واکنش کدخدایی درباره نامه قالیباف به رئیس جمهور
سخنگوی شورای نگهبان با بیان اینکه ما نگرانیهایی از قانون بودجه داریم و در هر سال این نگرانیها را اعلام کرده ایم، گفت: معتقدیم بودجه باید واقعی و مبتنی بر نیاز کشور باشد.
خبرگزاری مهر:عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان امروز (شنبه) در نشست خبری، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله محمد یزدی، گفت: آیت الله یزدی از مبارزان قبل از انقلاب بود و در پیروزی انقلاب اسلامی نقش موثری داشت و بعد هم در شورای نگهبان به ایفای نقش انقلابی خود پرداخت.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: همچنین روز پرستار را به پرستاران که امسال جایگاه ویژهای دارند و جهادگونه در صحنه مبارزه با کرونا ایستاده اند، تبربک میگوییم.
کدخدایی افزود: برخی پرستاران و پزشکان در طول انجام وظیفه خود در این شرایط به شهادت رسیدند که برای آنان علو درجات را از خداوند منان خواستاریم.
وی اظهار داشت: همچنین لازم است روز پژوهش و شهادت دکتر مفتح را به همه پژوهشگران تبریک عرض کنیم.
سخنگوی شورای نگهبان بیان کرد: همچنین شهادت «محسن فخری زاده» که به دست کوردلان و کسانی که پیروزی علمی ایران را خواستار نیستند، محکوم میکنیم.
کدخدایی با اشاره به طرح مالیات بر خانههای خالی، گفت: این طرح البته ایرادتی داشت و عمدتا ایرادات مربوط به حقوق مردم بود. خوشبختانه مجلس این ایرادات را مرتفع کرد و نهایتا عدم مغایرت این طرح با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.
وی با اشاره به تصویب طرح دو فوریتی اقدام راهبردی برای لغو تحریم، گفت: در نوبت بررسی اول، این طرح به دلیل عدم رعایت مفاد مصوبه شورای عالی امنیت ملی مورد اشکال قرار گرفت و، اما بعد از رفع ایراد این موضوع در مجلس، عدم مغایرت آن با شرع مقدس و قانون اساسی اعلام شد.
تفسیر قانون با مجلس است
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا دستگاه مختلف میتوانند تفسیر خود را از قانون داشته باشند، افزود: تفسیر قوانین بر عهده مجلس است و وقتی که قانونی به تایید شورای نگهبان میرسد، این انتظار است که همه مسئولان و دستگاههای اجرایی به صورت واحد و یکصدا قانون را به شکل واحد به اجرا در بیاورند که مشکل نباشد. طبیعتا اگر ابهامی وجود دارد، دولت هم نمیتواند از مجلس درخواست تفسیر کند.
کدخدایی بیان کرد: امسال علاوه بر سلامت انتخابات که وظیفه اصلی است و باید صیانت کننده از انتخابات و آراء مردم باشیم، وظیفه دیگری که همه داریم سلامت مردم است و باید در این جهت هم همه دستگاههای اجرایی و شورای نگهبان همت کنند تا آنجایی که ممکن است بر اساس پروتکلهای بهداشتی، انتخابات را به نحوی برگزار کنند که کمترین آسیب به مردم برسد.
وی تصریح کرد: بنابراین در این جهت کارگروهی بین شورای نگهبان و وزارت کشور تشکیل شده و هماهنگی در حال صورت گرفتن است. لازم است افراد بیشتری را برای سهولت کار بر سر صندوقها داشته باشیم که سرعت کار بالا برود که قطعاً انجام خواهد شد.
مخالف انتخابات الکترونیکی نیستیم؛ زیرساختها فراهم شود
سخنگوی شورای نگهبان درباره الکترونیکی شدن انتخابات، گفت: باید زیرساختها اجازه دهد و وزارت کشور در حال پیگیری است و اگر این زیرساختها فراهم شود، طبیعتا ما مخالفتی نخواهیم داشت.
کدخدایی درباره بودجه سال ۱۴۰۰، گفت: نسبت به بودجه هنوز نمیتوانم چیزی بگویم چرا که همه چیز در حال تغییر است. رئیس جمهور و رئیس مجلس شنیدیم که نامهای در این باره نوشتند. ما نگرانیهایی را درباره بودجه داریم و هر سال هم این نگرانیها را اعلام کردیم.
وی با بیان اینکه بودجه باید کارآمد، واقعی و منطبق با نیازهای کشور باشد و باید همه بخشها را در بر بگیرد، گفت: امسال هم خواهش ما این است که این مسائل با دقت بیشتری مورد رسیدگی قرار گیرد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی درباره تبلیغات انتخابات، گفت: یکی از مشکلاتی است که قبلاً هم گفتم و حوزه تبلیغات و اعلام آمادگی دو مقوله متفاوت است که باید مرزهای آن روشن شود. بر این اساس ما نمیتوانیم خیلی صریح اظهار نظر کنیم که آیا اعلام آمادگی افراد به منزله تبلیغات محسوب میشود یا خیر. نیازمند قانون است، اما اگر مصداق تبلیغات باشد، طبعاً تذکر خواهیم داد، اما تا الان چیزی گزارش داده نشده است.
کدخدایی در پاسخ به سوال دیگری درباره مصوبه مجلس درباره سهام عدالت، اظهار داشت: در این جهت مصوبهای ارسال نشده است. اگر مصوبات قبلی باشد یا بحث قانون مالیات بر ارزش افزوده باشد، به زودی نتیجه آن را اعلام میکنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره لایحه مدیریت تعارض منافع، گفت: ما میتوانیم بگوییم کار خوبی است و میتواند بسیاری از مشکلاتی را که در کشور در سطوح مدیریتی مختلف داریم، برطرف کند. شورای نگهبان بعد از دریافت مصوبه، درباره آن اعلام نظر میکند.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوال خبرنگار مهر، درباره اینکه اخیرا رئیس جمهور در واکنش به اجرای طرح هستهای مجلس گفت که ما این قانون را بر اساس تفسیر خودمان اجرا میکنیم. با توجه اینکه، تفسیر قوانین جاری بر عهده مجلس است و دولت نباید تفسیر خود را اجرا کند، آیا سازوکاری برای جلوگیری از اقدام رئیس جمهور وجود دارد که اینگونه تخلف از قانون و بدعت گذاری جدید صورت نگیرد، گفت: امیدواریم که اینگونه نشود و دولت هم آشنا به این مباحث حقوقی است و این مطلبی که گفتید امیدواریم محقق نشود.
کدخدایی افزود:، اما به هر حال مجلس شورای اسلامی، از باب نظارت بر اجرای امور و عملکرد دولت میتواند ورود داشته باشد و اقدامات نظارتی خود را انجام دهد.
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا افرادی که رد صلاحیت شده بودند میتوانند دوباره در انتخابات ثبت نام کنند، گفت: طبق قانون همه کسانی که رد صلاحیت شدند میتوانند در انتخابات ثبت نام کنند. اما اینکه تایید میشوند، بستگی به شرایط و پروندهای دارد که در اختیار شورای نگهبان است.
دیدگاه تان را بنویسید