جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی چه زمانی برگزار خواهد شد؟
شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا به دلیل اختیارات ویژه میتواند برخی از مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را بر طرف کند ولی از آخرین جلسه این شورا بیش از دو ماه میگذرد.
خبرگزاری تسنیم: جلسه اخیر شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا 4 آذرماه در حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار شد و ایشان نیز بر لزوم تشکیل منظم جلسات شورا و تشکیل دبیرخانه فعال برای آن تاکید کردند و گفتند جلسات باید پیدرپی تشکیل شود و حل مشکلات اقتصادی کشور را نیازمند همت، شجاعت و اهتمام دانستند.
شورایعالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در اوایل اردیبهشتماه 1397 به دستور رهبر معظم انقلاب تشکیل شد. سران قوای سهگانه، 6 تن از مسئولین دولتی، 2 نفر از قوه مقننه و 2 نفر هم قوه قضائیه در این شورا عضویت دارند و ریاست، فرماندهی و مسئولیت این شورا (یا همان ستاد جنگ اقتصادی) هم بر عهده شخص رئیسجمهور است که ترکیب خاصی و ویژهای بهشمار میرود.
از امتیازات این شورا میتوان به فرا قوهای بودن برای حل و رسیدگی به مشکلات اشاره کرد و چون سران قوا و مسئولین اقتصادی کشور در آن حضور دارند، تصمیمات عاجل و فوری بهتر اتخاذ و اجرایی میشود.
در شرایطی که مشکلات اقتصادی کشور و آثار کرونا بر معیشت و زندگی مردم تأثیر گذاشته و خصوصا اقشار آسیبپذیر در سختی بهسر میبرند، برگزاری جلسات شورا، تصمیمگیری و اجرای مصوبات برای حل مشکلات میتواند مقداری از آلام مردم را بکاهد و تسکینی برای آن باشد.
با این وصف، آخرین جلسه شورایعالی هماهنگی اقتصادی که رئیسجمهور مسئولیت برگزاری جلسات آن را دارد، (قبل از جلسهای که در محضر رهبر انقلاب تشکیل شد) 31 شهریورماه امسال، یعنی بیش از دو ماه پیش بوده است. جلسه قبلی نیز 20 مرداد یعنی چهل روز قبل از آن روز برگزار شده بود و میتوان گفت نظم خاصی در برگزاری جلسات این ستادِ با اختیاراتِ ویژه که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و برای حل مشکلات اقتصادی مردم میباشد، وجود ندارد.
ضمناً، روحانی در نشست خبری اخیر خود در پاسخ به سوالی مبنی بر علت عدم تشکیل جلسات شورایعالی هماهنگی اقتصادی علیرغم تأکید مقام معظم رهبری پاسخ داد: "خیلی زود" و گفت در حال بررسی دستورکار شورا هستیم و احتمالا در یکی-دو هفته آینده جلسه را تشکیل و ادامه خواهیم داد.
همچنین بعد از بروز برخی اختلافات دولت با مجلس درباره طرح لغو تحریمها و مصوبه معیشتی و بودجه 1400، رهبر انقلاب در دیدار اخیرشان (26 آذرماه) توصیههایی به مسئولین داشتند و بیان کردند که اختلافات داخلی خودتان را با مذاکره با یکدیگر حل کنید.
شاید بتوان یک نمونه از این مذاکره و حل مشکل را در مسئله کمک معیشتی به مردم مثال زد؛ پس از کشوقوسهای دولت و مجلس درباره دو طرح کمک معیشتی، سرانجام معاون رئیسجمهور از مذاکره برای تلفیق دو کمک معیشتی به مردم خبر داد.
اکنون لازم است که آقای روحانی برای تشکیل این جلسات که هم مورد تأکید چندبارهی رهبر انقلاب بوده و هم میتواند مشکلات معیشتی مردم را حل و یا کاهش دهد، اراده قوی داشته و با برگزاری منظم جلسات به سمت تحقق شعار سال و کاهش فشار از مردم برود.
دیدگاه تان را بنویسید