اداره کشور با کدام دو مجلس؟ / رونمایی از یک کاندیدای اصلاحطلب دیگر/ حواشی توقیف نفتکش
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«اعتماد» امروز از یک کاندیدای احتمالی دیگر در جریان اصلاحات رونمایی کرده است؛ معصومه ابتکار. این روزنامه به نقل از سهیلا جلودارزاده، فعال سیاسی اصلاحطلب و نماینده ادوار مجلس مینویسد: «شنیدهام برخی احزاب قصد دارند از خانم ابتکار حمایت کنند». همچنین در گزارشی آورده است: «برخی اصلاحطلبان همچنان در تدارک آنند که از یک زن سیاستمدار در انتخابات ریاستجمهوری پیشرو حمایت کنند و البته امیدوار تا او از فیلتر نظارت استصوابی شورای نگهبان عبور کند. تاکنون البته پیام مثبتی از شورای نگهبان دریافت نشده، اما گفته میشود برخی احزاب اصلاحطلب درصدد حمایت از «معصومه ابتکار» در انتخابات پیشرو هستند.» این روزنامه اصلاحطلب در یادداشتی به قلم اسماعیل گرامیمقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی نیز به نهاد اجماعساز جدید اصلاحطلبان و حرف و حدیثهای آن پرداخته است.
«شرق» محمدرضا باهنر را به بهانه اظهارات دیروزش مبنی بر اینکه بهتر است کشور با دو مجلس اداره شود، عکس یک کرده و در حالی که میپرسد «کدام دو مجلس؟» مینویسد: «او توضیح بیشتری نداده که آیا مقصودش این است که مثلا ایده مجلس نمایندگان- مجلس سنا مانند آمریکا یا قبل از انقلاب اجرائی شود یا مجالس استانی در کنار مجلس ملی احیا شوند.» در ادامه این گزارش آمده است: «اگر مقصود باهنر از دومجلسبودن همان چیزی است که آیتالله شاهرودی بر زبان رانده بود، ماجرا کمی متفاوت است. آیتالله شاهرودی گفته بود: «بحث بازنگری در قانون اساسی مدتی است که مطرح است. امام تیزبینی و بصیرت داشت. مدتی است مطرح است که در بازنگری قانون اساسی، کشور ما مانند برخی از کشورهای دومجلسی، با دو مجلس اداره شود؛ هماکنون نیز میتوان گفت که مجمع تشخیص مصلحت نظام مقدار مهمی از وظایف مجلس سنا در نظامهای دومجلسی را انجام میدهد». این روزنامه اصلاحطلب در گزارش دیگری نیز با تیتر «مرضیه وحید دستجردی نامزد ۱۴۰۰؟» که برآمده از اظهارات دیروز حسن غفوریفرد عضو حزب موتلفه است؛ مینویسد: «غفوریفرد مدام در این گفتگو از بازگشت به مردم، آشتی با مردم و شنیدن حرف مردم سخن میگوید، اما وقتی به راهحل فکر میکند، چیزی در بساط ندارد بهجز اشاره به همان نامزدهای معمول و مطرح اساسا اصولگرا و یکی، دو اصلاحطلب- اعتدالی آزمودهشده! ... او البته یک سورپرایز دیگر هم دارد و آن اینکه در این مدل ترکیبی از بزرگان و جوانان مثلا یک زن هم باشد».
«آفتاب یزد» ماجرای توقیف نفتکش کره جنوبی که دیروز هم برای دومین روز متوالی در صدر اخبار بود را با تیتر «حق گرفتنی است» پوشش داده و مینویسد: «گرچه مقامات جمهوری اسلامی ایران توقیف نفتکش کرهای را بر اساس قوانین بینالمللی دانستهاند، اما به نظر میرسد جمهوری اسلامی ایران پس از صبری دو ساله بالاخره متوجه شد مقامات سئول که کشور متبوع شان از همپیمانان آمریکا است به زبانی جز «زور» واکنش نشان نمیدهند، زبانی که به خودی خود مقدمات آن در خلیج فارس فراهم شد و با تخلفات زیست محیطی یک نفتکش، ایران توانست مقامات کرهی جنوبی را متقاعد کند در آزاد کردن اموال بانکی ایران ـ ۹.۲ میلیارد دلار ـ اگر تعلل کنند آن گاه ممکن است سرمایهگذاری چندمیلیارد دلاری آنان در جنوب عراق نیز به مخاطره بیافتد، مسئلهای که برای سئول هرگز خوشایند نخواهد بود!» این روزنامه در گزارش دیگری نیز همه شوخیهای کاربران در فضای مجازی با این ماجرای را گردآوری کرده است. مثلا به نقل از کاربری مینویسد: «نفتکش کرهای همون بچه فامیله که هم شلوغ میکنه هم دستمال کاغذی میریزه. تازه باباشم بهمون بدهکاره».
«آرمان ملی» گفتوگویی دارد با قاسم میرزایی نیکو، نماینده اصلاحطلب تهران در مجلس دهم که معتقد است اصلاحطلبان میتوانند شکاف بین مردم و مسئولان را برطرف کنند. اهم اظهارات وی در این گفتگو که عکس یک نیز شده است، به شرح زیر است: * دلواپسان در حال تنگتر کردن شرایط برای نخبگان هستند. * ما ۶ ابر بحران در کشور داریم که قابل توجه است و اگر هرکدام آنها حل نشود، اوضاع کشور بدتر از این هم میشود. * ما هر زمانی که تمامی قوا یکدست شدهاند، شاهد اتفاقات خوبی نبودیم. * بعید میدانم که اصلاحطلبان برای آمدن علی لاریجانی به ریاست جمهوری به جمعبندی برسند.
«جوان» امروز یک تیتر هشدارآمیز دارد. این روزنامه اصولگرا با عنوان «خطا کنید میزنیم!» مینویسد که «خبر داریم عربستان و صهیونیستها دنبال دردسر میگردند». این تیتر در واقع برآمده از سخنان رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است که دیروز در بازدید از یگانها و سامانههای پهپادی ارتش با بیان اینکه مسئله پهپاد در ارتش، در مسیر بلوغ ارزشمندی قرار گرفته است، گفت: «چنانچه دشمنان کوچکترین خطایی کنند، حتماً نیروهای مسلح پاسخ جانانهای خواهند داد.» این روزنامه در گزارش دیگری با عنوان «اروپا به لاشه برجام هم راضی است» مینویسد: «با گذشت پنج سال از اجرای توافق هستهای ایران و ۱+۵، بدعهدی غربیها و متعاقب آن ازسرگیری غنیسازی ۲۰ درصدی ایران در سایت فردو، اروپاییها بیش از هر زمان دیگری درد از دست رفتن برجام را احساس میکنند.»
«کیهان» تیتر یک خود را به گفتوگوی با سردار رحیم نوعیاقدم؛ فرمانده قرارگاه حضرت زینب (س) در سوریه اختصاص داده است. او از سردار شهید سلیمانی و اخلاقیات و ویژگیهایش میگوید. کیهان در گزارش دیگری نیز ماجرای واگذاری شرکت نیکشر هفتتپه پرداخته و نوشته است «یک نماینده مجلس از رای هیئت داوری مبنی بر عدم خلع ید خریدار هفتتپه انتقاد کرد.» این روزنامه اصولگرا همچنین در گزارشی به مساله توقیف نفتکش کره جنوبی اشاره کرده و شرحی از آنچه در این دو روز گذشته و ماجرای اموال بلوکه شده ایران ارائه داده است.
«وطن امروز» در گزارشی با عنوان «امنیت سرمایهگذاری یا امنیت سرمایهخواری؟» ابراز نگرانی دولتمردان درباره امنیت سرمایهگذاری که همزمان شده با طرح استیضاح وزیر اقتصاد را بهخاطر ماجرای هفتتپه میداند و مینویسد: «با توجه به ترکیب اکثرا دولتی هیات داوری و با توجه به موضع صریح دولت در حمایت از واگذاری شرکت هفتتپه و اظهارات روزهای اخیر دولتمردان با کلیدواژه «امنیت سرمایهگذاری»، اکنون این ذهنیت ایجاد شده است که دولتیها نسبت به خلعید از مالک فعلی شرکت کشت و صنعت نیشکر هفتتپه نگرانی دارند و با این موضوع مخالفند. مخالفت دولت با خلعید از مالک هفتتپه آن هم در شرایطی که واگذاری این شرکت به امید اسدبیگی در دولت روحانی انجام شده، شائبههایی جدی ایجاد میکند.» این روزنامه اصولگرا در گزارش دیگری به خبرهای تکمیلی درباره توقیف نفتکش کره جنوبی پرداخته است. وطن امروز که این ماجرا را با تیتر «دزد گرفتیم» منعکس کرده بود، امروز از عنوان «دستها بالا» استفاده کرده و نوشته است: «اعزام هیاتی از کرهجنوبی برای مذاکره با ایران جهت آزادسازی نفتکش توقیف شده این کشور در خلیجفارس و همچنین طرح ادعاهایی مبنی بر استفاده از پولهای بلوکه کشورمان در سئول برای خرید واکسن کرونا مهمترین واکنشها پس از توقیف نفتکش HANKUK CHEMI بود.»
«ایران» که صدای دولت است، علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی را به بهانه سخنان دیروزش درباره روند غنیسازی عکس یک کرده است. البته در گزارش این روزنامه به سخنان عراقچی، کمالوندی و امیر حاتمی نیز در این باره اشاره شده و همه اینها برای آن است که تاکید شود، همان طور که صالحی هم گفت «غنیسازی که میگفتند نابود شده ۲۴ ساعته راهاندازی شد». این روزنامه دولتی در گزارش دیگری نیز طی گفتگوهایی با سعید لیلاز و آلبرت بغزیان اقتصاد سیاسی لایحه بودجه ۱۴۰۰ را در دوگانه دولت- مجلس بررسی میکند. «ایران» وضعیت کنونی بودجه و البته اقتصاد ایران را یک دوراهی سرنوشتساز توصیف میکند.
دیدگاه تان را بنویسید