بازدید محسن رضایی با پوشش متفاوت +عکس
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از پالایشگاه پلاسمای خون «مدوک زیست دارو» و کارخانه کیتسازی «پیشتاز طب»، بازدید کرد و با مدیران و دانشمندان این شرکتها به گفتگو پرداخت.
خبرگزاری میزان: بنا به اعلام اداره کل روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، محسن رضایی پس از اوج گرفتن آمارهای ابتلا به کرونا در کشور، فعالیتهایی را برای بسیج و تشویق فعالان صنعت دارویی و گروههای جهادی در کشور آغاز کرده و در روزهای اخیر از چند کارخانه و موسسه داروسازی و تجهیزات پزشکی بازدید کرده است و این بازدیدها ادامه دارد.
در دو دهه اخیر با توجه به اهمیت داروهای حاصل از زیست فناوری و نقش بسیار موثر آنها در درمان بسیاری از بیماری ها، روند تجاریسازی و فروش این محصولات از رشد چشمگیری در دنیا برخوردار بوده است و بسیاری از شرکتهای بزرگ با سرمایهگذاری در این حوزه سودهای کلان اقتصادی برای خود و کشور مادر کسب کردهاند. به طوریکه از ۲۰۰ مولکول بیوتکنولوژی دنیا ۴۵ مورد گرانقیمت هستند.
گفتنی است از این ۴۵ مولکول، حدود۲۲مورد در ایران تولید میشود و ایران در تولید برخی محصولات بیوتکنولوژی دنیا دومین و سومین کشور پیشرو میباشد. به طور کلی بیشتر فرآوردههای زیست فناور که در بازار دارویی ایران وجود دارند، از طریق تحقیقات شرکتهای دانشبنیان تولید شدهاند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، با توجه به اهمیت موضوع تولید داروهای زیست فناورانه و استراتژیک بودن این محصولات، طی بازدیدهایی از مجموعه کارخانجات فعال در حوزه صنعت بیوتکنولوژی و داروسازی کشور، درخصوص چالشهای پیش روی فعالان این حوزه بصورت مستقیم با مدیران و کارشناسان آنها گفتگو کرد.
در این سلسله بازدیدها رضایی ابتدا از پالایشگاه پلاسمای خون «مدوک زیست دارو» بازدید به عمل آوردند.
شرکت مدوک زیست دارو، اولین پالایشگاه پلاسمای انسانی در خاورمیانه است که دو محصول مهم دارویی کشور را از طریق پالایش پلاسما میتواند تولید کند. این نکته بسیار حائز اهمیت است که ایران هر سال قریب به یک میلیون لیتر خون به کشور آلمان صادر و با هزینهای قریب ۱۵۰میلیون یورو محصولات پالایش شده پلاسمای خون را وارد کشور میکند. این پالایشگاه جهت جلوگیری از ارزبری از این طریق با تجهیزات عموماٌ داخلی تاسیس گردیده و یکی از افتخارات صنعت ایران است. محصولات این شرکت بسیار استراتژیک است و به جز شرکتهای پلاسمای موجود در کشور چین، تنها ۱۰شرکت پالایش پلاسمای خون نظیر این شرکت در دنیا وجود دارد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سپس از کارخانه کیتسازی «پیشتاز طب» بازدید کرد؛ پیشتازطب یکی از اولین شرکتهای دانشبنیان ایران در حوزهی زیست فناوری است که در سال ۱۳۷۷ آغاز به کار کرده است و هماکنون بیشاز دویست نیروی انسانی به طور مستقیم در پیشتازطب مشغول فعالیت هستند که بیش از بیستوپنج درصد از آنان مدارک دکتری و کارشناسیارشد را دارند. این مجموعه در حال تولید انواع کیتهای آشکارسازی بیماریهای مختلف است که از جمله فعالیتهای اخیر آن توزیع ۳.۵میلیون عدد کیت آشکارسازی سریع تشخیص کرونا در بازار بوده است و همچنین این شرکت همچنان در حال تولید و عرضه این محصول به بازار است. محصولات این شرکت به کشورهای اروپای شرقی، کشورهای حوزه CIS، ونزوئلا و برزیل صادر میشود.
بازدید دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام از دو شرکت فعال در صنعت بیوتکنولوژی و داروسازی
بنا به این گزارش، صنعت بیوتکنولوژی به طور ذاتی دانش بنیان است و میتواند ارزش افزوده بالایی را تولید کند. محصولات این حوزه دارای ارزش اقتصادی بالایی است و حدود یک میلیارد و ۴۰۰میلیون دلار در سال کاهش ارزیبری دارد.
با توجه به بازدیدهای صورت گرفته میتوان نتیجه گرفت ظرفیت بیوتکنولوژی حوزه داروسازی در کشور مغفول مانده و این حوزه میتواند ارزآوری بسیار چشمگیری از صادرات محصولات دارویی را به همراه داشته باشد و در حقیقت حوزه بیوتکنولوژی میتواند با صنعت نفت برابری داشته باشد. این صنعت میتواند تا حد زیادی درآمد غیر نفتی ایران را تامین کند و از این رو هر حرکتی مانع رشد صنعت بیوتکنولوژی شود به ضرر کشور است.
دیدگاه تان را بنویسید