود رسوا نشوند، سعی می‌کنند که هرچه زودتر پرونده ترامپ را ببندند.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه در مقطعی ترامپ متوجه شد که در این سیستم خودش نیز قرار است، قربانی شود، به همین بابت تلاش کرد که بازی را به هم بزند، افزود: در حال حاضر تعداد اکثریت دموکرات‌ها و تعداد اقلیتی از جمهوری خواهان بر این موضوع تاکید دارند که باید ترامپ برکنار شود. در همین راستا بر استفاده از متمم ۲۵ قانون اساسی آمریکا تاکید دارد. آن‌ها می‌گویند اگر چنین اتفاقی نیز نیفتاد، باید روند استیضاح وی آغاز شود و اگر چنین موضوعی صورت بگیرد این برای بار دوم خواهد بود که ترامپ استیضاح می‌شود و این یک رکورد است.

فلاحت پیشه گفت: جمهوری خواهان نیز اگر به موضوع استیضاح ترامپ رای ندهند در برابر فشار سنگینی قرار می‌گیرند و متهم می‌شوند که از دموکراسی دفاع نکرده اند، در همین چارچوب برخی از جمهوری خواهان تلاش می‌کنند که به نوعی زمان بگذرد تا در برابر این تصمیم قرار نگیرند و ترامپ ایام باقیمانده را در کاخ سفید بگذراند.

وی در پایان این مصاحبه بار دیگر گفت: این تحولات به دنیا ثابت کرد که ملت ایران در طول این چند سال از یکی از وحشی‌ترین پوپولیست‌های تاریخ چقدر زجر کشید و امیدوارم که "بایدن"این جنایت‌هایی که علیه ملت ایران صورت گرفت را جبران کند.

۰

دیدگاه تان را بنویسید

 

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نیازمندیها

    تازه های سایت

    سایر رسانه ها

      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت فردانیوز هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد