خبر به روایت «فردا» / خیز اصلاحطلبان برای رابطه با مردم و حکومت / هجمه دولتیها به قالیباف/ تعطیلی فراگیر فقط یک شوخی است
روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
گروه سیاست سایت فردا - روزنامههای امروز به موضوعاتی در حوزههای سیاسی، اقتصادی و ... پرداختهاند که مهمترین موارد آن به شرح زیر است:
«وطن امروز» گزارشی دارد با عنوان «تبهکاران تحریم» که در آن همه تحریمهای وضع شده علیه ایران بررسی کرده تا سهم دموکراتها در این رویکرد خصمانه نسبت به ایران مشخص شود. از همین رو با اشاره به اینکه «اولین تحریم ایران به امضای جیمی کارتر در سال ۱۳۵۸ پیش از قرارداد الجزایر وضع شد» مینویسد: «دموکراتها معماران تحریمهای غیرانسانی آمریکا علیه ایران از ۳۹ اقدام تحریمی آمریکا، ۲۳ اقدام توسط این حزب وضع و اجرا شده است». این روزنامه همچنین در گزارش دیگری به وضعیت شیوع کرونا در کشور که روز به روز بیشتر قربانی میگیرد، پرداخته و اقدامات و تصمیمات دولت در زمینه مقابله با این اوضاع را نقد میکند. در این گزارش با عنوان «محدودیت، نه تعطیلی!» وضعیت موجود به «سرگیجه مدیریت سردرگمی مردم» تشبیه شده و آمده است: «بگوییم تعطیلی فراگیر فقط یک شوخی است، چراکه فعالیت همین مشاغل هم ترددهای زیادی در سطح شهرها ایجاد خواهد کرد. آیا چاپخانهها تعطیل خواهد بود؟ آیا روزنامهها تعطیل میشود؟ آیا فعالیتهای ورزشی تعطیل میشود؟ آیا کارمندان بخش خصوصی هم تعطیل میشوند یا اینکه کارفرمایان بخش خصوصی مجبور میشوند دوسوم کارکنان را دورکار کنند؟ اینها سوالاتی است که حتی مسؤولان وزارت بهداشت که قرار است محور مقابله با کرونا باشند پاسخ آنها را نمیدانند!»
«اعتماد» هم «رکوردشکنی روزانه مرگ کرونایی» را مهمترین موضوع روز یافته لذا شرح محدودیتهای در نظر گرفته شده را در جایگاه عکس یک خود قرار داده است. این روزنامه همچنین در صفحات سیاسی خود از آخرین وضعیت اصلاحطلبان و ماجرای تدوین مانیفست خبر میدهد. اعتماد در گزارشی با عنوان «رابطه با مردم، حکومت و اصلاحات» از نهایی شدن مانیفست در دو بخش «راهبرد» و «انتخابات ۱۴۰۰» گفته و مینویسد: «هرچند همچنان برخی اعضای این شورا تأکید دارند که تدوین مانیفست برای جریان اصلاحات ضروری است، اما با توجه به فشردگی زمانی حالا شورای هماهنگی جبهه اصلاحات راهی میانه را برگزیده که بهاصطلاح نه سیخ بسوزد و این جریان سیاسی ادامه مسیر خود را پس از ۲ دهه فعالیت بدون سندی راهبردی، ناگزیر به همین وضع طی کند و نه کبابی که حالا در آستانه انتخابات ریاستجمهوری، میتوان عطرش را از «پاستور» استشمام کرد. پس این شورا بهجای آنچه این مدت اخیر به عنوان «مانیفست اصلاحات»، قرار بود سندی راهبردی در تعریف این گفتمان سیاسی باشد، محورهایی را تدوین کردهاند که قرار است پس از دریافت نظر و دیدگاه همه احزاب اصلاحطلب، چارچوب و حدود کلی مسیر پیشروی این جریان سیاسی را تا بزنگاه حساس انتخابات ۱۴۰۰ روشن کند و آنها بتوانند در این مسیر، همزمان به سوی تدوین مانیفست و سند نهایی موردنظر گام بردارند.»
«شرق» که تا دیروز برای پیروزی بایدن روزشماری میکرد و در گزارش و مصاحبههای خود از آثار مثبت پیروزی دموکراتها در احیای برجام و لغو تحریمها مینوشت، امروز در صفحه نخست خود یادداشتی دارد با عنوان «چالشهای احیای برجام در دوره بایدن». در این یادداشت با قلم جاوید قربان اوغلی دیپلمات بازنشسته آمده است: «مهمترین تفاوت ترامپ و بایدن علاوه بر نوع نگرش این دو به توافق هستهای، رویکرد آنها در ایجاد اجماع جهانی علیه ایران است. اگر ترامپ به دلایلی که در صدر این مطلب ذکر آن رفت، بیتوجه به نظر مخالف متحدان اروپایی آمریکا از برجام خارج شد و باعث تفرقه در بین کشورهای جهان حول محور ایران شد، بایدن مانند اوباما میتواند اجماع جهانی علیه ایران را سازمان داده و در صورت بیتوجهی، ایران را حتی در اجرای برجام نیز با چالشهای جدی روبهرو کند. ازاینرو بررسی دقیق رویکردهای بایدن و بهخصوص سند ۲۰۲۰ حزب دموکرات آمریکا از ضرورتهای مدیریت چالشهای پیشروی ایران در مدیریت مراحل آتی مذاکرات احتمالی با نمایندگان آمریکا درباره برجام خواهد بود. در همین راستا موضوعاتی مانند تحولات منطقه، توان و برد موشکی، وضعیت بازداشتشدگان دوتابعیتی و حقوق بشر که وجه مشترک اروپا و رئیسجمهور جدید آمریکاست، از گسلهای جدی در مدیریت مذاکرات است.» این روزنامه همچنین طبری را عکس یک کرده تا جوابیهای که وی از اوین برایشان فرستاده را منتشر کرد. این جوابیه در واقع پاسخ به گزارشی است که این روزنامه هفته قبل با عنوان «برگ جدیدی از تخلفات لواسان» منتشرکرده بود.
«کیهان» بیش از همه به اوضاع و احوال آمریکا بعد از انتخابات ریاست جمهوری میپردازد و در گزارشی که تیتر یک کرده سعی دارد روایت جمهوریخوان و دموکراتها از وضع موجود را در کنار هم ارائه کند. برای همین تیتر میزند «اوباما: کشور به شدت از هم گسیخته / ترامپ: قانون اساسی آمریکا فرو پاشیده است». این روزنامه اصولگرا در گزارش خود مینویسد: «بحران ساختاری در آمریکا با عدم پذیرش شکست از سوی ترامپ همچنان ادامه دارد و در این میان دموکراتها و جمهوری خواهان به شدیدترین وجه نظام سیاسی این کشور را هدف حملات خود دادهاند اوباما گفته است کشور به شدت از هم گسیخته شده است و ترامپ نیز گفته قانون اساسی آمریکا از هم فروپاشیده است.»
«آرمان ملی» شرح جزئیات محدودیتهای درنظر گرفته شده برای مقابله با کرونا را به عنوان موضوعی در نظر گرفته که باید تیتر یک شود. برای همین با فونت بزرگ از «جزئیات تعطیلی بزرگ» مینویسد. این روزنامه همچنین در مطلب دیگری از آخرین وضعیت ساخت واکسن کرونا در جهان گفته و مینویسد که «واکسن کرونا به زمستان سیاه نمیرسد!». آرمان ملی برای عکس یک خود نیز ماجراهای استرداد خاوری را انتخاب کرده و با معما خواندن آن مینویسد: «خبر فرار خاوری به کانادا، مهر ۹۰ رسانهای شد. نهتنها رسانههای داخلی که رسانههای آمریکایی و کانادایی هم به این فرار واکنش نشان دادند. جامعه ایرانیهای مقیم کانادا نیز همان موقع در نامهای به روسای کشور از حضور خاوری در خاک کانادا گلایه کرده بودند. آنها در این نامه نام خاوری را بارها با فساد ۳۰۰۰میلیارد تومانی صورتگرفته در ایران مرتبط دانستهاند. اما حتی با وجود ثبت اعلان قرمز برای این متهم فراری، همچنان خاوری که از سالها پیش در کانادا خانه خریده و تابعیت آن را کسب کرده بود در این کشور زندگی میکند.»
«آفتاب یزد» نیز مثل خیلی از روزنامهها اقدامات دولت برای مقابله با کرونا و محدودیتهایی که از اول آذر اعمال میشود را تیتر یک کرده است. این روزنامه همچنین به بررسی فرصتها و تهدیدهای پیش روی تهران بعد از پیروزی بایدن میپردازد. این در حالی است که روزنامههای اصلاحطلب تا همین چند روز قبل صرفا خوبیها و فرصتهای پیروزی بایدن را میدیدند. به هرحال «آفتاب یزد» به نقل از مرتضی مکی؛ تحلیلگر مسائل سیاست بینالملل مینویسد: «وعدههایی که بایدن برای بازگشت به پیمان آب و هوایی و یا تمدید توافق تسلیحاتی با روسیه و حتی بازگشت به برجام داده، سرفصلهای روابط همکاری میان اروپا و آمریکا است و باید دید تاچه حد جو بایدن به این نوع توافقات دو جانبهی منطقهای برمیگردد و احترام میگذارد و به همان اندازه تا حدودی تنش بین روابط آمریکا و اروپا کاسته خواهد شد.»
«ایران» که صدای دولت است انگار قصد ندارد حواشی ایجاد شده بعد از نطق اخیر قالیباف در مجلس درباره ریشه و علت گرانی و وضع اقتصادی را رها کرده و میخواهد با کش دادن موضوع یک مجادله لفظی دیگری بسازد. این درحالی است که بهبود اوضاع و احوال اقتصادی و ... در اولویت است و انتظار میرود که مسئولان اجرایی کشور نیز به جای تمرکز بر پاسخ دادن به سایری به فکر انجام وظایف خود در این راستا باشند. روزنامه دولتی ایران امروز از یک سو اظهارت پر از کنایه اسحاق جهانگیری و فرمانده اقتصادی دولت را باز نشر میدهد و از سوی دیگر پاسخ رئیس سازمان برنامه و بودجه به رئیس مجلس را در صفحه یک خود آورده است. این روزنامه به نقل از جهانگیری مینویسد: «بودجه چوب ادب سیاستمدارانی است که شعار میدهند ... با کلیگویی و شعار در کشور اتفاقی رخ نمیدهد ... همه میدانند که زبان مدیران دولت برای پاسخگویی زبان الکن نیست». ایران همچنین به بازنشر نامه نوبخت به قالیباف پرداخته که در بخشی از آن آمده است: «تلاش دولت پاسخ به این خواست مردم ایران است که به جای اعانه و یارانه از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزت ملی طلب میکنند.»
«جوان» نیز جهانگیری را عکس یک کرده و در پاسخ به این جمله او که «بودجه چوب ادب سیاستمداران است، بهویژه آنهایی که شعار میدهند.» مینویسد: «چه کسی این حرف را زده و چه موقعی؟ کسی که فقط در یک رقم هدر دادن و به دست دلالان و رانتخواران سپردن ۱۸ میلیارد از دلارهای دولتی بسیار ارزان قیمت، نامش در تاریخ ماند! کسی که آخرین بودجه دولتش را نوشته، ولی هنوز بودجه او را در خدمت به معیشت مردم تأدیب نکرده است. کسی که خودش «نامزد پوششی شعاردهنده» رئیس جمهور شد تا از ضعف قانون انتخابات بهره ببرد و رسماً و با صدای بلند خود را نامزد پوششی برای شعار دادن به نفع روحانی بنامد، اما حالا به «سیاستمداران شعاری» هشدار میدهد! کسی که آن همه شعار بی عمل و آن برجام بیفرجام را در کارنامه دولتش دارد و حالا نگران ادب شدن سیاستمداران با چوب بودجه شده است؛ و بالاخره کسی که زمانی گفت منشی خودش را نمیتواند عوض کند، اما حالا معلم سیاست و ادب و بودجهریزی شده است.» این روزنامه اصولگرا یادآور میشود که «مردم یادشان میماند و هرگز فراموش نمیکنند که وقتی نمایندگان آنان در مجلس تلاش کردند با یک طرحی ولو به قدر تهیه نان شب به کمک کسانی که گرفتار شدید شدهاند، بیایند، دولت به جای همفکری با مجلس برای یافتن بهترین محلهای تأمین بودجه این طرح، معاون اول خود را با آن همه دستاوردهای مشعشع به میدان فرستاد تا بگوید بودجه نیست، طرح بیطرح.»
دیدگاه تان را بنویسید