محسن هاشمی نمیآید؟
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«اعتماد» با تیتر «دزدي از جيب ايرانيان» به دست درازی آمریکا به اموال بلوکه شدن ایران در کره جنوبی اشاره میکند. این روزنامه اصلاحطلب همچنین در واکنش به اینکه قالیباف آیین نامه اجرایی دولت برای طرح اقدام راهبری برای لغو تحریم را ملغیالاثر اعلام کرده است، راههایی پیش پای دولت میگذارد که با استفادها از آن بتواند اجرای قانون را پشت گوش اندازد. مثلا مینویسد: «روحاني همچنان ميتواند از ظرفيت هيات حل اختلاف قوا استفاده كند اما ميداند با او همراهي نخواهد شد پس بعيد است به اين مسير تن دهد اما راهي بيخطرتر هم مقابل پاي اوست. واقعيت آن است كه در نظام اداري جمهوري اسلامي هيچ كاري بدون بخشنامه پيش نميرود و تا زماني كه بخشنامه نباشد، نهادهاي خرد و كلان تن به اجراي قانون نميدهند و اين يعني وزارت امور خارجه، سازمان انرژي اتمي و ساير نهادهاي ياد شده در قانون «اقدام راهبردي براي لغو تحريمها» چشم انتظار آييننامه خواهند ماند.» همچنین یادآور میشود که «هيچ قانوني براي هيات دولت محدوده زماني براي نگارش آييننامه يا اصلاح آن مشخص نكرده و در عرف سياست ايران نيز بارها و بارها شاهد بودهايم كه آييننامه اجرايي و مستقل قانوني سالها پس از تصويب آن تهيه شدهاند. همه اينها كنار هم حاكي از آن است كه راه براي روحاني همچنان باز است؛ مسيري كه ميتواند منجر به حفظ برجام شود و البته دوري ايران از انزواي جهاني.»
«آرمان ملی» مرحوم هاشمی رفسنجانی را عکس یک کرده و در سالگرد درگذشت او گفتوگوهایی با فرزندان و برادر او دارد. این روزنامه اصلاحطلب همچنین گزارشی دارد با عنوان «بهدنبال معیشت فراموششده» و مینویسد: « بازنشستگان، کارگران، حقوقبگيران و تمام کساني که در دهکهاي پايين جامعه قرار گرفتهاند نيازمند يک اطمينان، ثبات و اعتماد به اقتصاد و مسئولان هستند تا بتوانند نسبت به آينده اميدوار باقي بمانند. وضعيت فعلي اقتصاد کشور باعث گرفتاريهاي زيادي براي خانوادهها شده و حتي بسياري از آنها را دچار نااميدي از بهبود وضعيت کرده است. اگر امروز انتقادات مطرحشده توسط بازنشستگان را يک نشانه از وضعيت اقتصادي کشور بدانيم بايد توجه داشته باشيم که اگر اين وضعيت در آينده ادامه پيدا کند و مردم نتوانند معيشت خود را بهراحتي و با حداقل سختي تامين کنند اين وضعيت ادامه خواهد يافت، اما موضوع مهم و روشن اين است که مردم زير بار فشار مشکلات اقتصادي کمر خم کردهاند و بيشتر از اين نميتوانند اين مشکلات را تحمل کنند. امروز بسياري از اقلام اساسي مانند گوشت قرمز، مرغ، ماهي، تخممرغ، لبنيات، ميوه و ساير اقلامي که مردم معمولا استفاده ميکنند يا از سبد خانوار حذف يا به حدي کم شده است که حتي به چشم نميآيد. اين وضعيت به اين شکل نميتواند ادامه داشته باشد و مديران و مسئولان اقتصادي بايد زودتر و قبل از وقوع هرگونه بحران جدي اجتماعي و فاجعه انساني نسبت به اين مهم اقدام کنند.»
«شرق» به مناسبت درگذشت آیتالله هاشمی رفسنجانی عکس یک خود را به پسرش، محسن داده است. اهم اظهارات وی در گفتو گو با این روزنامه به شرح زیر است: *سختتر از داغ و هجران پدر در این سالها، دیدن جای خالی ایشان در این روزهای سخت است که میتوانستند در حل بسیاری از مشکلات کمک کنند. * ایشان در دهههای ۶۰ و ۷۰ دارای قدرت و تأثیرگذاری جدی در حاکمیت و تصمیمات بودند و طبیعی بود که برای حل مسائل از رایزنی، گفتوگو و مذاکره در جلسات خصوصی با مسئولان استفاده میکردند، اما در دهه پایانی عمر ایشان به دلیل نداشتن مسئولیت اجرائی و فضای رایزنی و تأثیرگذاری، ایشان نظرات خود را به صورت عمومیتر بیان میکردند و به این شکل تأثیرگذار بودند. *در فقدان ایشان، میانهروی در کشور تضعیف شد و افراطیون فضای بیشتری برای تأثیرگذاری پیدا کردند. *یک جریان ریشهدار سیاسی فقط در زمانی که برنده است وارد رقابت نمیشود، بلکه سعی میکند حضور خود را در صحنه تحت هر شرایطی حفظ کند. به نظرم در انتخابات آینده نیز اصلاحطلبان به سمت حضور در صحنه تمایل خواهند داشت. *در شرایط فعلی برای کاندیداتوری تصمیم و برنامهای ندارم و امیدوارم شرایط به گونهای رقم بخورد که افراد و کاندیداهای دیگر با حضور در صحنه باعث شوند که انتظارات و سلیقههای مختلف جامعه از انتخابات تأمین شود. *برای انتخابات شورای شهر کاندیدا نخواهم شد.
«آفتاب یزد» امروز به قالیباف و سفر او به چهارمحال بختیاری میتازد. اقدامی که با توجه به رویکرد اصلاحطلبان و رسانههایشان در زیر سوال بردن نظارتهای میدانی مجلس و تخریب چهرههای شاخص آن از جمله رئیس مجلس، عجیب و دور از انتظار نبود. این روزنامه اصلاحطلب در گزارش امروز خود که تیتر یک هم شده، سفر اخیر رئیس مجلس را به اقدامات احمدینژاد تشبیه کرده و این نیز حربهای تکراری و کهنه برای تخریب قالیباف است. این روزنامه اصلاحطلب اما امروز حسابی احمدینژاد و کارهایش توجه کرده است. از یک سو در گزارشی وی را عامل اختلاف بین اصولگرایان معرفی کرده و از سوی دیگر در سرمقاله خود به نامه اخیر وی به روحانی انتقاد میکند. سیدعلیرضا کریمی در سرمقاله آفتاب یزد مینویسد: «محمود احمدینژاد تشنه دیده شدن است.او به کرات این مدعا را ثابت کرده است.حتی آن زمانی که رئیس جمهور بود و برو و بیایی داشت ابا نداشت از اینکه سخنانی را مطرح نماید که جریانی ایجاد شود تا از یکسو موارد اصلی به حاشیه بروند و از سوی دیگر جریانی جدید به نفع او ایجاد گردد. نامه دیروز رئیس جمهور سابق نیز در این راستا ارزیابی میشود.
«وطن امروز» در واکنش به سخنان دیروز روحانی که با اذعان به حذف بیسروصدای تخصیص ارز 4200 تومانی به برخی کالاها از مدیریت اقتصاد به نحوی که مردم گرانی را نفهمند، میگفت گزارشی دارد با تیتر سوالی «گرانیرانفهمیدیم؟!» . این گزارش اشاره دارد که «گزارش های مرکز آمار نشان میدهد قیمت بسیاری از کالاهایی که ارز 4200 تومانی میگرفتند بیش از برخی کالاها که با ارز آزاد وارد شدند، افزایش یافته است». گزارش نویس وطن امروز همچنین آورده است: « بررسیهای «وطن امروز» نشان میدهد قیمت کالاهایی که روحانی به حذف بیسر و صدای ارز 4200 تومانی آنها و بیتاثیر بودن این اقدام بر قیمت آنها اشاره کرد، طی یک سال گذشته بین ۴۸ تا ۱۶۲ درصد افزایش یافته است. این در حالی است که بسیاری از کالاهایی که مشمول دریافت ارز دولتی برای واردات نبودهاند، به مراتب کمتر از این میزان رشد قیمت داشتهاند. به طور مثال طبق گزارش مرکز آمار ایران، قیمت هر کیلو موز از ۷/۱۲ هزار تومان در آذرماه سال 98 با ۱۱۸ درصد افزایش به 7/27 هزار تومان در آذرماه سال جاری افزایش یافته است. در واقع این ارقام نشان میدهد دولت در مقابله با جنگ اقتصادی تحمیلی آمریکا علیه کشور ناکام بوده است. از سوی دیگر اینکه مردم در جریان حذف تدریجی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به برخی کالاها قرار نگرفتند و از آن بیخبر بودند، نکته اصلی و مهم نیست. مهم این است که تبعات این تصمیمات دولت با افزایش قیمتها و کاهش توان خرید جامعه، برای مردم کاملا ملموس بوده است.»
«کیهان» تیتر یک خود را به اظهارات سردار قاآنی مبنی بر اینکه «شاگردان مکتب شهید سلیمانی اول استخوان آمریکاییها را خرد خواهند کرد و بعد از منطقه بیرونشان خواهند کرد.» اختصاص داده است اما در یادداشت روز خود به حرفهای دیروز حسن روحانی، رئیس جمهور واکنش نشان میدهد. به خصوص آن بخشی که گفته بود اگر آمریکا توبه کند، خواهیم پذیرفت. حسین شریعتمداری با عنوان «آقای روحانی! توبه گرگ مرگ است» مینویسد: « آقای روحانی توضیح ندادهاند که تمثیل ایشان درباره توبه کسی که سنگ به شیشه مغازهها و خانهها میزد چه شباهتی با جنایات بیشمار و قتلعامها و ترورها و غارتگریهای آمریکا دارد؟! ... آقای روحانی ادعا میکنند که حقوقدان هستند ولی کاش توضیح میدادند که آنچه در تمثیل یاد شده آورده و نتیجهای که از آن گرفتهاند در کدام نظام حقوقی دنیا قابل قبول و پذیرفته شده است؟! ... تمثیل دیروز آقای روحانی در جلسه یاد شده و نتیجهای که از مقایسه آن با جنایات آمریکا گرفتهاند (قیاس معالفارق) با عرض پوزش بهاندازهای ابتدایی و دمدستی است که حتی کسانی که از علم حقوق چیزی سر در نمیآورند نیز به آسانی از بیپایه و اساس بودن آن باخبرند! از این روی نمیتوان باور کرد که ایشان به عنوان یک شخصیت حقوقآموخته، از بیاساس بودن قیاس خود بیخبر بوده باشند! بنابراین، سؤال این است که چه اصرار عجیبی دارند آمریکا را از جنایات بیشماری که مرتکب شده و میشود تبرئه کنند؟!»
«جوان» نیز به اظهارات دیروز روحانی و حرفهایش درباره چگونگی حذف ارز 4200 تومانی میپردازد. این روزنامه اصولگرا در این خصوص مینویسد: «گر چه افزایش ممتد نرخ کالا در سال جاری بر کسی پوشیده نبود و این سؤال پیوسته در جامعه مطرح بود که چرا به رغم پرداخت ارز ترجیحی به کالاهای اساسی، این کالاها در بازار با نرخ ارز آزاد به فروش میرسند؟! اما هیچگاه پاسخ روشنی به این پرسش داده نشد تا اینکه روز گذشته رئیسجمهور در انتقاد به تصمیم تکنرخی کردن ارز بودجه سال آتی در رقم ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان توسط کمیسیون تلفیق بودجه اظهار داشت: دولت ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی برخی از کالاهای مشمول دریافت ارز ترجیحی را به تدریج حذف کرد، کسی هم چندان متوجه نشد، حال چه دلیلی وجود دارد دوران پایان یافتن ارز ۴ هزارو ۲۰۰ تومانی را از حالا اعلام عمومی کنیم. اظهارات فوق در شرایطی عنوان میشود که حتی خود دولت هم اذعان دارد که ارز چند نرخی محل ایجاد رانت و مفسده است». ای روزناه اصولگرا در گزارش خود تاکید میکند: «با وجودیکه افکار عمومی منتظر هستند تا کمیسیون تلفیق مجلس به همراه نمایندگان دولت اصلاح بودجه ۱۴۰۰ در بخش هزینهها و درآمدهای بودجه عمومی، شرکتها، بانکها و مؤسسات وابسته به دولت را به اطلاع آنها برساند و نقاط رانت زا در بودجه را بهطور کل اصلاح کنند، رئیسجمهور روز گذشته در برابر تصمیم کمیسیون تلفیق بودجه۱۴۰۰ درباره تک نرخی کردن ارز در واکنش نشان داد.»
«ایران» عکس یک خود را به سالگرد آیت الله هاشمی و تیتر یک خود را به حرفهای دیروز روحانی اختصاص داده است. این روزنامه دولتی در صفحات سیاسی خود نیز با اشاره به توییت دیروز هیلاری کلینتون از احتمال آتش افروزی ترامپ در خاورمیانه میگوید. ایران در این باره مینویسد: «ناگفته پیداست که در روند شدت گرفتن چنین تهدیداتی رد پای مقامهای اسرائیل و عربستان که میکوشند ترامپ را در روزهای آخر دوران ریاست جمهوریاش برای آغاز حملهای نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران ترغیب کنند، دیده میشود. چه افزایش حملات اسرائیل به اهدافی در سوریه و شکلگیری ائتلاف با شماری از کشورهای عربی، ارسال این پیام به بایدن است که رویکرد آتی خود در خاورمیانه را متناسب با تحولات جاری این منطقه در نظر گیرد. هدف تلآویو و ریاض پیچیده کردن روند تحولات منطقه پیش از آغاز به کار «بایدن» در کاخ سفید است تا وضعیت را برای او جهت بازگشت به برجام و کاستن از اختلافات میان تهران و واشنگتن تا جای ممکن دشوار کنند. «بایدن» از مشی دولت ترامپ در قبال ایران و از جمله، خروج یک جانبه واشنگتن از توافق هستهای با ایران انتقاد و تأکید کرده بود که قطعاً امریکا به برجام باز خواهد گشت و ایران هم باید متقابلاً اجرای تعهداتش را بر اساس توافق هستهای از سر گیرد.»
دیدگاه تان را بنویسید